Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

HOSSZÚ HÉTVÉGÉN PRÁGÁBAN,

KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉG KARLOVY VARYBA, HAZAÚTON KUTNA HORABAN

Hová is utazhatnánk egy hosszú hétvégén? Csehország mindenkor remek úti cél. Néhány óra alatt elérhető és minden évszakban gyönyörű arcát mutatja. Impozáns terek, hangulatos kis utcácskák, lélegzetelállító épületek és lebilincselően szép műemlékek. 

Forrás: mh-grafik / Pixabay
Forrás: mh-grafik / Pixabay
Forrás: Jan Blanicky / Pixabay.com
Forrás: Jan Blanicky / Pixabay.com
Forrás: Ralf Gervink / Pixabay
Forrás: Ralf Gervink / Pixabay

1. nap:

Kora reggel indulunk Budapestről. Útközben rövid pihenőket tartva a délután órákban érkezünk meg Prágába.

Még útközben megismerkedünk a városnéző séták során alkalmazott audiós eszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk az által megosztott érdekes történeteket és hasznos információkat egyaránt. Érkezésünket követően először a szálláshelyünket foglaljuk el, majd az Óváros felé vesszük az irányt. A mintegy óra hosszás városnéző sétánk során kívülről megtekintjük a Tyn templomot és az Orlojt, sétálunk a Károly-hídon. Ezt követően a szabadidő közös eltöltésére két különleges programot ajánlunk vendégeinknek. Elsőként a világ egyik legszebb könyvtárát keressük fel, majd a Mucha Múzeumba látogathatnak el idegenvezetőnk kíséretében, de ha a kedvük úgy tartja, a rendelkezésre álló szabadidőt önállóan is eltölthetik.

Az egykori jezsuita kollégium, a Klementinum szolgál otthonául a nevében kevésbé szép, de megjelenésében annál pompázatosabb Cseh Köztársaság Nemzeti Könyvtárának. A könyvtár látogatása során helyi szakvezető lesz segítségünkre, mely során megtekinthetjük a barokk termet, melyet több utazási portál szavazása alapján a világ legszebb könyvtáraként tartanak nyilván. A könyvtár gyűjteményében a cseh irodalom és történelem legszebb művei, Mozart több személyes tárgya, csillagászati földgömbök és órák egyedülálló gyűjteménye tekinthető meg. A mennyezeten található pazar freskók Jan Hiebl alkotásai. Megtekinthetjük a Meridián termet is, amelyet régen a dél meghatározásához használtak, a 68 méteres Asztronómiai toronyból pedig pompás kilátás tárul elénk az óvárosra.

Amennyiben időnk is engedi a következő helyszínünk a Mucha Múzeum, ahol Alfons Maria Mucha cseh plakátművész, grafikus, illusztrátor, festő, az egyetemes szecesszió egyik kiemelkedő alakjának alkotásait tekinthetjük meg. A Múzeum 500 m2-es területe magában foglalja a Múzeum Boltot is, amely exkluzív választékot kínál az Alfons Mucha motívumokkal ellátott ajándéktárgyakból és poszterekből.

A tartalmas közös programot követően találkozunk a szabadidejüket önállóan töltő útitársainkkal és ismét közös sétát teszünk a már hangulatosan kivilágított óvárosban.

Este remek lehetőségként részt vehetnek egy hangulatos vacsorán, az egyik tradicionális cseh söröző-étteremben, a 1466 óta működő U Medvídkůban, ahol háromfogásos menü és finom helyi sör várja a társaságot. Akik nem vesznek részt a közös vacsorán, azok kedvük szerint tölthetik el szabadidejüket, költhetik el vacsorájukat. A találkozót követően buszunk segítségével közösen érkezünk meg prágai hotelünkbe, és elfoglaljuk szobáinkat.

2. nap:

A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulást kínálunk vendégeink számára, mely során a Tepla-folyó zöld völgyében fekvő Karlovy Vary-ba (németül Karlsbad) látogatunk el. A Prágától kétórányira fekvő a Monarchia korát idéző város az ország első és legnagyobb gyógyfürdőhelye, ahol több mint 300 gyógyvízforrás található. Névadója, IV. Károly 1370-ben alapította, és 1508 óta működik közkedvelt gyógyhelyként, amelyet számos neves vendég, köztük Arany János, Liszt Ferenc, Móra Ferenc, Chopin, Brahms, Beethoven, Mozart, Goethe, Gogol, Schiller, Tolsztoj, Kafka is felkeresett.

Városi sétánk során felkeressük a leghíresebb fürdőket, a Malomkő Kollonádot, az 1737-ben barokk stílusban épült, csodás oltárfestményeiről is híres Mária Magdolna templomot, és a híres Grand Hotel Puppot, amely a hegyoldalba épített impozáns szálloda a híres James Bond filmben, a Casino Royale-ban kapott címszerepet.

Szabadidőnkben ebédünket egyénileg költhetjük el. Városnéző sétánk közben és szabadidőnkben megkóstolhatjuk a számtalan ízben kapható ostyát, a híres karlsbadi oplatkát, és vásárolhatunk a helyi jellegzetességnek számító csőrös ivóbögrét vagy kúrapoharat, amelynek segítségével megkóstolhatjuk a híres gyógyhatású vizet is.

Ebéd után Karlovy Vary legszebb kilátását nyújtó, a tengerszint felett 547 méterrel található Diana kilátótoronyba megyünk fel, amelyet a Grand Hotel Puppotól induló siklóval érhetünk el.

Megemlítendő még, hogy Karlovy Vary a nemzetközi filmfesztiváljáról is ismert, és arról, hogy itt gyártják a világhírű likőrt, a Becherovkát.

A tartalmas, szép programot követően visszautazunk Prágába, de még útközben rövid megállót tartunk a Krušovice sörgyárnál. A Krušovice évszázadok óta a legnemesebb alapanyagokból készül. Különleges Saazer komlóból, kristálytiszta artézi vízből, és válogatott morva malátából. A sörfőzde látogatás során három féle helyben főzött sört kóstolhatunk meg, egy kis harapnivalóval, és a hazainál nagyobb választékban kapható Krušovice sörök vásárlásra is marad rövidke időnk.

Visszaérve Prágába fakultatív lehetőségként kétórás esti sétahajózásra hívjuk Utasainkat. A hajón a büfévacsora elköltése közben gyönyörködhetünk a város kivilágított nevezetességeiben.

A vacsorát követően, találkozva a szabadidejüket máshol töltő vendégeinkkel, busszal térünk vissza a már jól ismert szállodánkba.

3.nap:

A reggelit követően, elbúcsúzva Prágától, Kutna Hora felé vesszük az irányt.

A XIII. század elején Kutna Hora az alapítását az ezüstbányászatnak köszönheti.. Egykoron hasonlóan gazdag volt, mint Prága. Itt készültek az ún. prágai garasok. A történelmi városrésze, a Szent Borbála katedrális és a sedleci Miasszonyunk templom az osszáriummal 1995 óta az UNESCO világörökség része.

A város sok csodás látnivalót nyújt az érdeklődők számára. A város egyik jelképe a késő gótikus stílusban épített Szent Borbála katedrális, amelynek belsejében késő gótikus és reneszánsz festmények láthatók. A templom mellette áll a barokk jezsuita kollégium. A katedrálistól indul a prágai mintára épült Károly-híd. Sétánk során megtekintjük az Olasz udvar, az egykori pénzverde, az Ezüstmúzeum épületeit, Matej Rejsek által épített gótikus kőkútját, a pestisjárvány emlékoszlopát is. Városnéző sétánkból nem maradhat ki az érdeklődés középpontjában álló hátborzongató sedleci osszárium sem. A csontkápolna alagsorának teljes berendezését emberi csontokból állították össze (40 ezer ember csontvázát foglal magába), mintegy emlékeztetve az idelátogatókat az emberi élet mulandóságára. A kápolnához közel található a másik jelentős templom, a Miasszonyunk katedrális.

Szabadidőben lehetőség nyílik egyénileg ebédelni, megismerve a cseh konyha további specialitásait, megízlelve a finom helyi sört is, vagy sétálgathatunk, fényképezhetünk, emléktárgyakat vásárolhatunk kedvünkre.

A délutáni órákban visszaindulunk Budapestre, a késő esti órákban érkezünk haza.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2020. április 24-26.

Indulás:

 • 5:45 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 6:00 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban, minimum 10 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

A felszállási lehetőség időpontjáról érdeklődjön irodánktól.


Érkezés haza: 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 39.900 Ft/fő     Részvételi díj: 41.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a háromcsillagos szállást Prágában,
 • büfé reggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • 2 % útlemondási biztosítás,
 • Audiós eszköz, idegenforgalmi adó, útdíj, parkolási díjak: 250 CZK/fő, az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő.
 • egyágyas felár: 16.900 Ft (utastársítási lehetőség van)


Választhatóan külön fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás*: 1.560 Ft/fő, 70 év és a felett 2.340 Ft/fő
 • Karlovy Vary, Krusovice sörgyár fakultatív autóbuszos egyész napos kirándulás a 2. napon - minimum létszám 30 fő (30 fő alatt a helyszínen fizetendő díj arányosan emelkedhet)

Az irodában fizetendő: 6.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 150 CZK/fő

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, az útdíjat, a parkolási díjakat, a csoportkísérés és idegenvezetés és a szervezés díjait is.

*Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet.

Külön fizetendő belépődíjak:

 • U Medvídků étterem, 3 fogásos vacsora+ korsó sör: 390 Czk,
 • 2 órás esti sétahajózás, kilátással a kivilágított Prágára, büfévacsorával és üdvözlőitallal: 550 CZK (a programon való részvételt szerződéskötéskor szükséges jelezni, a szerződés aláírásával vállalják a vacsora díjának a megfizetését az idegenvezetőnek átadva, a helyszínen már nem módosítható) - minimum létszám 20 fő
 • Klementinum, Cseh Köztársaság Nemzeti Könyvtára szakvezetéssel: Felnőtt 350 Czk, 18 év alatt és 65 év felett 250 Czk,
 • Alfons Mucha kiállítás: 300 Czk, a poszterek és az ajándéktárgyak árai felől a következő linken tájékozódhat: https://shop.mucha.cz/en/,
 • Karlovy Varyban sikló a Diana kilátóhoz: 70 Czk,
 • Krušovice sörgyár 90 perces túra vezetéssel és sörkostolóval: 160 Czk, 18 év alatt 110 CZK (természetesen kostoló nélkül),
 • Sedleci Miasszonyunk Katedrális az osszárium (Csontkápolna): 120 Czk,
 • Szent Borbála templom: 120 Czk,
 • Olasz udvar, egykori pénzverde (kb. 40 perces túra): 90 Czk – egyénileg, megfelelő érdeklődés esetén csoportosan,
 • Ezüstbánya Múzeum, Az ezüst városa kiállítás: Felnőtt, nyugdíjas 70 Czk, gyermek és diák 40 CZK + 20 CZK az idegennyelvű nyomtatott tájékoztató szöveggel – egyénileg.

A megadott díjak tartalmazzák a foglalások, az idegenvezető belépőjének esetleges díjait is. A díjak a buszon az idegenvezetőnek cseh Koronában fizetendők.

Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra, az irodában történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalni kell. A díjak az az út során az idegenvezetőnek  fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

Vevőtájékoztató:

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket.

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: https://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.


Személyes ügyintézés: A személyes ügyintézés átmenetileg szünetel.

Telefonos ügyintézés*: Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a lenti nyitvatartási időben.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

*A telefonos ügyintézés átmenetileg szünetel.


Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 10404065-50526968-72661005 (K&H)

Engedélyszám: U001537

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja

ÁSZF – utazási feltételek: https://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás teljes mértékben a Pannonia Travel  (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.