Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

NÁPOLY, DÉL-OLASZ REPÜLŐS UTAZÁS

A Pannonia Travel mediterrán kirándulásai közül ezúttal Olaszország déli „fővárosába”, Nápolyba repülünk, amely nemcsak egy izgalmas, nyüzsgő város, hanem ideális kiindulópont a tartomány (Campania) elbűvölő látnivalóihoz is. Utunk során lehetőségünk lesz meghódítani a titokzatos Vezúvot, eljutni Pompei romvárosába, áthajózni és megcsodálni a hihetetlen szépségű Capri szigetét. Élvezze a kultúra és természet páratlan és csodálatos elegyét!

Forrás: Albert Dezetter / Pixabay
Forrás: Albert Dezetter / Pixabay
Forrás: Francesco Palermo / Pixabay
Forrás: Francesco Palermo / Pixabay
Forrás: oberhausen / Pixabay
Forrás: oberhausen / Pixabay

1. nap:

A Liszt Ferenc repülőtéri találkozást és a repülőnk indulását követően délután érkezünk Nápolyba. A csoportot a repülőtéren bérelt autóbusz várja, és a program egy nápolyi buszos panoráma városnézéssel kezdődik. Az elegáns, dombon fekvő Posillipo negyed kilátójából megtekinthetjük a Nápolyi-öböl panorámáját, a Vezúvot, Ischia, Procida és Capri szigeteit, valamint Nápoly városának látképét. A panoráma városnézés után elfoglaljuk belvárosi szállásunkat, majd késő délután városnéző sétára indulunk idegenvezetőnkkel. Megtekintjük az óváros legfontosabb történelmi műemlékeit: a Tojásvárat, a Castel Nuovo-t (Anjou-vár), a Királyi Palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto Galériát, valamint a város mindig nyüzsgő főterét, a Piazza del Plebiscitot.

A városnézést követően lehetőség adódik, hogy idegenvezetőnk ajánlásával, vagy önállóan, egyénileg elkölthessük vacsoránkat.

2. nap:

A korai reggeli után, egész napos fakultatív kiránduláson vehetünk részt, amely során felkeressük az európai szárazföld egyetlen aktív vulkánját, a Vezúvot és az ókori nyüzsgő nagyvárost, Pompeit. Utcáit bejárva megtekinthetjük romjait, a vulkáni hamu által konzervált freskókat és használati tárgyakat. Délelőtt a Vezúvot keressük fel, melyhez utunk a különböző korszakbeli lávakiömlések között vezet. Az autóbusz az 1000 méter magasságban található parkolóig viszi fel csoportunkat. A kráter peremére, emelkedővel nehezített földúton, további 20-25 perces gyaloglással juthatunk el. Megéri az erőfeszítést, ugyanis a „csúcsról” tiszta időben fantasztikus kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre és megkóstolhatjuk a „Lacryma Christi del Vesuvio”, magyarul a „Krisztus könnye” néven ismert bort, amely kizárólag a Vezúv-hegy alján terem.

A délutánt Pompei romvárosában töltjük, amelyet i.e. 79-ben néhány óra alatt pusztított el a Vezúv kitörése. Hátborzongató élmény a tragédiát képzeletben újra átélni, ugyanakkor lenyűgöző érzés a feltárt várost bejárni, ahol teljes utcahálózat, magas épületfalak, színházak állnak, és szinte megelevenednek a város mindennapjai. Számos élménnyel és ismerettel gazdagodva térünk vissza Nápolyba, ahol ismét egyénileg fogyaszthatjuk el vacsoránkat a helyi ízvilágot szép számmal kínáló éttermek, pizzériák egyikében. A szabadidőt követően a már jól ismert nápolyi hotelünkben térhetünk nyugovóra.

3. nap:

Az előző naphoz hasonlóan a korai reggeli elfogyasztását követően a festői Capri-szigetet látogathatjuk meg fakultatív kirándulásunk alkalmával. A Piedone filmekből jól ismert nápolyi kikötőből indulunk hajóval, majd a közel egy órás kényelmes hajózást követően érkezünk meg a szigetre. A világ egyik legszebb szigetén gyönyörködhetünk a bájos utcácskákban, buja, színpompás növényvilágban és a csodálatos kilátásban. A szigetet két település uralja, Capri és Anacapri. Érkezésünkkor fakultatív lehetőség adódik a sziget körbe hajózására, amely során szebbnél szebb partszakaszon hajózva, öblöket, apró szigeteket, meredeken magasodó sziklafalakat csodálhatunk meg, közben világítótornyokat és világhírességek villáit is felfedezhetjük a távolban. A szabadidejüket töltő útitársainkkal találkozva bérelt kisbuszokra szállva először a sziget nyugati részén lévő Anacapri városkát keressük fel, kanyargós szerpentinen utazva. Idegenvezetőnkkel meglátogathatjuk a Villa San Michele-t, amely Anacapri egyik fő látványossága, Axel Munthe svéd orvos építtette a 20. század elején Tiberius római császár villájának helyén. A kertből csodás kilátás nyílik Caprira, a kikötőre, a tengerre és a Vezúvra. Szabadidőnkben lehetőség nyílik az egyéni ebéd elfogyasztására. Délután továbbutazunk Caprira, ahol a pazar kilátást nyújtó, mindig nyüzsgő, bájos Piazetta (központi terecske) közelében lévő kis tér érdekes magyar vonatkozással bír: nevében az 1956-os magyar forradalom mártírjainak emlékét őrzi (Piazza Martiri d'Ungheria 1956). Késő délutánig élvezhetjük a sziget rabul ejtő hangulatát, majd ezúttal gyorshajóra szállva az esti órákban érkezünk vissza a nápolyi kikötőbe. Vacsoránkat a kikötőtől és a szállodánkig út közben fellelhető éttermekben egyénileg fogyaszthatjuk el.

4. nap:

A reggeli után az egész délelőttöt szabadon tölthetjük el. Mint minden jelentős kikötővárosban, itt is érdemes lehet felfedezni a bolhapiacok, halpiacok mindig nyüzsgő, különleges világát, amelyek révén a város újabb arcát megismerve, ismét felejthetetlen életérzésekkel gazdagodva búcsúzhatunk a csodás Nápolytól.

A szállodából történő kijelentkezésünket követően, dél tájban, bérelt buszunk visz ki bennünket a nápolyi repülőtérre. Repülőjáratunk kora este érkezik meg Budapestre.                                                  


Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 


Az utazás időpontja: 2021. őszén – az időpont pontosítás alatt.


Utazás: WizzAir direkt járataival – a későbbiekben kerül megjelölésre.


Törzsutas részvételi díj: 129.900 Ft/fő      Részvételi díj: 134.900 Ft/fő

​A részvételi díj a mindenkori repülőjegy díjszabásának megfelelően kerül megállapításra, így az emelkedhet.

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet,
 • a repülőtéri illetéket,
 • 1 db a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyászt*,
 • a csoportos járatmódosítás lehetőségét az esetlegesen elhúzódó járványhelyzet esetén,
 • légkondicionált autóbuszt a transzfereknél,
 • 3 éjszaka szállást közel Nápoly belvárosához, a metróhoz közel, középkategóriás szállodában, két- vagy háromágyas, fürdőszobás szobában,
 • reggelit a szállodában,
 • ingyenes nápolyi térképet,
 • olasz nyelvtudással és a kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető általi magyar nyelvű csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


A részvételi díjon felül kötelezően külön fizetendő díjak:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő,
 • Audiós eszköz, helyi idegenforgalmi adók, nápolyi metrójegyek: 30 €/fő, az út során a csoportkísérőnek fizetendő,
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás, az irodában előzetesen fizetendő
 • egyágyas felár: 29.000 Ft, az irodában előzetesen fizetendő.


Választhatóan külön fizetendő díjak:

3. napi Pompei és Vezúv fakultatív program (kb. 8 óra időtartam):

 • az irodában előzetesen fizetendő: 8.000 Ft/fő, amely tartalmazza a magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkísérés díjait, az időpontfoglalás és a szervezés díjait.
 • Az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő díj: 50 €/fő, amely tartalmazza a buszbérlés díját, útdíjakat, parkolási és a behajtási díjakat – minimum 15 fő esetén, 15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan növekszik.
 • Külön fizetendő belépődíjak:
  • Vezúv belépődíj a kráterhez: 11 €/fő
  • Pompei belépődíj: Felnőtt: 16 €/fő, 18-25 év: 10€/fő, 18 év alatt ingyenes.

A belépődíjak tartalmazzák az idegenvezető belépődíjának egy főre jutó részét és a foglalások díját is.


3. napi Capri-sziget fakultatív program (kb. 11 óra időtartam):

 • az irodában előzetesen fizetendő: 8.000 Ft/fő, amely tartalmazza a magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkísérés díjait, az időpontfoglalás és a szervezés díjait.
 • Az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő díj: 70 €/fő, amely tartalmazza a hajójegyeket oda- és visszaútra, a helyi minibuszos közlekedés díját, az idegenvezető hajójegyeinek egy főre jutó díját a foglalási költségeit – minimum 15 fő esetén, 15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan növekszik.
 • Külön fizetendő belépődíjak:
  • Villa San Michele belépődíj: 9 €/fő, – minimum 15 fő jelentkezése esetén,
  • Capri-sziget körüli hajókázás: 20 €/fő (1 óra időtartam): – minimum 15 fő jelentkezése esetén, 15 fő alatti létszám esetén a díj arányosan növekszik.

A belépődíjak tartalmazzák az idegenvezető belépődíjának egy főre jutó részét és a foglalások díját is.

Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra az irodánál történő jelentkezéssel vállalni szükséges az utazás során fizetendő díjak megtérítését is. A belépődíjak az utazás során az idegenvezetőnek €-ban előre fizetendőek, amelyek időközben változhatnak.


Egyéb választható szolgáltatások és díjaik:

 • Az utazás időpontjára érvényes repülős baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 3.400 Ft/fő/4 nap, 70 év felett 5.100 Ft/fő,
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 18.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**,
 • 20 kg-os Feladható poggyász: nem választható***.

A díjak az esetleg foglalási díjakat is tartalmazzák, amelyek az irodában előre fizetendők és összegük időközben emelkedhet.


*Poggyász információ:

A részvételi díjban szereplő 40 × 30 × 20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.

**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász mellett magával vihet még a fedélzetre 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható). Kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult és elsőbbségi beszállás!

***20 kg-os feladható poggyász információ: a program jobb megvalósíthatósága érekében nem választható.


Vevőtájékoztatás és COVID19 intézkedések


COVID19 intézkedések az ügyintézés során:

 • a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
 • a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket,
 • útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 10:00-13:00 és 14:00-17:00 óra között.
 • Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 


A szerződéskötés folyamata:

 • a bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: https://pannoniatravel.hu/jelentkezes ​,
 • az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye,
 • a bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat,
 • felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel,
 • az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.


Utazási iroda adatok:

 • Pannonia Program- és Utazási Iroda 
 • Engedélyszám: U001537
 • ​Irodánk a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.   
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.    
 • A személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel. 
 • e-mail cím: info@pannoniatravel.hu
 • Telefonszám: +3630/592-6107    ​
 • Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu            ​


Cégadatok:

 • Cégnév: Pannonia Humana Kft.                                                                                  
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12. 
 • Adószám: 23006382-2-13                           
 • Közösségi adószám: HU23006382                                             
 • Cégjegyzékszám: 13-09-188374             


Bank adatok:

 • Bank: K&H                              
 • HUF számla: 10404065-50526968-72661005
 • IBAN számlaszám: HU64 10404065-50526968-72661005
 • SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB​

                                               

COVID19 intézkedések a repülős útjaink során:

 • minden repülős utazásunk esetén audiós eszközöket alkalmazunk, így idegenvezetőnket a megfelelő védőtávolság tartása mellett is tisztán és érthetően hallják,
 • a repülős utazás során és a zárt programhelyszíneken kötelező a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazása,
 • a külföldi buszos partnereink a buszokat minden utazás előtt teljeskörűen fertőtlenítik és minden felszálláskor biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • a külföldi szállodai partnereink a szobákat a szoba átvétele előtt teljeskörűen fertőtlenítik és biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • megkérjük vendégeinket, hogy az utazást megelőző rosszullét esetén vagy amennyiben a COVID19 vírusra utaló tüneteket észlelnek magukon, mindenképpen vizsgáltassák ki magukat. Váratlanul fellépő betegség vagy baleset, vagyis indokolt útlemondás esetén a stornóbiztosításnak köszönhetően a biztosító helyt áll a befizetett összeg 80 %-ig.
 • amennyiben járványügyi korlátozás miatt nem indulhat el a program, úgy a foglalás egy későbbi időpontra kerül át. A járatmódosítással járó esetleges repülőjegykülönbözetet az utazóknak kell megtéríteniük az ezen a jogcímen kiállított számla alapján.
 • ÁSZF – utazási feltételek: https://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek