TERMÉSZETKÖZELI ÉLMÉNYEK SZLOVÉNIÁBAN

Vintgar-szurdok, Bledi-tó pletnázással, Bohinji-tó, Savica vízesés,

Vogel hegyi kilátó, Rogla lombkoronaösvény

2023. április 15-16. (szombat-vasárnap) – GARANTÁLT INDULÁSSAL

2023. május 20-21. (szombat – vasárnap)

Természetközeli látnivalókban gazdag, testi és lelki feltöltődéssel teli hétvégére hívjuk Vendégeinket Szlovénia festői szépségű területére, a Júlia-Alpok lábához. Sétálunk a türkizkék, játékos Radovna folyó vájta Vintgar-szurdokban, ahol a rohanó víz ereje lelkiekben is frissítőleg hat ránk. Töltődünk a hegyekkel körülvett idilli Bledi-tó partján sétálva, a jellegzetes helyi bárkákon hajózva. Elvarázsolódunk Savica vízesés és a kristálytiszta vizű Bohinji-tó látványától. Felfedezzük a Pohorje-hegység erdeinek szépségét Szlovénia leghosszabb és legmagasabban fekvő lombkoronaösvényéről letekintve.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegennyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • kis vagy közepes létszámú csoport,
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a Bledi-tóhoz közeli, négycsillagos, minőségi szállás,
 • Séta Szlovénia egyik legszebb szurdokában, a türkizkék-smaragdzöld Radovna folyó vájta Vintgar-szurdokban,
 • Az Alpok hegyei által ölelt, legnevesebb szlovén üdülőhely, a Bledi-tó felfedezése: sétálás a tó körül, pletnázási lehetőség a tó közepén elhelyezkedő kis szigetig,
 • séta 37 méter magasban az 1 km hosszú Rogla lombkoronaösvényen
 • Bledi krémes kóstolási lehetőség,
 • Kirándulás a Júlia-Alpok érintetlenebb környezettel rendelkező, kristálytiszta vizű tavához, a Bohinj-tóhoz,
 • Savica vízesés,
 • Sétálási lehetőség Szlovénia leghosszabb, Pohorje-hegységben elhelyezkedő lombkorona ösvényén, ahonnan tiszta idő esetén az Alpok vonulatai is látszanak.

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ (április): 57.900 Ft/fő

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ (május): 59.900 Ft/fő

 ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ (április): 59.900 Ft/fő  

 ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ (május): 61.900 Ft/fő 

A részvételi díjak minimum 22 fő esetén értendők. Alacsonyabb létszám esetén a díj arányosan változhat.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal – kiscsoport esetén 22-28 személyes újszerű busszal,
 • a Bledi-tóhoz közeli, négycsillagos, minőségi szállást, igény szerint 2-3 személyes vagy családi szobákkal,
 • bőséges választékú és ízletes büfé reggelivel,
 • az idegenforgalmi adót és illetéket, parkolási és behajtási díjakat,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/ fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • útlemondási biztosítás: 100.000 Ft alatti szerződési összeg esetén 2,5%, 100.000 Ft feletti szerződési összeg esetén 3%, amely az előre kifizetett tételek után fizetendő pl. részvételi díj, egyágyas felár, repülőjegy, feladottpoggyász stb. (önrész 10%, pozitív Covid-teszt esetén 0%),
 • egyágyas felár: 14.900 Ft/fő.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 1.100 Ft/fő, 1.650 Ft/fő (70-79 év között), 3.850 Ft/fő (80 év felett)
 • Svédasztalos vacsora: 5.500 Ft/fő, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • Vintgar-kanyon, egy irány: F: 11 €/fő, D/NY: 8 €, Gy (6-15 éves korig): 5 €/fő, 6 év alatt: 4 €/fő,
 • Pletna hajózás: F/Ny/D/Gy: 15 €/fő,
 • Savica forrás: F/Ny/D/Gy: 4 €/fő,
 • Vogel-kilátó: kb. 27 €/fő,
 • Bohinji-tavi sétahajózás (kb. 40 perc): 8 €/fő,
 • Rogla lombkoronaösvény (37 méter magasban 1 km hosszú): 11 €/fő.

A megadott belépődíjak az esetleges foglalási és parkolási díjakat valamint az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1. nap 

Kora reggel indulunk el autóbuszunkkal Budapestről és a megadott felszállási helyszínekről. Szlovéniába érve elsőként Trojane megállóhelynél tartunk egy hosszabb szünetet. Itt lehetőségünk van energia raktárainkat feltölteni és emegkóstolni a híres, helyi óriás fánkot, vagy a gazdag töltelékkel ellátott Gibanica süteményt.

Ezt követően folytatva utunkat egyre pompásabban tárulnak elénk az Alpok vonulatai. Nagyjából egy órányi utazást követően érkezünk meg Szlovénia egyik legszebb szurdokához, a Vintgar-kanyonhoz. Kiépített járófelületen, pallókon, ösvényeken, függőleges sziklafalak között haladva fedezzük fel ahogy a smaragdzöld Radovna folyó egyre mélyebb szurdokot alakít ki magának. Utunk során elhaladunk a 33,5 m magasan átívelő bohinji vasútvonal kőhídja alatt is, mely 1906 óta szervesen beépült a látképbe. A kanyon végén láthatjuk, ahogy a 16 m magasból lezúduló víz a Sum-vízesésen át hagyja el a kanyont.

Ezt követően a festői környezetben, az Alpok hegyei által körülölelt Bledi-tóhoz indulunk, mely Szlovénia tradicionális és világhírű klimatikus üdülőhelye. A gleccser által létrehozott tó közepén bájos kis sziget fekszik, ahova az itteni jellegzetes bárkákon, ún. pletnákon juthatunk el. A szigetre érve először azon a 99 alacsony lépcsőn sétálunk fel, amelyen a legenda szerint minden itt házasodó vőlegénynek fel kell vinnie menyasszonyát, hogy valóban tartós legyen a frigy. A sziget látképét uralja az a 17. századi barokk stílusú Szűz Mária búcsújáró templom, ahol mi magunk is megkongathatjuk a kívánságunkat teljesítő szerencsehozó harangot. A tó feletti sziklaormon található Szlovénia legrégebbi, több mint 1000 éves várkastélya, ahonnan csodás kilátás nyílik a Bledi-tóra és a közepén fekvő kis szigetre. A tó környékét a hasunkon át is érdemes felfedezni és megkóstolni az itteni híres, könnyed édességet: a bledi krémest.

Elfoglaljuk kényelmes szobáinkat. A tóparthoz közeli szállodánk lehetővé teszi, hogy szabadidőnkben este a tó körül sétálhassunk és megcsodálhassuk az este kivilágított Bledi-várat és vacsoránkat kedvünk szerint valamely tóparti étteremben is elkölthetjük, megkóstolva a híres bledi krémest is.

2. nap 

A bőséges választékú és ízletes reggeli után a Júlia-Alpok másik gyöngyszeméhez, a Bohinji-tóhoz indulunk. Autóbuszunk elsőként a Savica forráshoz induló túránk kiindulópontjához viszi csoportunkat. Akik a Vogel hegy 1553 méteres panoráma pontjáról szeretnék megcsodálni a Bohinji-tó és a környező 1500-2000 méteres hegyek  csodás látképét, azokat útközben leszállítjuk buszunkról a felvonó állomásához közel. Majd buszunkkal tovább haladva érjük el a Savica vízesés parkolóját, ahonnan megkezdjük az ötszáz lépcsőfokos túránkat, amelynek végén páratlan látványban lesz részünk, megpillantva a sziklafalból előtörő forrást és a vízesést. A Savica folyó két ágra bomlik, mielőtt a felszínre érne, ez okozza a vízesés különleges kettős ágú felépítését. Bővebb vízhozam esetén a magasabb ágból 78 méter magasból zúdul alá a smaragdzöld színű víz. A kirándulás végeztével ugyanazon az útvonalon visszasétálunk az autóbuszhoz.

Utunkat folytatva útközben kiegészülve a Vogel hegyről visszatérőkkel, hamarosan a festői Bohinji-tóhoz érkezünk. Szabadidőnkben felkereshetjük az Ördög-hídját, ahonnan szintén csodás látkép tárul elénk, de megtekinthetjük a tóparti Keresztelő Szent János templomot és a tó jellegzetes hegyi védelmezőjének, a Zlatorog kecskebaknak a szobrát is. Szabadidőnkben juthat idő a tó melletti kávézni vagy ebédelni a helyi éttermek egyikében. Csoportos igény esetén, amennyiben az időnk is engedi, sétahajókázhatunk is a Bohinji-tó kristálytiszta vízén.

Szabadidőnket követően buszunkkal hazafelé vesszük az irányt, azonban útközben rövid kitérőt teszünk, hogy felkeressük Rogla településén Szlovénia leghosszabb lombkoronaösvényét, ahol egy 1 km hosszú, enyhén emelkedő fák felett haladó útvonalon haladva csodálhatjuk meg a Pohorje-hegység erdeinek varázslatos élővilágát és élhetjük át kissé, hogy mi magunk is az erdő részesei vagyunk. A könnyed séta végén egy 37 méter magas kilátótoronyba érünk, ahonnan páratlan 360 fokos panoráma tárul elénk. Jó idő esetén innen nem csupán a Pohorje-hegység varázslatos erdőit csodálhatjuk meg, de egészen a Kamniki- és a Júlia-Alpokig is elláthatunk. Az itt töltött szabadidőnkben némi harapnivalóhoz is hozzájuthatunk.

Késő délután indulunk haza, és élményeinkkel lélekben feltöltődve várhatóan a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA:

2023. április 15-16. (szombat-vasárnap)

2023. május 20-21. (szombat-vasárnap)

 

BUDAPESTI FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK: 

 • 5:45 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)
 • 6:00 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni

VIDÉKI FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK: 

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Székesfehérvár, Albapark pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, Sóstói pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 94 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Marché Bistro, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

A Szlovéniára vonatkozó aktuális beutazási szabályokat a Konzuli Szolgálat oldalán ezen a linken lehet elérni: 

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK SZLOVÉNIÁBA

A Bledi-tó és Bohinji-tó festői vidéke

Mesébe illő napfelkelte a Bledi-tó felett

Bohinj-tó a magasból

Lombkorona ösvény Rogla

Bohinj-tó környéke

A Vintgar-szurdok