ADVENT ZÁGRÁBBAN

ÚTKÖZBEN VARASD VÁROSA

2021. december 4., szombat

Egy szép adventi kirándulás alkalmával Horvátországban járunk, amely során egy ősi magyar településen, Varasdon és a horvát fővárosban, Zágrábban igyekszünk megmutatni vendégeinknek minden szépséget, érdekességet, értéket.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Újszerű, megbízható autóbusz
 • helyi szakvezetés a varasdi Vármúzeumban
 • városnézés Varasdon
 • helyi idegenvezető által vezetett városnéző séta Zágráb belvárosában
 • szabadidő Európa egyik legszebb karácsonyi vásárában

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

15.900 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

16.500 Ft/fő

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • az audiós eszköz bérlésének díját,
 • a szervezés díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • A zágrábi helyi idegenvezetés: 50 Kuna/fő – A díj az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő,

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő, amely az irodában fizetendő,
 • Varasdi vár szakvezetéssel: Felnőtt 30 Kuna/fő, gyermek, diák, nyugdíjas: 25 Kuna/fő – minimum 20 fő jelentkezése esetén
 • Kétfogásos ebéd: 100 Kuna/fő – minimum 20 fő jelentkezése esetén

A kedvezményes jegy vásárlásához személyi igazolványt vagy útlevelet be kell mutatni.

A belépődíjak tartalmazzák az esetleges a parkolási és foglalás díj, valamint az idegenvezető belépődíjainak egy főre jutó részét is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

A reggeli órákban indulunk Budapestről. Még útközben megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audiós eszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott érdekes történeteket és hasznos információkat. A határt átlépve egy ősi magyar településen, Varasdon állunk meg, Európa egyik legszebb barokk városában, mely a török időkben Horvátország fővárosa volt. A város legimpozánsabb látnivalója a Vár. Kezdetben itt egy földvár állt, amelyet a mai napig eredeti állapotban megőriztek. A földvár mögötti kővárat a XII. században kezdték el építeni, amelyet a XIV. században gótikus, majd a XVI. században reneszánsz stílusban építettek át. Helyi szakvezető segítségével ismerhetjük meg a vármúzeumot. Ezt követően az óvárosban sétálunk, amely egy igazi múzeumváros. Macskaköves utcák, hangulatos kávézók, csodás barokk paloták sora jellemzi. A város életében mindig fontos szerepet játszottak a kézművesek. Az Ursulinsk templom mögött egy picike teret találunk, melyet még ma is a kézműves mesterek uralnak, ahol szombat lévén működő piacot is találhatunk.

Varasdi programunk után tovább indulunk a horvát fővárosba, Zágrábba, ahová a délután érkezünk meg. Helyi idegenvezető által vezetett városnéző sétánkat a Jellasics bán téren kezdjük, majd a piacon áthaladva jutunk el a katedrálishoz. A Káptalan domb után, felkapaszkodunk a Felsővárosba, ahol a Szent Márk-templomot látogatjuk meg, valamint a Szábort, a horvát parlament épületét nézzük meg kívülről.

A közös sétánkat követően a szabadidőnket Európa egyik legszebb karácsonyi vásárában tölthetjük el, ahol kedvünkre szerezhetünk be magunknak vásárfiát vagy ajándékot szeretteinknek, de megkóstolhatjuk a helyi ízeket is. A művészetek szerelmesei a Mimara Múzeumot kereshetik fel, ahol olyan elsőrangú festők alkotásait csodálhatjuk meg, mint Caravaggio, Raffaello, Rubens, Velasquez, Delacroix, Renoir vagy Van Dyk. A szabadprogramot követően kora este veszünk búcsút a várostól. Hazautunk során egy rövid pihenőt tartunk, és a késő este folyamán érkezünk meg Budapestre.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Útjaink során audiós eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink, kényelmesen, a séták közben is részletes tájékoztatást tudjanak adni a vendégeinknek. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/kötbér díját. 

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

A horvátországi beutazási feltételekről a Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódhatnak, az alábbi linken:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Az utazás időpontja:

2021. december 4., szombat

Indulás:

 • 6:00 Nyugati tér (a pályaudvar melletti parkoló)
 • 6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

 

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km,
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója,
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km,
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút.

Érkezés: az esti órákban 22:00-22:30 körül

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.