Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

PÜNKÖSDI HOSSZÚ HÉTVÉGÉN PRÁGÁBAN, KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉG KARLOVY VARYBA, HAZAÚTON KUTNA HORA

Hová is utazhatnánk egy hosszú hétvégén? Csehország mindenkor remek úti cél. Néhány óra alatt elérhető és minden évszakban gyönyörű arcát mutatja. Impozáns terek, hangulatos kis utcácskák, lélegzetelállító épületek és lebilincselően szép műemlékek jellemzik minhárom cseh várost.

Forrás: Ralf Gervink / Pixabay
Forrás: Ralf Gervink / Pixabay
Forrás: Denis Poltoradnev Pixabay
Forrás: Denis Poltoradnev Pixabay
Forrás: izoca / Pixabay
Forrás: izoca / Pixabay

1. nap: Kora reggel indulunk Budapestről. Útközben rövid pihenőket tartva a délutáni órákban érkezünk meg Prágába.

Még útközben megismerkedünk a városnéző séták során alkalmazott audiós eszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen, komfortos távolságot tartva hallgathatjuk meg az idegenvezetőnk által megosztott érdekes történeteket és hasznos információkat. Érkezésünket követően először a szálláshelyünket foglaljuk el, majd az Óváros felé vesszük az irányt. A mintegy óra hosszás városnéző sétánk során kívülről megtekintjük a Tyn templomot és az Orlojt, sétálunk a Károly-hídon. Ezt követően a szabadidő közös eltöltésére két különleges programot ajánlunk vendégeinknek. Elsőként a világ egyik legpompásabb könyvtárát keressük fel, majd a Mucha Múzeumba látogathatnak el idegenvezetőnk kíséretében, de ha a kedvük úgy tartja, a rendelkezésre álló szabadidőt önállóan is eltölthetik.

Az egykori jezsuita kollégium, a Klementinum szolgál otthonául a pompázatos könyvtárnak. A látogatás során helyi szakvezető lesz segítségünkre, mely során megtekinthetjük a barokk termet, melyet több utazási portál szavazása alapján a világ legszebb könyvtáraként tartanak nyilván. A könyvtár gyűjteményében a cseh irodalom és történelem legszebb művei, Mozart több személyes tárgya, csillagászati földgömbök és órák egyedülálló gyűjteménye tekinthető meg. A mennyezeten található pazar freskók láthatók. Megtekinthetjük a Meridián termet is, amelyet régen a dél meghatározásához használtak, a 68 méteres Asztronómiai toronyból pedig pompás kilátás tárul elénk az óvárosra.

Amennyiben időnk is engedi a következő helyszínünk a Mucha Múzeum lesz, ahol Alfons Maria Mucha cseh plakátművész, grafikus, illusztrátor, festő, az egyetemes szecesszió egyik kiemelkedő alakjának alkotásait tekinthetjük meg. A Múzeum 500 m 2 -es területe magában foglalja a Múzeum Boltot is, amely exkluzív választékot kínál az Alfons Mucha motívumokkal ellátott ajándéktárgyakból és poszterekből.

A tartalmas közös programot követően találkozunk a szabadidejüket önállóan töltő útitársainkkal és ismét közös sétát teszünk a már hangulatosan kivilágított óvárosban.

Este remek lehetőségként részt vehetnek egy hangulatos vacsorán, az egyik tradicionális cseh söröző-étteremben, az 1466 óta működő U Medvídkůban, ahol háromfogásos menü és finom helyi sör várja a társaságot. Akik nem vesznek részt a közös vacsorán, azok kedvük szerint töltheti el szabadidejüket, költhetik el vacsorájukat. A találkozót követően buszunk segítségével közösen érkezünk meg prágai hotelünkbe és elfoglaljuk szobáinkat.


2. nap: A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulást kínálunk vendégeink számára, mely során a Tepla-folyó zöld völgyében fekvő Karlovy Vary-ba (németül Karlsbad) látogatunk el. A Prágától kétórányira fekvő, a Monarchia korát idéző város az ország első és legnagyobb gyógyfürdőhelye, ahol több mint 300 gyógyvízforrás található. Névadója, IV. Károly 1370-ben alapította, és 1508 óta működik közkedvelt gyógyhelyként, amelyet számos neves vendég, köztük Arany János, Liszt Ferenc, Móra Ferenc, Chopin, Brahms, Beethoven, Mozart, Goethe, Gogol, Schiller, Tolsztoj, Kafka is felkeresett.

Városi sétánk során felkeressük a leghíresebb fürdőket, a Malomkő Kollonádot, az 1737-ben barokk stílusban épült, csodás oltárfestményeiről is híres Mária Magdolna templomot, és a híres Grand Hotel Puppot, amely a hegyoldalba épített impozáns szálloda a híres James Bond filmben, a Casino Royale-ban kapott címszerepet.

Szabadidőnkben ebédünket egyénileg költhetjük el. Városnéző sétánk közben és szabadidőnkben megkóstolhatjuk a számtalan ízben kapható ostyát, a híres karlsbadi oplatkát, és vásárolhatunk a helyi jellegzetességnek számító csőrös ivóbögrét vagy kúrapoharat, amelynek segítségével megkóstolhatjuk a híres gyógyhatású vizet is.

Ebéd után Karlovy Vary legszebb kilátását nyújtó, a tengerszint felett 547 méterrel található Diana kilátótoronyba megyünk fel, amelyet a Grand Hotel Pupptól induló siklóval érhetünk el.

Megemlítendő még, hogy Karlovy Vary a nemzetközi filmfesztiváljáról is ismert, és arról, hogy itt gyártják a világhírű likőrt, a Becherovkát.

A tartalmas, szép programot követően visszautazunk Prágába, de még útközben rövid megállót tartunk a Krušovice sörgyárnál. A Krušovice évszázadok óta a legnemesebb alapanyagokból készül. Különleges Saazer komlóból, kristálytiszta artézi vízből, és válogatott morva malátából. A sörfőzde látogatás során három féle helyben főzött sört kóstolhatunk meg, egy kis harapnivalóval, és a hazainál nagyobb választékban kapható Krušovice sörök vásárlásra is marad rövidke időnk.

Visszaérve Prágába fakultatív lehetőségként egy háromfogásos tradícionális cseh vacsorát költhetünk el Prága leghíresebb étteremében, az U Flekůban. A napjainkban 1200 fő befogadására is alkalmas, történelmi hangulatú termekkel rendelkező sörfőzde több mint 500 éve főzi saját kiváló minőségű sörét. A sörfőzés folyamatosságát egyedül a harmincéves háború volt képes valamelyest megzavarni.

A vacsorát követően, találkozva a szabadidejüket máshol töltő vendégeinkkel, busszal térünk vissza a már jól ismert szállodánkba.


3.nap: A reggelit követően, elbúcsúzva Prágától, Kutna Hora felé vesszük az irányt.

A XIII. század elején Kutna Hora az alapítását az ezüstbányászatnak köszönheti. Egykoron hasonlóan gazdag volt, mint Prága. Itt készültek az ún. prágai garasok. A történelmi városrésze, a Szent Borbála katedrális és a sedleci Miasszonyunk templom az  osszáriummal 1995 óta az UNESCO világörökség része.

A város sok csodás látnivalót nyújt az érdeklődők számára. A város egyik jelképe a késő gótikus stílusban épített Szent Borbála katedrális, amelynek belsejében késő gótikus és reneszánsz festmények láthatók. A templom mellette áll a barokk jezsuita kollégium. A katedrálistól indul a prágai mintára épült Károly-híd. Sétánk során megtekintjük az Olasz udvar, az egykori pénzverde, az Ezüstmúzeum épületeit, Matej Rejsek által épített gótikus kőkútját, a pestisjárvány emlékoszlopát is. Városnéző sétánkból nem maradhat ki az érdeklődés középpontjában álló hátborzongató sedleci osszárium sem. A csontkápolna alagsorának teljes berendezését emberi csontokból állították össze (40 ezer ember csontvázát foglal magába), mintegy emlékeztetve az idelátogatókat az emberi élet mulandóságára. A kápolnához közel található a másik jelentős templom, a Miasszonyunk katedrális.

Szabadidőben lehetőség nyílik egyénileg ebédelni, megismerve a cseh konyha további specialitásait, megízlelve a finom helyi sört is, vagy sétálgathatunk, fényképezhetünk, emléktárgyakat vásárolhatunk kedvünkre.

A délutáni órákban visszaindulunk Budapestre, a késő esti órákban érkezünk haza.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 


Utasaink visszajelzéseiből:

 „A Barátnőmmel már törzsutasok vagyunk. 3 éve Prágába utaztunk az Irodával és azóta másik Utazási irodát nem is választanánk. A legmegbízhatóbb csapat profi idegenvezetőkkel. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk. Már alig várjuk a következő utunkat.”


Az utazás időpontja: 2021. május 22-24. (szombat-hétfő), ünnepi hosszú hétvége

Indulás:

 • 5:45 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

A felszállási lehetőség időpontjáról érdeklődjön irodánktól.


Érkezés haza: 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 41.900 Ft/fő     Részvételi díj: 43.900 Ft/fő

A kirándulás programhelyszíneivel kapcsolatos érdekességekért kövesse irodánkat a Facebook  -on.

Amennyiben elégedett szolgáltatásainkkal kérjük lájkolja irodánk Facebook oldalát, ezzel is segítve a további munkánkat.


A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a háromcsillagos szállást Prágában,
 • büfé reggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • Audiós eszköz, idegenforgalmi adó, útdíj, parkolási díjak: 200 CZK/fő, az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő.
 • egyágyas felár: 14.900 Ft (utastársítási lehetőség van)


Választhatóan külön fizetendő díjak:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: Felnőtt: 2.000 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • Karlovy Vary, Krusovice sörgyár fakultatív autóbuszos egyész napos kirándulás a 2. napon - 25 fő esetén, 25 fő alatt a helyszínen fizetendő díj arányosan emelkedhet,
 • Az irodában fizetendő: 5.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 300 CZK/fő.

A fakultaív kirándulás díja tartalmazza az autóbuszos utazást, a parkolási díjat, a buszos idegenvezetést, csoportkísérést és a szervezést, foglalás költségeit is. A belépődíjak külön a helyszínen fizetendő.


Külön fizetendő belépődíjak:

 • U Medvídků étterem, 3 fogásos vacsora+ korsó sör: 400 Czk,
 • U Fleků étterem, 3 fogásos vacsora+ korsó sör: 480 Czk,
 • Klementinum, Cseh Köztársaság Nemzeti Könyvtára szakvezetéssel: Felnőtt 350 Czk, 18 év alatt és 65 év felett 250 Czk,
 • Alfons Mucha kiállítás: 300 Czk, a poszterek és az ajándéktárgyak árai felől a következő linken tájékozódhat: https://shop.mucha.cz/en/,
 • Karlovy Varyban sikló a Diana kilátóhoz: 70 Czk,
 • Krušovice sörgyár 90 perces túra vezetéssel és sörkostolóval: 10 Czk, 18 év alatt 110 CZK (természetesen kostoló nélkül),
 • Sedleci Miasszonyunk Katedrális az osszárium (Csontkápolna): 120 Czk,
 • Szent Borbála templom: 120 Czk,
 • Olasz udvar, egykori pénzverde (kb. 40 perces túra): 90 Czk – egyénileg, megfelelő érdeklődés esetén csoportosan,
 • Ezüstbánya Múzeum, Az ezüst városa kiállítás: Felnőtt, nyugdíjas 70 Czk, gyermek és diák 40 CZK + 20 CZK az idegennyelvű nyomtatott tájékoztató szöveggel – egyénileg.

A díjak tartalmazzák az esetleges foglalási és parkolás díjakat valamint az idegenvezető belépődíjának arányos részét is. A díjak az út során az idegenvezetőnek Koronaban fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Vevőtájékoztatás és COVID19 intézkedések

COVID19 intézkedések az ügyintézés során:

 • a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
 • a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket,
 • útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 10:00-13:00 és 14:00-17:00 óra között.
 • Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 


A szerződéskötés folyamata:

 • a bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: https://pannoniatravel.hu/jelentkezes,
 • az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye,
 • a bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat,
 • felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel,
 • az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.


Utazási iroda adatok:

 • Pannonia Program- és Utazási Iroda 
 • Engedélyszám: U001537
 • ​Irodánk a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.   
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.    
 • A személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel. 
 • e-mail cím: info@pannoniatravel.hu
 • Telefonszám: +3630/592-6107    ​
 • Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu            ​


Cégadatok:

 • Cégnév: Pannonia Humana Kft.                                                                                  
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12. 
 • Adószám: 23006382-2-13                           
 • Közösségi adószám: HU23006382                                             
 • Cégjegyzékszám: 13-09-188374             


Bank adatok:

 • Bank: K&H                              
 • HUF számla: 10404065-50526968-72661005
 • IBAN számlaszám: HU64 10404065-50526968-72661005
 • SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB​

                                               

COVID19 intézkedések a buszos útjaink során:

 • minden buszos utazásunk esetén audiós eszközöket alkalmazunk, így idegenvezetőnket a megfelelő védőtávolság betartása mellett is tisztán és érthetően hallják,
 • a buszos utazás során kérjük szépen a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazását, kérjük, hogy utazótársaink biztonságérzete érdekében viselje Ön is,
 • a buszos partnereink a buszokat minden utazás előtt teljes körűen fertőtlenítik és minden felszálláskor biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • a zárt programhelyszínek a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazása kötelező,
 • minden útitársunkat megkérünk, hogy amennyiben az indulás napján nem érzi jól magát, illetve a COVID19 tüneteit mutatja, úgy maradjon otthon,
 • amennyiben járványügyi korlátozás miatt nem indulhat el a program, úgy a befizetett díj teljes összegét, utalvány formájában, egy éven belül tetszés szerint felhasználhatja meghirdetett utazásainkra.


ÁSZF – utazási feltételek: https://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek