TOSZKÁNA KORA ŐSZI HANGULATBAN

FIRENZE, PISA, LUCCA, SIENA, SAN GIMIGNANO,

MONTECATINI TERME, VINCI, PISTOIA BUSZOS KÖRUTAZÁS

2022. szeptember 9-13. (péntek-kedd)

Ezúttal a Pannonia Travel megújult toszkánai körutazását ajánljuk Vendégeink figyelmébe.  Tartson velünk, élvezze a jellegzetes toszkán táj páratlan szépségét, a középkori és reneszánsz városok épített örökségét, egyben Olaszország műemlékekben leggazdagabb vidékét, a különleges helyi ételeket, finom borokat, a mediterrán hangulatot és az olasz életérzést!

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • a csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegennyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • kis vagy közepes létszámú csoport,
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállás Montecatini Termében
 • félpanziós ellátás a hotelekben
 • fakultatív városnézés Firenzében helyi idegenvezetővel
 • Uffizi képtár fakultatív program
 • városnézés a lakótornyairól híres San Gimignanoban
 • séta Siena kagyló alakú főterén és hangulatos utcáiban
 • Chianti, habzóbor, extra szűz olívaolaj és sajt kóstolási és vásárlási lehetőség egy helyi agriturismoban
 • Pisa nevezetességeinek megtekintése
 • a középkori városfallal körbezárt Lucca óvárosának bejárása

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 127.900 Ft/fő

 ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 132.900 Ft/fő  

Minimum 28 fő jelentkezése esetén. 28 fő alatt a részvételi díj emelkedhet.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • közepes létszámú (kb. 28-38) autóbuszos utazást a létszámtól függően felsőkategóriás 36-48 fős autóbusszal,
 • Montecatini Terme belvárosához közeli háromcsillagos szállást igény szerint két-háromágyas szobákban,
 • félpanziós ellátást a hotelben,
 • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • szervezés díját
 • és egy meglepetést Firenze városában.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • Ügyfél adminisztrációs díj: 2.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, a díj előzetesen fizetendő.
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás (10% önrésszel), amely a részvételi díj és az előre fizetendő díjak után fizetendő,
 • egyágyas felár: 40.000 Ft,

A fenti összegek az utazási irodának előzetesen fizetendők.

 • városi behajtási és parkolási díjak, útdíjak, idegenforgalmi adó, audiós eszköz: 50 €/fő.

A fenti díj összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 18-70 éves kor között 2.500 Ft/fő/5nap; 70 év felett 3.750 Ft/fő/5 nap; 18 év alatt: 1.250 Ft/fő/5 nap, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • 2. napi Firenzei városnézés helyi idegenvezetővel, audiós eszközzel (időtartam kb. 2 óra): Előre fizetendő díj: 2.000 Ft/fő + a helyszínen fizetendő díj 12 €/fő – minimum 20 fő jelentkezése esetén, 20 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik.
 • 2. napi Uffizi képtár belépőjegy: 14.000 Ft/fő, amely az irodának előzetesen fizetendő, amely tartalmazza az Uffizi Képtár belépődíját és a foglalási díjat, minimum 10 fő előzetes jelentkezése esetén foglalt időpontban,
 • 2. napi Uffizi képtár tárlatvezetés helyi idegenvezetővel, audiós eszközzel (időtartam kb. 1,5 óra): Előre fizetendő díj: 2.000 Ft/fő + a helyszínen fizetendő díj 12 €/fő, – minimum 10 fő jelentkezése esetén, de maximum 14 főig amennyiben a vezetésen a csoportlétszám meghaladja a 14 főt, akkor a vezetés díja további plusz foglalási díjjal emelkedik.

vagy

 • 2. napi Firenzei Keresztelő kápolna, a Dóm, a Brunelleschi kupola, a Giotto-torony és a Dóm Múzeum megtekintése (időtartam kb. 4 óra): 12.000 Ft/fő, amely tartalmazza a belépődíjakat, a foglalási és a szervezés díját – minimum 10 fő előzetes jelentkezése setén foglalt időpontban,
 • 4. napi Pisa és Lucca fakultatív kirándulás (időtartam kb. 7 óra): Előre fizetendő díj: 6.000 Ft/fő + A helyszínen fizetendő díj: 25 €/fő, amelyek együttesen tartalmazzák a busz fuvardíjat oda és vissza, a foglalási díjat, az audiós eszköz díját, az idegenvezető költségeit és belépődíjainak arányos részét, valamint a szervezés díját – minimum 20 fő jelentkezése esetén, 20 fő alatti létszám esetén a díj arányosan emelkedik.
 • Luccai Dóm és Ilária sírja: 5 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,
 • Pisai transzfer a Csodák terére 5 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,
 • Pisai ferdetorony: 20 €/fő – a szabad helyektől függően, egyénileg,
 • Siena Dóm: 10 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,
 • San Gimignano régi városháza és torony: 10 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,
 • Leonardo Múzeum: 9 €/fő – minimum 10 fő jelentkezése esetén vagy egyénileg,

A megadott belépődíjak csoportos látogatás esetén tartalmazzák a foglalási költségeket, valamint az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák.

A Forintban fizetendő díjak előzetesen az irodának fizetendők, az €-ban fizetendő az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1. nap 

Kora reggel indulunk autóbusszal a szokásos budapesti helyszínekről. Idegenvezetőnktől számtalan érdekességet tudhatunk meg az utunk során érintett településekről, helyi sajátosságokról, de lesz időnk megismerkedni az idegenvezetések során alkalmazott fülhallgatós audiós eszközök használatával, amelyek igen jó szolgálatot fognak tenni az egész út során. Szlovénián keresztül utazva, és több pihenőt tartva este érkezünk meg Montecatini Termébe, Firenze kapujába. Elfoglaljuk szállásunkat, ahol elköltjük közös vacsoránkat. A szálloda óváros közeli elhelyezkedése lehetővé teszi az esti egyéni vagy csoportos városi sétát és szabadprogramot.

2. nap 

A korai közös reggeli elfogyasztását követően egész nap Toszkána ékkövét, a reneszánsz bölcsőjét és fővárosát, Firenzét fedezzük fel. Választható programként részt vehetünk a Firenzében élő helyi idegenvezetőnk által vezetett városnéző sétán, amelynek során kívülről megtekintjük a Battisterot avagy a keresztelőkápolnát, és annak Ghiberti által készített, finom míves „paradicsom kapuját”, a San Lorenzo Bazilikát, amely a Medici család temploma és temetkezési helye volt, a Galileo és Michelangelo nyughelyéül szolgáló Santa Croce templomot, a lenyűgöző Santa Maria del Fiore székesegyházat, az egykori városi tanács épületét a Palazzo Vecchio-t és a világ talán legismertebb hídját, az Arno folyón átívelő Ponte Vecchio-t.  

Egy különálló fakultatív program keretében a világhírű Uffizi képtárat is felkereshetjük a helyi idegenvezetőnk minden igényt kielégítő tárlatvezetésével.

A szabadprogram időkeretében a fakultatív programok helyett csoportos igény és előzetes foglalás esetén a csoportkísérő idegenvezetőnk kíséretében felkereshetik belülről a firenzei dómot és annak, a világ egyik építészeti csodájának számító, Brunelleschi által épített kupoláját, a dóm Giotto által tervezett harangtornyát, a keresztelőkápolnát és a Dóm Múzeumot, ahol Michelangelo befejezetlen Pietajával, a „paradicsom kapujának” eredetijével és számos neves alkotóművész, mint például Donatello gyönyörű műalkotásával is találkozhatunk.

A firenzei napunk végén buszunkkal felmegyünk a város déli oldalán fekvő dombjára, hogy a Michelangelo térről élvezhessük a városra nyíló csodás panorámát. Itt apró meglepetéssel kedveskedünk az úton részt vevőknek. Búcsút véve Firenzétől visszautazunk montecatini termei szállásunkra és elfogyasztjuk közös vacsoránkat.

3. nap 

Korai közös reggelinket követően a jellegzetes és páratlan toszkán tájon át érjük el a dombtetőre épített San Gimignano-t, amelynek híres sziluettje az égbenyúló középkori lakótornyainak köszönhetően már távolról felismerhető. Idegenvezetőnk által tartott közös séta, szabadidő, rövid ebédidő után ismét útra kelünk, hogy megcsodáljuk a Firenzével örök riválisnak számító Sienát. A lélegzetelállító kagyló alakú középkori főtere és a város színeivel, fekete és fehér márvánnyal és kőcsipkével borított és belülről is gazdagon díszített Dómja felejthetetlen élményt nyújt az odalátogatók számára. Városlátogatásaink után hazaúton felkeresünk egy ún. „agriturismo”-t, vagyis családi gazdaságot, ahol a vendéglátóink által készített Chianti-t, habzóbort, extra szűz olívaolajat és sajtot kóstolhatunk és vásárolhatunk meg. A hosszú és tartalmas nap végén visszatérve jól ismert szállásunkra elköltjük közös vacsoránkat.

4. nap 

Közös reggelink után egy szinte egésznapos kirándulási lehetőségre invitáljuk vendégeinket. Az utunk elsőként Luccaba vezet. A mai napig középkori városfallal körbezárt óváros és az egykori római amfiteátrum falainak beépítésével létrejött kör alakú főtere különleges atmoszférát kölcsönöz a városnak, de a szűk utcácskái, kedves kis terei, csodás templomai szintén elbűvölik a városba betérőket. Városi sétánk végeztével, szabadidőnkben az ebédünket egyénileg vagy idegenvezetőnk kíséretében költhetjük el valamely hangulatos kis vendéglő teraszán.

A szabadidőnket követően csodás élményekkel gazdagodva tovább utazunk, hogy a délutánt már Pisaban tölthessük. A világhírű Csodák terén belülről megtekinthetjük a keresztelő kápolnát, a székesegyházat, és kívülről a híres ferde tornyot is megcsodálhatjuk.

 

Visszatérve montecatini termei hotelünkbe elfogyasztjuk búcsúvacsoránkat, és kedvünkre tehetünk még egy könnyed sétát a település óvárosában.

5. nap 

A korai közös reggelit követően kijelentkezve a szállodából elbúcsúzunk vendéglátóinktól. Mielőtt búcsút intenénk Toszkánának még két kis várost keresünk fel.

Elsőként Vinciben állunk meg, amely a reneszánsz festő, szobrász, feltaláló, így polihisztor, Leonardo da Vinci szülőhelye. Teljes neve Leonardo di ser Piero da Vinci volt, ami azt jelenti: „Leonardo, a vincibeli Piero fia”. Rövid városi sétánk során meglátogatjuk a Leonardo Múzeumot (Museo Leonardiano) és Leonardo szülőhelyét.

Következő megállónk a közeli Pistoiaban lesz. Rövid itt tartózkodásunk során felkeressük a Dóm teret, ahol a Dómot, a városházát, a keresztelőkápolnát és a harangtornyot is egymás közvetlen szomszédságában találjuk.

Egy időre elbúcsúzunk a toszkán vidéktől és hazafelé vesszük az irányt. Folyamatosan utazunk, de útközben egy némileg hosszabb megállót is tartunk, hogy rövid vacsoránkat is elkölthessük. Budapestre a késő esti órákban érkezünk meg.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Audiós eszköz: Útjaink során audios eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink szélesebb körű tájékoztatást tudjanak adni vendégeink számára, akár séta közben is. A készülékek használatával kapcsolatban idegenvezetőink mindig részletes tájékoztatást nyújtanak. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 20.000 Ft/kötbér díját.

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA:

Indulás: 2022. szeptember 9. (péntek)

Budapesti felszállási lehetőségek:

5:45 Nyugati tér (a Nyugati Pályaudvar parkolójából)

6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl (minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén áll meg a busz)

Találkozó 15 perccel indulás előtt.

 

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

 

Érkezés haza2022. szeptember 13-án., kedden, a késő esti órákban, 22:30 óra körül.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Az Olaszországra vonatkozó aktuális beutazási szabályokat a Konzuli Szolgálat oldalán ezen a linken lehet elérni: 

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK OLASZORSZÁGBA