DÉL-CSEHORSZÁG GYÖNGYSZEMEI KORA ŐSZI HANGULATBAN

Český Krumlov – České Budějovice – Telč – Jindřichův Hradec – Hluboká nad Vltavou

2021. szeptember 18-19. (szombat-vasárnap)

Egy kora őszi hétvégére Dél-Csehországba invitáljuk vendégeinket. Az út során a középkori hangulatú UNESCO világörökségi városokat ismerhetünk meg, ahol az ország második és harmadik legnagyobb várkomplexumai állnak, melyek közül az elsőt a várárokban élő medvék őriznek. Lehetőségük lesz meglátogatni Csehország leglátogatottabb és legimpozánsabb kastélyát is. Természetesen nem maradhat el a helyi ételspecialitások és a kiváló cseh sörök megízlelése sem.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegennyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • Szállás České Budějovice óvárosához közeli négycsillagos szállodában
 • UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Városnézés Český Krumlov, České Budějovice, Telč, Jindřichův Hradec városában
 • Hluboká nad Vltavou neogótikus kastély megtekintésének lehetősége a 2. nap reggelén

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

33.900 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

35.500 Ft/fő

A részvételi díjak minimum 32 fő esetén értendők. Alacsonyabb létszám esetén a díj arányosan változhat.

ÚJ UTASOK SZÁMÁRA KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ

Ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő,

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás, kis létszám esetén pedig 22 személyes újszerű Mercedes autóbusszal,
 • szállás České Budějovice óvárosához közeli négycsillagos szállodában, igény szerint 2-3 személyes szobákban,
 • a reggelis ellátást,
 • az idegenforgalmi adót és illetéket, parkolási és behajtási díjakat,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • útlemondási biztosítást 20% önrésszel, amelynek összege a teljes előre fizetendő díj 2%-a, azaz mintegy 700-900 Ft/fő, az igénybe vett szolgáltatásoktól függően. A szolgáltatási díj összege az út meghiúsulása esetén nem jár vissza, a szolgáltatás megvalósulása miatt,
 • az audiós eszközt fülhallgatóval.

KÜLÖN FIZETENDŐ BELÉPŐK ÉS DÍJAK

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 1.000 Ft/fő/2 nap, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • egyágyas felár: 7.900 Ft,
 • Fakultatív Hluboká nad Vltavoura kastélylátogatási lehetőség a 2. napon:

az irodának előre fizetendő: 2.000 Ft/fő – minimum létszám 20 fő, 20 fő alatt a díj arányosan emelkedik.

A díj tartalmazza a buszos utazás költségeit és szervezés díját, a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, audiós eszközt fülhallgatóval.

a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 450 CZK/fő, – minimum létszám 20 fő esetén, 20 fő alatt a díj arányosan emelkedik.

A díj tartalmazza a belépőjegyet, a tárlatvezetést, a parkolási díjakat és az idegenvezető belépődíjának egy főre jutó részét.

Az utazó a fakultatív programokra történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalja az idegenvezetőnek átadva.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1. nap 

Reggeli indulásunkat követően rövidebb pihenőket tartva érkezünk meg utunk első állomására, Telčre. A település a történelmi cseh-morva határon helyezkedik el, melynek központja az UNESCO Világörökség része. Sétánk során igazi időutazáson vehetünk részt, ahol az óváros 16. századi, hibátlanul megmaradt főterén késő gótikus és reneszánsz színes épületek sorakoznak egymás mellett oszlopos lábakon, díszes frízekkel felöltöztetve. A tér közepén két barokk díszkút áll. Az óváros közelében található várkastély eredetileg vízi vár volt, melyet reneszánsz stílusban építettek át.

Utunk következő állomása Jindřichův Hradec lesz. Hradec várát 1220-ban alapították, mely köré a történelmi patinájú óváros települt. A Vajgár-tó partján Csehország harmadik legnagyobb várkomplexuma található. Az évszázadok során folyton hozzá építettek egy-egy szárnyat, de mindig más stílusban. II. Rákóczi Ferenc az itteni jezsuita iskolában tanult, és itt töltötte gyermek éveit Smetana, a híres cseh zeneszerző is. Rövid itt tartózkodásunk ideje alatt a város főterén reneszánsz, barokk és klasszicista stílusú házak között sétálhatunk.

Kora este érkezünk České Budějovicebe, a Moldva parti városba, mely Dél-Csehország egyik legnagyobb városa, II. Ottokar alapította 1265-ben. Német neve Budweiss, innen ered a jól ismert cseh sör neve is. A 13. század óta főzik itt ezt a közkedvelt nedűt. A város másik nevezetessége a 18. század óta működő Koh-I-Noor Hardmuth ceruzákat gyártó Versatil Ceruzagyár. Emlékeznek a gyermekkorunk fekete és színes ceruzáira és az elefántos radírjára? Szállásunk elfoglalását követően besétálunk az óvárosba. A tér közepén áll a Sámson-kút, körben pedig gótikus, reneszánsz és barokk árkádos épületek sorakoznak. Különleges a bronz sárkány vízköpőkkel ellátott Városháza, melynek tornyából óránként hangulatos harangjáték hallható. A tér egyik sarkában áll a Fekete torony, a 16. században épült gótikus harang- és tűztorony. Közös sétánk után vacsoránkat egyénileg vagy fakultatív jelleggel közösen is elkölthetjük egy hangulatos helyi étteremben, megkóstolva például a híres cseh knédlit és természetesen a Budvar sört. A szabadidőt követően közösen vagy egyénileg térhetünk vissza szép és kényelmes szállodánkba.

2. nap 

Reggelinket követően fakultatív kirándulásra invitáljuk a kastélyok kedvelőit a közeli Hluboká nad Vltavoura. Az itt található vadászkastély, a Schwarzenbergek egykori fészke volt, Csehország leglátogatottabb kastélya. A Moldva felett magasodó épületegyüttes mai formáját a 19. század második felében nyerte el, amikor Eleonora, lichtensteini hercegnő neogótikus stílusban, a windsori kastély mintájára alakíttatta át a várat. A 140 gazdagon berendezett szobájából több lakosztály, dohányzó és étkező tekinthetők meg helyi vezető segítségével.

Aki nem szeretné belülről megtekinteni a kastélyt, annak is érdemes a kiránduláson részt vennie, mert az épületegyüttes kívülről is rendkívül impozáns látványt nyújt, továbbá szabadidőnket a kastély parkjában és kávézójában is kellemesen tölthetjük el.

Akik nem tartanak a kirándulásra, azok a szállodában pihenhetnek, vagy besétálhatnak a közeli České Budějovice városközpontba, és egyénileg fedezhetik fel a hangulatos óvárost.

A kastélylátogatásról visszatérve, már a többi útitársunkkal közösen folytatjuk tovább utunkat kirándulásunk utolsó állomására, a Moldva folyó kettős kanyarulata mentén épült elbüvölő Český Krumlovba. Történelmi negyede UNESCO Világörökség. Itt van az ország második legnagyobb várkomplexuma (az első a prágai Hradzsin). Óvárosában kanyargó utcácskák, kis éttermek, apró üzletek csalogatják az ide látogató vendégeket. A reneszánsz belváros a mai napig meg tudta őrizni középkori hangulatát. A vár öt udvarát és szebbnél szebb épületeit a várárokban medvék őrzik. A medve, a Rosenberg család egyik jelképe volt, akik a várat a 14. század elejétől uralták. A vár egyedülálló látványossága a barokk színház, melyhez hasonló a világon is csak néhány található. Krumlov másik jelképe a 14. századi, román stílusban épült Szent Vitus-templom, de impozáns a főtéren áll a 16. századi régi Városháza is. Városnéző sétánk során idegenvezetőnkkel bejárjuk az óvárost, felsétálunk a várhoz. Szabad időnkben lehetőségünk lesz egy késői ebéd elfogyasztására, de megkóstolhatjuk akár a helyi sört is. A 13. század óta működik a városkában az Eggenberger sörgyár, amelyet, ha időnk engedi meglátogathatunk.

Késő délután veszünk búcsút a várostól és hazafelé indulunk, ahova a késő esti órákban fogunk megérkezni.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Útjaink során audiós eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink, kényelmesen, a séták közben is részletes tájékoztatást tudjanak adni a vendégeinknek. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/kötbér díját. 

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA

Indulás: 2021. szeptember 11. (szombat)

 • 6:00 Nyugati tér (Nyugati pu. melletti parkoló)
 • 6:15 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

A felszállási lehetőség időpontjáról érdeklődjön irodánktól.

 

Érkezés: 2021. szeptember 19. (vasárnap), a késő esti órákban, 22 óra körül

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.