VELENCEI KARNEVÁL

MIRAMARE KASTÉLY ÉS A POSTOJNAI CSEPPKŐBARLANG

2023. február 17-19. (péntektől vasárnapig)

Ezúttal a Velencei karnevál záró hétvégéjére hívogatjuk. Tartson velünk, élvezze egy látványos farsangi karnevál színes forgatagát. Programunk kiegészül a Miramare kastélynak és parkjának bejárásával, valamint a világ egyik legnagyobb cseppkőbarlangjának a megismerésével.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • a csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegennyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • kis vagy közepes létszámú csoport 22-35 fő
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás, kis létszám esetén 22-28+2 személyes, újszerű autóbusszal
 • szállás háromcsillagos jesoloi szállodában
 • megálló trieszti Miramare kastélynál
 • városnézés Velencében a karnevál ideje alatt
 • fakultatív kirándulás Murano és Burano szigetére
 • Postojnai cseppkőbarlang bejárása

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

59.900 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

62.900 Ft/fő

A részvételi díjak minimum 22 fő esetén értendők. Alacsonyabb létszám esetén a díj arányosan változhat.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható autóbusszal,
 • a szállást háromcsillagos szállodában,
 • a svédasztalos reggelit,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

A RÉSZVÉTELI DÍJON FELÜL KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 15.900 Ft
 • hajójegy és városi behajtás: 15€/fő,
 • Punte Sabbioni behajtási díj, a parkolási díjak és a velencei belépési illeték díja: 40 €/fő,

A díjak az utazás során az idegenvezetőnek €-ban fizetendő, amely összege időközben változhat.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 70 éves korig: 1.650 Ft/fő, 70 és 80 év között 5.775 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • Vacsora felár (2 vacsora): 8.800 Ft/fő
 • Miramare kastély: Felnőtt: 13 €/fő, Diák (18-25 év között, igazolványt be kell mutatni): 7 €/fő, Gyermek (18 éves korig): ingyenes
 • Postojnai cseppkőbarlang + magyar audioguide: Felnőtt: 31 €, Diák (16-25 év): 25 €, Gyermek (6-15 év): 20 €,
 • Murano és Burano szigettúra: 2.000 Ft/fő (a szerződéskötéskor előre fizetendő) + 10 €/fő (a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő)

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás díjait és az idegenvezető belépőhegyének, hajójegyének egy főre jutó díját is. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek €-ban fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1. nap 

Kora reggeli indulásunkat követően rövid pihenőket tartva utazunk Nagykanizsa – Maribor – Ljubljana útvonalon át az olaszországi Triesztbe, mely hazánkhoz legközelebb fekvő fontos kikötőváros Észak-Olaszországban az Adria és Szlovénia között. A várost elhagyva érkezünk el egy hófehér márványból épített, a tenger fölé magasló, 19. századi romantikus kastélyhoz, a Miramare kastélyhoz. A palota Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, Sarolta belga királyi hercegnő részére épült isztriai fehér márványból az akkori építészet remekeként. A főhercegi pár elegáns szobái eredeti pompájukban, a korabeli berendezési tárgyakkal ékesítve látogathatóak. A kastélyhoz tartozó tengerparti parkot Miksa főherceg tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre épült, számos trópusi növénnyel telepítették be. A parkban számos botanikai faj és egy szoborgyűjtemény is látható. Csodálatos innen a kilátás a Trieszti-öbölre és azon túl az Adriára.

Késő délután tovább utazunk és este érkezünk meg a jesoloi hotelünkhöz, ahol közös vacsoránkat is elköltjük.

2. nap 

Reggeli után autóbuszunkkal Punte Sabbioni kikötőjébe utazunk, ahonnan áthajózunk a Szent Márk térre. Csodálatos látvány, ahogy a végtelennek tűnő lagúnavilágból kibontakozik az „Adria királynője”, Velence. A kikötést követően egész nap szabadprogram, ki-ki kedve szerint elvegyülhet a karnevál színes forgatagában. Igény szerint napközben rövid közös séta a csoportkísérő idegenvezetővel: megismerkedünk az UNESCO világörökség részét képező óváros leghíresebb nevezetességeivel – Dózse Palota, Sóhajok hídja, Campanile, Szt. Márk Bazilika. A Napóleon által „Európa legszebb szalonjának” nevezett térről hangulatos utcákon tovább haladva közös sétánkat a Canal Grandén átívelő Rialto hídnál fejezzük be.

Fakultatív kirándulás keretében részt vehetünk egy hajós szigettúrán Murano és Burano szigetére. A lagúnavilágban hajózva idegenvezetőnk mesél a szigetek keletkezéséről és sajátosságairól. Elsőként az üvegművességéről híres Murano szigeten kötünk ki. Lehetőségünk lesz ellátogatni egy műhelybe, ahol bepillantást nyerhetünk, hogy, miként formálódik a mesterek keze által a forró üveg finom műalkotásokká, dísztárgyakká. Második megállónk a szomszédos Burano szigeten lesz, amely bájos, színesre festett házairól és kézzel varrott csipkéiről nevezetes.  

Kora este visszahajózunk Punte Sabbioniba, ahonnan autóbuszunkkal az esti órákban érkezünk vissza hotelünkbe, ahol ismét a szállodában elköltött közös vacsorával zárul a napunk.

3. nap 

A közös reggelinket követően hazafelé indulunk. Szlovénián keresztül utazva megállunk Európa egyik leglátogatottabb barlangrendszerénél, a Postojnai cseppkőbarlangnál. A közel kétszáz éve felfedezett barlangba megtekintése közel másfél órát vesz igénybe és ez idő alatt mintegy 5 km hosszú részt tekinthetünk meg. Először közel három és fél kilométer hosszan kisvonattal utazunk a barlang belsejébe, majd ezt követően mintegy másfél kilométeres szakaszon gyalogosan fedezzük fel a különleges és érdekes cseppkőképződményeket.

A barlanglátogatás után tovább indulunk, majd egy rövid időre megállunk a közelben található Predjama Sziklavárnál. A 123 méter magasan hegybe vájt reneszánsz várkastély lenyűgöző látványt nyújt. A több mint 800 éves mesebeli helyszín nem szűkölködik a legendákban sem, melyek között akad magyar vonatkozású is. Mint a világ legnagyobb barlangvára, szerepel a Guinness Világrekordok Könyvében.

A program végeztével, életre szóló élményekkel gazdagodva indulunk haza. Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza.

Megjegyzés: A gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Az utazás időpontja: 2023. február 17-19. (péntektől vasárnapig)

Indulás:

 • 6:00 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)
 • 6:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Székesfehérvár, Albapark pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, Sóstói pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 94 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Marché Bistro, 138 km
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánknál érdeklődjön.

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.