Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

EZERARCÚ PÁRIZS – REPÜLŐS VÁROSLÁTOGATÁS

A LOUVRE MEGTEKINTÉSÉVEL, VERSAILLES-I KASTÉLY LÁTOGATÁSÁVAL ÉS SZAJNAI HAJÓZÁSSAL

Szeptember közepén a történelem, a kultúra, a művészetek, a gasztronómia és a divat szempontjából Európa egyik legjelentősebb városába, Párizsba hívjuk utasainkat. Programunk során belevetjük magunkat a franciák fővárosának lüktető hangulatába, és hagyjuk, hogy a város megmutassa nekünk ezernyi arcát. Megismerkedünk a város több évezredes történelmével, hagyományaival, megtekintjük a legjelentősebb történelmi, modern és olykor extravagáns épületeit. Sétálunk Párizs művésznegyedének macskaköves utcácskáin, Európa egyik legimpozánsabb sugárútjának kirakatai előtt és az Adyt is megihlető festői Szajna parton is. Megtekinthetjük a világ egyik leghíresebb múzeumának gyűjteményét, a Versailles-i palotában pedig engedjük magunkat elkápráztatni a francia királyok végtelen gazdagságának láttán. 

Kép forrása: Konkoly Roland / Pannonia Travel
Kép forrása: Konkoly Roland / Pannonia Travel
Kép forrása: Nuno Lopes / Pixabay
Kép forrása: Nuno Lopes / Pixabay
Kép forrása: AdamKinnwall / Pixabay
Kép forrása: AdamKinnwall / Pixabay

1. nap:

Kora reggel indulunk menetrendszerinti járatunkkal a Liszt Ferenc Repülőtérről, és a  reggeli órákban érkezünk Párizs, Orly repülőterére, ahol bérelt buszunk vár bennünket.

A hotelbe érkezést követően a csomag szobában elhelyezzük a poggyászokat. Szállásunktól a belvárosig a gyors, hatékony és igen szerteágazó párizsi metróhálózat segítségével jutunk be. Közben megismerkedünk a városnéző séták során alkalmazott audiós eszköz használatával is, melynek segítségével séta közben is kényelmesen hallgathatjuk idegenvezetőnk által megosztott érdekes történeteket és hasznos információkat egyaránt. 

Sétánkat és a város történetével való részletesebb ismerkedést a Latin-negyedben kezdjük, amely az ott latinul tanuló diákokról kapta a nevét. Itt megtekintjük kívülről a világhírű Sorbonne, valamint a római mintára épült, a francia történelem és művészet legjelentősebb alakjainak temetkezési helyéül szolgáló Panthéon épületét. Többek között itt nyugszik Voltaire, Dumas, Victor Hugo és Émile Zola is. Városnézésünket a sokáig Párizs központjának számító szajnai Cité-szigeten kezdjük. Megtekintjük az Igazságügyi palotát, a Conciergerie épületét, valamint Párizs két legszebb gótikus épületét: a nemrég leégett Mi Asszonyunk, közismertebb nevén Notre-Dame katedrálist és a csodálatos üvegablakairól híres Szent Kápolnát (Saint Chapelle). Sétánk közben rendre elhaladunk a párizsi utcák jellegzetes könyvárusai, az ún. bouqiniste-ok mellett. Kései ebédidőnket követően metróval utazunk a párizsi Öreg Hölgy, az Eiffel-torony lábához. Megismerkedünk a fordultokban gazdag történetével. Fakultatív program keretében előre lefoglalt jegyekkel lifttel juthatunk fel a toronyba vagy gyalogosan csak az első szintig. A tetejéről madártávlatból csodálhatjuk meg a várost. Másik remek programlehetőségként a közeli Szajna-parti kikötőből induló hajókázáson vehetünk részt. Útközben lesz alkalmunk megcsodálni a Szajna parti épületeket, többek között az Eiffel-tornyot, a Louvre épületét és a Szajna hídjait is, és az audiós eszköz segítségével számos érdekességet tudhatunk meg idegenvezetőnktől.

A programokra nem jelentkező utasaink ez időben a Szajna partjának hangulatos sétányain, vagy a Mars-mező környékén tudnak sétálni, kávézni. A művészetek rajongói számára pedig a leghíresebb francia szobrász, Rodin villájában és annak kertjében szabadon elhelyezett szobrai megtekintését javasoljuk, amelyet csoportos igény esetén idegenvezetőnkkel látogathatnak meg.

A program végén, a szabadidőt követően, metróval utazunk vissza szállodánkhoz. A csomagjaink felvételét, a szobák átvételét követően szabadon tölthetjük el az esténket. A vacsorát egyénileg és közösen is elkölthetjük a helyi éttermek egyikében. Rövid felfrissülés után közös vacsora lehetőséget kínálunk vendégeinknek. Egy tradícionális francia vendéglőben ismerkedhetünk meg a helyi ízekkel. A két bájos hölgy által vezetett étterem a helybéliek egyik törzshelye, ahol a francia konyha jellegzetes ételeit, mint például a francia hagymalevest, fondu-t, kacsasültet, steak-et rokfort mártással, creme brulée-t is megkóstolhatjuk.

2. nap:

A reggelit követően szállásunktól ismét a metróhálózat segítségével utazunk a belvárosig. Friss, kipihent elménk befogadóképességének határait először a francia nemzet büszkeségében, a világ egyik leggazdagabb gyűjteményével rendelkező múzeumában, a Louvre-ban tehetjük próbára. A múzeumba a modern üvegpiramis (Grande Pyramide) alatt juthatunk  be. A leghíresebb alkotások, úgy mint Leonardo da Vinci:  Mona Lisa  festménye; Veronese: A kánai mennyegző festménye; Delacroix: A Szabadság vezeti a népet című festménye; Nicolas Poussin: A Szabin nők elrablása c. festménye; Szamothrakéi Niké szobor; Milói Vénusz szobor; Dareiosz palotájának egyik oszlopfőjének közös megtekintésén túl, szabadidőnkben kedvünkre fedezhetjük fel a múzeum további, mintegy 35.000 kiállított műkincsei között a számunkra legkedvesebbeket.

A múzeumlátogatást követően utunkat a Tuilériák kertjén át folytatjuk. A kert létesítését Medici Katalin királyné rendelte el, aki azt úgy álmodta meg, hogy az a szülőhazájára, Firenzére emlékeztesse. A kertben található a híres Labdaház (Jeu de Paume) is, amelyben elhangzott az az eskü, ami a francia forradalom egyik legfontosabb előzményének tekinthető. A kerten áthaladva a világ egyik legimpozánsabb klasszicista terére, a Concorde térre jutunk. Ennek közepén áll Párizs legrégebbi műemléke, egy Kr.e. XIII. századból való 220 tonnás óegyiptomi obeliszk. A teret elhagyva sétánkat Európa egyik legelőkelőbb sugárútján a Champs-Elyséesén folytatjuk. Szabadidőnk keretében itt a francia divat és elegancia világával ismerkedhetünk. Belvárosi sétánkat a tizenkét sugárút metszéspontjában lévő Charles de Gaulle térnél található Napóleon és a mindenkori francia hadsereg dicsőségét hirdető Diadalívnél fejezzük be a késő délutáni órákban. Ezt követően többórás szabad este vár ránk, amely során egyénileg vagy idegenvezetőnk társaságában kedvünkre sétálhatunk, vásárolhatunk és vacsorázhatunk az esti találkozási időpontig. A szabadprogram végeztével metróval utazunk vissza szállodánkhoz.

3. nap:

A reggelit követőén fakultatív program keretében indulunk a francia királyok fényűző palotájához, a Versailles-i kastélyhoz. A közel 25 kilométernyi távolságot, a metróhálózatot használva, rövidebb sétákkal tesszük meg. Az előre foglalt belépőjegyeink átvételét követőén idegenvezetőnk tájékoztatása mellett előszőr a királyi pompát és a Napkirály gazdagságát hirdető termeket látogatjuk meg, majd a kastély kertjében teszünk sétát, ahol az év melegebb időszakában üzemelő pompás szökőkutak játékát is megcsodájuk. Itt felelevenítjük hazánk határait újrarajzoló, ezáltal újkori történelmét megpecsételő trianoni békediktátumot is, amelyről annak centenáriuma miatt is fontos megemlékeznünk, hiszen száz éve, 1920. június 4-én itt írták alá. Az ezt követő több mint 2 órás szabadidőnkben egyénileg lesz lehetőségünk ebédünket elkölteni vagy a kert távoli részében található Trianon-palotákhoz ún. dottó kisvonat segítségével eljutni.

A kastélylátogatást és egy rövidebb sétát követően újra metróra szállunk és Párizs legmagasabb pontja és egyben bájos, párizsi bohém negyede, a Montmartre felé vesszük az irányt. Itt először a város szinte minden pontjáról látható, a város látképét meghatározó neoromán-bizánci stílusú, különös békességet sugárzó Szent Szív (Sacré Coeur) Bazilikát látogatjuk meg. Amellett, hogy a bazilika előtti területről fantasztikus kilátás nyílik a városra, a bazilika előtti lépcsősor párizsi mutatványosok, táncosok kedvelt előadó helye is egyben. Ezt követően a városrész macskaköves utcácskáin sétálunk, amelyre körös-körül művészeti galériák, kézműves ajándékboltok, szuvenírboltok nyílnak, a tereken pedig grafikusok és festők árulják festményeiket és rajzaikat. Sétánkat Párizs vigalmi negyedében az ún. Pigalle várósrészben fejezzük be, ahol többek között a város legrégebbi és egyben a világ egyik legismertebb táncos szórakozóhelye, a Moulin Rouge kabaré, valamint számos előkelő koktélbár található. A program végén, a szabadidőt követően, metróval utazunk vissza szállodánkig.

4. nap:

Reggel indulunk az Orly repülőtérre, ahonnan járatunk késő délelőtt érkezik meg a Liszt Ferenc repülőtérre.


Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 


Az utazás időpontja: 2021. szeptember 17-20. (péntek – hétfő) - garantált indulással


Utazás: WizzAir közvetlen járataival

Menetrend:

 • Budapest-Párizs:    2021. szeptember 17. csütörtök, 6:45 – 8:55      Járatszám: W6 2367
 • Párizs – Budapest: 2021. szeptember 20. vasárnap, 9:35 – 11:50    Járatszám: W6 2368


Törzsutas részvételi díj: 139.900 Ft/fő               Részvételi díj: 144.900 Ft/fő

​A részvételi díj a mindenkori repülőjegy díjszabásának megfelelően kerül megállapításra, így az emelkedhet.

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet,
 • a repülőtéri illetéket,
 • 1 db a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyászt*,
 • Wizz Flex rugalmas csoportos járatmódosítás szolgáltatást az esetlegesen elhúzódó járványhelyzet esetén,
 • légkondicionált autóbuszt a transzfereknél,
 • 3 éjszaka szállást Párizsban, a metróhoz közel, középkategóriás szállodában, két- vagy háromágyas, fürdőszobás szobában,
 • reggelit a szállodában,
 • ingyenes párizsi térképet,
 • francia nyelvtudással és a helyismerettel bíró idegenvezető általi magyar nyelvű csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


A részvételi díjon felül kötelezően külön fizetendő díjak:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő,
 • Audiós eszköz, helyi idegenforgalmi adók, párizsi metrójegyek, az idegenvezető belépődíjának arányos részének díja: 50 €/fő, az út során a csoportkísérőnek fizetendő,
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás, az irodában előzetesen fizetendő
 • egyágyas felár: 45.000 Ft, az irodában előzetesen fizetendő.


Választhatóan külön fizetendő díjak:

 • 1. napi Eiffel-torony fakultatív program:
  • az irodában előzetesen fizetendő: A torony tetejére lifttel (276 méter): 11.500 Ft/fő, 2. szintre lifttel (116 méter): 8.500 Ft/fő, amelyek tartalmazzák a belépő díját a választott szintre, az időpontfoglalás és a szervezés díjait,
 • 1. napi egy órás sétahajózás a Szajnán fakultatív program:
  • a helyszínen a csoportkísérőnek fizetendő: 20 €/fő, amely tartalmazza a hajókázás díját, a foglalás és szervezés díjait – minimum 10 fő esetén, kisebb létszám esetén a díj növekszik
 • Rodin Múzeum: 12 €, amely a helyszínen egyénileg fizetendő,
 • 2. napi Louvre fakultatív program:
  • az irodában előzetesen fizetendő: 11.000 Ft/fő, amely tartalmazza a belépő díját, az időpontfoglalás és a szervezés díjait – minimum 10 fő esetén, kisebb létszám esetén a díj növekszik,
 • 3. napi Versailles-i kastélyi fakultatív program:
  • az irodában előzetesen fizetendő: 16.000 Ft/fő, amely tartalmazza a belépő díját, az időpontfoglalás és a szervezés díjait – minimum 10 fő esetén, kisebb létszám esetén a díj növekszik,
  • a helyszínen a csoportkísérőnek fizetendő: 12 €/fő, amely tartalmazza a párizsi valamint távolsági metrójegyek és a szervezés díjait,
  • dottó kisvonat: 8 €/fő/két irány, amely a helyszínen egyénileg fizetendő,
 • Az utazás időpontjára érvényes repülős baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 3.400 Ft/fő/4 nap, 70 év felett 5.100 Ft/fő,
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 18.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**,
 • 20 kg-os Feladható poggyász: nem választható***.

A díjak az esetleg foglalási díjakat is tartalmazzák, amelyek az irodában előre fizetendők és összegük időközben emelkedhet.

 

*Poggyász információ:

A részvételi díjban szereplő 40 × 30 × 20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.

**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász mellett magával vihet még a fedélzetre 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható). Kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult és elsőbbségi beszállás!

***20 kg-os feladható poggyász információ: a program jobb megvalósíthatósága érekében nem választható.

Vevőtájékoztató:

COVID19 intézkedések az ügyintézés során:

 • a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
 • a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket.
 • útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 11-13 és 13:30-18 óra között.
 • Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 

 

COVID19 intézkedések a repülős útjaink során:

 • minden repülős utazásunk esetén audiós eszközöket alkalmazunk, így idegenvezetőnket az egészségügyi védőtávolság betartása mellett is tisztán és érthetően hallják,
 • minden repülős utunk esetén kötelező a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazása,
 • a külföldi buszos  partnereink a buszokat minden utazás előtt teljes körűen fertőtlenítik és minden felszálláskor biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • a külföldi szállodai  partnereink a szobákat a szoba átvétele előtt teljes körűen fertőtlenítik és biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • az egészségügyi védőtávolság betartása érdekében, az alkalmazott bérelt busz méretétől és az egyháztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban , 25-40 fővel lehet, 10-27 fővel lehet az utazáson részt venni, viszont 10 főtől már garantáltan indulnak az utak, a részvételi díj arányos díjnövekedése mellett,
 • amennyiben járványügyi korlátozás miatt nem indulhat el a program, úgy a befizetett díj teljes összegét, utalvány formájában, egy éven belül tetszés szerint felhasználhatja meghirdetett utazásainkra.

 

A szerződéskötés folyamata:

 • a bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: https://pannoniatravel.hu/jelentkezes ​,
 • az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye,
 • a bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat,
 • bankszámla adatok: K&H Bank, HUF számla: 10404065-50526968-72661005
 • felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel,
 • az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

 

Elérhetőségek:

 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12. - a személyes ügyintézés átmenetileg szünetel,
 • e-mail cím: info@pannoniatravel.hu -ügyintézési idő: hétfőtől péntekiig 10:00-18.00 óra,                              
 • Telefonszám: +3630/592-6107 - ügyintézési idő: hétfőtől csütörtökig 13:00-18:00 óra ​között,                            
 • Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu,
 • Irodánk a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.

Cégadatok:

 • utazási iroda: Pannonia Program- és Utazási Iroda,
 • engedélyszám: U001537,
 • cégnév: Pannonia Humana Kft.,
 • adószám: 23006382-2-13, közösségi adószám: HU23006382,                            
 • székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.,
 • cégjegyzékszám: 13-09-188374.
 • bank adatok: HUF számla: 10404065-50526968-72661005, IBAN számlaszám: HU64 10404065-50526968-72661005, SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB