EGYEDI ÉS ÉLETRESZÓLÓ ÉLMÉNYEK, KULTURÁLIS BETÖLTEKEZÉS, GASZTRONÓMIAI KALANDOZÁSOK TOSZKÁNÁBAN

FIRENZE, SIENA, LUCCA REPÜLŐVEL ÉS VONATTAL

időpont szervezés alatt

Toszkána és a világ reneszánsz fővárosába csalogatjuk vendégeinket ebben a szép kora őszi időpontban. Csoportkísérő idegenvezetőnk és Firenzében élő helyi idegenvezetőnknek köszönhetően számos érdekesség tárul fel előttünk a közös városi séták és a tárlatvezetések alkalmával, ahogy a sienai és luccai kirándulások is felejthetetlen élményeket tartogatnak számunkra, melyek alkalmával élvezhetjük a jellegzetes toszkán táj páratlan szépségét is. Az egyedülálló kiscsoportos repülős utunk további sajátossága, hogy a Dóm közvetlen közelében található szállodánknak köszönhetően nyugodt romantikus esti sétákat tehetünk az elcsendesült óvárosban is, önállóan vagy közösen költhetjük el ízletes vacsoráinkat a hangulatos óvárosi osteriák, trattoriák és ristorranték valamelyikében, megkóstolva a helyi specialitásokat egy pohár finom Chiantival kísérve, a különleges zenei élményekről és felejthetetlen estékről pedig az Uffizi Képtár épületeinek oszlopcsarnokai között és az Arno folyón átívelő Ponte Vecchio-n képzett utcazenészek és operaénekesek gondoskodnak.

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

173.900 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

179.900 Ft   

Kislétszámú csoport (10-18 fő). Minimum 10 fő jelentkezése esetén. 10 főnél kisebb létszám esetén a részvételi díj növekedhet.

A részvételi díj minden esetben az aktuális WizzAir repülőjegy díjszabásától is függ, amely a részvételi díj rendezéséig, illetve a szerződéskötésig változhat.

Olaszországi beutazási feltételek: A mindenkori beutazási feltételekről és a Covid-intézkedésekről a Magyar Konzuli Szolgálat honlapján a következő linkre kattintva tájékozódhatnak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

  • repülőjegyet,
  • 1 db maximum 40 x 30 x 20 cm nagyságú (maximum 10 kg súlyú) kézipoggyászt*,
  • repülőtéri illetékeket,
  • a reptéri transzferek és a Bologna-Firenze-Bologna vonat díjait (minimum 16 fő esetén bérelt busszal),
  • 3 éjszakai szállást, 3 csillagos firenzei óvárosi hotelben –1 perc sétára a firenzei dómtól és 6-7 percre a Ponte Vecchiotól),
  • bővített (sonkával és sajttal kiegészített) kontinentális reggelit a szállodában,
  • a magyar nyelvű csoportkísérést (a fakultatív idegenvezetéseken kívül),
  • a szervezés díját.

A RÉSZVÉTELI DÍJON FELÜL AZ IRODÁBAN KÖTELEZŐEN FIZETENDŐ DÍJAK:

  • Ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, a díj előzetesen fizetendő.
  • 2 % kötelező útlemondási biztosítás (10% önrésszel), amely a részvételi díj és az előre fizetendő díjak után fizetendő,
  • egyágyas felár: 000 Ft,

A fenti összegek az utazási irodának előzetesen fizetendők.

  • Idegenforgalmi adó, audiós eszköz: 40 €/fő.

A fenti díj összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ:

  • Az utazás időpontjára érvényes speciális repülős baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 18-70 éves kor között800 Ft/fő/4nap; 70 év felett 5.700 Ft/fő/nap, amely az irodának előzetesen fizetendő,
  • WIZZ Priority szolgáltatás:000 Ft/fő (oda-vissza útra)**
  • Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász:nem választható***

 

A választható fakultatív programok díjainak irodánkban és a helyszínen fizetendő részei:

  • 1. napi Firenzei városnézés helyi idegenvezetővel, audiós eszközzel (időtartam kb. 2 óra)Előre fizetendő díj: 2.500 Ft/fő + a helyszínen fizetendő díj 15 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén, 20 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik.
  • Santa Croce: 9 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,
  • 2. napi Firenzei városnézés helyi idegenvezetővel, audiós eszközzel (időtartam kb. 2 óra)Előre fizetendő díj: 2.500 Ft/fő + a helyszínen fizetendő díj 15 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén, 20 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik.
  • Medici kápolna: 10 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,
  • 2. napi Uffizi képtár belépőjegy: 14.000 Ft/fő, amely az irodának előzetesen fizetendő, amely tartalmazza az Uffizi Képtár belépődíját és a foglalási díjat, minimum 10 fő előzetes jelentkezése esetén foglalt időpontban,
  • 2. napi Uffizi képtár tárlatvezetés helyi idegenvezetővel, audiós eszközzel (időtartam kb. 1,5 óra)Előre fizetendő díj: 2.500 Ft/fő + a helyszínen fizetendő díj 15 €/fő, – minimum 10 fő jelentkezése esetén, de maximum 14 főig amennyiben a vezetésen a csoportlétszám meghaladja a 14 főt, akkor a vezetés díja további plusz foglalási díjjal emelkedik.

vagy

  • 2. napi Firenzei Keresztelő kápolna, a Dóm, a Brunelleschi kupola, a Giotto-torony és a Dóm Múzeum megtekintése (időtartam kb. 4 óra): 12.000 Ft/fő, amely tartalmazza a belépődíjakat, a foglalási és a szervezés díját – minimum 10 fő előzetes jelentkezése setén foglalt időpontban,
  • 2. napi Lucca fakultatív kirándulás (időtartam kb. 7 óra)Előre fizetendő díj: 5.000 Ft/fő + A helyszínen fizetendő díj: 40 €/fő, amelyek együttesen tartalmazzák a vonatjegyeket oda és vissza, a foglalási díjat, az audiós eszköz díját, az idegenvezető költségeit és belépődíjainak arányos részét, valamint a szervezés díját – minimum 10 fő jelentkezése esetén, 10 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik.
  • Luccai Dóm és Ilária sírja: 5 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,
  • Luccai Torre Guinigi: 5 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,
  • 3. napi Siena fakultatív kirándulás (időtartam kb. 9 óra)Előre fizetendő díj: 5.000 Ft/fő + A helyszínen fizetendő díj: 50 €/fő, amelyek együttesen tartalmazzák a vonatjegyeket oda és vissza, a foglalási díjat, a sienai helyi busz vagy taxi díját, az audiós eszköz díját, az idegenvezető költségeit és belépődíjainak arányos részét, valamint a szervezés díját – minimum 10 fő jelentkezése esetén, 10 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik.
  • Siena Dóm: 10 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,

A megadott belépődíjak csoportos látogatás esetén tartalmazzák a foglalási költségeket, valamint az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák.

A Forintban fizetendő díjak előzetesen az irodának fizetendők, az €-ban fizetendő az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1.nap:

Útitársainkkal a reggeli órákban találkozunk a Liszt Ferenc Repülőtéren. Járatunk indulását követően még délelőtt érkezünk meg Bologna városához közeli repülőtérre.

Először expressz transzferjáratunkkal a bolognai központi pályaudvarra utazunk, ahol átszállunk a Firenzébe tartó vonatunkra.

Megérkezve az Arno folyó két partján, és annak völgyében elterülő festői városba 8-10 perces könnyed sétával érjük el a Dómtól alig 100 méterre fekvő hotelünket. A szobák átvételét követően közös sétára indulunk csoportkísérő idegenvezetőnkkel, amely során kései ebédünket is elkölthetjük. A rendelkezésre álló rövidebb időkeret alatt leginkább a helyi street food kíválóságait kóstolhatjuk meg. Például betérhetünk egy talponálló porchettériában, ahol faszénen sütött porchettát, azaz malacsültet adnak szendvics formájában. A gasztronómiai felfedezők figyelmébe ajánljuk a jellemzően utcai mozgóárusok által, négykerekű kocsijukból árult bizarr kinézetű, de ízletesebb csemegéjét, a marhapacalos szendvicset, de nem elítélhető módon az autentikus olasz pizza és tésztaételek mellett is letehetjük a voksunkat.

A szabadidőt és a pihenőt követően egy fakultatív városi séta alkalmával a firenzei helyi idegenvezetőnk veszi át a csoportunk irányítását. A reneszánsz bölcsőjeként és fővárosaként is aposztrofált Firenze a kultúra, építészet, művészet és a történelem kifogyhatatlan tárháza, amelynek megismeréséhez egy élet is kevés, de az évtizedek óta Firenzében élő vezetőnk a következő két napban mégis kísérletet tesz arra, hogy megfelelő ízelítőt adjon a város épített, kulturális és szellemi örökségéből, némi betekintést nyerve a város híres és hírhedt lakóinak és grandiózus alkotóinak életébe is.

Az első napi fakultatív sétánk során belülről is megtekintjük a Galileo és Michelangelo nyughelyéül szolgáló Santa Croce templomot,  a Firenze főtereként szolgáló Piazza della Sinoria-t tucatnyi látványossággal  mint az egykori városi tanács épületével Palazzo Vecchioval, a Dávid szobor másolatával, a Loggia dei Lanzi szoborcsarnokkal, Neptunusz szökőkúttal, végül az Uffizi épületegyüttesén át megközelítve a világ talán legismertebb hídját, az Arno folyón átívelő Ponte Vecchio-t keressük fel.  Városi sétáink közben lépten-nyomon beleshetünk a nyitva hagyott kapukon át a szebbnél szebb palazzok lépcsőházaiba, udvaraiba, ezáltal kicsit a helyiek életébe is, ujjongva fedezzük fel az egyik helyi kortárs művész által alkotott vidám behajtani tilos táblákat és a palazzok pincefalán lévő borablakokat, amelyeket a Covid idején hosszú idő után helyenként újra használatba vettek.

A városi séta végeztével, köszönhetően a hotelünk központi elhelyezkedésének, a szobáinkba visszatérve felfrissülhetünk, amelyet követően igény szerint egyénileg költhetjük el vacsoránkat a környékbéli hangulatos, életteli vagy éppen romantikus osteriák, trattoriák és ristoranték valamelyikében vagy idegenvezetőnk ajánlásával közösen is megvacsorázhatunk. A vacsorát követően pedig, ha lábunk engedi, akár éjszakába nyúlóan andaloghatunk a már elcsendesült reneszánsz óvárosban. A különleges esti, éjszakai zenei élményekre vágyóknak érdemes ismét felkeresni az Uffizi Képtár épületeinek oszlopcsarnokait és a Ponte Vecchio-t, ahol képzett utcazenészek és operaénekesek gondoskodnak a felejthetetlen estékről.

 

 2. nap:

A hotelünkben elfogyasztott közös reggelinket követően, több remek fakultatív programlehetőséget is ajánlunk a vendégeink számára.

Elsőként újabb közös városi sétát ajánlunk vendégeink figyelmébe a már ismert helyi idegenvezetőnkkel. A hotelünktől indulva kívülről tekintjük meg a Battistero di San Giovanni keresztelőkápolnát, és annak Ghiberti által készített, híres, finom míves „paradicsom kapuját”, a San Lorenzo Bazilikát, amely a Medici család temploma és temetkezési helye volt, a lenyűgöző Santa Maria del Fiore székesegyházat.

A program második felében a Medici Kápolnát, a Museo dell’Opera del Duomo-t keressük fel firenzei helyi idegenvezetőnk kíséretében. Egyszerűen lebilincselő a mérhetetlen gazdagság és a művészet szeretetének társításából megszülető csodás épületegyüttes és a benne rejlő világhírű műalkotások látványa. Az életre szóló élmények után együtt térünk vissza a Piazza della Sinoria-ra.

A következő fakultatív programlehetőségként, szintén a helyi vezetőnk nívós tárlatvezetésével fedezhetjük fel a világhírű Uffizi képtárat, több kiemelt műalkotás rövidebb elemzésével, majd egyénileg folytathatjuk a gyűjtemény megtekintését.

A fakultatív programok helyett a délelőtt folyamán csoportos igény és előzetes foglalás esetén a csoportkísérő idegenvezetőnk kíséretében kereshetik fel belülről is a firenzei dómot és annak, a világ egyik építészeti csodájának számító, Brunelleschi által épített kupoláját, a dóm Giotto által tervezett harangtornyát, a keresztelőkápolnát és a Dóm Múzeumot, ahol Michelangelo befejezetlen Pietajával, Ghiberti „paradicsom kapujának” eredetijével és további számos neves alkotóművész, mint például Donatello csodás műalkotásaival is találkozhatunk.

Rövidebb ebédidőt és pihenőt követően egy ugyancsak felejthetetlen, estig tartó luccai fakultatív kirándulásra invitáljuk vendégeinket. Szűk másfélórányi vonatutunk során a jellegzetes toszkán táj páratlan szépségét is megcsodálhatjuk.  

A mai napig középkori városfallal körbezárt óváros és az egykori római amfiteátrum falainak beépítésével létrejött kör alakú főtere különleges atmoszférát kölcsönöz a városnak, de a szűk utcácskái, kedves kis terei, csodás templomai szintén elbűvölik a városba betérőket.

„A száz templom városá”-ba érve a város kincseinek felfedezésére indulunk. Az egy egykoron tízezer férőhelyes amfiteátrum nagyságát és formáját mára annak falai mellé szorosan egymásra épült középkori házak együttese őrzi, amely egyben a város főterét is alkotja, és a térre vezető négy utca az amfiteátrum négy bejáratához vezetnek. Elsétálunk a Torre delle Ore óratoronyhoz is. A város legmagasabb építményét az 1200-as években épült. Rajta látható Európa legrégibb működő óraműje, aemely 1752 óta megállás nélkül mutatja a pontos időt. Idegenvezetőnktől érdekes legendákat is megismerhetünk városi sétánk során. Városi sétáink közötti szabadidőnkben az ebédünket egyénileg vagy idegenvezetőnk kíséretében költhetjük el valamely hangulatos kis vendéglő teraszán.

A következő állomásunk a 45 méter magas Torre Guinigit, a vállalkozó szelleműek fellépcsőzhetnek, hogy megtekintsék a tetején lévő parkot és letekintsenek a városra.

Lucca szülötte a legnépszerűbb olasz operaszerző, Giacomo Puccini, akinek többek között, csak a legismertebbeket említve, Toscát, a Turandot-ot, a Pillangókisasszonyt vagy a Bohémélet köszönhetjük.

Az esti órákban érünk vissza a firenzei dóm melletti szállásunkhoz, ahonnan elindulva, rövid séták árán, az előző estéhez hasonlóan, különleges esti séták és zenei élmények részesei lehetünk a mesés óvárosban.

 

3. nap

A kicsit korábbi reggelinket követően a Firenze élelmiszerpiacára, a Mercato Centrale-ba vesszük az irányt, hogy a turistákon kívül a helyiekkel is találkozhassunk miközben a mindennapok étkezéseihez vásárolják meg az összetevőket, ugyanakkor a piac az otthon maradt szeretteink számára keresett vásárfiának is kiváló beszerzési forrásának bizonyulhat. Százával-ezrével találunk itt finom toszkán olívaolajokat, olajbogyókat, kandírozott gyümölcsöket, friss halakat, jellegzetes sajtokat, olasz borokat, amelyek látványa vizuális élménynek is megteszi, de élményszerű a friss fűszernövények, virágok, zöldségek és gyümölcsök illata is.

A piaclátogatást követően egy újabb felejthetetlen fakultatív kirándulást kínálunk vendégeinknek. A közeli központi vasúti pályaudvarról indulva, jellegzetes és páratlan toszkán tájon át érjük el a Firenze örök riválisának számító Sienát. A középkori gazdagságának és az évszázados versengésnek köszönhetően lenyűgöző épített örökséggel és műalkotások sorával találkozhatunk ebben a csodálatos városban is.

A lélegzetelállító kagyló alakú középkori főtere és a város színeivel, a fekete és fehér márvánnyal és kőcsipkével borított és belülről is gazdagon díszített Dómja életreszóló élményt nyújt az odalátogatók számára.

Az ebédidőnket és korai vacsoránkat is az óvárosban költhetjük el, de az esti órákban visszatérve is megpihenhetünk valamely kellemes hangulatú trattoria teraszán. Nehéz és szükségtelen is ellenállni a különleges esti séták és utcai zenei élmények nyújtotta élménynek.

 

 4. nap:

A reggeli és a hotelünkből történő kijelentkezés után a tízpernyire lévő központi vasútállomásra sétálunk, ahonnan gyorsjárattal utazunk át a már szintén jól ismért bolognai állomásra, majd expressz reptéri transzferjáratunkkal még tízpercnyi utazással érjük el a bolognai repülőteret. Másfélórányi repülést követően a kora délutáni órákban érkezünk meg a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Audiós eszköz – 10 fő felett: Útjaink során audios eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink szélesebb körű tájékoztatást tudjanak adni vendégeink számára, akár séta közben is. A készülékek használatával kapcsolatban idegenvezetőink mindig részletes tájékoztatást nyújtanak. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 20.000 Ft/kötbér díját.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA

2022. szeptember 10-13. (szombat-kedd)               

Menetrend:

  • Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B 10:20 – 11:50 Bologna, Marconi Repülőtér – járatszám: W6 2355
  • Bologna, Marconi Repülőtér 12:30 – 15:55 Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, Terminal 2B – járatszám: W6 2356

Találkozás: 2 órával a járat indulása előtt, 8:20-kor.

 

Poggyász információ:

*A részvételi díjban szereplő 40×25×20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.

 

**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority kézipoggyászt és elsőbbségi beszállás szolgáltatást vásárol, a fedélzetre felvihető maximum 40×30×20 cm méretű és 10 kg súlyú kis kézipoggyász mellett magával vihet még a fedélzetre 1 db maximum 55x40x23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható). Kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult és elsőbbségi beszállás!

 

***20 kg-os feladható poggyász információ: a program jobb megvalósíthatósága érekében nem választható.

****A szerződés aláírásával az utazók vállalják, az eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén, a 20.000 Ft-os kötbér megfizetését – minimum 12 fő esetén.