DÉL-CSEHORSZÁG GYÖNGYSZEMEI KORA ŐSZI HANGULATBAN

Český Krumlovi szállással – České Budějovice – Telč – Jindřichův Hradec – Hluboká nad Vltavou

2022. szeptember 3-4. (szombat-vasárnap)

Egy kora őszi hétvégére Dél-Csehországba invitáljuk vendégeinket. Az út során a középkori hangulatú UNESCO világörökségi városokat ismerhetünk meg, ahol az ország második és harmadik legnagyobb várkomplexumai állnak, melyek közül az elsőt a várárokban élő medvék őriznek. Lehetőségük lesz meglátogatni Csehország leglátogatottabb és legimpozánsabb kastélyát is. Természetesen nem maradhat el a helyi ételspecialitások és a kiváló cseh sörök megízlelése sem.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegennyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • kis vagy közepes létszámú csoport
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • Szállás Česky Krumlov óvárosához közeli (kb. 10 perc séta) háromcsillagos szállodában
 • Séta Telč, UNESCO világörökségi listán szereplő színes házakkal teli főterén
 • Csehország leglátványosabb neogótikus várkastélyának megtekintési lehetősége a 2. nap reggelén Hluboká nad Vltavoura településén
 • Városnézés az UNESCO világörökségi listán szereplő Český Krumlov, a sorgyártásáról híres České Budějovice, a Rákóczi révén magyar vonatkozással is bíró Jindřichův Hradec városában

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

41.500 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

42.900 Ft/fő

A részvételi díjak minimum 22 fő esetén értendők. Alacsonyabb létszám esetén a díj arányosan változhat.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás 36-48 személyes Setra autóbusszal – kiscsoport esetén 20-22 személyes újszerű Mercedes busszal,
 • Česky Krumlov óvárosához közeli (kb. 10 perc séta) háromcsillagos szállodában reggelivel,
 • az idegenforgalmi adót és illetéket,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.
 

A RÉSZVÉTELI DÍJON FELÜL KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.500 Ft/ fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • 2% kötelező útlemondási biztosításamely az előre kifizetett tételek után fizetendő pl. részvételi díj, egyágyas felár, repülőjegy, feladottpoggyász stb. (önrész 10%, pozitív Covid-teszt esetén 0%),
 • egyágyas felár: 13.500 Ft/fő.

A fenti díjak az irodának előre fizetendők.

 • Český Krumlov-i városi behajtási és parkolási díj, audiós eszköz díja: 250 CZK/fő

A díj az utazás során az idegenvezetőnek cseh koronában fizetendő.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 1.000 Ft/fő/2 nap, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • Fakultatív Hluboká nad Vltavourakastélylátogatási lehetőség a 2. napon:
  • Az irodának előre fizetendő: 3.000 Ft/fő – minimum létszám 15 fő, 15 fő alatt a díj arányosan emelkedik.
  • A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: F 450 CZK/fő, D és 65 év felett 400 CZK/fő, 17 éves korig 350 CZK/fő – minimum létszám 15 fő esetén, 15 fő alatt a díj arányosan emelkedik.

A díj tartalmazza a belépőjegyet, az időpontfoglalás költségeit, a tárlatvezetést, az audiós eszközt, a parkolási díjakat és az idegenvezető belépődíjának egy főre jutó részét. Az utazó a fakultatív programokra történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalja az idegenvezetőnek átadva. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek cseh koronában fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1. nap 

Reggeli indulásunkat követően rövidebb pihenőket tartva érkezünk meg utunk első állomására, Telčre. A település a történelmi cseh-morva határon helyezkedik el, melynek központja az UNESCO Világörökség része. Sétánk során igazi időutazáson vehetünk részt, ahol az óváros 16. századi, hibátlanul megmaradt főterén késő gótikus és reneszánsz színes épületek sorakoznak egymás mellett oszlopos lábakon, díszes frízekkel felöltöztetve. A tér közepén két barokk díszkút áll. Az óváros közelében található várkastély eredetileg vízi vár volt, melyet reneszánsz stílusban építettek át.

Utunk következő állomása Jindřichův Hradec lesz. Hradec várát 1220-ban alapították, mely köré a történelmi patinájú óváros települt. A Vajgár-tó partján Csehország harmadik legnagyobb várkomplexuma található. Az évszázadok során folyton hozzá építettek egy-egy szárnyat, de mindig más stílusban. II. Rákóczi Ferenc az itteni jezsuita iskolában tanult, és itt töltötte gyermek éveit Smetana, a híres cseh zeneszerző is. Rövid itt tartózkodásunk ideje alatt a város főterén reneszánsz, barokk és klasszicista stílusú házak között sétálhatunk.

Késő délután, kora este érkezünk kirándulásunk utolsó állomására, a Moldva folyó kettős kanyarulata mentén épült elbüvölő Český Krumlovba.

Az óváros közeli szállodánk szobáinak gyors átvételét követően, mindössze tízpernyi sétával közelítjük meg a város UNESCO világörökségi Történelmi negyedét. Itt van az ország második legnagyobb várkomplexuma (az első a prágai Hradzsin). Óvárosában kanyargó utcácskák, kis éttermek, apró üzletek csalogatják az ide látogató vendégeket. A reneszánsz belváros a mai napig meg tudta őrizni középkori hangulatát. A vár öt udvarát és szebbnél szebb épületeit a várárokban medvék őrzik. A medve, a Rosenberg család egyik jelképe volt, akik a várat a 14. század elejétől uralták. A vár egyedülálló látványossága a barokk színház, melyhez hasonló a világon is csak néhány található. Krumlov másik jelképe a 14. századi, román stílusban épült Szent Vitus-templom, de impozáns a főtéren áll a 16. századi régi Városháza is. Városnéző sétánk során idegenvezetőnkkel bejárjuk az óvárost, felsétálunk a várhoz. Szabad időnkben lehetőségünk lesz egy késői ebéd elfogyasztására, de megkóstolhatjuk akár a helyi sört is. A 13. század óta működik a városkában az Eggenberger sörgyár, amelyet a vár helyett meglátogathatunk.

Közös sétánk után vacsoránkat egyénileg vagy fakultatív jelleggel közösen is elkölthetjük egy hangulatos helyi étteremben, megkóstolva például a híres cseh knédlit és természetesen a Eggenberger vagy Budvar sört.

A szabadidőt követően közösen vagy egyénileg rövid sétával térhetünk vissza a szállodánkba.

2. nap 

Reggelinket követően a közeli České Budějovicebe vesszük az irányt, a Moldva parti városba, mely Dél-Csehország egyik legnagyobb városa, II. Ottokar alapította 1265-ben. Német neve Budweiss, innen ered a jól ismert cseh sör neve is. A 13. század óta főzik itt ezt a közkedvelt nedűt. A város másik nevezetessége a 18. század óta működő Koh-I-Noor Hardmuth ceruzákat gyártó Versatil Ceruzagyár. Emlékeznek a gyermekkorunk fekete és színes ceruzáira és az elefántos radírjára? Mindez itt, ebben a kis cseh városban készül.

Besétálva az óvárosba, a főtér közepén találjuk a Sámson-kutat, körben pedig gótikus, reneszánsz és barokk árkádos épületek sorakoznak. Különleges a bronz sárkány vízköpőkkel ellátott Városháza, melynek tornyából óránként hangulatos harangjáték hallható. A tér egyik sarkában áll a Fekete torony, a 16. században épült gótikus harang- és tűztorony.

Közös városnéző sétánkat követően fakultatív kirándulásra invitáljuk a kastélyok kedvelőit a közeli Hluboká nad Vltavoura. Az itt található vadászkastély, a Schwarzenbergek egykori fészke volt, Csehország leglátogatottabb kastélya. A Moldva felett magasodó épületegyüttes mai formáját a 19. század második felében nyerte el, amikor Eleonora, lichtensteini hercegnő neogótikus stílusban, a windsori kastély mintájára alakíttatta át a várat. A 140 gazdagon berendezett szobájából több lakosztály, dohányzó és étkező tekinthetők meg helyi vezető segítségével.

Aki nem szeretné belülről megtekinteni a kastélyt, annak is érdemes a kiránduláson részt vennie, mert az épületegyüttes kívülről is rendkívül impozáns látványt nyújt, továbbá szabadidőnket a kastély parkjában és kávézójában is kellemesen tölthetjük el.

Akik nem tartanak a kirándulásra, azok egyénileg tölthetik el szabadidejüket České Budějovice hangulatos óvárosában.

A kastélylátogatásról visszatérve, a késő délután veszünk búcsút a várostól és hazaindulunk. Számtalan élménnyel gazdagodva, lélekben feltöltődve a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Megjegyzés: A gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Audiós eszköz: Útjaink során audios eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink szélesebb körű tájékoztatást tudjanak adni vendégeink számára, akár séta közben is. A készülékek használatával kapcsolatban idegenvezetőink mindig részletes tájékoztatást nyújtanak. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/kötbér díját.

AZ UTAZÁS INDULÁSÁNAK IDŐPONTJA: 2022. szeptember 3. (szombat)

 BUDAPESTI FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK: 

 • 6:00 Nyugati tér(Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)
 • 6:15 Batthyány tér(Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

 VIDÉKI FELSZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK: 

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő,M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

A felszállási lehetőség időpontjáról érdeklődjön irodánktól.

 Érkezés: 2022. szeptember 4. (vasárnap), a késő esti órákban, 22-23 óra körül

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.