MESÉL A BÉCSI ERDŐ

Heiligenkreuz cisztercita apátság, Liechtenstein mesekastély, Baden bei Wien rózsakertje

2022. június 25. (szombat) – GARANTÁLT INDULÁSSAL

Egynapos könnyed kirándulásra invitáljuk Vendégeinket a Bécsi-erdő ékköveinek megtekintésére. A kellemes, kora nyári időben bejárjuk Heiligenkreuz, a régió és Ausztria legrégebbi cisztercita kolostorának 12-13. századi, román-gótikus stílusban épült helyiségeit. Ezt követően bejárjuk a Liechtenstein család ősi fészkét jelentő, romantikus hangulatú várkastélyát. Végül pedig megpihenünk és feltöltődünk Baden bei Wien páratlan szépségű rózsái között. Tartson velünk a Bécsi-erdő és a Waldviertel területére, fedezzük fel együtt egyedülálló kincseit!

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Kis vagy közepes létszámú csoport
 • Újszerű autóbusz
 • Helyi vezetéssel fedezzük fel Európa második legrégebb óta folyamatosan működő cisztercita kolostorát, Heiligenkreuz apátságot, melynek gregorián kórusa világhírű
 • Látogatás a Liechtensteinek középkori hangulatú, a család nevét adó mesekastélyában
 • Séta és szabadidő Baden bei Wien monarchia hangulatú városkájában
 • Fakultatív látogatási lehetőség Beethoven egykori lakóházában Baden bei Wien-ben
 • Séta Baden bei Wien varázslatos rózsakertjében: a gyönyörű 8 hektáros Doblhoffparkban, ahol ilyenkor júniusban közel 30000 virágzó rózsatő várja az idelátogatókat

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

14.500 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

14.900 Ft   

A részvételi díjak minimum 22 fő esetén értendők. Alacsonyabb létszám esetén a díj arányosan változhat.

ÚJ UTASOK SZÁMÁRA KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ

Ügyfél adminisztrációs díj: 2.500 Ft/fő törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő,

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás 36-48 személyes Setra autóbusszal – kiscsoport esetén 20-22 személyes újszerű Mercedes busszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • az audiós eszközt – 25 fő felett.
 • a szervezés díját.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 600 Ft/fő, amely az irodának előre fizetendő,
 • Heiligenkreuz kolostor magyar nyelvű helyi szakvezetéssel: F: 15 €/fő, Ny: 14 €/fő, D, GY: 10 €/fő,
 • Liechtenstein kastély német nyelvű helyi vezetéssel, idegenvezetőnk fordításával: F, Ny, D: 12 €/fő
 • Beethoven háza német nyelvű helyi vezetéssel, idegenvezetőnk fordításával: F, Ny, D: 3 €/fő.

A belépődíjak az esetleges foglalási és parkolási díjakat és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Utunk első állomása a Heiligenkreuzi Apátságba, a középkori építészet műremekébe vezet, mely a román és gótikus stílusjegyek mellett a barokk építészet jellegzetes vonásait is ötvözi. A háromhajós bazilika félköríves árkádokkal, mérműves ablakokkal, márványoszlopokkal ma is itt élő szerzetesekkel fogad bennünket. Helyi idegenvezetőnk megismertet a kolostor történetével, a szerzetesek mindennapi életével.

Utunk következő állomása Alsó-Ausztria egyik mesebeli helyszíne, a Kalenderberg hegy északi oldalában a Bécsi erdő peremének egy kimagasló sziklaszirtjén, de mégis könnyen megközelíthető pontján épült Liechtenstein család ősi vára. A ma látható középkori hangulatot árasztó, magas falakkal és toronnyal rendelkező lovagvár építése a 12. században kezdődött. Ekkor építtette ide, a Liechtenstein elnevezésű területre Hugo von Petronel a család első román stílusú várát, melynek helységnevét a család vezetéknévként vitte tovább. A család a várat 1298-ban egy házassági szerződés következtében több évszázadra elveszítette és csak az 1800-as évek elején sikerült azt visszavásárolniuk. A köztes időben mindvégig jelentős nemesi családok és főurak tulajdonát képezte, akik a várat folyamatosan bővítették és szépítették. A vár tulajdonosa volt egy időben a Cillei család és egy ideig Mátyás király is. A névadó ősi fészek 18. század végi visszaszerzését követően a Liechtensteinek nagy gondot fordítottak annak állapotának javítására és fejlesztésére. A vár a ma is látható formáját az általuk finanszírozott, 19. században véghez vitt nagyszabású helyreállítási és bővítési munkálatok során nyerte el. Egyórás vezetett séta keretében járjuk körbe a vár termeit, megtekintve az eredeti 12. századi várból származó alapokat, a misztikus fény-árnyék hatással bíró lépcsőházat, a középkori konyhát, Ausztria egyik legrégebbi kápolnáját és a Liechtenstein család többi kastélyából ide gyűjtött fejedelmi fegyvereket, bútorokat, szobrokat, középkori kályhákat.

Az élménydús napunkat Baden bei Wien nagy múltú fürdővárosában zárjuk. A kicsiny város, mely a mai napig őrzi a Monarchia hangulatát egy kis időutazásra invitál bennünket. Városnéző sétánk keretében bejárjuk elegáns utcáit, ahogyan azt korábban Mozart, Weber, Schubert, Beethoven is tette. Elhaladunk a híres zeneszerző, Beethoven háza mellett is, aki a fürdővárosban fejezte be a IX. szimfóniát. Látogatást teszünk a 8 hektáros Doblhoffpark Rózsakertjében, mely Ausztria legnagyobb rózsakertje, több mint 800 féle rózsával, több mint 30000 rózsafával csábít. Szabadidő keretében végül újra felkereshetjük a legszebb helyszíneket.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Audiós eszköz: Útjaink során audios eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink szélesebb körű tájékoztatást tudjanak adni vendégeink számára, akár séta közben is. A készülékek használatával kapcsolatban idegenvezetőink mindig részletes tájékoztatást nyújtanak. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/kötbér díját.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA

Indulás: 2022. június 25. (szombat)

Felszállási lehetőségek induláskor Budapesten: 

 • 6:00 Nyugati pályaudvar (pályaudvar melletti parkoló)
 • 6:15Batthyány tér (Vásárcsarnok előtti buszmegálló)

 Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés: a késő esti órákban, 22 óra körül.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.