Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

PÜNKÖSD MILÁNÓBAN - REPÜLŐS VÁROSLÁTOGATÁS

KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉG AZ ÉSZAK-OLASZ TAVAKHOZ ÉS AZ UTOLSÓ VACSORA MEGTEKINTÉSE

Ismét Olaszország hívogatjuk vendégeinket. Ezúttal az ország második legnagyobb városába, az észak-olasz ipari régió központjába, az európai divat egyik fellegvárába, Milánóba repülünk. A három teljes nap alatt nem csak a nyüzsgő város nevezetességeivel ismerkedhetünk meg úgy, mint a katedrális, Scala, Laonardo da Vinci Utolsó Vacsora remekműve, de kirándulhatunk a magas, hófödte hegyekkel körülvett varázslatos észak-olasz tóvidékre is. A vendégeink egyénileg akár részt is vehetnek a Milánói Scala opera előadásán, de szerencsés esetben akár szurkolhatnak is egy jó Inter vagy Milan meccsen. 

Kép forrása: eroyka / Pixabay
Kép forrása: eroyka / Pixabay
Kép forrása: Dorinel Nedelcu / Pixabay
Kép forrása: Dorinel Nedelcu / Pixabay
Kép forrása: Th G / Pixabay
Kép forrása: Th G / Pixabay

1. nap: Hajnal tájt találkozunk a Liszt Ferenc repülőtéren. Az útitársak megérkezését követően lesz időnk a repülőúttal kapcsolatos tudnivalók ismertetésére és megismerkedni egymással. Kora reggel indulunk járatunkkal Milánóba. Érkezésünket követően a Malpensa repülőtérről indulva felkeressük hotelünket. Útközben megismerkedünk az idegenvezetések során alkalmazott fülhallgatós audiós eszközök haszálatával, amelyek igen jó szolgálatot fognak tenni az egész út során.  A fakultatív kiránduláson részt vevő utasainkkal az észak-olasz tóvidék harmadik legnagyobb tavának partján található települést, Como-t látogatjuk meg. A Comoi-tóhoz érve gyönyörű látvány tárul elénk: magas, hófödte hegyek, a parton pálmafák. A tó a maga 400 méteres mélységével, Európa egyik legmélyebb tava. A városban számtalan kis kávézó, étterem, a hangulatos szűk utcácskák igazi olasz életérzést árasztanak. Idegenvezetőnk kíséretében elsőként a város egyik legszebb épületét, a Dómot keressük fel. Építését román stílusban kezdték meg, később gótikus templommá alakították át, de homlokzatában már a reneszánsz jegyei is feltűnnek. Tovább sétálunk a tóparti sétányon a 18. században épült Villa Olmohoz, amely Como leghíresebb és legszebb villája. A hatalmas, szépen gondozott parkból pazar kilátás nyílik a tóra. Nem szabad kihagyni a siklóval elérhető Como feletti kisváros Brunate megtekintését. Funiculareval csak hét perc az utazás. Fentről fantasztikus a kilátás a városra, a tóra és a hófödte hegyekre. Kora délután visszautazunk a milánói szállodánkhoz.

Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azok a szállodától száz méterre található metróállomásról indulva, húszpercnyi utazással érhetik el Milánó központját. A szabadidő eltöltésére figyelmükbe ajánljuk a Palazzo de Brera meglátogatását, amelyre egyébként másnap az Utolsó vacsora megtekintése helyett kerülhetne sor. A Palota képtára egyike Olaszország legjelentősebb gyűjteményének. Több mint ötszáz festmény található itt olyan festőktől, mint Caravaggio, El Greco, Raffaello, Rembrandt, Rubens, Tintoretto, Tiziano, Veronese.

Késő délután a comoi kirándulásról visszatérve a szálloda aulájában találkozunk a szabadprogramjukat töltő utastársainkkal. A szobák elfoglalását követően már közösen, metróval indulunk a történelmi városrészbe. Belvárosi sétánkat követően, szabadidőnkben egyénileg költhetjük el vacsoránkat. Érdemes megkóstolni az igazi olasz ízeket, elfogyasztani egy eredeti olasz pizzát vagy pastát, közben finom chiantit kortyolgatva. A szabadidőt követően késő este, metróval indulunk vissza a szállodánkba.


2. nap: Bőséges reggelink elfogyasztása után idegenvezetőnk kíséretében, ismét a belvárosba vesszük az irányt. Egész nap Lombardia fővárosával ismerkedünk. Sétánk során felkeressük a Piazza del Duomon az ország második legnagyobb templomát, a Milánói Dómot. A tér bármely pontjáról nézve impozáns látvány. Lesz idő, hogy az elszántak felmenjenek a Dóm tetejére akár gyalogosan lépcsőkön, vagy kényelmesen lifttel. Fentről lenyűgöző a kilátás a városra, de szép időben még az Alpokat is látni. A templomlátogatást követően, az elegáns üzletei után, Milánó szalonjának is nevezett II. Vittorio Emanuele passzázson át sétálunk a Milánói Scalához. Megtekinthetjük a világhírű operaház épületében található múzeumot, ahol neves énekesek, operaszerzők, szövegírók emléktárgyaival, szobraival is találkozhatunk. Sőt, ha éppen nincs próba, lehetőségünk lesz egy emeleti páholyon keresztül a nézőtérre is betekinteni. Ezután a Castello Sforzescohoz érkezünk. A 15. században épült hatalmas, négyzet alapú építmény Milánó egyik legjelentősebb építészeti alkotása, amely egykor a milánói hercegek rezidenciája volt. Az épületegyüttest hatalmas, szépen gondozott park veszi körül, ahol érdemes egy kiadós sétát tennünk. Lehetőség lesz Észak-Itália egyik legszebb, műemlékekben leggazdagabb kastélyába bemenni, ahol Leonardo da Vinci keze nyomával is találkozhatunk, valamint Michelangelo befejezetlen Pietáját is láthatjuk.

A nap folyamán, újabb remek fakultatív lehetőségként, megtekinthetjü a Santa Maria delle Grazie templomban található, Leonardo da Vinci leghíresebb és legtitokzatosabb művét, az ”Utolsó vacsora” című alkotását. A templom 1980. óta az UNESCO Világörökség része.

A szabadidő keretében a labdarúgás kedvelőinek ajánlunk egyéni látogatást a San Siro Stadion múzeumában. Itt az Inter és az AC Milán trófeáit, neves focistáinak mezeit, cipőit, emléktárgyait láthatjuk, és ha éppen nincs mérkőzés, befizethetünk stadion túrára is. Ez esetben bepillantást nyerhetünk a hatalmas nézőtérre, a pályára, sőt az öltözőkbe is.

A foci rajongóknak érdemes figyelemmel kísérni a San Siro-ban várhatóan május 22-én is megrendezésre kerülő „Seria A” mérkőzést, mert még idejében elcsíphetnek pár jegyet a meccsre.

Az operakedvelők pedig jellemzően esténként nyolc órától tekinthetik az operavilág válogatott műveit.

A tartalmas napot az olasz konyha felfedezése teheti még teljesebbé. Késő este jóleső fáradtsággal és felejthetetlen élményeket szerezve térünk vissza szállodánkba.


3. nap: Kényelmes reggelink elfogyasztása és a hotelből történő késői kijelentkezés után ismét egy tartalmas és felejthetetlen fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat. Olaszország második legnagyobb tavát, a Lago Maggiore-t keressük fel. A tópartot elegáns villák és fás sétányok ékesítik. A tó melletti kertekben szubtrópusi növények élnek. A hófedte Alpok pedig mesés hátteret nyújt. A tó legnagyobb településén állunk meg autóbuszunkkal, Stresaban. Nagyvilági, előkelő üdülőhelyként tartják számon. A kedves kisvárost a gyönyörű villák és kertek, kellemes klímája és csodás panorámája teszik ennyire népszerűvé. Szabadidőnkben Stresaból hajóval kereshetjük fel többek között az Isola Bellát. A szigeten található tíz teraszból álló kertben szökőkutak, szobrok, egzotikus növények sokasága nyűgözi le a látogatókat. A Borromeo Kastélyt a 17. században III. Carlo Borromeo építette felesége számára, amely egy vízen úszó barokk ládára emlékeztet.

A szabadidőnket követően tovább utazunk a Lago d’Ortahoz, amely Észak-Olaszország legromantikusabb tavaként ismert. Az Orta San Giulio felett magasodik az ún. Sacro Monte (Szent Hegy), ami több piemonti és lombardiai társával együtt 2003. óta szerepel az UNESCO világörökségi listán. Az Assisi Szent Ferencnek szentelt hegyen húsz kápolna áll, amelyek mindegyike a Szent életének egy állomását mutatja be freskók és szobrok által. A hegyről nyíló kilátást is érdemes megcsodálnunk. A hely egyedi módon ötvözi a művészet, a szakralitás és a természeti szépségek nyújtotta élményeket. Ezt követően, ha időnk is engedi rövid sétát teszünk a tó partján.

Akik nem tartanak velünk a fakultatív kirándulásra, azoknak Milánó további egyéni felfedezését ajánljuk. Megtekinthetik a Sforza Kastély múzeumát, vagy kirándulhatnak a San Siro Stadionhoz.

A hotelünknél találkozva, az esti órákban autóbuszunkkal Malpensa repülőterére utazunk, ahonnan késő este indul vissza a repülőgépünk Budapestre, ahová még éjfél előtt érkezünk meg.


Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.


Az utazás időpontja: 2021. május 22-24.


Utazás: WizzAir direkt járataival

Menetrend:

 • 2021. május 22., szombat,    6.00-7.45       Járatszám: W6 2333
 • 2021. május 24., hétfő,       21.35-23.15      Járatszám: W6 2336


Törzsutas részvételi díj: 99.900 Ft/fő            Részvételi díj: 104.900 Ft/fő

A részvételi díj a mindenkori repülőjegy díjszabásának megfelelően kerül megállapításra, így az emelkedhet.

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet,
 • a repülőtéri illetéket,
 • 1 db a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyászt*,
 • a járatmódosítási lehetőséget az esetlegesen elhúzódó járványhelyzet esetén,
 • légkondicionált autóbuszt a transzfereknél,
 • 2 éjszaka szállást két- vagy háromágyas, fürdőszobás 3* vagy 4*-os szállodai szobában, 100 méterre a metrómegállótól, 25 percre Milánó belvárosától,
 • reggelit a szállodában,
 • olasz nyelvtudással és a helyismerettel bíró idegenvezető magyar nyelvű csoportkísérését,
 • ingyenes Milánó belváros térképet,
 • a szervezés díját.

 

A részvételi díjon felül kötelezően külön fizetendő díjak:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő,
 • Audiós eszköz, helyi idegenforgalmi adók, milánói metrójegyek: 30 €/fő, a helyszínen a csoportkísérőnek fizetendő,
 • Santa Maria delle Grazie templomban Leonardo da Vinci Utolsó vacsora alkotása: 10.000/fő, amely tartalmazza a belépőjegyet, a foglalás és a szervezés költségeit is.
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás, az irodában előzetesen fizetendő
 • egyágyas felár: 19.000 Ft, az irodában előzetesen fizetendő.

 

Választhatóan külön fizetendő díjak:

 • Az utazás időpontjára érvényes repülős baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 2.800 Ft/fő/3 nap, 70 év felett 4.200 Ft/fő
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 18.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**,
 • 20 kg-os Feladható poggyász: nem választható***.

A díjak az esetleg foglalási díjakat is tartalmazzák, amelyek az irodában előre fizetendők és összegük időközben emelkedhet.

 

Külön fizetendő fakultatív programok:

 • Comói-tó és környéke kirándulás (kb. 6 óra):
  • Az irodában előre fizetendő: 4.000 Ft/fő,
  • A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 50 €/fő – minimum 15 fő esetén, 15 fő alatt a díj arányosan növekszik.
 • Lago Maggiore és d’Orta-tó kirándulás (kb. 7-8 óra):
  • Az irodában előre fizetendő: 4.000 Ft/fő,
  • A helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 60 €/fő – minimum 15 fő esetén, 15 fő alatt a díj arányosan növekszik.

A díjak tartalmazzák az autóbuszbérlés, az autópálya, parkolások, foglalások díjait, az idegenvezető belépődíjainak egy főre jutó részét és a szervezés díját. Az előzetesen történő foglalások érdekében az irodában történő jelentkezéssel a fenti fakultatív programok díjainak megtérítését vállalni szükséges. A fenti díjak az utazás során az idegenvezetőnek €-ban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

 

Külön fizetendő belépődíjak:

 • Milánói Dóm: vezetéssel: 5 €/fő (érvényes a Dómba, és a Dóm Múzeumba), csoportosan,
 • Milánói Scala: 11 €/fő, csoportosan vagy egyénileg,
 • Sforza Kastély múzeuma: 10 €/fő, egyénileg,
 • Brera Palota galéria: 10 €/fő, egyénileg,
 • San Siro Stadion múzeuma: 10 €/fő - múzeum + stadion túra (helyszínen lehet foglalni): 19 €/fő,
 • Como-Brunate-Como felvonó: 8 €/fő,
 • Stresa-Isola Bella-Stresa hajójegy: 12 €/fő.

A megadott belépődíjak a foglalás költségeit és az idegenvezető belépőjegyeinek arányos részét is tartalmazzák. A belépődíjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

 

Operajegyét a https://teatroallascala.ticketone.it/ticketshop/webticket/startpage oldalon vásárolhatja meg.

A foci rajongók kísérjék figyelemmel a https://www.footballticketnet.com/italian-serie-a/inter-milan-vs-us-sassuolo oldalt, ahol tájékozódhatnak lesz-e mérkőzés a San Siro-ban május 22-én.

 

*Poggyász információ:

A részvételi díjban szereplő 40 × 30 × 20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.

**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász mellett magával vihet még a fedélzetre 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható). Kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult és elsőbbségi beszállás!

***20 kg-os feladható poggyász információ: a program jobb megvalósíthatósága érekében nem választható.Vevőtájékoztatás és COVID19 intézkedések

COVID19 intézkedések az ügyintézés során:

 • a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
 • a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket,
 • útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 10:00-13:00 és 14:00-17:00 óra között.
 • Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 


A szerződéskötés folyamata:

 • a bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: https://pannoniatravel.hu/jelentkezes ​,
 • az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye,
 • a bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat,
 • felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel,
 • az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.


Utazási iroda adatok:

 • Pannonia Program- és Utazási Iroda 
 • Engedélyszám: U001537
 • ​Irodánk a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.   
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.    
 • A személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel. 
 • e-mail cím: info@pannoniatravel.hu
 • Telefonszám: +3630/592-6107    ​
 • Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu            ​


Cégadatok:

 • Cégnév: Pannonia Humana Kft.                                                                                  
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12. 
 • Adószám: 23006382-2-13                           
 • Közösségi adószám: HU23006382                                             
 • Cégjegyzékszám: 13-09-188374             


Bank adatok:

 • Bank: K&H                              
 • HUF számla: 10404065-50526968-72661005
 • IBAN számlaszám: HU64 10404065-50526968-72661005
 • SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB​

                                               

COVID19 intézkedések a repülős útjaink során:

 • minden repülős utazásunk esetén audiós eszközöket alkalmazunk, így idegenvezetőnket az egészségügyi védőtávolság betartása mellett is tisztán és érthetően hallják,
 • minden repülős utunk esetén kötelező a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazása,
 • a külföldi buszos  partnereink a buszokat minden utazás előtt teljes körűen fertőtlenítik és minden felszálláskor biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • a külföldi szállodai  partnereink a szobákat a szoba átvétele előtt teljes körűen fertőtlenítik és biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • az egészségügyi védőtávolság betartása érdekében, az alkalmazott bérelt busz méretétől és az egyháztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban , 25-40 fővel lehet, 10-27 fővel lehet az utazáson részt venni, viszont 10 főtől már garantáltan indulnak az utak, a részvételi díj arányos díjnövekedése mellett,
 • amennyiben járványügyi korlátozás miatt nem indulhat el a program, úgy a befizetett díj teljes összegét, utalvány formájában, egy éven belül tetszés szerint felhasználhatja meghirdetett utazásainkra.


ÁSZF – utazási feltételek: https://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás teljes mértékben a Pannonia Travel  (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.