JÉGKATEDRÁLIS A TÁTRÁBAN

2021. január 29., március 5., (szombat)

Ezúttal a Magas-Tátrába hívogatjuk Vendégeinket. A sokféle szépséget magában rejtő kirándulásunk alkalmával siklóvasútazunk, megcsodáljuk a jégkatedrálist és a több tucat jégszobrot, sétálhatunk a Tátrában és annak második legnagyobb tavának partján.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Újszerű, megbízható autóbusz
 • megtekintjük az egyedülálló Jégkatedrálist Ótátrafüreden
 • fakultatív túra a Tarpataki-vízeséshez
 • sétát teszünk a Tátra második legnagyobb tava, a Csorba-tó mellett

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

13.900 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

14.500 Ft/fő

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal – kisebb csoport esetén 22 fős autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő/nap, amely az irodában fizetendő.
 • Hrebienok sikló: Felnőtt 12 €/fő, Nyugdíjas és diák 10 €/fő – minimum 20 fő jelentkezése esetén.

A belépődíjak tartalmazzák az esetleges a parkolási és foglalás díj, valamint az idegenvezető belépődíjainak egy főre jutó részét is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Reggeli indulásunkat követően Parassapusztánál lépjük át a magyar-szlovák határt, majd az Alacsony-Tátrán át érjük el a Magas-Tátrát. A délelőtti órákban érkezünk meg a Magas-Tátra első üdülőtelepülésére, Ótátrafüredre. Látogatásunk célja ezúttal az egyedülálló Jégkatedrális megtekintése, melyet 200 méter szintemelkedést leküzdő siklóvasút segítségével közelíthetünk meg. A Tarajkára felérve csodálatos kilátás nyílik elénk.

Az elmúlt években a Sagrada Família, a Szent Péter-bazilika, Notre-Dame és a szentpétervári Krisztus Feltámadása Katedrális is megihlette már a monumentális jégszobrok alkotóit. Adam Bakoš főépítész vezényletével több ország tucatnyi szobrászának mintegy 5 heti munkájának köszönhetően születhetnek meg az eredetivel az apró részletekig megegyező, méretarányosan csökkentett, de így is hatalmas jégkatedrálisok. Az alkotások monumentalitását jól jellemzi, hogy az építkezéshez 10 kamionnyi, 1880 jégtömböt használtak fel az elmúlt években, amelyek együttesen mintegy 225 tonnát nyomnak, és az épület magassága tavaly már meghaladta a 12 métert is.

Szabadidőnkben a kiállított jégszobrokat is megtekinthetjük, a pihenni vágyók a helyi szuvenírárusokat, éttermet és kávézót kereshetik fel, ahol az évszaknak megfelelően forralt bort is fogyaszthatnak, illetve megkóstolhatják a Tátra különleges alkoholos italát a Tátra teát is. A mozgás szerelmeseinek figyelmébe rövidebb, könnyű túralehetőséget ajánlunk. A Tarajkáról tovább haladva a Bilík-menedékházat (magunk mögött hagyva a zöld jelzésen leereszkedve, kanyargós, hófedte erdei ösvényen érhetik el a Tar-patak völgyét, ahol a híres Tarpataki-vízesés látható. Télen ugyan befagy és hó fedi nagy részét, ezáltal kevésbé látványos, mint a nyári időszakban, de így is érdekes.

Szabadidő után hazafelé vesszük az irányt, és útközben a Csorba-tó mellett állunk meg. Az 1346 méter magasan fekvő tengerszem a Tátra második legnagyobb tava. Sétálunk a tó partján, megpihenünk a hegyek ölelésében, élvezzük a kristálytiszta hegyi levegőt. Amennyiben a Tarajkán nem maradt volna rá idő, úgy estebédként itt kedvezőbb ár-érték arány mellett kóstolhatjuk meg a juhtúrós sztrapacskát.

Kora este elbúcsúzunk a Magas-Tátrától, és a már ismert útvonalon utazunk hazafelé is. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

A szlovákiába történő beutazási feltételekről a Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódhatnak, az alábbi linken:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Az utazás időpontja:

2021. január 29., március 5. (szombat)

Indulás:

5:30 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló melletti buszöbölből)

5:45 Nyugati tér (a pályaudvar melletti parkolóból)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.