ADVENT MARIAZELLBEN

ÚTKÖZBEN A MELKI APÁTSÁG

2021. december 18. (szombat)

Ezen a kiránduláson Közép-Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelyére, Mariazellbe hívjuk utasainkat. Az 1270 méter magas Bürgeralpe lábánál található zarándokhely adventkor valóságos kis mesevárossá változik. Tartson velünk, és készüljünk fel együtt a várakozásra, töltődjünk fel közösen lelkiekben a Karácsony misztériumára.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Újszerű, megbízható autóbusz
 • a Wachau vidék jelképeként is ismert Melki Apátság megtekintése
 • közös séta Mariazellben
 • ellátogatunk a háromtornyú Bazilikába
 • megcsodáljuk a 130 mozgó figurával rendelkező Mechanikus betlehemet
 • szabadidőnkben sétálhatunk az adventi vásárban, látogatást tehetünk az Arzberger Likőrüzemben, elsétálhatunk a Pirker mézeskalács manufaktúra boltjába

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

15.900 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

16.500 Ft/fő

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • az audiós eszköz használat díját,
 • a szervezés díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • Mechanikus betlehem: 4 €/fő, minimum 20 fő jelentkezése esetén
 • Fakultatív kései ebéd Mariazellben: 14 €/fő (csontleves cérnametélttel+bécsi szelet sertéshúsból, burgonyasalátával+almás rétes), minimum 20 fő jelentkezése esetén.

A belépődíjak tartalmazzák az esetleges a parkolási és foglalás díj, valamint az idegenvezető belépődíjainak egy főre jutó részét. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Kora reggeli indulásunkat követően kisebb pihenőt közbeiktatva, folyamatosan utazunk az alsó-ausztriai Melkbe. A Szent Benedek-rendi apátság a Duna fölé magasodik a Wachau-vidéke jelképeként. A monumentális építészeti remekmű főtengelyének hossza 320 méter, 500 helyiséget foglal magában. Az épületegyüttest az évszázadok során többször átépítették, végleges formáját barokk stílusban nyerte el. Több mint 900 éve élnek itt szerzetesek.  Mint minden bencés kolostorban a templom után a legfontosabb helyiség a könyvtár, amelynek két fő termét is megtekintjük a szakvezetés során. Mennyezetét pompás, 18. századi freskók díszítik. Könyvállománya mintegy 100 000 kötetet számlál. A könyvtár közel kétezer kézirat otthonául is szolgál, amelyek közül egyesek a 9. századból valók. A Melki Apátság az UNESCO világörökségi listán szerepel.

Rövid pihenőt követően tovább indulunk, és a délután folyamán érkezünk meg másik célállomásunkra Mariazellbe. A zarándokhely évente több mint egymillió zarándokot vonz a világ minden tájáról. Nagy Lajos korától a magyarok legnagyobb búcsújáróhelye.

Közös sétánk során megtekintjük a jellegzetes, háromtornyú Bazilikát, mely a város jelképe. Különös módon ötvözi a gótika és a barokk stílus jegyeit. A 13. század elején épült templom legnagyobb, gótikus átalakítását és a kegykápolna megépítését Nagy Lajos királyunknak köszönhetjük. Itt volt eltemetve Mindszenty József bíboros, mielőtt földi maradványait Esztergomba hozták. A templomlátogatást követően betérhetünk a gyertyabarlangba, ahol gyertyát gyújthatunk szeretteink emlékére. Ezt követően idegenvezetőnkkel felsétálunk a Kálváriahegyre, ahol egy magánházban 130 mozgó figurával rendelkező Mechanikus betlehemet láthatunk, mely adventi időszakban különösen aktuális.

A templom előtti térnek varázslatos hangulatot ad az évente megrendezett adventi vásár, ahol a világ egyik legnagyobb adventi koszorúját állítják fel. Itt igényes helyi kézműves termékek, ajándéktárgyak mellett karácsonyi finomságokat is kínálnak.  Látogatást tehetünk a főtéren elhelyezkedő Arzberger Likőrüzemben, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt, természetesen vásárolhatunk is belőle. Elsétálhatunk a 300 éves Pirker mézeskalács manufaktúra boltjába, ahol különleges süteményekből feltétlenül vigyünk haza magunkkal a karácsonyi ünnepekre.

Kora este indulunk vissza Budapestre, és késő este érkezünk haza.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Útjaink során audiós eszközt használunk annak érdekében, hogy idegenvezetőink, kényelmesen, a séták közben is részletes tájékoztatást tudjanak adni a vendégeinknek. A szerződés aláírásával az utazók vállalják, hogy az audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén fizetendő 17.000 Ft/kötbér díját. 

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Az ausztriai beutazási feltételekről a Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódhatnak, az alábbi linken:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Az utazás időpontja:

2021. december 18., szombat

Indulás:

 • 5:15 Nyugati tér (a pályaudvar melletti parkoló)
 • 5:30 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

 

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

Érkezés: az esti órákban 22:30 óra körül

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.