„RÓMAI VIRÁGSZEDÉS”

VATIKÁNI LÁTOGATÁSSAL

IDŐUTAZÁS AZ ÖRÖK VÁROSBAN

2023. június 16-19. (péntek-hétfő) GARANTÁLT INDULÁSSAL

Róma – a közel három évezredes történelméből táplálkozó, antik és élettől duzzadó város – teljes felfedezéséhez sokak szerint egy egész élet is kevés. Megismerni, kiismerni, és éppúgy megunni is lehetetlen. Akár első alkalommal, akár elbűvölt visszatérőként sokadszorra járunk az olasz fővárosban, ez a négy teljes nap nagyszerű alkalom arra, hogy szakavatott vezetővel bejárjuk a világhírű klasszikusokat és igazi kuriózumok nyomába eredjünk. Első rangú múzeumokat, ámulatba ejtő szépségű műalkotásokat, impozáns és bájos tereket és a címünk névadó könyvének szellemiségében kihagyhatatlan templomokat is megcsodálunk. Közben megmártózunk a hamisítatlan római hangulatban is; nagy élmény az ízes olasz konyha, egy vacsora a Trastevere egyik vendéglőjében, a zamatos kávé egy napos teraszon, a dallamos nyelv, egy beszélgetés a hömpölygő Tiberis partján, vagy egy kedvünk szerinti kellemes séta az évezredes múlt és pezsgő jelen káprázatos együttéléséből megszülető Örök városban.

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

189.900 Ft 

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

199.900 Ft   

A részvételi díjak minimum 15 fő esetén érvényesek. A részvételi díj minden esetben az aktuális WizzAir repülőjegy díjszabásától is függ, amely a részvételi díj rendezéséig, illetve a szerződéskötésig változhat

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • a repülőtéri illetéket,
 • a személyenként 1 db a fedélzetre felvihető 40 x 25 x 20 cm méretű és legfeljebb 10 kg súlyú kis kézipoggyászt*,
 • bérelt transzferbuszt a reptéri transzferekhez,
 • 3 éjszaka szállást belvárosi római háromcsillagos szállodában, igény szerint két- vagy háromszobás, fürdőszobás szobákban,
 • kontinentális büfé reggelis allátással,
 • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • szervezési díjat.

Az út során kötelezően fizetendő díj:

 • Audiós eszközök, idegenforgalmi adó, buszos transzferek behajtási engedélye: 50 €/fő

A feltüntetett díj az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő. A díj minimum 10 fő részvétele esetén érvényes, és 10 fő alatt a díjak arányosan emelkedik.

A részvételi díjon felül az irodában kötelezően fizetendő díjak:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/ fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • útlemondási biztosítás: 3%, amely az előre kifizetett tételek után fizetendő. (önrész 20 %),
 • egyágyas felár: 45.000 Ft/fő

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:

 • nagy kézipoggyász (odaúton 55*40*20 cm; 10 kg) oda- és vissza útra: 22.000 Ft/fő**,
 • 20 kg-os feladhatópoggyász oda- és vissza útra: nem választható***,
 • speciális repülős baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást: 2.800 Ft/fő/4 nap, 70-80 év között 4.700 Ft/fő/4 nap, 80 év között 5.600 Ft/fő/4 nap.

 

Az választható fakultatív programok díjainak irodában és a helyszínen fizetendő részei:

 • Vatikán Múzeum és Szent Péter Bazilika fakultatív program kb. 3 órás helyi idegenvezetéssel – minimum 9 fő jelentkezése esetén:
  • Az irodában fizetendő: 5.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő díj: 55 €/fő, amely tartalmazza a helyi idegenvezetést magyar nyelven, az audiós eszköz bérlését, a Vatikán Múzeum belépődíját, a csoportos foglalási díjat, az ingyenes belépést a Szent Péter Bazilikába és a szervezés költségeit.
 • Antik Róma fakultatív program kb. 3 órás helyi idegenvezetéssel – minimum 9 fő jelentkezése esetén:
  • Az irodában fizetendő: 5.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő díj: 30 €/fő, amely tartalmazza a helyi idegenvezetést magyar nyelven, az audiós eszköz bérlését és a szervezés költségeit. (a Colosseum és a Forum Romanum egyénileg tekinthető meg)

 A fenti fakultatív programok megvalósulása érdekében előzetes foglalásokra van szükség, amelynek érdekében, az irodában történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalni kell az utazónak. A fakultatív programok €-ban feltüntetett díjai az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők. A díjak minimum 10 fő részvétele esetén érvényesek, és 10 fő alatt a díjak arányosan emelkednek.

tömegközlekedés használata feltétele a csoport római közlekedésének, de a hotel központi elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy kb. 6 darab vonaljeggyel megvalósuljanak a tervezett programok, amelyek várható költsége 9 €/fő.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

 1. nap:

Járatunk menetrend szerint, a reggeli órákban indul a Liszt Ferenc Repülőtérről, és a délelőtti órákban érkezünk meg a Ciampino Repülőtérre. Bérelt buszunkkal érkezünk meg Róma belvárosi szállodánkhoz, hogy a délutáni szobaátvételig elhelyezzük a csomagjainkat a hotel poggyászszobájában.

Ezt követően neki is indulunk az olasz főváros felfedezésének. Először a Santa Maria Maggiore, azaz Szűz Máriáról elnevezett legnagyobb római templomba érkezünk meg. Sétánk következő részében a Triton-kút mentén érünk a Spanyol lépcsőhöz, ahol rövidebb szabadidőnket tölthetjük el. Innen a Parlament alsó házához, a Miniszteri Palotához és a Marcus Aurelius-oszlophoz jutunk el. Sétánk következő állomásaként a románkori, ám igen bájos Santa Maria in Cosmedin-templomot és az előterében található – a többszörös Oscar-díjas fekete-fehér filmből, a Római Vakációból, bizonyára sokunk számára ismerős – ókori kőarcot, a Bocca della Veritàt, vagyis az Igazság száját keressük fel. Átsétálunk a Tevere nyugati oldalára, a romantikus hangulatú Trasteveréreamelynek szó szerinti jelentése is: „a Tiberisen túl”. Rövid közös sétát követően a városrészre jellemző kedves, meghitt Trattoriák egyikében költhetjük el vacsoránkat. Programunk végén idegenvezetőnkkel együtt térünk vissza a hotelünkbe, ahol a gyors bejelentkezésünket követően elfoglaljuk szobáinkat.

 1. nap:

A közös reggeli után, a délelőtti és kora délutáni órákban szintén egy félnapos programlehetőség keretén belül, remek lehetőség nyílik, hogy az előző napról sokaknak által már ismert helyi idegenvezetőnkkel látogatást tegyünk a Vatikán Múzeumba és a Szent Péter Bazilikába. Sétánk során olyan felbecsülhetetlen értékű mesterműveket csodálhatunk meg, mint például a Belvederei torzó, a Laokoón-csoport, a Stanzákat Raffaello és a Sixtus-kapolnát Michalengelo freskóival. A múzeumlátogatást követően szintén helyi vezetőnkkel lépünk be a Szent Péter sírja fölé emelt, 60.000 hívő befogadására alkalmas Szent Péter Bazilikába. A római katolikus egyház első számú szentélye, a világ második legnagyobb keresztény temploma olyan művészóriások ihletett álmaiból jött létre, mint Bramante és Michelangelo. A templomba belépve az alázat lesz úrrá rajtunk. A Pieta láttán megértjük Giorgio Vasarit, aki azt írta barátjáról: „Michelangelo azért jött a világra, hogy Isten példát mutasson általa művészeinknek…”.
Az ámulatba ejtő művészeti alkotásokat megtekintve szinte fájó szívvel lépünk ki a szintén lenyűgöző Szent Péter térre. A tér Bernini azon ötlete alapján nyerte el mai formáját, hogy megépítésekor kövessék az alapjául szolgáló Néró és Caligula cirkuszának kör alakját. A környéken elköltött rövidebb ebédidőnket követően, a nap másik felében folytatjuk közös sétánkat az Angyalvár, Sant’ Angelo híd (Angyalhíd), Tiberis érintésével, hogy további ízelítőt kapjunk az Örök város antik, középkori, reneszánsz, barokk és századfordulós nevezetességeiből is, olyan világhírű helyszíneket keresve fel, mint a Piazza Navona (tér) és díszkútjai, a Pantheon és a mögötte található, Róma egyetlen gótikus temploma, a Santa Maria in Minerva-t és Trevi-kutat. Sétánk során lépten-nyomon világhírű Bernini és Michelangelo szobrokkal találjuk szemben magunkat. Szabadidőnkben egyénileg költhetjük el vacsoránkat a hangulatos helyi vendéglők egyikében, megkóstolva a méltán népszerű olasz konyha remekeit, kiváló borok kíséretében. A szabad program után idegenvezetőnkkel együtt térünk vissza a szállodánkba, ahol átadhatjuk magunkat a jól megérdemelt pihenésnek

 1. nap:

A szállodánkban elköltött reggeli után gyalogosan és metró segítségével látogatunk el a Laterani Bazilikába, amely szintén a Róma történelmi központ világörökségi helyszín része, majd a Szent Lépcsőt (Sancta Scala) tekintjük meg. A hagyomány úgy tartja, hogy ezen a 28 lépcsőn ment fel Jézus Pilátushoz, mielőtt elítélte volna a nép, innen kapta a nevét. Ezt követően, ha időnk is engedi, az 5. századi ókeresztény Santo Stefano Rotondo templomot keresésük fel, amelyet 1454 óta, a Boldog Özséb esztergomi kanonok alapította magyar szerzetesrend, azaz a pálosok kezelnek, így több mint félezredévnyi magyar vonatkozással bír. A kereszténység építészetében ritka, kör alakú alaprajza miatt, igazi épületkülönlegességnek számít, és egyben Itália legszebb ilyen bazilikájaként tartják számon. Az V. században az első vértanú, Szent István tiszteletére szentelték a templomot, amely egy Mithras-szentély romjaira épült. Miután VI. Piusz pápa 1776-ban, a Szent Péter-bazilika bővítésekor lebontatta a közelben álló, Szent István királyunk tiszteletére emelt templomot (San Stefano Ungherese) és az általa alapított zarándokházat, arról is rendelkezett, hogy a Santo Stefano Rotondo templomban építsenek kápolnát a szent királyunk tiszteletére. A főoltárt – többek között – Szent István, Szent László és Szent Imre tiszteletére szentelték fel, amelyet táblával is megörökítettek. Amennyiben a nyitvatartási időn kívül, előzetes foglalásunk révén sikerül megvalósítani a látogatásunkat, akkor belülről is megcsodálhatjuk a templomot.

Közös városnézésünk után ismét a jól megérdemelt szabadidőnket tölthetjük, újabb ízelítőt véve az olasz konyha kiválóságaiból, melyet követően idegenvezetőnkkel együtt vagy önállóan térhetünk vissza a szállodánkba.

 1. nap:

A közös reggelinket, a hotelszobáinkból történő délelőtti kijelentkezésünket és a poggyászszoba ismételt igénybevételét követően a vendégeink ebédidőig egyénileg tölthetik szabadidejüket.

A művészet és a kultúra rajongói felkereshetik a capitoliumi múzeumokat vagy a Borghese Galériát előzetes foglalás révén, de csoportos igény esetén csoportkísérőnkkel a Falakon kívüli Szent Pál Bazilikát is meglátogathatják.

A szabadidőt követően egy izgalmas programlehetőséget kínálunk vendégeink számára szakavatott Rómában élő helyi idegenvezetőnk vezetésével. Sétánk során antik Róma világát fedezhetjük fel, bejárva a Colosseum-ot, megtekintve a Császári diadalíveket, a Palatinus dombot, Traianus fórumát-, vásárcsarnokát– és győzelmi oszlopát. A Capitolium domb-ról megtekintjük a Forum Romanum-ot és megállunk a capitoliumi farkas (Romolus és Remus) szobor alatt és sétánk közben szemügyre vesszük, és ítéletet mondhatunk az esztétikailag megosztó II. Viktor Emánuel emlékmű felett, amely méretei alapján biztosan méltó arra, hogy Olaszország első királyának emlékéül szolgáljon.

A szállodánkban átvéve a csomagjainkat búcsút intünk Rómának és a késő délutáni órákban bérelt reptéri buszunkkal utazunk a reptérre indulunk.

Az esti órákban menetrend szerinti járatunkkal hazaindulunk, és késő esti órákban érkezünk vissza a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Audiós eszköz: Útjaink során audios eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink szélesebb körű tájékoztatást tudjanak adni vendégeink számára, akár séta közben is. A készülékek használatával kapcsolatban idegenvezetőink mindig részletes tájékoztatást nyújtanak. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 20.000 Ft/kötbér díját.

Az utazás időpontja: 2023. június 16-19. (péntek-hétfő)

Menetrend szerinti repülőjáratok:

 • Indulás: június 16. 8:15 – 9:55 Budapest – Terminal 2B, Érkezés: Roma Ciampino – Terminal 2, Járatszám: FR 6515, RYANAIR járattal

Találkozás: 2 órával a járat indulása előtt

 • Visszaindulás: június 19. 21:00 – 22:45 Roma Fiumicino – Terminal 2, Érkezés: Budapest – Terminal 2B, Járatszám: W6 2342. WIZZAIR járattal

 

*Poggyász információ:

A részvételi díjban szereplő 40 × 25 × 20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.

**RYANAIR ÉS WIZZAIR Priority szolgáltatás információ:

Ha odafelé RYANAIR és visszafelé WIZZAIR Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre felvihető 40 × 25 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász mellett magával vihet még a fedélzetre 1 db maximum 55 x 40 x 20 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható). Kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult és elsőbbségi beszállás!

*** 20 kg-os feladhatópoggyász: a gyorsabb reptéri check in, rövidebb várakozási idő és jobb program megvalósítás érdekében nem választható.

 

Jelenleg érvényes Olaszországi beutazási szabályok:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/olaszorszag#