SZERZETESEK, ERDŐK, CSILLAGOK A BAKONYBAN

Zirc – Ciszterci Bazilika és Arborétum, Bakonybél- Pannon Csillagda, 

fakultatív kirándulás kisvonattal a Bakony erdeinek mélyére

2021. július 3. (szombat) – garantált indulással

Ezen az egynapos kiránduláson a Bakony varázslatos vidékére invitáljuk utasainkat, ahol az ott élő lakosok  és szerzetesek természettel való harmonikus együttélésének ritka példáinak lehetünk szemtanúi. Meglátogatjuk a Bakony szelei által hajtott, még ma is működőképes Tési szélmalmokat. Megcsodáljuk a cisztercita szerzetesek csodaszép arborétumát és apátságát Zircen. Felkeressünk a Bakony legfestőibb kis települését, Bakonybélt. Fakultatív kirándulás keretében gumikerekes kisvonattal keressük fel a Bakony erdeinek belsejében rejtőző látnivalókat: a csodaszép Szentkút kápolnát és a mellette lévő hegyi kálváriát, valamint a Bakony Gyilkos-tavának is nevezett Hubertlaki-tavat. 

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Újszerű,  felsőkategóriás autóbusz 
 • Műemléki védettségű, forgótetejű, holland típusú tési szélmalmok
 • Európai szintű cisztercita műveltségi központ Zircen
 • Zirci Arborétum látogatás
 • fakultatív programlehetőségek Bakonybél településén: Pannon Csillagda, Erdők Háza, Szent Mauríciusz kolostor gyógynövénykertje és kávézója
 • kb. 3 órás fakultatív kirándulás a Bakony erdeinek mélyére gumikerekes kisvonattal, közben Szentkút kálvária és Hubertlaki-tó (bakonyi Gyilkos-tó) felkeresése

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

9.500 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

9.900 Ft   

SZÉP Kártyával is fizethető:

 • A SZÉP-kártya elfogadóhelyeken 2021. december 31-ig bármilyen alszámla (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) egyenlege felhasználható bármely másik alszámlához tartozó szolgáltatás kifizetésére.
 • Az alapesetben 2021.05.31-én lejáró SZÉP kártya egyenleg visszavonásig, de legalább a vészhelyzet megszűnését követő 60. napig nem jár le.

-Magyar Közlöny –

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját
 • audiós eszköz fülhallgatóval

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

Ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő,

A nagyobb létszámú csoportjaink esetében 51-55 személyes buszokat alkalmazunk, és az egy háztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban, 32-45 fővel lehet az utazáson részt venni. A kisebb létszámú csoportjaink esetében 20-24 személyes buszt alkalmazunk, amely esetén nem kerül sor a részvételi díj megemelésére.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: : 

 • Tési szélmalom belépő: 300 Ft/fő
 • Zirc Apátság belépő: F: 800 Ft; Ny,D: 700 Ft
 • Zirc Arborétum látogatás helyi szakvezetéssel: F: 1200 Ft; Ny,D: 1000 Ft
 • Fakultatív kirándulás a Bakony erdőinek mélyére gumikerekes kisvonattal (kb. 3-3,5 órás program): 2500 Ft/fő
 • Fakultatív ebédelési lehetőség Bakonybélen: ár és menü hamarosan menü ára várhatóan 2000-3000 Ft körül)

A megadott belépődíjak az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Kora reggeli indulásunkat követően elsőként a bakonyi szelek hajtotta, a Dunántúlon ritkaságnak számító tési szélmalmokat keressük fel. A kopár fennsíkon található két holland típusú szélmalom jellegzetessége, hogy  tetőzetük forog, így a malmok lapátjai a szélirányba állíthatóak voltak. Kőből készült malomtörzsükben jó széljárás esetén akár 4 mázsa gabonát is megőrölhettek egy nap. 

Ezt követően a Bakony szíveként, vagy a Bakony fővárosaként is emlegetett, több mint 800 éves Zircet látogatjuk meg, ahol a kulturális emlékek gyönyörű természeti látványossággal ötvöződnek.  Az ország legmagasabban fekvő kisvárosát a Franciaországból érkező ciszterci szerzetesek alapították, akik európai hírű szellemi és gazdasági kultúrát teremtettek a Magas-Bakony háborítatlan erdőségeinek szívében.

Zirci látogatásunk során elsőként a ciszterci apátság műemléki környezetében elhelyezkedő angolkert stílusban létesült arborétumot keressük fel, szakavatott vezetőnk kíséretében. A „fás-kertben” a Cuha-patak partján, némi szerencsével az is előfordulhat, hogy őzek, mókusok kísérik sétánkat.

Programunkat a különlegesen szép, országosan is kiemelkedő jelentőségű apátsági templom meglátogatásával folytatjuk. A főoltár Magyarország legnagyobb, barokk stílusban készült oltárépítménye. A székesegyház büszkélkedhet a kor egyik legjelentősebb művészének, Franz Anton Maulbertschnek két festményével, de egyedülállónak mondható a templom két orgonája is. A templom 1982-ben, alapításának nyolcszázadik évfordulóján basilica minor rangot nyert, amely egy elő szerzetesközösség liturgikus otthona, és egyben Zirc városának plébánia-temploma.

Kirándulásunk következő állomása a Bakony ölelésében fekvő festői Bakonybél. Ezen a bájos településen lehetőségünk szabadidőre. Felkereshetjük a Szent István idején alapított Szent Mauríciusz mosotor ajándékboltját, kávézóját, ahol a szerzetesek gyógynövényes kertjéből származó termékeket, teákat, csokoládékat kóstolhatunk, vásárolhatunk. Meglátgathatjuk a Bakony erdejének természeti értékeit bemutató Erdők Házát.  Bakonybél tiszta levegőjének összetétele tette lehetővé, hogy ezen a településen alakítsák ki Magyarország legmodernebb csillagvizsgálóját, a Pannon Csillagdát, amelynek állandó kiállítását és planetáriumi előadását nekünk is lehetőségünk van megtekinteni. Jó idő esetén a Nap működését is láthatjuk a Csillagda modern távcsövén keresztül. A kiállítás az űrkutatás történetével és a meteorok világával végződik. A kiállított szkafander, vizuális installációk, a Mars űrszonda másolata teszik izgalmassá a tárlatot, továbbá a Tűzgömb-teremben hullócsillagok, meteoritok haladnak el felettünk és megérinthetjük az óriási távolságból érkező kőzeteket is. Szabadidőnk második felében fakultatív ebédelési lehetőséget ajánlunk utasainknak többféle menüválasztási lehetőséggel.  

Kora délután gumikerekes kisvonattal tett  fakultatív  Bakonybeli kirándulásra hívjuk utasainkat, aminek keretén belül gumikerekes kisvonat segítségével keressük fel az erdő mélyén rejlő varázslatos helyeket. A körülbelül 3-3,5 órás program során felkeressük a Bakony erdejébe rejtett kincseket. Meglátogatjuk Bakonybél egyik jelképének számító Szentkút kápolnát és az ottani hegyi kálváriát, valamint felkeressük a Hubertlaki-tavat, melyet a benne lévő titokzatos fatörzseknek köszönhetően, erdélyi párja miatt neveznek a bakonyi Gyilkos-tónak. 

Erdei kisvasutas kirándulásunkat követően indulunk hazafele. A változatos programot tartalmazó bakonyi körutunkról az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Audiós eszköz: Útjaink során audios eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink minél részletesebb és szélesebb körű tájékoztatást tudjanak adni utasainknak. A készülékek használatával kapcsolatban idegenvezetőink mindig részletes tájékoztatást nyújtanak. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/kötbér díját. 

Indulás: 

 • 7:00 Nyugati tér (Nyugati pályaudvar melletti parkoló)
 • 7:15 Batthyány tér (a vásárcsarnok előtti buszmegálló)

Találkozó mindkét helyszínen az indulási időpont előtt 15 perccel!

Vidéki felszállási lehetőségek ezen az úton: 

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL benzinkút, 10 km
 • M7 autópálya, Székesfehérvár, Albapark pihenő, Shell benzinkút, 60. km

A felszállási lehetőség pontos helyéről és időpontjáról irodánkban érdeklődhet.

Vevőtájékoztatás és COVID19 intézkedések

 

COVID19 intézkedések az ügyintézés során:

 • a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
 • a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket,
 • útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet hétfőtől péntekig 10:00-13:00 és 14:00-17:00 óra között.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 

 

A szerződéskötés folyamata:

 • a bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: https://pannoniatravel.hu/
 • az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye,
 • a bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat,
 • felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel,
 • az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Utazási iroda adatok:

Pannonia Program- és Utazási Iroda 

Engedélyszám: U001537
​Irodánk a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.   

Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.    

A személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel. 

e-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Telefonszám: +3630/592-6107    ​

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu            ​

 

Cégadatok:

Cégnév: Pannonia Humana Kft.                                                                                  

Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12. 

Adószám: 23006382-2-13                           

Közösségi adószám: HU23006382                                             

Cégjegyzékszám: 13-09-188374             

 

Bank adatok:

Bank: K&H                              

HUF számla: 10404065-50526968-72661005

IBAN számlaszám: HU64 10404065-50526968-72661005

SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB​
                                               

COVID19 intézkedések a buszos útjaink során:

 • az utazásokon való részvétel feltétele az érvényes védettségi igazolás megléte, amelyet a személyi igazolvánnyal vagy útlrvéllel együtt kérjük hozzon magával az utazásra – ezek hiányában nincs lehetőség az utazáson való részvételre, és a részvételi díj pedig nem jár vissza,
 • minden buszos utunk során kötelező a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazása,
 • a buszos partnereink a buszokat minden utazás előtt teljes körűen fertőtlenítik és minden felszálláskor biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • az utazás során, a lehetőségekhez mérten nagyobb egészségügyi védőtávolság érdekében 53 fős bérelt buszokat alkalmazunk, így az egy háztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban, 32-42 fővel lehet az utazáson részt venni. A meghirdetett részvételi díj mellett már 32 fő esetén garantált az indulás, azonban 32 fő alatt is elindulhatnak az utak a részvételi díj arányos díjnövekedése mellett,
 • minden buszos utazásunk esetén audiós eszközöket alkalmazunk, így idegenvezetőnket az egészségügyi védőtávolság betartása mellett is tisztán és érthetően hallják,
 • amennyiben járványügyi korlátozás miatt nem indulhat el a program, úgy a befizetett díj teljes összegét, utalvány formájában, egy éven belül tetszés szerint felhasználhatja meghirdetett utazásainkra.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 

https://pannoniatravel.hu/fooldal/aszf-utazasi-feltetelek-tajekoztatok/