MÉHÉSZ ZSUZSA IDEGENVEZETŐNK ÉS ELŐADÁSAI

– MÉHÉSZ ZSUZSA –

Gyermekkorában minden utazásról és felfedezésről szóló könyvet elolvasott, ami a kezébe került. Képzeletben Humboldttal vitorlázott a Kordillerákon, Almássyval autózott a Szaharában, Széchenyi Zsigmonddal kergette a zebrákat a szavannán, Howard Carterrel együtt nyitotta fel egy fáraó sírját a Királyok Völgyében és Baktay Ervinnel ült meg egy elefántot a dzsungelben. Hátizsákos felfedezőnek indult, aki élményekre vadászik. Az élmények azonban megsokszorozódnak, ha megosztjuk őket másokkal. Így lett a folyton úton lévő, felfedező kedvű könyvmolyból idegenvezető. A hagyományos látnivalók mellett szenvedélyesen keresi az egyedit, a személyeset, a különleges helyeket, hogy ne turistának, hanem utazónak érezhessük magunkat. Két utazás közt ír, turizmust és marketinget tanít, vidékfejlesztéssel foglalkozik. Nagy öröm számára, ha a nyitott szemmel való utazásra, a valódi értékek megismerésére inspirálja azokat, akik vele tartanak.

ZSUZSA ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK

–  EGYIPTOM – egyiptomi bejelentkezéssel – 

2022. január 20. (csütörtök) 19:30

részletek hamarosan

–  LAPPFÖLD – 

2022. január 27. (csütörtök) 19:30

részletek hamarosan

–  MÁRAMAROS – 

2022. február 3. (csütörtök) 19:30

részletek hamarosan

–  LOS ANGELES – 

2022. február 19. (szombat) 19:30

részletek hamarosan

–  NEW YORK II. – 

2022. február 25. (péntek) 19:30

részletek hamarosan

–  KALIFORNIA – 

2022. március 3. (csütörtök) 19:30

részletek hamarosan

–  ZEMPLÉN – 

2022. március 10. (csütörtök) 19:30

részletek hamarosan

–  NEW YORK! NEW YORK! – KALAUZ A VILÁGVÁROSHOZ! – 

felvételről megtekinthető

„Ha odajutok, bárhová eljutok” – énekli Sinatra. New York City energiája rendkívüli, amit rögtön megérzünk, ahogy belépünk Manhattanbe. Nem szokványos módon járjuk be a várost, benézünk az Ötödik sugárúti paloták iparmágnásainak ablakain, Little Italy és a Kínai Negyed utcáiba, átkelünk a Brooklyn-hídon és elkeveredünk a Central Park közönségével. Megtudjuk, mennyibe kerül az élet és hogy milyen Leonardo di Caprio
szomszédjának lenni. Egy csipet az igazi New Yorkból, ahogy a turisták nem látják.

Utasaink véleményeiből:

“Nagyon tetszett. Jó volt az összeállítás, a rengeteg látni való ellenére áttekinthető, követhető volt. Köszönjük.”

“Nagyon tetszett a New Yorkról szóló előadás. Az idegenvezető személyisége magával ragadó. Szívesen fedezném fel vele az ismeretlen Amerikát.”

– CUBA LIBRE, KÉZENFOGVA KUBA LEGSZEBB TÁJAIN  – 

felvételről megtekinthető

Havanna dicső múltja és málló falai, hatvanéves autómatuzsálemek, dohányföldek, karsztkúpok, idilli tengerpartok, cukormalmok az egykori ültetvényeken, Hemingway villája, Castro szeretője, Che Guevara és a Rolling Stones. Kuba varázsa kimeríthetetlen, aki egyszer tapasztalta, soha el nem felejti. Kalandozzuk be a Karib-térség legizgalmasabb, színesen vibráló szigetét!

Utasaink véleményeiből:

“Nagyon szép és különleges előadás volt egy nagyon messzi különleges országról, ahol még sosem jártam. Szépek voltak mindamellett a kubai zeneszámok, amik be lettek mutatva. Nagyszerű volt az idegenvezető, hogy az előadás után mindenféle időkeret nélkül türelmesen válaszolt a kérdéseinkre, sztorizgathattunk vele stb. Tényleg, mint egy igazi utazás! :)”

“Köszönöm a lehetőséget, hogy ilyen felkészült idegenvezetőkkel tölthetem az estéket. Feledtetve valamennyire, hogy nem utazhatunk. Köszönöm szépen!”

-SAN FRANCISCO UTCÁIN – HIPPIK ÉS HIPSZTEREK, GAZDAGOK ÉS SZÉPEK  –

felvételről megtekinthető

 Amerika legkreatívabb városa, ami egyben a legkülönösebb is. Miért olyan vonzó, miért méregdrága? Miért a legjobb ötletek fészke? A város minden szegletében érezhető a frissesség, siker, lendület. Átautózunk a Golden Gate-en, beutazzuk Stone hadnagy körzetét, Bruce Lee szülőhelyét, Robin Williams házát és megannyi film forgatási helyét. Váltsák meg a jegyüket a híres villamosra, és irány a Város!

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a “Képzeletbeli utazások” előadássorozatunk San Franciscoról szóló részének előadója, Méhész Zsuzsa idegenvezetőnk sajnos jelenleg koronavírussal és tüdőgyulladással küzd, ezért Zsuzsa ajánlásával csütörtök este Gyémánt Balázs hivatásos világutazó, idegenvezető kalauzol minket San Francisco villamosairól is híres utcáin.

Balázs már gyermekkorában megfertőződött az utazás szeretetével. Tanult és dolgozott is az USA-ban, így hitelesen tud mesélni az amerikai mindennapokról. Hivatásos világutazóként már 96 országot kipipálhatott a bakancslistáján. Másik szerelme a televíziózás. Célja, egy egyedi utazási tévéműsor készítése.

A SZAHARA BŰVÖLETÉBEN, OÁZISOK A NYUGATI-SIVATAGBAN – 

felvételről megtekinthető

Az oázisok legkülönösebbikébe, Siwába utazunk. Hosszan, végig a nagyon változatos sivatagon. Egy olyan helyre, ahová kevesen jutnak el. A helyiek a ma is elszigetelt, különleges Siwát az élő Paradicsomnak tartják – és ebben néhány merész külföldi is osztozik. Bekopogtatunk a helyiekhez, majd egy Siwában élő angol családhoz, és a sivatagi luxuskempingbe, ahol Károly herceg vendégeskedett. Ismerjenek meg egy egyedi, eltűnőben lévő kultúrát!

– LAS VEGAS: LEGENDÁK A BŰNÖS VÁROSRÓL –

felvételről megtekinthető

Lehet gyűlölni vagy imádni, egyetlen dolog biztos: Las Vegasról mindenkinek van véleménye. A legek városa, ahol minden lehetséges. Elvis-szel „esküvőzni”, titkos szobákban pókerezni, sikítani az egyik legfélelmetesebb hullámvasúton, világsztárokkal találkozni. Ám Las Vegasban más is van a fényes kaszinók világán kívül. A város legfényesebb és legismertebb helyei mellett Las Vegas titkait is felfedezzük, ha ma velem tartanak!

–  AZ USA 5 LEGSZEBB NEMZETI PARKJA: GRYZZLIMEDVÉK, MAMUTFENYŐK, GEJZÍREK- 

felvételről megtekinthető

Legendás helyek, látványos tájak, monumentális sziklafalak, gejzírek. Grizzlyk és prérifarkasok, indiánok és felfedezők, hatalmas mamutfenyők közt barangolunk ma, Maci Laci kedvenc helyein. Bakancsot fel, a Yosemite és a Yellowstone mellett ismerkedjenek meg az USA legszebb nemzeti parkjaival, lenyűgöző természeti csodáival!