ISZTRIA GYÖNGYSZEMEI –TAVASZI FELTÖLTŐDÉS AZ ADRIÁNÁL

Piran – Novigrad – Porec – Rovinj – Pula – Opatija

2023. március 25-27. (szombat-hétfő)

Őszi mediterrán körutazásra és feltöltődésre hívjuk vendégeinket az Isztriai félszigetre. Sziklás tengerpartok mentén, még zöldellő dombok között utazunk, olaszos hangulatú óvárosok szűk utcácskáin, hangulatos kis terein át, szép kapualjak mentén sétálunk, közben felfedezzük a római és velencei uralom emlékeit, a monarchia idejét idézzük Abbáziában és akár meg is mártózhatunk az Adriai tengerben.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI

 • A csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegennyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • közepes méretű csoport (25-40 fő)
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható autóbusszal,
 • az Adriai tengerhez közeli, háromcsillagos, minőségi szállás, igény szerint 2-3 személyes szobákkal,
 • büfé reggelis ellátással,
 • pirani, novigradi és opatijai városnézés,
 • isztriai kirándulás lehetőség a 2. napon, poreci, rovinji és pulai városnézési lehetőség, Szent Euphrasius Bazilika – UNESCO Világörökség, helyi borok, likőrök, olajok, szarvasgomba stb. vásárlási lehetősége a rovinji piacon.

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

56.900 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

59.900 Ft 

A részvételi díjak minimum 25 fő esetén értendők. Alacsonyabb létszám esetén a díj arányosan változhat.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható autóbusszal,
 • tengerpart közeli szállást háromcsillagos szállodában, igény szerint 2-3 ágyas szobákban,
 • büfé reggelis ellátással,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • Ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő, a díj előzetesen fizetendő,
 • Egyágyas felár: 16.900 Ft,
 • audiós eszköz, helyi idegenforgalmi adók, út- és alagútdíj, parkolási és városi belépési díjak: 10 €/fő A díj az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 70 éves korig: 1.650 Ft/fő/3 nap, 70 év felett 2.475 Ft/fő/3 nap, 80 év felett 5.775 Ft/fő/3 nap, amelynek díja az irodának előzetesen fizetendő,
 • Félpanziós felár (a két vacsora összesen): 6.000 Ft,
 • Isztriai egész napos autóbuszos kirándulási lehetőség a 2. napon:
  • az irodának előre fizetendő: 6.000 Ft/fő, amely tartalmazza a buszos utazás költségeit és szervezés díját, a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, audiós eszközt fülhallgatóval.
  • a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 20 €/fő – minimum létszám 25 fő esetén, 25 fő alatt a díj arányosan emelkedik. A díj tartalmazza a parkolási, városi behajtási díjakat és útdíjakat. Az utazó a fakultatív programokra történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalja az idegenvezetőnek átadva.
  • Szent Euphrasius Bazilika belépődíj – UNESCO Világörökség: 11 €/fő.

SZÁLLODAI SZOLGÁLTATÁSOK:

A 400 méterre található Aminess Maestral Hotel**** 2500 m2-es wellness center szolgáltatásai:

 • 3 órás wellness (2 whirpool, jeges zuhany, gőzfürdő, szauna világ: török, finn, bio) használat: 15 €/fő,
 • 25 méteres melegített tengervizes medence (egyszeri belépéssel): 7 €/fő,
 • Medence + fitness (280 m2-es fitness termét 30 féle eszközzel, egyszeri belépéssel): 8 €/fő,
 • Törülköző bérlés: 3 €/fő.

A szolgáltatásokat egyénileg lehet igénybe venni és fizetni is.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1. nap 

Kora reggeli indulásunkat követően Maribor és Ljubljana és egy olaszos hangulatú kisváros, Izola érintésével érünk Piranba, mely az Adria egyik valódi gyöngyszeme. A trieszti-öbölben mélyen benyúló félszigeten emelkedik ez a velencei hangulatú városka. Az 1608-ban épült Szent György templom harangtornya a velencei Campanile utánzata. A megannyi szép ház, tér, utca sétára készteti az idelátogató vendéget, de leülhetünk meginni egy igazi olasz kávét, kapucsínót, vagy enni egy hamisítatlan olasz tiramisut, és közben élvezhetjük a mediterrán tavasz hangulatát.

Ezt követően Horvátország felé vesszük az irányt. Portorožban elhaladunk a közkedvelt, méltán népszerű szállodasor mellett, és hamarosan elérjük a szlovén-horvát határt. Késő délután a kellemes hangulatú, egykor Olaszországhoz tartozó Cittanova tengerparti városkába érkezünk, mely ma Novigrad néven ismert, ahol a szállásunk is lesz. Szállodánk a tengerpart közelében, sűrű fenyőerdő ölelésében található. Elfoglaljuk szobáinkat és némi felfrissülést követően még lehetőségünk adódik arra, hogy sétáljunk a tenger partján vagy besétáljunk a közeli óvárosba. A szabadidőt követően a nap zárásaként fogyaszthatjuk el a szállodában a gazdag fakultatív svédasztalos vacsorát vagy az óváros hangulatos éttermeinek valamelyikében.

2. nap 

Reggelit követően egy egésznapos buszos fakultatív kirándulásra várjuk vendégeinket.

Autóbuszunkkal Porečbe megyünk. Idillikus, kifejezetten szép város. A római kori várfalak egy része ma is felfedezhető. Legfőbb nevezetessége a Szent Euphrasius Bazilika 6. századi korai keresztény vallási épületegyüttes mozaikja, mely az UNESCO Világörökség részét is képezi. Nyüzsgő kis utcácskák, zsúfolt kávézók és tavernák nyújtanak igazán „délszaki életérzés”-t.

Porečet követően az Isztria egyik legfestőibb parti városába, Rovinjba érkezünk. Óvárosa régi velencei stílusú házaival, hangulatos kis terecskéivel, szűk sikátoraival kihagyhatatlan látnivalója az erre utazónak. Itt tartózkodásunk alatt a városnéző sétánk során érintjük a 17. században épült Városházát, felmegyünk a legmagasabb ponton álló, 18. században épült Szent Eufémia templomhoz, mely 60 méter magas tornyával a város jelképe is egyben. A lépcsős kis utcácskák végén szinte mindig kivillan az Adria csillogó víztükre.

A szabadidő után buszra szállunk, a következő megállónk az Isztria legnagyobb városa, Pula lesz, ahol a horvát mellett az olasz is hivatalos nyelv. A római kori városban sétálva valóságos időutazásban lehet részünk. Román, gótikus, reneszánsz és barokk építészet emlékei sorakoznak egymás mellett, ahova beépültek a 21. századi világ kellékei, a kávézók, tavernák, pizzériák, végeláthatatlan sora. Mindezeket felülmúlja a római Sergius diadalíve, Róma és Augustus temploma, az Ikerkapu, és az Amfiteátrum patinája. Programunk végeztével visszaindulunk Novigradba, ahová kora este érkezünk meg.

A napunk további részét tengerparti sétával tölthetjük, de újra besétálhatunk az óvárosba is. Az előző naphoz hasonlóan a szállodában is elkölthetjük a bőséges fakultatív svédasztalos vacsoránkat vagy az óváros éttermeinek egyikében.

3. nap 

Svédasztalos reggelinket követően búcsút veszünk szállodánktól. Keresztül utazva Isztrián, Abbaziaban, vagy mai nevén Opatijaban állunk meg, mely a múlt századfordulón az osztrák-magyar monarchia egyik legjelentősebb fürdővárosa volt. Varázsát az ekkor épült elegáns szállodák, a fényűző teraszos villák, zöldellő kertek és parkok adják. Napjainkban is élmény a pálmafás sétányon végig korzózni, vagy megpihenni ebben a bájos környezetben egy kávézóban, de akár egy padon is a tengerpart mellett. Itt arra is lesz időnk, hogy ebédünket elfogyasszuk.

Programunk végén autóbuszunkkal hazafelé indulunk, és Károlyváros, Zágráb valamint Nagykanizsa érintésével érkezünk vissza Budapestre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA

Indulás: 2023. március 25. (szombat)

Budapesti felszállási lehetőségek:

 • 6:00 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)
 • 6:15 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Székesfehérvár, Albapark pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, Sóstói pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 94 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Marché Bistro, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés: 2023. március 27. (hétfő), a késő esti órákban, 22-22:30 körül.

AKTUÁLIS HORVÁTORSZÁGII BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Örömmel várjuk jelentkezésüket!