Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

JÓZSA ANETTA IDEGENVEZETŐNK ÉS ELŐADÁSAI

JÓZSA ANETTA

Anetta igazi világutazó, aki már több mint mint 20 éve dolgozik idegenvezetőként. Otthonosan mozog szinte minden emberlakta kontinensen a Földön. Ezen évek alatt szüntelen tanulási vágya és számottevő utazási tapasztalata révén olyan széleskörű műveltségre tett szert, melynek segítségével roppant színes tartalommal tudja megtölteni bármely utazásunkat. Ha Anettával utazunk, akkor kedves, segítőkész személyisége mellett pedig valahogy mindig érezzük, hogy törődnek velünk. 


ANETTA ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK

ISMERKEDÉS A MŰVÉSZETTEL A BÉCSI SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUMBAN

2020. december 29. (kedd) 19:30

Ezúttal egy kis gondolatbeli múzeumi kalandozásra invitáljuk Utasainkat, mégpedig a bécsi Kunsthistorisches Museumba, hogy kedves idegenvezetőnk kalauzolásával megismerkedhessünk e nagyon gazdag gyűjtemény híres darabjaival. A sok reneszánsz művész közül itt találjuk Tiziano legtöbb festményét, az igen kis, de annál csodálatosabb életművet hátrahagyó Vermeer egyik legjelentősebb képét és a paraszt Brueghel-ként emlegetett idősebb Pieter Brueghel nagyszerű alkotásait. Merüljünk el együtt a művészet varázslatos világában. Ars longa, vita brevis. - A művészet örök, az élet rövid.


EURÓPAI DINASZTIÁK ÉS MAGYAR URALKODÓK EMLÉKEI A BÉCSI CSÁSZÁRI KINCSTÁRBAN

2021. február 4. (csütörtök) 19:30

Egy izgalmas gondolatbeli kalandozásra hívjuk a bécsi Császári kincstárba. Múzeumként a kincstár ad otthont többek között az osztrák császári koronának, egy főhercegi süvegnek és a Német-Római Császárság koronájának is. Az itt őrzött műtárgyak  tárgyi emlékeken át mesélnek nekünk arról, hogy az európai népek és dinasztiák sorsa milyen szorosan összefonódott egymással. Éppen ezért idegenvezetőnk a legfontosabb kincstári darabok bemutatása mellett, elsődlegesen az itt található magyar vonatkozású kincsekre fókuszálva mesél majd nekünk. Többek között szó lesz a nagyon értékes Bocskai-koronáról, amelyre hazánk a mai napig jogot formál, de egy az ötvösi remekműnek számító övcsattról is, amelyet Budapest városa ajándékozott nászajándékul Rudolf főhercegnek és Stefánia főhercegnőnek. 


Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.