VARÁZSLATOS SZURDOKOK ÉS TENGERSZEMEK SZLOVÉNIÁBAN

Vintgar-szurdok, Bledi-tó pletnázással, Bohinji-tó, Savica vízesés, Rogla lombkoronaösvény

2021. július 3-4. (szombat-vasárnap) – garantált indulással

Természetközeli látnivalókban gazdag, testi és lelki feltöltődéssel teli hétvégére hívjuk utasainkat Szlovénia festői szépségű területére, a Júlia-Alpok lábához. Sétálunk a türkizkék, játékos Radovna folyó vájta Vintgar-szurdokban, ahol a rohanó víz ereje lelkiekben is frissítőleg hat ránk. Töltődünk a hegyekkel körülvett idilli Bledi-tó partján sétálva, a jellegzetes helyi bárkákon hajózva. Elvarázsolódunk a kristálytiszta vizű Bohinji-tó látványától a Triglav közelében. Felfedezzük a Pohorje-hegység erdeinek szépségét Szlovénia leghosszabb lombkoronaösvényéről letekintve.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegennyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a Bledi-tóhoz közeli, négycsillagos, minőségi szállás,
 • magas színvonalú félpanziós ellátás, büfé reggelivel és büfé vacsorával,
 • Séta Szlovénia egyik legszebb szurdokában, a türkizkék-smaragdzöld Radovna folyó vájta Vintgar-szurdokban,
 • Az Alpok hegyei által ölelt, legnevesebb szlovén üdülőhely, a Bledi-tó felfedezése: sétálás a tó körül, pletnázási lehetőség a tó közepén elhelyezkedő kis szigetig,
 • Bledi krémes kóstolási lehetőség,
 • Kirándulás a Júlia-Alpok érintetlenebb környezettel rendelkező, kristálytiszta vizű tavához, a Bohinj-tóhoz,
 • Savica vízesés,
 • Sétálási lehetőség Szlovénia leghosszabb, Pohorje-hegységben elhelyezkedő lombkorona ösvényén, ahonnan tiszta idő esetén az Alpok vonulatai is látszanak,
 • az út további értékes eleme, hogy a Bledi-tó partján álló legkíválóbb négycsillagos szállodában tölthetjük el esténket, így gazdag vacsoránkat és reggelinket is annak tóra néző étteremében költhetjük el

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

45.900 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

47.900 Ft  

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a Bledi-tóhoz közeli, négycsillagos, minőségi szállást
 • magas színvonalú félpanziós ellátást, büfé reggelivel és büfé vacsorával,
 • az idegenforgalmi adót és illetéket, parkolási és behajtási díjakat,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • útlemondási biztosítást 20% önrésszel, amelynek díja a teljes előre fizetendő összeg 2%-a. A szolgáltatás összege az út esetleges meghiúsulása esetén nem jár vissza, annak megvalósulása miatt,
 • az audiós eszközt fülhallgatóval.

A szerződés aláírásával az utazók vállalják audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/db kötbér díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

Ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, a díj előzetesen fizetendő.

 

A nagyobb létszámú csoportjaink esetében 51-55 személyes buszokat alkalmazunk, és az egy háztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban, 32-45 fővel lehet az utazáson részt venni. A kisebb létszámú csoportjaink esetében 20-24 személyes buszt alkalmazunk, amely esetén nem kerül sor a részvételi díj megemelésére.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 70 év alatt: 1.000 Ft/fő/2 nap, 70 év felett: 1.500 Ft/fő/2 nap, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • Egyágyas felár: 13.900 Ft,
 • Vintgar-kanyon, egy irány: F: 11 €/fő, D/NY: 8 €, Gy (6-15 éves korig): 4 €/fő, 6 év alatt: 3 €/fő,
 • Pletna hajózás: F/Ny/D/Gy 15 €/fő,
 • Savica forrás: F/Ny/D/Gy 5 €/fő,

A megadott belépődíjak az esetleges foglalási és parkolási díjakat valamint az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek időközben változhatna.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1. nap 

Kora reggel indulunk el autóbuszunkkal Budapestről és a megadott felszállási helyszínekről. Szlovéniába érve elsőként Trojane megállóhelynél tartunk egy hosszabb szünetet. Itt lehetőségünk van energia raktárainkat feltölteni és emegkóstolni a híres, helyi óriás fánkot, vagy a gazdag töltelékkel ellátott Gibanica süteményt.

Ezt követően folytatva utunkat egyre pompásabban tárulnak elénk az Alpok vonulatai. Nagyjából egy órányi utazást követően érkezünk meg Szlovénia egyik legszebb szurdokához, a Vintgar-kanyonhoz. Kiépített járófelületen, pallókon, ösvényeken, függőleges sziklafalak között haladva fedezzük fel ahogy a smaragdzöld Radovna folyó egyre mélyebb szurdokot alakít ki magának. Utunk során elhaladunk a 33,5 m magasan átívelő bohinji vasútvonal kőhídja alatt is, mely 1906 óta szervesen beépült a látképbe. A kanyon végén láthatjuk, ahogy a 16 m magasból lezúduló víz a Sum-vízesésen át hagyja el a kanyont.

Ezt követően a festői környezetben, az Alpok hegyei által körülölelt Bledi-tóhoz indulunk, mely Szlovénia tradicionális és világhírű klimatikus üdülőhelye. A gleccser által létrehozott tó közepén bájos kis sziget fekszik, ahova az itteni jellegzetes bárkákon, ún. pletnákon juthatunk el. A szigetre érve először azon a 99 alacsony lépcsőn sétálunk fel, amelyen a legenda szerint minden itt házasodó vőlegénynek fel kell vinnie menyasszonyát, hogy valóban tartós legyen a frigy. A sziget látképét uralja az a 17. századi barokk stílusú Szűz Mária búcsújáró templom, ahol mi magunk is megkongathatjuk a kívánságunkat teljesítő szerencsehozó harangot. A tó feletti sziklaormon található Szlovénia legrégebbi, több mint 1000 éves várkastélya, ahonnan csodás kilátás nyílik a Bledi-tóra és a közepén fekvő kis szigetre. A tó környékét a hasunkon át is érdemes felfedezni és megkóstolni az itteni híres, könnyed édességet: a bledi krémest.

Elfoglaljuk szobáinkat, és elfogyasztjuk vacsoránkat a tóparti étteremben. a tóparthoz közeli szállodánk lehetővé teszi, hogy szabadidőnkben este a tó körül sétálhassunk és megcsodálhassuk az este kivilágított Bledi-várat.  

2. nap 

Reggeli után a Júlia-Alpok másik gyöngyszeméhez, a Bohinji-tóhoz indulunk. Autóbuszunk elsőként a Savica forráshoz induló túránk kiindulópontjához viszi csoportunkat. Itt megkezdjük az ötszáz lépcsőfokos túránkat, amelynek végén páratlan látványban lesz részünk, megpillantva a sziklafalból előtörő forrást és a vízesést. A Savica folyó két ágra bomlik, mielőtt a felszínre érne, ez okozza a vízesés különleges kettős ágú felépítését. Bővebb vízhozam esetén a magasabb ágból 78 méter magasból zúdul alá a smaragdzöld színű víz. A kirándulás végeztével ugyanazon az útvonalon visszasétálunk az autóbuszhoz.

Utunkat busszal folytatva útközben megállva az ukanci katonai temetőben főhajtással tisztelgünk az I. világháborúban elesett hazánkfiai. A rövid továbbutazást követően a festői Bohinji-tó Ördög-hídjához érünk, ahol a csodás kilátás mellett, a tóparti Keresztelő Szent János templomot és a tó jellegzetes hegyi védelmezőjének, a Zlatorog kecskebaknak a szobrát tekinthetjük meg. Szabadidő keretében lesz lehetőségünk sétálni, feltöltődni a tó mellett, kávézni, ebédelni az itteni éttermek egyikében. Szabadidőnket követően buszunkkal hazafele indulunk.

Útközben rövid kitérőt teszünk, hogy felkeressük Rogla településén Szlovénia leghosszabb lombkoronaösvényét, ahol egy 1 km hosszú, enyhén emelkedő fák felett haladó útvonalon haladva csodálhatjuk meg a Pohorje-hegység erdeinek varázslatos élővilágát és élhetjük át kissé, hogy mi magunk is az erdő részesei vagyunk. A könnyed séta végén egy 37 méter magas kilátótoronyba érünk, ahonnan páratlan 360 fokos panoráma tárul elénk. Jó idő esetén innen nem csupán a Pohorje-hegység varázslatos erdőit csodálhatjuk meg, de egészen a Kamniki- és a Júlia-Alpokig is elláthatunk.

Kora este indulunk haza, és élményeinkkel lélekben feltöltődve várhatóan a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Útjaink során audiós eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink, kényelmesen, a séták közben is részletes tájékoztatást tudjanak adni a vendégeinknek. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/kötbér díját.

Indulás:

 • 6:00 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)

  6:15 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Székesfehérvár, Albapark pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, Sóstói pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 94 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Marché Bistro, 138 km
 • Nagykanizsa, Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés: 2021. július 4. (vasárnap), a késő esti órákban, 22-22:30 körül.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

A Bledi-tó és Bohinji-tó festői vidéke

Mesébe illő napfelkelte a Bledi-tó felett

Bohinj-tó a magasból

Lombkorona ösvény Rogla

Bohinj-tó környéke

A Vintgar-szurdok