TÉLI ÉLMÉNYEK A MAGAS-TÁTRÁBAN JÉGKATEDRÁLIS, TÚRÁZÁS, SZÁNKÓZÁS, SÍELÉS

Útközben kulturális idegenvezetéssel

2022. december 17. (szombat)

2023. február 04. (szombat)

Ezúttal ismét a Magas-Tátrába hívogatjuk Vendégeinket. A sokféle szépséget magában rejtő kirándulásunk alkalmával siklóvasútazhatunk vagy túrázhatunk a Tarajkára, megcsodáljuk a Jégkatedrálist, pihenhetünk, a helyi ízekkel ismerkedhetünk, sétálhatunk, szánkózhatunk, síelhetünk vagy túrázhatunk a Tátrában megtekintve a Tar-pataki vízeséseket.

Képek forrása: Pixabay.com, Marek Hajkovsky, Wikimedia

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri, aki számos érdekességet oszt meg velünk az utazás során
 • Kis vagy közepes létszámú csoport
 • Siklóvasutazás vagy túrázás a Tarajkára
 • A Jégkaderális megtekintése
 • A mozgás szerelmesei túravezető kíséretében a terep- és hóviszonyok függvényében egy két-háromórás mérsékelt nehézségű túra alkalmával a Tarpataki vízeséseket is megtekinthetik
 • A Tarajkáról és túrázás közben is lenyűgöző a Magas-Tátra látképe
 • Akár 5-6 órán át is szánkózhatunk, síelhetünk
 • Saját szánkók és síeszközök szállítása a busz csomagtartójában
 • Szánkók és síeszközök bérlési lehetősége a helyszínen
 • Helyi ízek megismerésének, forraltbor, Tátra tea megkóstolásának lehetősége

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

17.800 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

18.200 Ft/fő

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható 36-39 személyes Setra autóbusszal – kiscsoport esetén 20-22 személyes újszerű Mercedes busszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet80 év alatt 650 Ft/fő, 80 év felett: 1.625 Ft/fő
 • Hrebienok sikló: Felnőtt 12 €/fő, 65 év felett és diák 10 €/fő,
 • Szánkóbérlés díjai:
  • Klasszikus faszánkó: 8 €/szánkó + kaució – egyénileg bérelhető,
  • Sportszánkó: 12 €/szánkó + kaució – egyénileg bérelhető.

A belépődíjak tartalmazzák a parkolás és a foglalás díjat valamint az idegenvezető siklódíjainak egy főre jutó részét is. A díjak az idegenvezetőnek az út során fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Reggeli indulásunkat követően várhatóan Parassapusztánál lépjük át a magyar-szlovák határt, majd rövid pihenőt tartva, az Alacsony-Tátrán át érjük el a Magas-Tátrát. Idegenvezetőnk számos érdekességet oszt meg velünk az utazás során. Még a délelőtti órákban érkezünk meg a Magas-Tátra első üdülőtelepülésére, az egykoron a történelmi Magyarországhoz tartozó Ótátrafüredre.

Látogatásunk egyik célja ezúttal az egyedülálló Jégkatedrális megtekintése, melyet a több mint 200 méter szintemelkedést leküzdő siklóvasút segítségével közelíthetünk meg, vagy az egyik túravezető vezetésével gyalogosan is elérhetetünk. A Tarajkára felérve csodálatos kilátás tárul elénk.

Az elmúlt években a Sagrada Família, a Szent Péter-bazilika, Notre-Dame és a szentpétervári Krisztus Feltámadása Katedrális is megihlette már a monumentális jégszobrok alkotóit.

Az idei évben a Jeruzsálemben található Szent Sír templom jégből készült másolatát csodálhatjuk meg a Magas-Tátrában. Idén már 10. alkalommal várják a látogatókat. A jubileumi év újdonsága, hogy a közönség beléphet az épület jégfalai közé, így új szemszögből is megcsodálhatók a precíz részletek. Az óriás jégépületet egy 22 fős nemzetközi jégszobrász és faragóművész csapat alkotta meg, a jégépítészetben jártas Adam Bakoš főépítész vezetésével. Az alkotás egy 12 m magas és 25 m átmérőjű hűthető kupolában kapott helyet, melyet különleges módon hűtenek a katedrális épségének megőrzése érdekében. A munkálatok során 1880 jégtömböt használtak fel.  

Kis kedvcsináló gyanánt érdemes megtekinteni a lenti videót arról, hogyan készült az idei jégkatedrális:

A mozgás szerelmeseinek többféle programot is ajánlunk.

Az idegenvezetőnk kíséretében, a hó- és terepviszonyok függvényében két-háromórás mérsékelt nehézségű túra alkalmával, a szépséges magas-tátrai táj mellett a Csontváry Kosztka Tivadart 1904-ben megihlető Tar-pataki vízeséseket is megtekinthetik, amennyiben éppen nem fedi be a jég és a frissen esett hó.

A téli sportok kedvelői számára a forgalomi viszonyoktól függően akár 5-6 órán át is lesz lehetőségük síelni és szánkózni. A saját szánkókat és síeszközöket a buszunk csomagtartójában tudják a helyszínre szállítani, de saját szánkó híján a helyszínen van lehetőség szánkó bérlésére is.

A pihenni vágyók pedig a helyi szuvenírárusokat, éttermet és kávézót kereshetik fel, ahol az évszaknak megfelelően forralt bort is fogyaszthatnak, illetve megkóstolhatják a Tátra különleges alkoholos italát a Tátra teát is.

Szabadidőt, illetve a túrából történő vissza érkezésünket követően, kora este elbúcsúzunk a Magas-Tátrától hazafelé vesszük az irányt. Útközben rövid pihenőket tartva a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Tartsanak velünk erre a lélekemelő egynapos kirándulásra!

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

A szlovákiába történő beutazási feltételekről a Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódhatnak, az alábbi linken:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Az utazás időpontja:

2022. december 17. (szombat),

2023. február 4. (szombat)

Indulás:

 • 5:30 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló melletti buszöbölből)
 • 5:45 Nyugati tér (a pályaudvar melletti parkolóból)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.