MEDITERRÁN FELTÖLTŐDÉS AZ ADRIA SZLOVÉN ÉS HORVÁT PARTJAINÁL

Adriai tengerpart, pirani és novigradi városi séták, gasztronómiai kalandozások a „szarvasgomba fellegvárában” Motovunban, kirándulási lehetőség Rovinjba és Porečba, adriai hajókirándulás delfinlessel

2023. október 21-23., szombat-hétfő (az október 23-ai ünnepi hosszú hétvégén)

Háromnapos mediterrán tengerparti feltöltődésre hívogatjuk Vendégeinket Szlovénia, Horvátország festői szépségű vidékeire.  A természetközeli élményekben gazdag utunkon már útközben töltődünk az Alpok hegyei között, majd élvezhetjük az Adria-tenger közelségét Piran és Novigrad partjainál. A városi sétáink során csodás városkák kulturális értékeit, építészetét ismerhetjük meg és mediterrán hangulatát tapasztalhatjuk meg. Az aktív pihenés szerelmesei pedig a horvát tengerpart közeli szépségeit fedezhetik fel további különleges élményekért, ahogy az adriai hajózással egybekötött delfinlesen is részt vehetünk. Hazaúton pedig a Belső-Isztria leglátványosabb erődvárosában, a festői szépségű Motovunban keresünk gasztronómiai élményeket.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI

 • a csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegennyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • közepes létszámú csoport,
 • utazás újszerű és megbízható autóbusszal,
 • utazás az Alpok szemet gyönyörködtető hegyei között,
 • tengerpart és belváros közeli háromcsillagos hotel Novigradban, igény szerint 2-3 ágyas szobákban,
 • pirani, novigradi és motovuni városnézés,
 • isztriai kirándulási lehetőség a 2. napon rovinji és poreči városnézéssel, Szent Euphrasius Bazilika – UNESCO Világörökség – meglátogatásával,
 • hajókirándulási lehetőség Porečből delfinlessel,
 • Motovunban és Rovinjban szarvasgomba, helyi borok, likőrök, olivaolajok, fűszerek vásárlási lehetősége.

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

64.900 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

69.900 Ft/fő

A részvételi díjak minimum 35 fő esetén értendők.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • autóbuszos utazást az újszerű és megbízható autóbusszal – a fakultatív program kívételével,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést – a fakultatív program kívételével,
 • a tengerpart és belváros közeli háromcsillagos szállást Novigradban, igény szerint 2-3 személyes vagy családi szobákkal, ingyenes WIFI-hozzáférés a szobákban és a lobbiban, a légkondicionált szobák TV-vel és ülősarokkal rendelkeznek, a fürdőszobákban zuhanyzó, hajszárító és a piperecikkek biztosított,
 • a félpanziós ellátást, büfé reggelivel és büfé vacsorával,
 • a szervezés díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő
 • útlemondási biztosítás: 3%, amely az előre kifizetett tételek után fizetendő pl. részvételi díj, egyágyas felár, repülőjegy, feladottpoggyász stb. (önrész 20%, pozitív Covid-teszt esetén 0%),
 • egyágyas felár: 25.900 Ft/fő.

AZ UTAZÁS SORÁN KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJ: 

 • idegenforgalmi adó, audiós eszköz bérlés, autópálya, városi behajtások, parkolások díjai: 20 €/fő.

AZ UTAZÁS SORÁN VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 2.200 Ft/fő3.300 Ft/fő (70-79 év között), 5.500 Ft/fő (80 év felett)
 • 2. napi fakultatív kirándulás a csodás panorámával és különleges gasztronómiával rendelkező horvátországi Motovunba és a tengerparti Poreč városa (kb. 8,5-9 óra, kb. 11:30-20:30):
  • az irodának előre fizetendő: 5.000 Ft/fő,
  • a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 25 €/fő – minimum 25 fő esetén,

A fenti díjak együttesen tartalmazzák a buszos utazás költségeit, a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, audiós eszközt fülhallgatóval és a szervezés díját, a parkolási, városi behajtási díjakat és útdíjakat.

  • Szent Euphrasius Bazilika – UNESCO Világörökség: 10 €/fő,
  • Motuvumi helyi kisbuszok díja: 5 €/fő,
  • Kétórás hajózás az Adrián üdvözlőitallal esti delfinlessel: 35 €/fő – minimum 25 fő esetén,

A megadott díjak az esetleges foglalási díjakat, valamint az idegenvezető belépődíjának egy főre jutó arányos részét is tartalmazzák. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek időközben változhatnak. Az utazó a fakultatív programokra történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalja az idegenvezetőnek átadva.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1. nap 

Kora reggel indulunk el autóbuszunkkal Budapestről és a megadott felszállási helyszínekről. Szlovéniába érve elsőként a trojanei „fánkosnál” tartunk egy rövidebb ebédszünetet. Itt lehetőségünk van energia raktáraink feltöltésére megkóstolva a híres, helyi óriás fánkot, vagy a gazdag töltelékű Gibanica süteményt.

Folytatva utunkat egyre pompásabban tárulnak elénk az Alpok vonulatai, majd rövidesen a szlovén karsztvidék területére érkezünk, az Adria partján fekvő, festői szlovén városkába, Piranba, amelyet tengerparti fekvése, magaslatai, óvárosának bájos utcácskái, velencei hatású építészete, tagadhatatlan mediterrán hangulata miatt a Szlovén Riviéra gyöngyszemének neveznek. Mások Szlovénia Velencéjének hívják köszönhetően a sok évszázados velencei uralomnak, a szűk, kanyargós középkori utcácskák és az épületek igazi olasz hangulatot árasztanak, amihez nagyban hozzájárul az 1608-ban épült Szent György templom harangtornyának látványa is, amelyet a velencei Campanileről mintáztak. A mediterrán tengerparti kikötővárosban rövid sétát teszünk. A híres zeneszerző és hegedűművész, Tartini nevét viselő főtér palotái mellől felkapaszkodunk a Szent György templomhoz. A város magaslati pontjáról pazar panorámában gyönyörködhetünk, hiszen csodálatos kilátás nyílik a városkára és a Trieszti-öbölre. A megannyi szép ház, tér, utca sétára készteti az idelátogató vendéget, de leülhetünk meginni egy igazi olasz kávét, kapucsínót, vagy enni egy hamisítatlan olasz fagylaltot, és közben élvezhetjük a nyár hangulatát. A szabadidőt követően rövidebb utazással érjük el a Novigradban, szintén a tengerpart közelében fekvő hotelünket, ahol átvéve szobáinkat, rövidebb felfrissülést követően közösen elköltjük büfévacsoránkat a szállodánkban.

A vacsorát követően mindenki az igényeinek megfelelően töltheti az estéjét. Akik szívesen tennének még egy könnyű esti sétát, azok a nap zárásaként egyénileg vagy idegenvezetőnk kíséretében fedezhetik fel Novigrad hangulatos óvárosát.

2. nap 

A közös svédasztalos reggelinket követően, erre a napra egy igazán szép fakultatív kirándulást ajánlunk a vendégeink számára, amely alkalmával az Isztria gyöngyszemeit csodálhatják meg.

Elsőként a félsziget egyik legfestőibb tengerparti városába, Rovinjba érkezünk meg. Óvárosa régi velencei stílusú házaival, hangulatos kis terecskéivel, szűk sikátoraival kihagyhatatlan látnivalója az erre utazónak. A városnéző sétánk során érintjük a 17. században épült Városházát, felmegyünk a legmagasabb ponton álló, 18. században épült Szent Eufémia templomhoz, mely 60 méter magas tornyával a város jelképe is egyben. A lépcsős kis utcácskák végén szinte mindig kivillan az Adria csillogó víztükre.

A szabadidőnket követően a horvát tengerpart egyik kedvelt városába, Porečbe utazunk. Idillikus, kifejezetten szép város. A római kori várfalak egy része ma is felfedezhető. Legfőbb nevezetessége a Szent Euphrasius Bazilika 6. századi korai keresztény vallási épületegyüttes mozaikja, mely az UNESCO Világörökség részét is képezi. Nyüzsgő kis utcácskák, zsúfolt kávézók és tavernák nyújtanak igazán „délszaki életérzés”-t.

Poreči városnézésünket követően egy igazi élményprogramot kínálunk vendégeinknek. Kora este kihajózunk. A hajón kapott köszöntő italunkat kortyolgatva élvezhetjük a végtelen tengert és a tengerben úszó kedves kis delfineket, akik esténként érdeklődve fogadják az odatévedt turistákat.

Közel egy órányi utazást követően visszatérünk a szállodánkba és az előző naphoz képest kicsit később költjük el vacsoránkat, amelyet követően az estét tengerparti sétával, pihenéssel vagy akár a közeli bárok egyikében beszélgetéssel tölthetjük.

3. nap 

A közös kényelmes reggelink után még sétálhatunk egyet a tengerparton, majd a hotelből történő kijelentkezést követően haza felé vesszük az irányt. Pontosabban még előtte Belső-Isztria gyöngyszemét keressük fel. Úticélunk az Isztria szarvasgombában gazdag, legendás erdejének közepén, a Mirna folyó völgye fölé magasodó középkori erődváros, Motovun lesz. A stratégiai szempontból ideális helyen, 277 méter magasságban akropoliszszerűen épített település ősidők óta erődítmény szerepet látott el. Elhelyezkedésének köszönhetően a harcokkal és háborúkkal teli időszakokat olyannyira ép állapotban vészelte át, hogy belvárosa felkerült az UNESCO világörökség várományosi listájára is. A fentieknek megfelelően helyi kisbuszokkal közelítjük meg az erődvárost. Motovun ódon városfalai mentén, középkori hangulatú utcácskáin, harangtornyának lábánál haladva egy szempillantás alatt a 12-14. században érezhetjük magunkat. A városfal kilátópontjairól vagy az egykori városvezetők tanácskozási helyéül szolgáló loggiáról pedig mi is megcsodálhatjuk belső Isztria páratlan panorámáját. A rövid városi sétát követően szabadidőnkben szerezhetjük be a helyben termelt étel és italkülönlegességeket otthon maradt szeretteink részére vagy cseppet sem elítélendő módon saját magunknak.

A délutáni órákban elbúcsúzva a Isztriai félszigettől hazaindulunk, és útközben rövidebb frissítő pihenőket tartva a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Audiós eszköz: Útjaink során audios eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink szélesebb körű tájékoztatást tudjanak adni vendégeink számára, akár séta közben is. A készülékek használatával kapcsolatban idegenvezetőink mindig részletes tájékoztatást nyújtanak. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 20.000 Ft/kötbér díját.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA:

2023. október 21-23., szombat-hétfő (az október 23-ai ünnepi hosszú hétvégén)

BUDAPESTI FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK: 

VIDÉKI FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK: 

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL benzinkút, 10 km
 • Székesfehérvár, Albapark pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, Sóstói pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 94 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Marché Bistro, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

HAZAÉRKEZÉS: 

 • 2023. október 23., hétfőn a késő esti órákban, 22-22:30 óra körül az indulási helyszínekre

Örömmel várjuk jelentkezésüket!