ROKOLYA PÉTER IDEGENVEZETŐNK ÉS ELŐADÁSAI

ROKOLYA PÉTER

Rokolya Péter utazásszervező és idegenvezető vagyok. Az első „idegenvezetésem” 1976-ban volt, még gimnazistaként próbáltam Kelet-Szlovákiából felkészülni és csapattagjaim, tanáraim számára érdekesebbé tenni a Krakkó vezető utunkat.  Azóta több évtized telt el. Ezen idő és „út” alatt megtanultam fortélyát, hogy egy út összeállítása, szervezése során utazásszervezőként és idegenvezetőként olyan tartalmas programot tudjak a vendégeknek kidolgozni, mely mindenki számára vonzó, érdekes és életre szóló élményt nyújt, legyen egy közeli város meglátogatása, vagy a távoli vidék felfedezése. Nálam egy út nem múlhat el anélkül, hogy minden érzékszervünk ne kapjon egy élményt. Megnézzük, megkóstoljuk, megszagoljuk, megízleljük, megtapintjuk, meghalljuk az adott tájat, országot, lakóit és az utazás során a léleknek is adunk „táplálékot”. Miután hazajövünk egy utazásról, elmondhatjuk bátran, mi nemcsak voltunk, hanem jártunk is abban az országban. 

PÉTER ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK

A NAGYHÉT JERUZSÁLEMI TÖRTÉNÉSEI ÉS HELYSZÍNEI – 

2021. április 2. (nagypéntek) 17:30

Húsvét kapcsán, egy különleges utazásra hívjuk Önöket. Képzeletben, ám sok képpel kísérve, fedezzük fel Jeruzsálem történelmi és vallástörténeti emlékeit. Keressük fel a bibliai helyszíneket, járjuk be a Via Dolorosat, emlékezzünk. Az ismert helyszíneken kívül idegenvezetőnk megmutatja a különlegességeket, mesél történeteket, megpróbálja a vendégeinket egy rövid időre elrepíteni Jeruzsálembe.

– MADAGASZKÁR, A 7-ES ÚTRÓL A BAOBAB AVENUE-RA – 

2021. május 1. (szombat) 19:30

Sokak a nyolcadik kontinensként aposztrofálják a különleges növény, és állatvilága miatt. Előadásunk alatt erről is szó fog esni, megismerkedünk a különféle makikkal, a csúcsragadozó fosszákkal egyéb – csak ott őshonos – különleges állatokkal és növényekkel. Bejárjuk az ország különleges tájait, bepillantunk a helyiek múltjába, jelenébe. Szót ejtünk Benyovszky Móricról is, hiszen az ország történelmébe ő is beírta a nevét. A fővárostól a Mozambiki – csatorna partjáig megnézünk minden látnivalót ezen a virtuális utazásunkon. Tartsanak velem!

– LIBANON LÁTNIVALÓI, A FÖNÍCIAI VÁROSOKTÓL NAPJAINKIG – 

2021. május 12. (szerda) 19:30

Már az egyiptomi fáraók is, valamint az ókori világ államai is fontosnak tartották kereskedni az országgal.A föníciaiaknak köszönhetjük az ábécét. Ez a kevéssé ismert Közel – Keleti ország  vendégszeretetével, kiváló konyhával, és számtalan különleges látnivalóval várja a vendégeit. Föníciai városok emlékei, az Istenek erdejének cédrusai, római és középkori emlékek mind ámulatba ejtik a látogatókat. Virtuális utazásunk keretében járjuk be ezt a káprázatos országot.  Tartsanak velem!

– MIT NÉZZÜNK MEG ETIÓPIÁBAN- 

2021. május 25. (kedd) 19:30

Részletek hamarosan.