MORVAORSZÁG SZÍVE:

MACOCHA SZURDOK, PUNKVA BARLANG, BRNO

2021. szeptember 4.

Élményekkel teli egynapos kirándulásra hívjuk utasainkat Morvaország szívében elhelyezkedő Brno és annak közvetlen környezetében elhelyezkedő Morva karszt híres barlangjának, a Macocha szurdoknak a felfedezésére. Az út során utazunk felvonóval a Morva karsztbéli völgy mélyére, felfedezzük a cseppkövekkel teli Punkva barlangot, ahol elektromos kishajókon is utazunk egy barlangbéli patakon. Megcsodáljuk a mohával benőtt, mesebeli Macocha szurdokot. A délutánt pedig a látnivalókban gazdag és számos magyar vonatkozással rendelkező Brno városában töltjük.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • az audiós eszköz segítségével séta közben is kényelmesen, a megfelelő távolságot tartva hallgathatjuk idegenvezetőnket,
 • utazás felvonóval a Morva karszt egy szép völgyének kb. 140 m mélységben elhelyezkedő Punkva barlang bejáratához,
 • élménydús mini kirándulás a Punkva barlangban, ahol csodálatos cseppköveket láthatunk, zenés kísérettel tekinthetjük meg a barlang beszakadt tetejű egykori belső termét, a Macocha-szurdokot, melyet azóta vadregényesen benőtt a moha és a növényzet, így igazi dzsungelszerű látványt kínál, majd a barlanglátogatás második felében 12-15 fős elektromos hajókkal utazunk a barlang mélyén haladó folyócskán
 • vezetett séta a számtalan magyar vonatkozással bíró Brno belvárosában
 • szabadidőnkben lehetőség van autentikus cseh ételek és sörök kóstolására

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

14.900 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

15.500 Ft   

A nagyobb létszámú csoportjaink esetében 51-55 személyes buszokat alkalmazunk, és az egy háztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban, 32-49 fővel lehet az utazáson részt venni. A kisebb létszámú csoportjaink esetében 20-24 személyes buszt alkalmazunk, amely esetén nem kerül sor a részvételi díj megemelésére.

ÚJ UTASOK SZÁMÁRA KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ

Ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő,

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • parkolási díjakat,
 • a szervezés díját,
 • audiós eszközt fülhallgatóval. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, az eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén, a 17.000 Ft-os kötbér megfizetését. 

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 600 Ft/fő, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • Macocha szurdok és Punkva barlang belépő (tartalmazza a barlangon belüli séta és hajózás díját): Felnőtt: 300 CZK/fő, Nyugdíjas, diák: 250 CZK/fő
 • Felvonó jegy (oda-vissza útra) a barlanghoz: Felnőtt, Nyugdíjas: 120 CZK/fő, Diák: 80 CZK/fő

(a barlang látogatásához szükséges a felvonó jegy vásárlása is, mert ezzel megy le a csoport a völgybe a barlang bejáratához)

A megadott belépődíjak tartalmazzák a foglalási és parkolási költségeket és az idegenvezető belépődíjának arányos részét. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Reggeli indulásunkat követően egyenesen Morvaország legszebb természeti látnivalóját, a Morva karszt területét keressük fel. Ezt a viszonylag kis kiterjedésű (kb. 92 km2) tájvédelmi körzetté nyilvánított vidéket 350 millió éves, devon kori mészkő alkotja, amelyben több mint 1100 barlang húzódik meg a felszín alatt. Csoportunkkal a látogatható barlangok közül a legérdekesebbet az ún. Punkva barlangot keressük fel.

A barlang legnevezetesebb része az 140 mély mohával borított Macocha-szakadék, amely a barlang egy belső termének mennyezetének beszakadásával jött létre. Ezt a varázslatos, mohával borított természeti látnivalót mi fentről a szikla pereméről, valamint alulról a barlangból felfele tekintve, zenés aláfestés mellett is megtekintjük.

A Punkva-barlangban tett vezetett sétánk igazi élménybarangolásnak ígérkezik. Kabinos felvonóval utazunk a barlang völgy mélyén fekvő bejáratáig. A barlangon belül először bájos cseppkövekkel teli részen haladunk végig, ahol olyan mesebeli képződmények várnak ránk, mint a Török temető, a Kastély, az Angyal és az Örök szerelmesek. A barlangbeli sétánk második felét elektromos csónakokba szállva tesszük meg, közel 500 méter hajókázunk egy föld alatti patakon végig haladva.

Barlanglátogatásunkat követően rövid szabadidőnk keretében kávézhatunk, fagyizhatunk a Morva-karszt által nyújtott békés természeti környezetben.

Utunkat folytatva Morvaország fővárosát, Csehország második legnagyobb városát, a „kis Prágának” is becézett Brno-t keressük fel, mely változatos látnivalóival számtalan programlehetőséget kínál nekünk a délutánra. Elsőként könnyed sétát teszünk idegenvezetőnk kalauzolásával a Petrov dombon elhelyezkedő hangulatos belvárosban. Meglátogatjuk a város látképét meghatározó két szakrális épületet: Szent Jakab templomot és a Szent Péter és Pál templomot. Felkeressük a ferde toronnyal ellátott bejáratú városházát, ahol megismerkedünk a híres brünoi sárkány legendájával is. Különös Mozart szobor nyomába eredünk a piactéren. Megtudjuk miért van Brünoban a templomon kívül a szószék és miért van 11 órakor a déli harangszó.

A késő délutáni órákban indulunk hazafele. Számtalan élménnyel gazdagodva az esti órákban érkezünk Budapestre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Az utazás időpontja: 2021. szeptember 4., szombat

Felszállási lehetőségek induláskor Budapesten: 

 • 5:30 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)
 • 5:45 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Biatorbágyi Sasfészek pihenőhely
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

 A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

 Érkezés: a késő esti órákban, 22:15-22:30 körül

A MACOCHA-SZURDOK ÉS A PUNKVA-BARLANG