Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

DR. IGAZ LEVENTE IDEGENVEZETŐNK ÉS ELŐADÁSAI

DR. IGAZ LEVENTE

Történészként és portugál szakos tanárként Levente nem csak kiemelkedő történelmi tudással bír, de tanári vénájának köszönhetően egyben rendelkezik az ismeretek átadásának képességével is. A portugálon felül, spanyolul és angolul is kíválóan beszél. Korábban szinkronszínészkedett, ma publikál, fordít, tanít, idegenvezető, egyben harcművész és  hagyományőrző. Érthetetlen módon államigazgatást végzett, amivel végképp kiérdemelte korának polihisztori címét. Legkedveltebb előfordulási helyei Dél-Amerika és az Ibér-félsziget. Így elsősorban ezekre tájakra is kalauzol bennünket.


LEVENTE  ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK

PORTUGÁLIA BÖLCSŐJE: PORTÓ VÁROSA ÉS A DOURO FOLYÓ TORKOLATVIDÉKE

2020. december 10. (csütörtök) 19:30

Ha valaki a kisebbik ibériai ország bölcsőjének tájait szeretné megismerni, nincs kifogása a mediterrán életérzéstől valamelyest különböző “hűvösebb” emberek és éghajlat, továbbá a bor és az épített kultúra egyaránt érdekli, Portugália egyik, ha nem a leginkább eredeti arcát lelheti meg Portó városában és annak közvetlen környékén. A Douro-folyó hatalmas tölcsértorkolatáig húzódó mai portugál nagyváros megannyi izgalmas élményt kínál, ezekből nyújt ízelítőt az előadás.  


LISSZABON ÉS KÖRNYÉKE - LUZITÁNIA SZÍVE

2021. január 28. 19:30

A portugálok Lisboa (ejtsd “lizsbóa”) formában ismerik országuk a XII. században legfontosabb városává emelkedő egykori római, majd arab kikötőt, amely sok évszázada igaz multikulturális találkozó helyként éli mindennapjait. A zárkózott Portóhoz képest pezsgő hangulatú, máskor, más kerületeiben mégis portugálosan visszafogott Lisszabon magától értetődően Portugália legfontosabb célpontja. Úgy a magában a városban, mint a környékén, egyformán fontos és csábító látnivalók garmadájából válogathatunk, ha úgy döntünk, hogy legalább egy hetet rászánunk erre az útra. Ez alkalommal erre a látnivalókban gazdag vidékre kalauzol minket az Ibériai-félsziget történetét és kultúráját kíválóan ismerő idegenvezetőnk. 


BARCELONA - A BOHÉMEK ÉS KATALÁNOK VÁROSA

2021. február 25. (csütörtök) 19:30

Kép forrása: CD_Photosaddict / Pixabay
Kép forrása: CD_Photosaddict / Pixabay
Kép forrása: katerina zhang / Pixabay
Kép forrása: katerina zhang / Pixabay
Kép forrása: TRAVELKR / Pixabay
Kép forrása: TRAVELKR / Pixabay

Barcelona, egy jelenleg autonóm közösségként létező, gazdag múltú tartomány és nép magával ragadó, a katalánok Spanyolország más régióitól nem csak nyelvében különböző, csodálatos fővárosa. Gaudí, Güell, Picasso és megannyi más maradandót alkotó, bohém, vagy éppen tragikus sorsú (élet)művész tevékenységének színtere, ahol természetesen sok “spanyolos dologba” is belekóstolhatunk, hiszen a lakói sok-sok évszázados szimbiózisban élnek a Földközi-tenger nyugati partjain és az ahhoz legközelebb eső Baleári-szigeteken is. Idegenvezetőnk kalauzolásával ezt a színes várost fedezhetjük ezen az estén.


Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.