Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

PÜNKÖSD MILÁNÓBAN - REPÜLŐS VÁROSLÁTOGATÁS

KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉG AZ ÉSZAK-OLASZ TAVAKHOZ ÉS AZ UTOLSÓ VACSORA MEGTEKINTÉSE

Ismét Olaszország hívogatjuk vendégeinket. Ezúttal az ország második legnagyobb városába, az észak-olasz ipari régió központjába, az európai divat egyik fellegvárába, Lombardia fővárosába, Milánóba repülünk. A három teljes nap alatt nem csak a nyüzsgő város nevezetességeivel ismerkedhetünk meg, úgy mint a katedrális, Scala, Laonardo da Vinci Utolsó Vacsora remekműve, de kirándulhatunk a magas, hófödte hegyekkel körülvett varázslatos észak-olasz tóvidékre is. A vendégeink egyénileg akár részt is vehetnek a Milánói Scala opera előadásán, de szerencsés esetben akár szurkolhatnak is egy jó Inter vagy Milan meccsen. 

1. nap: Délelőtt találkozunk vendégeinkkel a Liszt Ferenc Repülőtéren. Menetrendszerinti járatunkkal kora délután érkezünk Milánó Malpensa repülőterére. Bérelt buszunkkal jutunk el repülőtérről a szállodánkhoz. A szobák elfoglalását követően a hotelhez közeli metró segítségével jutunk be az óvárosba. Közben megismerkedünk az audiós eszköz használatával, melynek segítségével séta közben is kényelmesen hallgathatjuk a szakmája iránt rajongó idegenvezetőnk által megosztott történeteket és hasznos információkat. A városi séta során mélyrehatóan ismerhetjük meg a történelmi belvárost. Sétánk során felkeressük az ország második legnagyobb templomát, a Milánói Dómot. A tér bármely pontjáról nézve impozáns látvány. A templom megtekintését követően, az elegáns üzletei után, Milánó szalonjának is nevezett II. Vittorio Emanuele passzázson át sétálunk a Milánói Scalához. Megtekinthetjük a világhírű operaház épületében található múzeumot, ahol neves énekesek, operaszerzők, szövegírók emléktárgyaival, szobraival is találkozhatunk. Sőt, ha éppen nincs próba, lehetőségünk lesz egy emeleti páholyon keresztül a nézőtérre is betekinteni.

Szabadidőnkben egyénileg vagy az idegenvezető ajánlásával közösen is elkölthetjük vacsoránkat. Érdemes megkóstolni az igazi olasz ízeket, elfogyasztani egy eredeti olasz pizzát vagy pastát vagy a remek halételeket, közben ajánlott a finom lombardiai nebbiolo vagy pinot noir szőlőkből készült rozékat, vörösborokat is kortyolgatni. Késő este, a szabadidőt és a kellemes vacsorát követően önállóan vagy idegenvezetőnkkel közösen metróval térhetünk vissza a szállodánkba.

2. nap: Bőséges reggelink elfogyasztása után idegenvezetőnk kíséretében, ismét a belvárosba vesszük az irányt. Egész nap Lombardia fővárosával ismerkedünk. Sétánk ismét a Piazza del Duomon kezdjük. Ekkor lesz lehetőségünk, hogy az elszántak felmenjenek a Dóm tetejére akár gyalogosan lépcsőkön, vagy kényelmesen lifttel. Fentről lenyűgöző a kilátás a városra, de szép időben még az Alpokat is látni. A templomlátogatást követően a téren tovább haladva, rövidebb sétával a Castello Sforzescohoz érkezünk. A 15. században épült hatalmas, négyzet alapú építmény Milánó egyik legjelentősebb építészeti alkotása, amely egykor a milánói hercegek rezidenciája volt. Az épületegyüttest hatalmas, szépen gondozott park veszi körül, ahol érdemes egy kiadós sétát tennünk. Lehetőség lesz Észak-Itália egyik legszebb, műemlékekben leggazdagabb kastélyába bemenni, ahol Leonardo da Vinci keze nyomával is találkozhatunk, valamint Michelangelo befejezetlen Pietáját is láthatjuk.

A nap folyamán fakultatív program keretében Milánó egyik legjelentősebb műemlékét, az UNESCO Világörökség részét képező Santa Maria delle Grazie templomot és Leonardo da Vinci leghíresebb művét, az ”Utolsó vacsora” című freskóját tekinthetjük meg.

A szabadidő keretében a labdarúgás kedvelőinek ajánlunk egy látogatást a San Siro Stadion múzeumában. Itt az Inter és az AC Milán trófeáit, neves focistáinak mezeit, cipőit, emléktárgyait láthatjuk, és ha éppen nincs mérkőzés, befizethetünk stadion túrára is. Ez esetben bepillantást nyerhetünk a hatalmas nézőtérre, a pályára, sőt az öltözőkbe is.

A foci rajongóknak érdemes ideje korán figyelemmel kísérni a San Siro-ban megrendezésre kerülő „Seria A” mérkőzéseket, nehogy elkapkodják előlünk a jegyeket. Az operakedvelők pedig este nyolc órától hallgathatják meg az operát a Scalaban, amelyek jegyeit szintén jó előre érdemes beszerezni.

A tartalmas napunkból a gasztronómiai élmények ezúttal sem maradhatnak el. Ismét egyénileg vagy idegenvezetőnkkel közösen költhetjük el ebédünket és vacsoránkat. Késő este jóleső fáradtsággal, felejthetetlen élményeket szerezve térünk vissza szállodánkba.

3. nap: Kényelmes reggelink elfogyasztása és a hotelből történő kijelentkezés után ismét egy tartalmas és felejthetetlen fakultatív programra invitáljuk utasainkat. Olaszország második legnagyobb tavát, a Lago Maggiore-t keressük fel. A tópartot elegáns villák és fás sétányok ékesítik. A tó melletti kertekben szubtrópusi növények élnek. A hófedte Alpok pedig mesés hátteret nyújt. A tó legnagyobb településén állunk meg autóbuszunkkal, Stresaban. Nagyvilági, előkelő üdülőhelyként tartják számon. A kedves kisvárost a gyönyörű villák és kertek, kellemes klímája és csodás panorámája teszik ennyire népszerűvé. Stresaból hajóval keressük fel Isola Bellát. A szigeten található tíz teraszból álló kertben szökőkutak, szobrok, egzotikus növények sokasága nyűgözi le a látogatókat. A Borromeo Kastélyt a 17. században III. Carlo Borromeo építette felesége számára, amely egy vízen úszó barokk ládára emlékeztet. Gyönyörűen berendezett termek értékes bútorokkal, stukkókkal, festményekkel. Láthatjuk azt a hálószobát, ahol Napóleon és Josephine 1797-ben aludt. Továbbhajózunk Isola Madre szigetére, ahol egy újabb Borromeo-palota vár bennünket. A szigeten álló kastélyban Bábszínház Múzeumot rendeztek be, körülötte mediterrán botanikus kertben sétálhatunk, pávákkal és fácánokkal találkozva.

Akik nem tartanak velünk a fakultatív kirándulásra, azoknak Milánó további egyéni felfedezését ajánljuk. Megtekinthetik a Sforza Kastély múzeumát, a Brera képtárát vagy a San Siro Stadiont is megtekinthetik.

A hotelünknél találkozva, az esti órákban autóbuszunkkal Malpensa repülőterére utazunk. A késő esti órákban menetrend szerinti járatunkkal indulunk haza, és éjféltájt érkezünk vissza a Liszt Ferenc Repülőtére.

A programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes elemei el is maradhatnak például a templomok ünnepi nyitva tartása miatt.


Az utazás időpontja: 2021. május 22-24. (szombat-hétfő)         

           

Menetrend:

 • Indulás: 2021.05.22. 11:45-13:30 Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér, Terminal 2B, Érkezés: Malpensa, Járatszám: W62333, (találkozó a Liszt Ferenc Repülőtéren 9:45-kor)
 • Visszaindulás: 2021.15.24. 22:20-00:05 Malpensa, Érkezés: Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér, Terminal 2B, Járatszám: W62336.


Találkozás: 2 órával a járat indulása előtt


Törzsutas részvételi díj: 99.900 Ft/fő            Részvételi díj: 104.900 Ft/fő

A részvételi díjak minden esetben az aktuális WizzAir repülőjegy díjszabások függvényében változhatnak.​

Részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet,
 • a repülőtéri illetéket,
 • a személyenként 1 db a fedélzetre felvihető 55 x 40 x 23 cm méretű és 10 kg súlyú nagy kézipoggyászt,
 • légkondicionált autóbuszt a repülőtéri transzferekhez,
 • 2 éjszaka szállást két- vagy háromágyas, fürdőszobás 4*-os szállodai szobában, metrómegállóhoz közel, 25 percre Milánó belvárosától,
 • büfé reggelit a szállodában,
 • ingyenes Milánó belváros térképet,
 • a csoporttal együtt utazó olaszul is beszélő magyar idegenvezető díját,
 • a szervezési díjat.


A részvételi díjon felül az irodában kötelezően fizetendő díjak:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • 2 % útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 15.900 Ft.


Az út során kötelezően fizetendő díj:

 • audiós eszköz és idegenforgalmi adó: 10 €/fő,

A feltüntetett díj az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő.


Az irodában választhatóan fizetendő díjak:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 2.800 Ft/fő (18-69 év), 4.200 Ft/fő (70 év felett), amely az irodában fizetendő,
 • Feladható maximum 20 kg súlyú poggyász: jelenleg 20.000 Ft/fő,
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 17.000 Ft/fő.


A választható fakultatív programok:

2. nap: az Utolsó Vacsora megtekintése (Santa Maria delle Grazie templomban):

 • Az irodában fizetendő: 9.500/fő, amely tartalmazza a belépőjegyet, a foglalás és a szervezés költségeit is.


3. nap: Észak-olasz tóvidék kirándulás napos fakultatív program idegenvezetéssel (kb. 7-8 óra)

 • Az irodában fizetendő: 6.500 Ft/fő,
 • A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 50 €/fő, amely tartalmazza a helyi.

A díj tartalmazza a busz bérlés, az autópálya, a parkolás költségeit, a magyar nyelvű idegenvezetés és a foglalások költségét és a szervezés díját. A díj minimum 15 fő részvétele esetén érvényes, és 15 fő alatt a díjak arányosan emelkedik.

 • Stresa-Isola Bella- Isola Madre-Stresa hajójegy: 20 €/fő,

Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra az irodában történő jelentkezéssel a díjak megtérítését vállalni szükséges. A fenti díjak az utazás során az idegenvezetőnek €-ban előre fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Külön fizetendő belépődíjak:

 • Milánói Dóm: 4 €/fő (érvényes a Dómba, és a Dóm Múzeumba),
 • Milánói Scala: 11 €/fő,
 • Sforza Kastély múzeuma: 10 €/fő, egyénileg,
 • Brera Palota galéria: 10 €/fő, egyénileg,
 • San Siro Stadion múzeuma: 10 €/fő - múzeum + stadion túra (helyszínen lehet foglalni): 19 €/fő, egyénileg,
 • Metró jegyek: 12 €/fő

A megadott díjak a foglalási költségeket és az idegenvezető belépőjegyeinek arányos költségét is tartalmazza. Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra, az irodában történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalni kell. A díjak az az út során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


*Poggyászinformáció:

Arészvételi díjban szereplő 40 × 30 × 20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.

**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász mellett magával vihet még a fedélzetre 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható). Kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult és elsőbbségi beszállás!

***20 kg-os feladható poggyász információ: a program jobb megvalósíthatósága érekében nem választható.

Operajegyét a https://teatroallascala.ticketone.it/ticketshop/webticket/startpage oldalon vásárolhatja meg.

A foci rajongók kísérjék figyelemmel a https://www.footballticketnet.com/italian-serie-a/inter-milan-vs-us-sassuolo oldalt, ahol tájékozódhatnak lesz-e mérkőzés a San Siro-ban 2021. május 22-24. között.Vevőtájékoztatás és COVID19 intézkedések

COVID19 intézkedések az ügyintézés során:

 • a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
 • a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket,
 • útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 10:00-13:00 és 14:00-17:00 óra között.
 • Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 


A szerződéskötés folyamata:

 • a bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: https://pannoniatravel.hu/jelentkezes ​,
 • az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye,
 • a bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat,
 • felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel,
 • az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.


Utazási iroda adatok:

 • Pannonia Program- és Utazási Iroda 
 • Engedélyszám: U001537
 • ​Irodánk a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.   
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.    
 • A személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel. 
 • e-mail cím: info@pannoniatravel.hu
 • Telefonszám: +3630/592-6107    ​
 • Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu            ​


Cégadatok:

 • Cégnév: Pannonia Humana Kft.                                                                                  
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12. 
 • Adószám: 23006382-2-13                           
 • Közösségi adószám: HU23006382                                             
 • Cégjegyzékszám: 13-09-188374             


Bank adatok:

 • Bank: K&H                              
 • HUF számla: 10404065-50526968-72661005
 • IBAN számlaszám: HU64 10404065-50526968-72661005
 • SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB​

                                               

COVID19 intézkedések a repülős útjaink során:

 • minden repülős utazásunk esetén audiós eszközöket alkalmazunk, így idegenvezetőnket az egészségügyi védőtávolság betartása mellett is tisztán és érthetően hallják,
 • minden repülős utunk esetén kötelező a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazása,
 • a külföldi buszos  partnereink a buszokat minden utazás előtt teljes körűen fertőtlenítik és minden felszálláskor biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • a külföldi szállodai  partnereink a szobákat a szoba átvétele előtt teljes körűen fertőtlenítik és biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • az egészségügyi védőtávolság betartása érdekében, az alkalmazott bérelt busz méretétől és az egyháztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban , 25-40 fővel lehet, 10-27 fővel lehet az utazáson részt venni, viszont 10 főtől már garantáltan indulnak az utak, a részvételi díj arányos díjnövekedése mellett,
 • amennyiben járványügyi korlátozás miatt nem indulhat el a program, úgy a befizetett díj teljes összegét, utalvány formájában, egy éven belül tetszés szerint felhasználhatja meghirdetett utazásainkra.


ÁSZF – utazási feltételek: https://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás teljes mértékben a Pannonia Travel  (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.