ADVENT BÉCSBEN – HUNDERTWASSER HÁZAI

SZÍNEK, ÁLMOK, RABUL EJTŐ ÜZENET

2022. december 10. (szombat)

Ezen az adventi kiránduláson Bécs egyik különleges házába, a hullámzó falú Hunderwasser Házba hívjuk utasainkat. Programunk után szabadidő keretében lehetőség nyílik, hogy kedvünkre sétáljunk, vásároljunk, puncsot és Sacher-tortát kóstoljunk egyéni ízlés szerint.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Újszerű autóbusz
 • Tematikus idegenvezetés Hundertwasser nyomában
 • Kunst Haus Wien állandó kiállítás megtekintése
 • Séta a Hundertwasser házhoz
 • Délutáni városnéző séta Bécs belvárosában
 • Ebédelési lehetőség a Rosenberger étteremben
 • Szabadidő a Városháza előtti karácsonyi vásárban

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

16.000 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

16.500 Ft/fő

A programváltozat minimum 10 fő jelentkezése esetén indul. Amennyiben nem érjük el a minimális létszámot, a szabadprogramon vehetnek részt a jelentkezők.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást megbízható, újszerű autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő, a törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • bécsi parkolási díj: 6 €/fő

A díjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 650 Ft/fő, 80 év felett: 1.625 Ft/fő
 • Kunst Haus Wien állandó kiállítás: F: 11 €/fő, Gy: 11-18 év között: 5 €/fő, 10 éves korig ingyenes,
 • Ebéd Bécsben: leves + Wiener Schnitzel körettel: 17 €/fő,

A belépődíj tartalmazza a foglalás díját és az idegenvezető belépődíjainak egy főre jutó részét is tartalmazhatják. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Reggeli indulásunkat követően, a forgalom függvényében várhatóan 10 óra után érkezünk Bécsbe. A délelőtt folyamán Hundertwasser, a világhírű osztrák építész és festő alkotásait keressük fel, valamint a tematikus idegenvezetés által útközben munkásságával is megismerkedhetünk. A városba érkezve a Duna-csatorna partján fekvő Spittelau szemétégető mellett haladunk el, amelyet megépítése után két évtizeddel formáltak át a művész tervei alapján egy csúnya, szürke üzemből játékos külsejű, turisztikai látványossággá. Ezt követően ellátogatunk az életmű hagyatékot gondozó Kunst Haus Wienbe, az extravagáns művész munkásságát mutatja be. Az állandó kiállítás egyedülálló keresztmetszetét nyújtja a 2000-ben elhunyt alkotó festményeinek, nyomatainak, építészeti terveinek és iparművészeti alkotásainak. A múzeum megtekintése után átsétálunk a közeli Hundertwasser Házhoz, amely Bécs egyik legismertebb nevezetessége. Az 52 lakásos társasház szép példája annak, hogy az organikus művészet eszközeivel, a vidám színekkel, természetet idéző formákkal, a kiszámítható szabályosságtól oly távol álló játékossággal miként akart a „különc zseni” a modern világban hidat verni ember és természet között. Vallotta, hogy a Paradicsom itt van körülöttünk, csak meg kell látnunk, felfedezni, létrehozni, engedni, hogy kibontakozzon a saját életünkben.

Tudta, hogy a Friedrich Stowasser néven Bécsben született művész eredeti nevét Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser-re változtatta, ami magyarra fordítva annyit jelent: Béketeli Esősnap Sötéttarka Százvíz?  És ez még csak egy a Hundertwasserhez kapcsolódó érdekességek közül, ismerje meg a többit tematikus adventi kirándulásunk alkalmával!

A nap további részét Bécs belvárosban töltjük. Akinek egyéni tervei vannak, kedve szerint töltheti idejét, aki pedig szívesen marad a csoporttal, azzal elindulunk egy kellemes gyalogos sétára. A városnézés során érintjük a Mária Terézia teret, a Burgot, az Operaházat, végig sétálunk a Kärtnerstrassén a Stephansdomig. A városi séta előtt lehetőség lesz egy közös ebédre is egy kedvelt belvárosi gyorsétteremben, ahol stílusosan Wiener Schnitzel-t is fogyaszthatunk.

A szabadidőben érdemes további sétákat tenni az adventi díszbe öltözött utcákon, ellátogatni a Városháza előtti karácsonyi vásárba, válogatni a kézműves remekek közül és persze megkóstolni egy zamatos puncsot vagy forralt bort!

A programok sorrendje az egyes programhelyszínek visszaigazolásainak függvényében változhat.

 

Tartson velünk, fedezze fel, élvezze a sokszínű adventi Bécset saját terve, kedve szerint!

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Az ausztriai beutazási feltételekről a Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódhatnak, az alábbi linken:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Az utazás időpontja:

2022. december 10. (szombat) 

Indulás:

 • 6:00 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar előtti parkoló)
 • 6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatabánya, Vértesszőllős pihenő, M1 autópálya, Mol benzinkút, 61 km
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.