TAVASZI FELTÖLTŐDÉS A NÁPOLYI-ÖBÖLBEN

REPÜLŐVEL, BUSSZAL ÉS HAJÓVAL

CAPRI SZIGETE, AMALFI-PART, VEZÚV-POMPEI  

2024. május 3-7. (péntek-kedd) 

Az idei mediterrán kirándulásaink közül most Dél-Olaszországba csalogatjuk Vendégeinket. Nápolyba repülve, nemcsak az izgalmas, nyüzsgő várost, hanem a Campania tartomány elbűvölő látnivalóit is felfedezzük. Utunk során lehetőségünk lesz meghódítani a titokzatos Vezúvot, eljutni Pompei romvárosába, áthajózni és megcsodálni a magával ragadó szépségű Capri szigetét és bejárni a varázslatos Amalfi-partot. Élvezze a kultúra és természet páratlan és csodálatos elegyét!

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

213.000 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

219.000 Ft /fő

A részvételi díj minden esetben a Ryanair légitársaság mindenkori díjszabásától függ, amelynek összege a szerződéskötésig változhat. A részvételi díj min. 14 fő esetén érvényes, alacsonyabb vendéglétszám esetén arányosan emelkedhet.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • repülőjegyet,
 • a repülőtéri illetéket,
 • a személyenként 1 db a fedélzetre felvihető 40 x 25 x 20 cm méretű és legfeljebb 10 kg súlyú kis kézipoggyászt*,
 • légkondicionált autóbuszt a buszos panoráma városnézéshez és transzferekhez,
 • 4 éjszaka szállást igény szerint kétágyas, vagy igény szerint három- vagy négyágyas, fürdőszobás szobákban, középkategóriás belváros közeli szállodában, Nápolyban,
 • kontinentális büfé reggelis allátást,
 • helyi idegenforgalmi adókat,
 • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • szervezési díjat.

A RÉSZVÉTELI DÍJON FELÜL AZ IRODÁBAN KÖTELEZŐEN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • útlemondási biztosítás: 3 %, amely az előre kifizetett tételek után fizetendő pl. részvételi díj, egyágyas felár, repülőjegy, feladottpoggyász stb. (önrész 20 %),
 • egyágyas felár: 39.000 Ft/fő.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ:

 • nagy kézipoggyász (55*40*23cm; 10 kg) oda- és vissza útra: 28.000 Ft/fő**,
 • 20 kg-os feladhatópoggyász oda- és vissza útra: nem választható***,
 • speciális repülős baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást: 4.200 Ft/fő/5 nap, 70 év felett 6.300 Ft/fő/5 nap, 80 felett 14.300 Ft/fő/5 nap.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ FAKULTATÍV PROGRAMOK DÍJAI:

2.napi Pompei és Vezúv fakultatív program (időtartama kb. 7-8 óra): – minimum 15 fő jelentkezése esetén.

 • Az irodában fizetendő: 6.500 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő díj: 65 €/fő14 jelentkezése esetén, alacsonyabb létszám esetén arányosan emelkedik a díj. A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, parkolási és útdíjat, a kb. 2,5-3 órás magyar nyelvű pompei helyi szakvezetést, a magyar nyelvű a csoportkísérő idegenvezetést és az idegenvezető belépődíjainak arányos részét, az audiós eszköz bérlését és a szervezés költségeit. 
 • A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:
  • Vezúv belépődíj a kráterhez: 15 €/fő,
  • Pompei belépődíj: Felnőtt: 18 €/fő, 18-25 év: 13 €/fő, 18 év alatt ingyenes

3.napi Capri-sziget fakultatív program (időtartama kb. 10-12 óra)– minimum 15 fő jelentkezése esetén.

 • Az irodában fizetendő: 7.500 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő díj: 75 €/fő – minimum 14 fő jelentkezése esetén, alacsonyabb létszám esetén arányosan emelkedik a díj. A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza a Nápoly-Capri hajójegyeket oda- és visszaútra, a helyi minibuszos közlekedés díját, a magyar nyelvű a csoportkísérő idegenvezetést és az idegenvezető belépődíjainak arányos részét, az audiós eszköz bérlését és a szervezés költségeit.
 • A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:
  • Villa San Michele belépődíj: 11 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén,
  • Augustus császár kertje belépődíj: 1 €/fő – egyénileg fizetendő,
  • Capri-sziget körüli hajókázás: 22 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén. A program időtartama kb. 1 óra.

4.napi Amalfi-part fakultatív program (időtartama kb. 8 óra)– minimum 15 fő jelentkezése esetén, alacsonyabb létszám esetén arányosan emelkedik a díj.

 • Az irodában fizetendő: 7.500 Ft/főa helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő díj: 75 €/fő – minimum 14 fő jelentkezése esetén, alacsonyabb létszám esetén arányosan emelkedik a díj. A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, parkolási és útdíjat, a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetést és az idegenvezető belépődíjainak arányos részét, az audiós eszköz bérlését és a szervezés költségeit. 
 • A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:
  • Amalfi Dóm, Amalfiban a Rufolo villa belépődíj: 12 €/fő, minimum 10 fő jelentkezése esetén.

A fenti fakultatív programok megvalósulása érdekében előzetes foglalásokra van szükség, amelynek érdekében, az irodában történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalni kell az utazónak. A fakultatív programok €-ban feltüntetett díjai az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők. 

tömegközlekedés használata nem feltétele a csoport nápolyi közlekedésének, de a kényelem érdekében hotel központi elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy 4-6 darab vonaljeggyel megvalósuljanak a tervezett programok, amelyek várható költsége 0-6 €/fő.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1.nap: Kényelmes déli órákban találkozunk Vendégeinkkel a Liszt Ferenc Repülőtéren és kora délután indulunk járatunkkal Nápolyba, Délutáni megérkezésünkkor a csoportot a repülőtéren bérelt autóbusz várja. Programunk máris egy igazán szép nápolyi buszos panoráma városnézéssel kezdődik. Az elegáns, dombon fekvő Posillipo negyed kilátójából megtekinthetjük a Nápolyi-öböl panorámáját, a Vezúvot, Ischia, Procida és Capri szigeteit, valamint Nápoly városának látképét. A panoráma városnézés után a szállodánk felé vesszük az irányt, majd elfoglaljuk a belvároshoz közeli szállásunkat.

A szobáink kora esti átvételét és rövid felfrissülést követően igény szerint a vendégeink egyénileg is elkölthetik a vacsorájukat vagy az idegenvezetőnk által iránymutatásával közösen is kereshetnek megfelelő éttermet. A vacsorát követően egyénileg vagy közösen térhetünk vissza a szállodánkba.

 

2.nap: A reggelit követően egy életre szóló élményt nyújtó fakultatív kiránduláson vehetünk részt, mely során felkeressük az európai szárazföld egyetlen aktív vulkánját, a Vezúvot és az ókori nyüzsgő nagyvárost, Pompeit.

Délelőtt a Vezúvot keressük fel, melyhez utunk a különböző korszakbeli lávakiömlések között vezet. Az autóbusz az 1000 méter magasságban található parkolóig viszi fel csoportunkat. A kráter peremére, emelkedővel nehezített földúton, további 20-25 perces gyaloglással juthatunk el. Megéri az erőfeszítést, ugyanis a „csúcsról” tiszta időben fantasztikus kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre és megkóstolhatjuk a „Lacryma Christi del Vesuvio”, magyarul a „Krisztus könnye” néven ismert bort, amely kizárólag a Vezúv lankáin terem.

A délutánt a kötelező, de kétségtelenül lebilincselő helyi idegenvezetést igénybe véve Pompei romvárosában töltjük, amelyet i.e. 79-ben néhány óra alatt pusztított el a Vezúv kitörése. Utcáit szakavatott helyi idegenvezetővel bejárva megtekinthetjük az ókori épületeket, a vulkáni hamu által konzervált freskókat és használati tárgyakat. Hátborzongató élmény a tragédiát képzeletben újra átélni, ugyanakkor lenyűgöző érzés a feltárt várost bejárni, ahol teljes utcahálózat, magas épületfalak, színházak állnak, és szinte megelevenednek a város mindennapjai.

Számos élménnyel és ismerettel gazdagodva a kora esti órákban térünk vissza a szállodánkhoz. Ismét egyénileg vagy az idegenvezető ajánlásával költhetjük el vacsoránkat.

 

3.nap: A némileg korai reggeli elfogyasztását követően a festői Capri-szigetet látogathatjuk meg az egésznaposfakultatív kirándulásunk alkalmával. A Bud Spencer és Terence Hill filmekből is felsejlő nápolyi kikötőből indulunk hajónkkal, majd közel egyórás hajózást követően érkezünk meg Capri szigetére. A világ egyik legszebb szigetén gyönyörködhetünk a bájos utcácskákban, buja, színpompás növényvilágban és a csodálatos kilátásban. A szigetet két település uralja, Capri és Anacapri. Érkezésünkkor fakultatív lehetőség adódik a sziget körbe hajózására, amely során szebbnél szebb partszakaszon hajózva, öblöket, apró szigeteket, meredeken magasodó sziklafalakat csodálhatunk meg, közben világítótornyokat és világhírességek villáit is felfedezhetjük a távolban. A szabadidejüket töltő útitársainkkal találkozva bérelt kisbuszokra szállva először a sziget nyugati részén lévő Anacapri városkát keressük fel, kanyargós szerpentinen utazva. Idegenvezetőnkkel meglátogathatjuk a Villa San Michele-t, amely Anacapri egyik fő látványossága, Axel Munthe svéd orvos építtette a 20. század elején Tiberius római császár villájának helyén. A kertből csodás kilátás nyílik Caprira, a kikötőre, a tengerre és a Vezúvra. Szabadidőnkben lehetőség nyílik az egyéni ebéd elfogyasztására. Délután bérelt kisbuszainkkal továbbutazunk Caprira, ahol a pazar kilátást nyújtó, mindig nyüzsgő, bájos Piazetta (központi terecske) közelében lévő kis tér érdekes magyar vonatkozással bír: nevében az 1956-os magyar forradalom mártírjainak emlékét őrzi (Piazza Martiri d’Ungheria 1956). Átsétálva Augustus császár kertjébe szintén csodás panoráma nyílik ezúttal a Faraglioni sziklákra. A kora esti órákig élvezhetjük a sziget rabul ejtő hangulatát garantáltan felejthetetlen élményeket szerezve Majd ismét hajóra szállva az esti órákban érkezünk vissza a nápolyi kikötőbe. Hazafelé vezető séta közben belvárosi szabadidő keretén belül költhetjük el vacsoránkat egyénileg vagy közösen, amelyet követően térhetünk vissza szállodánkba.

 

4.nap: A reggelinket követően ismét egy felejthetetlen fakultatív programot kínálunk vendégeinknek. Bérelt buszunkkal a festői Amalfi-partfelfedezésére indulunk. Sorrentoban egy rövid szabadidő eltöltésére lesz lehetőség. A város már a római korban is kedvelt üdülőhely volt, magaslati sziklára épült rendkívüli elhelyezkedése miatt, amely látni engedi a lüktető kikötőt, a környező hegyeket és a festői öblöket egyaránt. A partszakasz gyöngyszeme Positano, a pompás panorámájú, a vadregényes tengerpart fölött magasodó meredek sziklára épült város, elbűvölő városközponttal, világhírű strandokkal. A Világörökség részét képező partszakasz névadója, Amalfi, az 1315 m magas Monte Cerreto lábánál fekszik. Hangulatát meghatározza tipikus mediterrán építészete, az egymásra épülő fehér házak, a szűk, kanyargós, meredek sikátorok, bájos terek és dús mediterrán vegetáció. Ravellomég magasabban helyezkedik el, mint az előző városok, lenyűgöző kilátást nyújtva így az Amalfi-partra. Fenséges középkori paloták, pazar főúri villák és díszkertek városa.

Délután fájó szívvel búcsúzunk el az Amalfi-parti csodavilágtól, de nem érdemes bánkódni, mert pár nap múltán, egy kicsit másképp ugyan, de visszatérhetünk erre a vidékre.

A kora esti órákban térünk vissza a szállodánkba. Ismét egyénileg vagy az idegenvezető ajánlásával költhetjük el vacsoránkat.

 

5. nap:A közösen elköltött korábbi reggeli utáni még 2-3 órát tölthetünk el szabadon Nápolyban, például a helyi piac felkeresésével vagy az idegenvezetőnk kíséretében megtekinthetjük az óváros legfontosabb történelmi műemlékeit: a Tojásvárat, a Castel Nuovo-t (Anjou-vár), a Királyi Palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto Galériát, valamint a város mindig nyüzsgő főterét, a Piazza del Plebiscitot.

A városi sétánk, illetve a szabadidőnk végeztével kijelentkezünk a szállodánkból és bérelt buszunkkal indulunk a nápolyi repülőtérre. Felejthetetlen élményekkel és életérzésekkel gazdagodva búcsúzhatunk ettől a csodás vidéktől.  Repülőjáratunk a délutáni órákban érkezik meg Budapestre.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA:  2024. május 3-7. (péntek-kedd)

Menetrend:

 • 2024. május 3., péntek    14:55 – 16:40     Járatszám: FR 4090
 • 2024. május 7., kedd   13:50-15:30     Járatszám: FR 4089

*Kis kézipoggyász információ:

A részvételi díjban szereplő 40×25×20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.

**Nagy kézipoggyász információ:

Amennyiben nagy kézipoggyász szolgáltatást vásárol, a fedélzetre felvihető 40×25×20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász mellett magával vihet még a fedélzetre 1 db maximum 55x40x20 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is, amelynek díja a Ryanair légitársaság repülőjegy mindenkori díjszabásától függ, amelynek összege a szerződéskötésig változhat.

***20 kg-os feladhatópoggyász:

a gyorsabb reptéri check in, rövidebb várakozási idő és jobb program megvalósítás érdekében nem választható.