BELGRÁD, A BALKÁN KAPUJA

2021. július 11. (vasárnap) – garantált indulással

Idei balkáni kirándulásaink közül elsőként a szerb fővárosba, Belgrádba utazunk. Különleges város, ahol a szecesszió találkozik a kora középkori stílusú bizánci templommal, az új Száva-parti városrész a „zimonyi ezredévi emlékkel”, a Zimonyi-toronnyal. Sétánk során a Balkán-szakértő idegenvezetőnk mellett helyi idegenvezető is gondoskodik a város megismeréséről, ahogy a magyar történelem helyi vonatkozásainak elmélyítéséről is. Belgrádi látogatásunk végén pedig Skadarliján, muzsikaszó mellett élhetünk át felejthetetlen gasztroélményeket. 

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Balkán-szakértő idegenvezetőnk mellett helyi idegenvezető is gondoskodik a város megismeréséről, ahogy a magyar történelem helyi vonatkozásainak elmélyítéséről is.

 • Fakultatív vacsorázási lehetőség egy hangulatos étteremben, ahol cigányzene és autentikus enteriőr fogad bennünket, balkáni ételspecialitással.

Az út egyéb értékes adottságai: 

 • Újszerű,  felsőkategóriás autóbusz 

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

14.990 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

15.500 Ft   

A nagyobb létszámú csoportjaink esetében 51-55 személyes buszokat alkalmazunk, és az egy háztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban, 32-45 fővel lehet az utazáson részt venni. A kisebb létszámú csoportjaink esetében 20-24 személyes buszt alkalmazunk, amely esetén nem kerül sor a részvételi díj megemelésére.

ÚJ UTASOK SZÁMÁRA KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ

Ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő,

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
 • az idegenvezetést és csoportkísérést
 • a szervezés díját,
 • Audiós eszközt fülhallgatóval.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 600 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • A belváros és a Szent Száva templom megtekintése helyi vezetővel: 5 €/fő, minimum 25 fő jelentkezése esetén – 20 fő alatt a díj arányosan emelkedik.
 • háromfogásos vacsora Skadarlijaban, Belgrád bűbájos bohémnegyedében: 17-18 €/fő, minimum 15. fő jelentkezése esetén,
  • előétel: zlatibori sonka, zlatibori sajt, kaymak – szerb krémsajt, sült bab, friss ropogós kenyér
  • főétel: kézműves faszenes BBQ szósz, csevap, sertés bordaszelet, sültkrumpli, vegyes saláta
  • desszert: csokoládétorta.

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás, a parkolás díjait és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Reggeli indulásunkat, rövidebb pihenőt és némi várakozást követen lépjük át a magyar-szerb határt. A vajdasági síkságon átutazva közelítjük meg a szerb fővárost. Közben elhaladunk Szabadka és Újvidék mellett, csak a szerémségi Tarcal-hegység magaslatai állják útját tekintetünknek. Mindeközben számtalan érdekességet megtudhatunk kiváló helyismerettel rendelkező, Vajdaságból származó idegenvezetőnktől.

Egyszer csak felbukkannak Újbelgrád magas, szocreál lakótelepei, majd irodaházai és a megérkezünk a Szávához. Itt már érezhető a nagyváros lüktetése, aminek részesei leszünk. A nyüzsgés közepette a közelünkben domborodik a Szent Száva templom hatalmas kupolája. Megpillantjuk a Parlament épületét, a Régi Királyi palotát, amit csak egy gyönyörű virágos park választ el az Új Palotától.

A sétánk során a Balkán-szakértő idegenvezetőnk mellett helyi idegenvezető is gondoskodik a város megismeréséről, ahogy a magyar történelem helyi vonatkozásainak elmélyítéséről is.

Az időnk nagy részét a Kalemegdánon töltjük, ahol valaha Szilágyi Mihály őrizte a déli határunkat. A belső várban áll a Nándorfehérvári ütközet fehér márvány emlékköve, melyen kétnyelvű felirat hirdeti a törökök feletti győzelmet. A helyszínen, a Száva torkolatnál könnyen elképzelhetjük hogyan zajlottak az események, hol álltak a török sátrak, hol húzódott meg Kapisztrán János a toborzott legényeivel, és honnan tört be Hunyadi János a várba, hogy segítséget jelentsen. Messze távolba nézve a Száva fövenyes partjánál kikötött sok hajót látjuk, felettük ívelnek a hidak, melyek összekötik a város különböző részeit. Zimonyt is, ahol áll már több, mint egy évszázada az ún. Hunyadi-torony. Ez az emlék jelezte a királyi Magyarország déli határát. Nem csak magyar, török emlék is van a közelünkben, Mehmed pasa kútja, Damad Ali pasa türbéje.

A legismertebb szobor, egyben Belgrád, illetve Szerbia jelképe is, a Győztes szobra, Ivan Mestrovic alkotása.

Ha végigsétálunk a Knez Mihajova utcán, Mihajova fejedelem lovasszobrát, akkor érezzük meg igazán a főváros hangulatát. Közel az egyetemi város, mindenütt kiülős teraszos helyek, aprólékos díszítésű épületek vesznek körül bennünket.

Pár lépésre a Köztársaság tértől található a mediterrán hangulatú Skadarlija, a bohémnegyed. Közös sétánk után fakultatív vacsoránkat is elkölthetjük egy hangulatos étteremben, ahol cigányzene és autentikus enteriőr fogad bennünket, balkáni ételspecialitással. Ízletes vacsoránkat jó hangulatban elköltve élvezzük Belgrád varázsát az utolsó percekig.

Majd a már ismert útvonalon indulunk vissza az országhatár felé, és a késő esti órákban térünk vissza budapesti kiindulási állomásainkra.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Útjaink során audiós eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink, kényelmesen, a séták közben is részletes tájékoztatást tudjanak adni a vendégeinknek. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/kötbér díját.

Felszállási lehetőségek induláskor Budapesten: 

 • 5:15 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni

  5:30 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)

  Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Vidéki felszállási lehetőségek ezen az úton: 

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Kecskemét, M5 autópályáról letérve az Auchan parkolóban, 88 km,
 • Kiskunfélegyháza, M5 autópálya melletti OMV benzinkút, 114 km,
 • Szatymaz pihenőhely, M5 autópálya, MOL benzinkút, 152 km.

A felszállási lehetőség időpontjáról érdeklődjön irodánktól.

Érkezés: a késő esti órákban, 22.30-23:00 óra körül

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.