NAGYVÁRAD, MÁRCIUS 15-EI FÁKLYÁS

FELVONULÁSSAL ÉS NAGYSZALONTA

2022. március 15. (kedd)

Március idusán, a nemzeti ünnepünk alkalmával a Partiumba kalauzoljuk Vendégeinket. Tartson velünk ezen a különleges kulturális utazáson, ismerjük meg együtt Nagyszalonta neves szülöttjeinek emlékét és Nagyvárad szecessziós szépségeit. A késő délután folyamán betekintést nyerhetünk az erdélyi magyarok szívet melengető ünnepi megemlékezésébe este pedig részt vehetünk az ünnepélyes fáklyás felvonuláson.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Újszerű,  megbízható autóbusz 
 • meglátogatjuk Arany János szülőházát Nagyszalontán
 • Nagyváradon megtekintjük Szent László hermáját
 • felfedezzük Nagyvárad szecessziós épületeit
 • részt veszünk a március 15-i ünnepélyes fáklyás felvonuláson

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

14.500 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

14.900 Ft   

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • audiós eszközt fülhallgatóval. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, az eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén, a 17.000 Ft-os kötbér megfizetését.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő, a törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 600 Ft/fő,
 • Csonkatorony helyi szakvezetéssel: 10 RON,
 • Arany János szülőháza helyi szakvezetéssel: 6 RON,
 • Szent László Bazilika kincstára helyi szakvezetéssel: 15 RON.

A megadott belépődíjak a foglalási, parkolási díjakat és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák. A RON-ban feltüntetett belépődíjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Utazás Kecskeméten és Békéscsabán keresztül Nagyszalontára.  Nagyszalontán meglátogatjuk Arany János szülőházát, vizet ihatunk abból a kútból, mely az eperfa árnyékában áll és betekinthetünk Arany János életében használatos népi eszközök tárházába. A bólogató eperfa alatt felidézhetünk néhány Arany János művet. A hangulatos magyar kisváros főterén átsétálva meglátogatjuk a híres Csonkatornyot. A református templomban, és a Kossuth-szobor uralta téren Kossuth-nótákat hallhatunk.

Továbbutazunk a közeli Nagyváradra, ahol ellátogatunk Erdély legnagyobb barokk székesegyházába, amelyet Szent László királyunkról neveztek el. Itt meglátogatjuk a kincstárat helyi vezetéssel, és megtekintjük Szent László hermáját. Jó idő esetén sétálunk a nemrégiben feltárt, László királyunk által építtetett vár területén.

Felfedezzük a szecessziós építészet jellegzetességeit, többek között az Aranysas Palotát. Ezt követően sétát teszünk a belvárosban a holnaposok szobránál, emlékezve a híres költőkre és írókra. Felkeressük Ady „Müleráját”, valamint azt a New York kávéházat, ahol annak idején akkora kulturális és társasági élet folyt, mint akár Párizsban, ezért hívták Nagyváradot Pece-parti Párizsnak. A késődélutáni órákban csatlakozunk a szívmelengető nagyváradi március 15-i ünnepélyes fáklyás rendezvényéhez. Az ünnepség után az esti órákban indulunk vissza Budapestre. Késő esti órákban érkezünk haza.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Útjaink során audiós eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink, kényelmesen, a séták közben is részletes tájékoztatást tudjanak adni a vendégeinknek. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/kötbér díját.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA:

2022. március 15. (kedd)

Indulás:

 • 5:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
 • 5:30 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Kecskemét

A felszállási lehetőség helyszínéről és időpontjairól irodánktól érdeklődjön.

Érkezés: a késő esti órákban, 23.30 körül.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.