ADRIAI FELTÖLTŐDÉS – RÖVID NYARALÁS vagy KÖRUTAZÁS DALMÁCIÁBAN

Zadar – Krka vízesés – Sibenik – Trogir – Split- Primosten

2021. augusztus 19-22., csütörtök-vasárnap   

 – az ünnepi hosszú hétvégén –

Körutazásra és tengerparti üdülésre hívjuk vendégeinket Dalmáciába az augusztusi ünnepi hosszú hétvégére. Ellátogatunk a Krka Nemzeti Parkba, UNESCO világörökség helyszíneket keressük fel, magyar emlékek nyomában járunk, többször is megmártózunk az Adria kristálytiszta vízében, sétálunk a homokos dalmát tengerparton.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI: 

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI

 • A csoportot nagy helyismerettel és megbízható idegennyelv ismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • az audiós eszköz segítségével séta közben is kényelmesen, a megfelelő távolságot tartva hallgathatjuk idegenvezetőnket
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • tengerpartközeli (100 m) szálloda, minőségi szállás
 • félpanziós ellátás, büfé reggelivel és büfé vacsorával
 • zadari városnézés
 • fürdőzési lehetőségek az Adria különböző strandjain
 • Krka Nemzeti Park látogatási lehetőség, kétórás hajókázási lehetőség, sibeniki városnézés, sibeniki fürdőzési kirándulási lehetőség a 2. napon
 • trogiri, spliti és primosteni városnézés, primosteni fürdőzéssel kirándulási lehetőség a 3. napon

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

82.900 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

86.900 Ft/fő

A nagyobb létszámú csoportjaink esetében 51-55 személyes buszokat alkalmazunk, és az egy háztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban, 32-45 fővel lehet az utazáson részt venni. A kisebb létszámú csoportjaink esetében 20-24 személyes buszt alkalmazunk, amely esetén nem kerül sor a részvételi díj megemelésére.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

Ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, a díj előzetesen fizetendő.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállást háromcsillagos tengerpart közeli (100 m) szállodában, igény szerint 2-3 ágyas szobákban,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • félpanziós ellátást, büfé reggelivel és büfé vacsorával,
 • az idegenforgalmi adót és illetéket, parkolási és behajtási díjakat,
 • a szervezés díját,
 • útlemondási biztosítást 20% önrésszel, amelynek összege a teljes előre fizetendő díj 2%-a, azaz mintegy 1.600-2.600 Ft/fő, az igénybe vett szolgáltatásoktól függően. A szolgáltatási díj összege az út meghiúsulása esetén nem jár vissza, a szolgáltatás megvalósulása miatt,
 • audiós eszközt fülhallgatóval. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, az eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén, a 17.000 Ft-os kötbér megfizetését. 

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 70 éves korig: 2000 Ft/fő/4 nap, 70 év felett 3.000 Ft/fő/4 nap, amelynek díja az irodának előzetesen fizetendő,
 • Egyágyas felár: 15.900 Ft.
 • Krka Nemzeti Park, sibeniki városnézés és fürdőzés egész napos autóbuszos kirándulási lehetőség a 2. napon

az irodának előre fizetendő: 6.000 Ft/fő, amely tartalmazza a buszos utazás költségeit és szervezés díját, a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, audiós eszközt fülhallgatóval.

a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 200 HRK/fő, 7-18 év között: 120 HRK/fő, 7 év alatt 50 HRK/fő minimum létszám 25 fő esetén, 25 fő alatt a díj arányosan emelkedik. A díj tartalmazza a Krka Nemzeti Park belépőjegyet, a parkolási, városi behajtási díjakat és útdíjakat.

kétórás hajókázás: 100 HRK/fő, 4-18 év között: 60 HRK/fő, 4 év alatt: ingyenes.

 • Trogir, Split városnézés és sibeniki fürdőzés egész napos autóbuszos kirándulási lehetőség a 3. napon

az irodának előre fizetendő: 8.000 Ft/fő, amely tartalmazza a buszos utazás költségeit és szervezés díját, a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, audiós eszközt fülhallgatóval.

a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 100 HRK/fő – minimum létszám 25 fő esetén, 25 fő alatt a díj arányosan emelkedik. A díj tartalmazza a parkolási, városi behajtási díjakat és útdíjakat.

 Az utazó a fakultatív programokra történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalja az idegenvezetőnek átadva.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

1. nap 

Kora reggeli indulásunkat követően egyenesen az egyik legnépszerűbb dalmát tengerparti városba, Dalmácia fővárosába, Zadarba utazunk, mely az Adriai-tenger partján, egy földnyelven helyezkedik el. Idegenvezetőnkkel rövid sétát teszünk az óváros jelentősebb épületeit érintve. A legszebb látnivaló a Szent Donát körtemplom, melyet a bizánci uralom idején a 9. században kezdtek el építeni. A templom szokatlan kinézetű, hiszen kör alakú, kétszintes, és nincs harangtornya. A Szent Anasztázia katedrálist szintén a 9. században kezdték építeni. A parti sétány északi végén lépcsőket találunk, melyek a tengerbe tartanak. A lépcsők mögött lyukakat látunk, ahonnan különböző zörejek hallatszanak. Ez a híres zadari Tengeri orgona. A lépcsők mintegy 70 méter hosszan tarkítják a fehér mészkő sétányt. A sétány végén található Nap köszöntése alkotás megmutatja a természettel való kommunikáció és együttélés fontosságát. A Népek tere a zadari élet központja, amelynek legfontosabb épületei az Óratorony, a Loggia és a Városháza. Amennyiben időnk is engedi lehetőségünk lesz megmártózni az Adriában is.

Utunkat folytatva, egy órányi utazást követően, az esti órákban érkezünk meg mediterrán hangulatú Vodiceben található tengerpart közeli szálláshelyünkre. Szobáink elfoglalását követően a hotelünkben fogyasztjuk el közös vacsoránkat. A vacsorát követően, a szálloda kiváló elhelyezkedésének köszönhetően, sétálhatunk tengerparton, de a hotelünktől könnyed sétával közelíthető meg a hangulatos óváros is.

2. nap 

Büfé reggelinket követően félnapos fakultatív kirándulásra hívjuk utasainkat a Krka Nemzeti Parkba. A nemzeti park a Krka folyó nagy részét foglalja magában. Számos szikla, vízesés, valamint különleges állat- és növényvilág teszi vonzóvá ezt a területet. A park fő látványossága egy hatalmas, 800 méter hosszú vízesésrendszer, melynek szélessége 200 és 400 méter között változik. A szintkülönbség 48 méter. Autóbuszunkkal a legfőbb látványosságig, a Nagy vízesésig megyünk (Skradinski buk), mely Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Itt hajóra szállunk és közel két órás hajókirándulás keretében Visovac szigetre látogatunk, ahol 1445-óta áll itt egy ferences kolostor. A sziget további érdekessége hogy a nyulak, pávák szabadon vannak. A hajókázást követően egy gyalogos útvonalon körbe járhatjuk az egész vízesésrendszert. A nyári nagy hőségben kimondottan jól esik, az alig egy órányi erdei séta. melyet követően a vízesés előtti részen lesz lehetőségünk fürdőzésre. A vízeséstől egy kis fahídon át egy kis faluhoz érkezünk, ahol néprajzi kiállítás, ajándéküzlet, sőt még egy működő vízimalom is van. Ezt követően a Šibenik tengerparti városkába megyünk, ahol szabad időnkben lehetőség lesz megmártózni az Adria habjaiban, a Solaris Beachen, mely a környék legjobb strandja, ahol egy négy kilométer hosszú homokos parton kedvünkre strandolhatunk. A strand Kék Zászlós minősítésű, tehát tiszta és jól felszerelt, ezen kívül megkapta az Adria legjobb strandja elismerést is.

Azon vendégeink, akik nem tartanak a fakultatív kirándulásra, a reggeli után az egész napot a tengerparton sétálva, fürdőzve, a mediterrán hangilatú Vodice óvárosában és a szálláshelyükön tölthetik kedvük szerint.

 Az élményekben gazdag nap után, nem maradt más, mint elkölteni a közös vacsoránkat.

3. nap 

Reggeli után ismét fakultatív kirándulásra várjuk vendégeinket Közép-Dalmáciába. Először Trogirban állunk meg. Egy kis, mesterséges szigeten fekszik az óváros. A szigetecskét a régi hídon lehet megközelíteni. A műemlék épületek magukon viselik a román, reneszánsz, barokk stílus jegyeit. Rövid sétánkat a Szárazföldi kapunál kezdjük. Egykoron felvonóhíd és két erős bástya állt itt. A Főtér volt a város életének központja, a látnivalók nagy része is itt van: a Szent Lőrinc katedrális, a Loggia és az Óratorony. A belül román, kívül gótikus stílusú katedrálist a magyar uralom idején, a 12. században kezdték építeni. A legérdekesebb rész a Tengeri kapu és az egykori várfal. Ezek mind a középkorban épültek, és eredeti állapotukban maradtak meg. Az egész óváros az UNESCO Világörökség része.

Tovább utazunk Horvátország második, Dalmácia legnagyobb városába, Splitbe. Városnéző sétánk során érintjük a Szent Duje Székesegyházat, melynek magyar vonatkozása, hogy itt temették el IV. Béla két lányát, Katalint és I. Margitot. Harangtornyán középkori magyar királyok domborművei láthatóak. Az egyedinek számító fehér márványból készült, római kori Diocletianus-palota, mely UNESCO Világörökség, a Római Birodalom uralkodása alatt, a Logga és a Népek tere a Velencei Köztársaság idején épült. Az óváros felfedezését követően, kisétálunk a promenádra, ahol szabadidőnkben lehetőség lesz beülni egy hangulatos kávézóba kicsit megpihenni vagy egy hangulatos étteremben elkölteni ebédünket.

Élménydús kirándulásunk utolsó állomásaként egy kellemes séta erejéig a Dalmáciai partvidék egy apró gyöngyszemét, a mesterséges kis szigetre épült, bájos Primostent keressük fel. A szőlőültetvényeiről híres település mediterrán hangulatával, szűk utcácskáival, 16. századi Szent György templomával, apró méreteiből adódó bájos tengerpartjaival szinte idilli helyszínt biztost egy nyár esti sétához. Érdekességként említjük, hogy Primošten Mala Raduča terét korábban a tíz legszebb horvátországi tér egyikévé választották, de a kiváló borairól híres vidék gasztronómiai élményeket is rejteget számunkra.

Azon vendégeink, akik nem tartanak a fakultatív kirándulásra, a reggeli után az egész napot a tengerparton sétálva, fürdőzve, a mediterrán hangilatú Vodice óvárosában és a szálláshelyükön tölthetik kedvük szerint.

Az élményekben gazdag napunk végén vacsoránkat ismét a szálláshelyünkön fogyasztjuk el.

4. nap 

Reggelinket vagy már a szállodai kijelentkezésünket követően, búcsúképpen még sétálhatunk egyet a homokos tengerparton, vagy megmártózhatunk az tenger habjaiban. Búcsút intünk az Adriának és déli órákban hazafelé vesszük az irányt. Rövidebb pihenőket tartva folyamatosan utazunk, és késő este érkezünk meg Budapestre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Indulás: 2021. augusztus 19. (csütörtök)

Budapesti felszállási lehetőségek:

 • 6:00 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)
 • 6:15 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Székesfehérvár, Albapark pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, Sóstói pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 94 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Marché Bistro, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

 

Érkezés: 2021. augusztus 22. (vasárnap), a késő esti órákban, 22-22:30 körül.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!