DR. DOMJÁN MIHÁLY PSZICHOLÓGUS ÉS ELŐADÁSAI

– DR. DOMJÁN MIHÁLY –

A hozzám fordulók legtöbbje párkapcsolati problémákkal keres fel. Munkám a családterápia rendszerszemléletén alapszik és a főként a strukturális irányzat eszköztárára, valamint elveire épít. Mit jelent ez? Hasznos az egyéni problémákat a többiek kapcsolatában (rendszerében) megvizsgálni és megérteni.

2001 óta pszichológusként, 2007-től családterapeutaként, 2008-tól tanácsadó szakpszichológusként dolgozom. Tapasztalatokat szereztem először iskolapszichológusként, majd a gyermekvédelem és a családsegítés területein. Következett ezután a kórházi rehabilitáció. Mindezekkel párhuzamosan pedig Kecskeméten kezdtem el privát klienseket fogadni – egyéni életvezetési, illetve pár-, és családterápia formájában.

Az elmúlt években ismereteket szereztem az EMK(Erőszakmenetes Kommunikáció), a mindfulness (tudatos jelenlét pszichológiája) és az EMDR(traumaterápia) területén. 2018-ban fejeztem be a szomatodráma játékvezetői képzést. Az elmúlt időszakban kisgyermekes és GYES-es anyukákkal, két évig pedig havi rendszerességgel hajléktalanokkal foglalkoztam.

2013-tól Budapesten havi rendszerességgel adok elő a Kulturális Szalonban, mellette pedig számos város, cég és intézmény felkérésének tettem eleget. Eddig három magánkiadású könyvem jelent meg és több cikk különféle magazinokban.

Karitatív tevékenység keretében egy évet jártam be egy műveseállomásra, hét évig az egyik katolikus plébánián ifjúsági közösséget vezettem, illetve szintén hét évig – 2006 szeptemberétől – nőknek vezettem csoportot Kiskunfélegyházán, a Királynőképzőt.

2018 novembere óta írom a Mind&Spirit blogot ­– drdomjan.blog.hu –, amelynek a lapletöltése 2020. januárjában túllépte a 300ezret. 2020. áprilisától pedig podcastek készítését indítottam el – a Spotify-on és a YouTube-on érhetőek el.

MIHÁLY ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK

– LAOSZ TANÍTÁSA AZ ELENGEDÉSRŐL – 

2022. február 3.(csütörtök) 19:30

2018-ban Indokínai körúton vettem részt. Számos “csodában” volt részem. Amiről az online előadásban beszélni szeretnék, az nem csupán Laosz látnivalóit érintené, hanem, amit pszichológusként, sőt magánemberként az elengedésről és az elfogadásról gondolok. Időközben mindfulness tanári képzést kezdtem, sőt tudatos jelenléten alapuló csoportokat vezetek. Ezt a vonalat ugyancsak érinteni szeretném az előadásomban, hiszen Laosz, a maga kommunista berendezkedése ellenére egy buddhista hitben élő ország. A mindfulness, a tudatos jelenlét pszichológiája pedig buddhista alapokon nyugszik…

Az alábbi blogbejegyzésben tud a Laoszi utamról és a bennem felmerülő érzésekről olvasni: https://drdomjan.hu/szakitas-elengedes/laosz_291/