Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

IMRŐ ANITA IDEGENVEZETŐNK ÉS ELŐADÁSAI

IMRŐ ANITA

Anita útjainkat nagy felkészültséggel és roppant lelkiismeretességgel kísérő idegenvezetőnk, aki a reál és humán érdeklődési területeken egyaránt otthonosan érzi magát. Hite szerint a szoros, személyes kapcsolatainkon túl semmi sem tud úgy feltölteni és annyit alakítani rajtunk, mint egy utazás, amelyen teljes lényünkkel jelen tudunk lenni. Összefüggésalapú magyarázatai, ránk is átragasztott lelkesedése, kreatív szemléltetőeszközei révén mellette valahogy nekünk is könnyebb jelen lenni, könnyebb beleereszkedni az adott terület ritmusába, beleélni magunkat az adott ország helyi lakosainak gondolatvilágába. Figyeljünk, ha vele vagyunk, nehogy lemaradjunk, mert hajlamos a tömegek által követett utakról letérni, hogy az egérutakon haladva a rejtett kincseket is megmutathassa utasainknak. ANITA ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK

PRÁGA - A SZOBROK ÉS LEGENDÁK VÁROSA

2020. december 28. (hétfő) 19:30

Kép forrása: Free-photos / Pixabay
Kép forrása: Free-photos / Pixabay
Kép forrása: Pixabay
Kép forrása: Pixabay
Kép forrása: PublicDomainPictures / Pixabay
Kép forrása: PublicDomainPictures / Pixabay

Csehország fővárosa, Prága hangulatos tereivel, a Moldván átívelő kecses hídjaival, szűk utcácskáival, hangos pivovarjaival, eldugott kertjeivel és a minden zeg-zugban megbúvó megannyi szobrával igazi misztikum. Idegenvezetőnk ez alkalommal épp erről a rejtett oldaláról igyekszik nekünk megmutatni ezt a Moldva parti metropoliszt, szobrokon és legendákon át vezet be minket a cseh főváros színes történetébe. Így mesél nekünk a Prága alapítójaként számon tartott szelíd jósnőről, fordított lovon ülő szent királyról és az ő szomorú sorsú nagymamájáról, bolond királyokról, óriási lovasszobrot méltán kiérdemlő, félszemmel is sikeres hadvezérről, Moldvába rejtett bölcsőről, a folyóba dobott gyóntatóról, életelixírt kereső alkimistákról, éjszaka elszökő művészi alkotásokról, metronómról, felrobbantott gigantikus szoborról és számos magyar vonatkozású érdekes históriáról.


SZLOVÉNIA - A ZÖLD VARÁZSLAT

2020. január 12. (kedd) 19:30

Kép forrása: https://www.park-skocjanske-jame.si/galerija/foto/skocjanske-jame_2
Kép forrása: https://www.park-skocjanske-jame.si/galerija/foto/skocjanske-jame_2

​Képzeletbeli utazásunk célpontja ezúttal a legbájosabb szomszédos ország, az Európa zöld szíveként számon tartott Szlovénia lesz. Ez az ország kis kiterjedése ellenére hihetetlen természeti gazdagsággal és rendkívül változatos formavilággal rendelkezik,  lakosai pedig messze földön híresek természet iránti szeretetükről. Idegenvezetőnk kalauzolásával gondolatban közösen felmászunk a 2500 méternél is magasabb alpesi hegycsúcsokra, kristálytiszta tengerszemeken evezünk sajátos helyi csónakokon, a türkizkék víztől nyugtató hangulat árasztó szurdokokban sétálunk, bejárjuk az itt található közel 10.000 barlang egyikét,  leereszkedünk egy igazi földalatti Grand Canyonba, mágikus erővel bíró állatok és szív alakú levelekkel bíró fák  nyomába eredünk, végül pedig megpihenünk a sós levegőjű tengerparton.


COTE D'AZUR - A NAPFÉNYES FRANCIA RIVIÉRA

2021. január 19. (kedd)​​

Képek forrása: Pixabay.com

Képzeletbeli fürdőruhánkat és napsapkánkat magunkhoz ragadva ezúttal a Francia Riviéra, a Côte d'Azur felé vesszük az irányt. Hangulatos autóutakon haladva, a könnyed, gondtalan, mediterrán életérzést átvéve követjük Picasso, Matisse, a monacoi hercegi család nyomát. Gondolatban barangolunk Nizza csodás terein, felkeressük a Cannes-i filmfesztivál helyszínét és a Monaco számára a gazdagság alapjait megteremtő, impozáns kialakítású Casino épületét. Végül pedig illatfelhőbe burkolózunk és a prafümkészítés történetével ismerkedünk a francia parfümgyártás központjában, Grasse-ban.


PÁRIZS KÖZÉPKORI BÖLCSŐJE - A CITÉ-SZIGET ÉS A NOTRE DAME

2021. január 23. (szombat)

Képek forrása: Pixabay.com, Wikipedia

Képzeletbeli utazásunk során ezúttal a fény városába, Párizsba utazunk, annak is legbelsőbb, középköri városmagját, a Cité-szigetet keressük fel. Gondolatban átsétálunk Párizs ma is álló, legrégebbi hídján, felkeressük a francia királyok egykori székhelyét és megmásszuk annak legmagasabb tornyát. Engedjük magunkat elvarázsolni az itteni gótikus templomcsodák: a Notre Dame katedrális és a Szent Kápolna (Saint Chapelle) üvegablakainak és építészeti díszítőelemeinek látványától. Lábunk alá nézve észrevesszük a párizsi nulla kilométert. Megnézzük Párizs legrégebbi köztéri óráját. Legvégül pedig lélekben vásárolunk idegenvezetőnk kedvenc piacán és egy különleges francia kávét is iszunk.


PÁRIZS FÉNYEI  - A CHAMPS-ÉLYSÉES ÉS AZ EIFFEL-TORONY

2021. február 13.  (szombat)

Képek forrása: Pixabay.com

Ezen az estén felkapjuk képzeletbeli sétáló cipőnket és Párizs legjellegzetesebb tereit és épületeit keressük fel miközben idegenvezetőnk érdekes háttértöténeteket mesél nekünk a francia fővárosról. A Louvre Piramisától indulva átvágunk a belváros legnagyobb zöld területén, a Tuileriák kertjén. Megcsodáljuk a Concorde tér obeliszkjét és a Szajna legdíszesebb, III. Sándor hídját. Megnézzük az Invalidusok dómjában Napóleon sírját. Végigsétálunk a Champs-Élysées sugárútján, majd körbejárjuk a franciák büszkeségét, a Diadalívet. Utazunk a párizsiak híres metrójával. Képzeletbeli barangolásunk végén pedig az Öreg hölgy, az Eiffel-torony tetejéről csodáljuk meg a Fények Városát.


Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.