NYÁRBÚCSÚZTATÓ A HERBERSTEIN-I VADASPARKBAN

2021. augusztus 28. (szombat)

Ezen a nyár végi szombaton egy vidámsággal teli kirándulásra hívjuk utasainkat és gyermekeiket a Herberstein-i vadvilág. Megismerhetik egy szafarin keresztül az összes földrészt, megfigyelhetnek közel 700 állatot, mintha csak a vadonban lennének. Fedezzék fel családjukkal a vadvilág kisebb-nagyobb titkait. Járják végig egy több mint 700 éves hagyományokról mesélő kastély termeit. Gyönyörködjenek a pazarul virágzó és illatozó történelmi rózsakertben. Mindezek elvarázsolják a látogatókat, egy izgalmas kirándulást ígérnek.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot barátságos, segítőkész, gyerekek nyelvén is értő idegenvezetőnk kíséri
 • közel 700 állatot számláló szafari park
 • kastélylátogatási lehetőség a vadaspark területén található Herbenstein-i kastélyban
 • Fakultatív ebédelési lehetőség a vadaspark éttermében

Az út egyéb értékes adottságai: 

 • Újszerű,  felsőkategóriás autóbusz 

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

12.900 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

13.500 Ft   

A nagyobb létszámú csoportjaink esetében 51-55 személyes buszokat alkalmazunk, és az egy háztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban, 32-45 fővel lehet az utazáson részt venni. A kisebb létszámú csoportjaink esetében 20-24 személyes buszt alkalmazunk, amely esetén nem kerül sor a részvételi díj megemelésére.

ÚJ UTASOK SZÁMÁRA KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ

Ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő,

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
 • az idegenvezetést és csoportkísérést
 • a szervezés díját,

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 600 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • Belépő a szafari parkba: F:19 €/fő; NY,D (diákigazolvánnyal 26 év alatt): 17 €; GY (3-15 év): 9 €
 • Fakultatív ebédelési lehetőség: ár és menük hamarosan
 • A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás, a parkolás díjait és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Reggeli indulásunkat követően Győr és Szombathely érintésével Bucsnál lépjük át a határt. Még délelőtt megérkezünk Stájerország egyik legnépszerűbb látnivalójához, a Herberstein várkastélyhoz, mely, mint egy gigantikus kőhajó, a Feistritz folyó szurdoka felett emelkedik egy sziklanyelven, és az északi oldalon szinte függőlegesen szakad a mélybe. A több mint 700 éve a Herberstein grófi család tulajdonában lévő birtok turisztikai vonzerejét a kastélyon kívül, a hatalmas területen fekvő vadasparknak, a gyönyörű történelmi kastélykerteknek köszönheti.

A vadaspark nem egy hagyományos értelemben vett állatkert. A szokásos rácsok, ketrecek, kifutók helyett itt nagy, szabad területeken, természetes körülmények között élnek az állatok. Ennek megfelelően a vadaspark egy nagy, dombokkal és völgyekkel tagolt területen fekszik, az állatfajokat a világ öt földrésze szerint mutatják be. A megtekintése szinte egy egész napos program, a bejárása egy kisebb túrának is megfelel. Az oroszlánoktól és a farkasoktól csak egy dróthálós kerítés választ el, a majmok szabadon ugrándoznak a fákon és a gepárd félelmetes gyorsasággal kapja el az elkerített területére drótkötélen behúzott húsdarabokat. Az állatsimogatóban pedig megsimogathatjuk a nyuszikat, a kiskecskéket és a többi szelíd kisállatot. A park területén két nagy és több kisebb játszótér is található.

A Herberstein várkastély három korszak – gótika, reneszánsz és barokk – stílusjegyeit ötvöző remekmű a stájeri történelem és főúri hagyományok több mint 700 éves izgalmas történelmét beszéli el. A kastélyt a 13. század végén kezdték építeni, majd a 15-16. században újabb traktus épült. Végleges formáját a 17. században érte el. A várkastély a mai napig a Herberstein grófok magántulajdona – egyik részében a leszármazottak jelenleg is mindennapi életüket élik. Vezetett túra keretében megismerkedhetünk a várkastély legszebb részeivel, úgy mint a tágas lovagteremmel az ősök arcképcsarnokával, a Szent György-kápolnával, a 14. század közepén épült, korabeli freskókkal díszített gótikus Katalin-kápolnával, középkori konyhával.

A kastély előtti területen találjuk a 16. században kialakított Történelmi kertet. Csodálatosak a színek (zöld, fehér, sárga, kék) és a napszakok (reggel, dél, délután, este) kertjei is. Híresek a nagy számban itt található dáliák és a rózsafajok, köztük a családról elnevezett „herbersteini zöld” a legnagyobb hírű.

Utasaink számára a parkban ebéd lehetőséget is ajánlunk a Simbawelt családi étteremben.

Késő délután indulunk vissza Budapestre, ahova az esti órákban fogunk megérkezni.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Felszállási lehetőségek induláskor Budapesten: 

 • 6:00 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)

 • 6:15 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,

A felszállási lehetőség időpontjáról érdeklődjön irodánktól.

Érkezés: a kora esti órákban 

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.