PÁLINKÁS TAMARA IDEGENVEZETŐNK ÉS ELŐADÁSAI

– PÁLINKÁS TAMARA –

Tamara a Corvinus Egyetemen végzett és több mint 20 éve foglalkozik turizmussal. Kanadában egy gleccseren dolgozott helyi idegenvezetőként, Olaszországban pedig évekig az ausztrál Intrepid Travel túravezetője volt, de magyarországi utazási irodánál is szerzett szakmai és vezetői tapasztalatokat. Rajong a családjáért, az utazásért, a fotózásért, a termelői piacokért, a halászfalvakért, a kulturális fesztiválokért, a jó borokért és mindenért, ami olasz. Jelenleg elsősorban Olaszországban és Magyarországon dolgozik idegenvezetőként, a Cinque Terre szakértője, emellett a felelős turizmus elkötelezett híve.

TAMARA ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK

CINQUE TERRE – MESEVILÁG LIGURIÁBAN –

felvételről megtekinthető – Donka Attilával közös előadás

Sok csodában lehet részünk a közös utazások során. Olaszországot pedig különösen szeretjük. Most egy olyan utazásra invitáljuk a hallgatóságot, ahová kevesen jutnak el. Mert bár az öt falu egész évben dugig van turistákkal, azonban mi a dolgok mögé nézünk. Míg a turisták túlnyomó többsége egy napot tölt el itt, a falvak bőségesen kínálnak élményeket, akár egy hétre is. Kit ne érdekelne, hogy miként telepedtek meg itt, ezen a meredek sziklákkal övezett tájon a helybeliek? Hogyan művelik a teraszos földjeiket? Hogyan lehet részt venni olíva-szüreten? Mely kis utcákból van egyedi, és turistamentes kilátás a partvidékre? Hol van világvégi strand? Mi az a Via dell’Amore? Hogyan lehet kerékpározni legálisan egykori vasúti alagútban? És legfőképpen: melyek azok a szegletek, ahol a madár sem jár?

Utasaink véleményeiből:

“Tamara és Attila előadása nagy hatással volt rám, igazán varázslatos világot ismerhettem meg Cinque Terrában, olyannyira, hogy szívesen elutaznék oda ha árban tudom vállalni. Köszönöm Önöknek és a két csodás előadónak a szép élményeket!”

“Nagyon jó volt, csodálatos helyeken jártunk. Köszönjük.”