Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

MÉHÉSZ ZSUZSA IDEGENVEZETŐNK ÉS ELŐADÁSAI 

MÉHÉSZ ZSUZSA

Gyermekkorában minden utazásról és felfedezésről szóló könyvet elolvasott, ami a kezébe került. Képzeletben Humboldttal vitorlázott a Kordillerákon, Almássyval autózott a Szaharában, Széchenyi Zsigmonddal kergette a zebrákat a szavannán, Howard Carterrel együtt nyitotta fel egy fáraó sírját a Királyok Völgyében és Baktay Ervinnel ült meg egy elefántot a dzsungelben. Hátizsákos felfedezőnek indult, aki élményekre vadászik. Az élmények azonban megsokszorozódnak, ha megosztjuk őket másokkal. Így lett a folyton úton lévő, felfedező kedvű könyvmolyból idegenvezető. A hagyományos látnivalók mellett szenvedélyesen keresi az egyedit, a személyeset, a különleges helyeket, hogy ne turistának, hanem utazónak érezhessük magunkat. Két utazás közt ír, turizmust és marketinget tanít, vidékfejlesztéssel foglalkozik. Nagy öröm számára, ha a nyitott szemmel való utazásra, a valódi értékek megismerésére inspirálja azokat, akik vele tartanak.


ZSUZSA ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK 

NEW YORK! NEW YORK! - KALAUZ A VILÁGVÁROSHOZ!

2021. március 11. (csütörtök)​  19:30

„Ha odajutok, bárhová eljutok” – énekli Sinatra. New York City energiája rendkívüli, amit rögtön megérzünk, ahogy belépünk Manhattanbe. Nem szokványos módon járjuk be a várost, benézünk az Ötödik sugárúti paloták iparmágnásainak ablakain, Little Italy és a Kínai Negyed utcáiba, átkelünk a Brooklyn-hídon és elkeveredünk a Central Park közönségével. Megtudjuk, mennyibe kerül az élet és hogy milyen Leonardo di Caprio
szomszédjának lenni. Egy csipet az igazi New Yorkból, ahogy a turisták nem látják.


CUBA LIBRE - KÉZENFOGVA KUBA LEGSZEBB TÁJAIN

2021. március 18. (csütörtök)19:30

Havanna dicső múltja és málló falai, hatvanéves autómatuzsálemek, dohányföldek, karsztkúpok, idilli tengerpartok, cukormalmok az egykori ültetvényeken, Hemingway villája, Castro szeretője, Che Guevara és a Rolling Stones. Kuba varázsa kimeríthetetlen, aki egyszer tapasztalta, soha el nem felejti. Kalandozzuk be a Karib-térség legizgalmasabb, színesen vibráló szigetét!


SAN FRANCISCO UTCÁIN - HIPPIK ÉS HIPSZTEREK, GAZDAGOK ÉS SZÉPEK

2021. március 25. (csütörtök) 19:30

 Amerika legkreatívabb városa, ami egyben a legkülönösebb is. Miért olyan vonzó, miért méregdrága? Miért a legjobb ötletek fészke? A város minden szegletében érezhető a frissesség, siker, lendület. Átautózunk a Golden Gate-en, beutazzuk Stone hadnagy körzetét, Bruce Lee szülőhelyét, Robin Williams házát és megannyi film forgatási helyét. Váltsák meg a jegyüket a híres villamosra, és irány a Város!


A SZAHARA BŰVÖLETÉBEN - OÁZISOK A NYUGATI-SIVATAGBAN

2021. április 1. (csütörtök)​ 19:30 

Az oázisok legkülönösebbikébe, Siwába utazunk. Hosszan, végig a nagyon változatos sivatagon. Egy olyan helyre, ahová kevesen jutnak el. A helyiek a ma is elszigetelt, különleges Siwát az élő Paradicsomnak tartják – és ebben néhány merész külföldi is osztozik. Bekopogtatunk a helyiekhez, majd egy Siwában élő angol családhoz, és a sivatagi luxuskempingbe, ahol Károly herceg vendégeskedett. Ismerjenek meg egy egyedi, eltűnőben lévő kultúrát!


LAS VEGAS: LEGENDÁK A BŰNÖS VÁROSRÓL

2021. április 8. (csütörtök) 19:30

Lehet gyűlölni vagy imádni, egyetlen dolog biztos: Las Vegasról mindenkinek van véleménye. A legek városa, ahol minden lehetséges. Elvis-szel „esküvőzni”, titkos szobákban pókerezni, sikítani az egyik legfélelmetesebb hullámvasúton, világsztárokkal találkozni. Ám Las Vegasban más is van a fényes kaszinók világán kívül. A város legfényesebb és legismertebb helyei mellett Las Vegas titkait is felfedezzük, ha ma velem tartanak!

AZ USA 5 LEGSZEBB NEMZETI PARKJA: GRYZZLIMEDVÉK, MAMUTFENYŐK, GEJZÍREK 

2021. április 15. (csütörtök) 19:30

Legendás helyek, látványos tájak, monumentális sziklafalak, gejzírek. Grizzlyk és prérifarkasok, indiánok és felfedezők, hatalmas mamutfenyők közt barangolunk ma, Maci Laci kedvenc helyein. Bakancsot fel, a Yosemite és a Yellowstone mellett ismerkedjenek meg az USA legszebb nemzeti parkjaival, lenyűgöző természeti csodáival!


Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.