Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

MISON ANDREA IDEGENVEZETŐNK ELŐADÁSAI 

Miért is szeretek utazni? Szerencsésnek mondhatom magam: a hobbim a munkámmá vált.

A közel 25 év szakmai tapasztalat és fejlett empátiás készségem sokat segít abban, hogyan tegyem elérhetővé mások számára is az általam igen kedvelt világokat. Az utazás iránti szeretetemet nagyapámnak köszönhetem, aki a diavetítéseivel minden este más és más országba utaztatott minket, gyerekeket… akkor még híres régésznek készültem. A két tannyelvű gimnázium szintén garancia volt a kötelező külföldi utakra. Az egyetemista-hátizsákos világjáró kalandok alatt döntöttem el: meg kell ismernem minél több kultúrát, ahol térd alatt piszok van. Az újabb és újabb civilizációk felfedezése a hobbimmá, később szakmámmá vált, a diplomaosztó ünnepség helyett már Burmában idegenvezettem.  


ANDREA ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK

BURMA, DK-ÁZSIA CSIPKERÓZSIKÁJA - BARANGOLÁSOK A BUDDHIZMUS ÉS DIKTATÚRA ORSZÁGÁBAN

2020. március 20. (szombat) 19:30

Mianmar, avagy Burma neve több mint fél évszázadig egyet jelentett a katonai diktatúrával, annak kegyetlenkedéseivel, az Aranyháromszögben termesztett illegális ópiummal, törzsi lázadásokkal, a galambvér rubin lelőhelyével, szent Buddha ereklyéire épült templomokkal, a theravada buddhizmus egyik bölcsőjével. Ebben az országban az aranydíszítés mindig 24 karátos és biztosak lehetünk abban, hogy ami drágakőnek tűnik, tényleg az! A burmaiak bételtől vörös, fülig érő mosolyát, sárga thanaka pasztával díszített arcát, a férfiak vasalt inggel viselt szoknyaszerű longyját nehéz elfejteni. A hétnek itt nyolc napja van és az sem mindegy, hogy melyik napra esik a születésünk dátuma. Burmában a tömegturizmus még csak most kezd hódítani és a helyiek tényleg őszinte mosollyal várják az érdeklődőket. A városok klasszikus gyarmati épületeikkel és aranytól csillogó sztupáikkal, a vidék megkapó, szegényes bájával hívogat minket.

Ha érdekli ez a varázslatos ország, szívesen mesélek!  


ÁZSIA LELKE, BURMA – AHOL A HÉTNEK IS NYOLC NAPJA VAN

2021. március 31. (szerda) 19:30

A burmaiak bételtől vörös, fülig érő mosolyát, sárga thanaka pasztával díszített arcát, a férfiak vasalt inggel viselt szoknyaszerű longyját nehéz elfelejteni. Muszáj folytatnom a mesét… A városok klasszikus gyarmati épületeikkel és aranytól csillogó sztupáikkal, a vidék megkapó, szegényes bájával hívogat minket. A hétnek itt 8 napja van és az sem mindegy, hogy melyik napra esik a születésünk dátuma. Az előadás alatt többek között kiderül, hogyan lehet zöldséget termeszteni az Inle-tó közepén, miért van a padaung hölgyek nyakán 5-10 kg rézkarika, hogyan tarthat meg Buddha egyetlen hajszála egy ingó követ a dzsungel tetején. Ellátogatunk egy Buddha szobrokkal telezsúfolt barlangrendszerbe, Pindaya-ba, majd az 1000 templom városa, Bagan felé vesszük az irányt. A világörökségi helyszínen benézünk a leghíresebb pagodákba, hogy kiderítsük hány Buddha is van egy templomban és meglátogatjuk a környék egyik legismertebb szezám-és földimogyoró termesztő faluját. Öveket becsatolni, indulunk!


VIETNÁM - BARANGOLÁS A SZERENCSESÁRKÁNYOK BIRODALMÁBAN

2021. március 26. (péntek) 19:30

Vietnam… szinte reflexszerűen az amerikai-vietnami háborús filmek jutnak róla eszünkbe… Rambo, Apokalipszis most, Csendes amerikai, Indokína, Saigon és még sorolhatnám. Az ország az Indokínai-félsziget keleti oldalán fekszik, formája egy sárkányra emlékeztet. Előadásom alatt mesélek többek között az ősök tiszteletéről, születésről, halálról, a Hanoiban épült keskeny házakról, az irodalom templomáról, Ho Chi Minről, a tiltott városról Hué-ban, a Vörös-folyó és a Ha Long-öböl sárkányairól, Hoi An lampionjairól, My Son titokzatos templomairól. Tovább is van… mondjam még?


JÓ REGGELT VIETNÁM! - KALANDOZÁS A HO CHI MIN ÖSVÉNYEN

2021. április 10. (szombat) 19:30

Vietnám három részét különböző történelem formálta, aktuálisan is mintha különböző világokba látogatnánk el. Az előadás alatt megtudjuk hogyan lett Saigonból Ho Chi Min városa, kik a viet kongok és miért híres a saigoni Rex hotel vagy a Cu Chi alagutak.  Ellátogatunk a Mekong folyó deltájába, az ország éléskamrájába, ahol nem csak exotikus gyümölcsöket termesztenek, hanem a kígyóval, skorpióval megedzett rizspálinkát, a rizspapírt és a híres nuoc mam szószt is itt készítik. Azt is megtudhatjuk, hogy mért lett kosár formájú a viet hajó, milyen egy deltai úszó piac és mennyire különleges a rizsföldek szülöttje, a vízi bábszínház. Várom Önöket szeretettel egy újabb utazásra!  


Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.