NYÁR ÉJI KONCERT SCHÖNBRUNNBAN

ÉS A SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM ALKOTÁSAI

2023. június 8. (csütörtök)

Egy kulturális élményekben gazdag nyár eleji egynapos kirándulásra invitáljuk vendégeinket Bécsbe és Schönbrunnba. A művészet jegyében fedezzük fel az osztrák fővárost a Kunsthistorisches Museum alkotásain keresztül, emellett a Ring legimpozánsabb épületeivel is megismerkedhetünk. A nap csúcspontja a Schönbrunni kastély parkjában megrendezésre kerülő koncert, a világhírű Bécsi Filharmonikusok közreműködésével.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • a csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • közös bécsi városnéző séta idegenvezetőnkkel
 • a bécsi Szépművészeti Múzeum álandó kiállításának megtekintése
 • ebédelési lehetőség Bécs belvárosában
 • a világhírű Bécsi Filharmonikusok hagyományos nyáréjszakai koncertjének meghallgatása a Schönbrunni kastély parkjában

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

17.900 Ft

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

19.500 Ft   

A részvételi díjak minimum 22 fő esetén értendők. Alacsonyabb létszám esetén a díj arányosan változhat.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:

 • Ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, a díj előzetesen fizetendő.

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ  DÍJAK

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 650 Ft/fő, amely az irodának előzetesen fizetendő,
 • Bécsi Szépművészeti Múzeum szakvezetéssel: F: 23 €/fő, D/NY: 20 €/fő, – minimum 20 fő jelentkezése esetén, 20 fő alatt a díj emelkedik. A megadott belépődíjak a foglalási költségeket, a szakvezetést fordító idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák.
 • Ebédmenü egy belvárosi étteremben: 18 €/fő – csésze leves és bécsi szelet sertéshúsból, körettel – minimum 10 fő jelentkezése esetén,
 • Nyár éji Bécsi Filharmónikusok koncert a Schönbrunni kastélyparkban: ingyenes.

A díjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Ko­ra reg­gel elin­du­lunk au­tó­bus­­zunkkal Bu­da­pest­ről. Úticélunk az osztrák főváros, Bécs.

Az osztrák fővárosba érkezve a Mária Terézia térnél állunk meg autóbuszunkkal. Városnéző sétánk során az óváros és a Ring legkiemelkedőbb építészeti alkotásait keressük fel. Közös sétánk után lehetőségünk lesz ebédünk elfogyasztására is, melyhez egy közeli étteremet ajánlunk vendégeinknek. Az ebédidőt követően visszatérünk a Mária Terézia térre, ahol egy múzeumi kalandozásra invitáljuk Vendégeinket, mégpedig a bécsi Kunsthistorisches Museumba. Megfelelő érdeklődés esetén szakvezetéssel  idegenvezetőnk kíséretében, tolmácsolásában ismerkedhetünk meg a gazdag gyűjtemény híres darabjaival. A sok reneszánsz művész közül itt találjuk Tiziano legtöbb festményét, az igen kis, de annál csodálatosabb életművet hátrahagyó Vermeer egyik legjelentősebb képét és a paraszt Brueghel-ként emlegetett idősebb Pieter Brueghel nagyszerű alkotásait. Merüljünk el együtt a művészet varázslatos világában. Ars longa, vita brevis. – A művészet örök, az élet rövid.

A múzeumlátogatást és szabadidőt követően a késő délután folyamán indulunk el autóbuszunkkal Schönbrunnba. Látogatásunk nem titkolt szándéka, hogy részt vegyünk az osztrák főváros egyik legnépszerűbb kulturális eseményén, a Schönbrunni kastély parkjában 2004 óta megrendezésre kerülő nyáréjszakai szabadtéri koncerten. A világhírű Bécsi Filharmónikusok fellépése évről-évre százezer fős hallgatóságot vonz a helyszínre, de a tv-ben is milliók kísérik figyelemmel. A színpad a kastély mögött kerül felállításra, a nézőtér pedig a Schönbrunni kastély főépülete és a Neptun kút között terül majd el, amely várhatóan a Hietzinger Tor vagy pedig a Meidlinger Tor irányából lesz megközelíthető. Csoportunkkal a koncert kezdete előtt már jóval hamarabb megérkezünk, hiszen amint a látogatók száma eléri a megengedett létszámot, bezárják a park kapuit a további látogatók előtt. A legelszántabb komolyzenei rajongóknak, illetve akik valódi koncertélményre vágynak, érdemes órákkal a koncert kezdete előtt beállni a színpad előtt gyülekező tömegbe, azonban megfelelő állóképesség hiányában vagy mérsékeltebb érdeklődés esetén akár Gloriette dombról, kényelmesen pokrócra vagy plédre letelepedve is megtekinthető a koncert.

Minden esetre érdekes élmény a magaskultúra és a majálisszerű hangulat ezen sajátos keveredése. Ne felejtsünk el plédet és biztonsági okokból esernyő helyett esőkabátot is magunkkal vinni!

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Az ausztriai beutazási feltételekről a Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódhatnak, az alábbi linken:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA

Indulás: 2023. június 8. (csütörtök)

Budapesti felszállási lehetőségek:

 • 8:30 Nyugati tér (Nyugati Pályaudvar melletti parkoló)
 • 8:45 Batthyány tér (a Vásárcsarnok melletti buszmegállóból) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni

Kérjük, hogy legalább 10 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés: az éjszakai órákban, 1:45 körül. Tekintettel a késői hazaérkezésre, Budapesten több megállóhelyet is biztosítunk: Sasadi út, BAH-csomópont környékén, Déli Pályaudvar mellett, Széll Kálmán tér, Batthyány tér, Nyugati Pályaudvar.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.