Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

DÁVID FERENC IDEGENVEZETŐNK ÉS ELŐADÁSAI

DÁVID FERENC

Ferenc földrajz szakott végzett és történelem szakon tanuló idegenvezetőnk, aki több éven át élt és tanult Lengyelországban, amely elsődleges úticéljának számít, amikor csoportok kíséréséről van szó. Helyben szerzett személyes tapasztalatai, széleskörű történelmi, kulturális ismeretanyaga, valamint közel anyanyelvi szintű lengyel nyelvtudása az egyik leghitelesebb idegenvezetővé teszi Lengyelország területén. Kíváncsi természete sokszor hajtja kevéssé ismert területek felé, így járt már olyan embertpróbáló vidéken is, mint a hideg Szibéria. Az a fajta munkáját hivatástudattal és szerettel végző idegenvezető, aki azt éli meg örömként, amikor láthatja az utasok arcát, amikor először pillantják meg a Wavelt Krakkóban vagy a Szent Vitus székesegyházat Prágában. 


FERENC ÁLTAL TARTOTT ONLINE ELŐADÁSOK

IDŐUTAZÁS A KÖZÉPKORI KRAKKÓBA

2020. december 15. (kedd) 19:30

A karnyújtásnyira található Krakkó középkori utcáin több száz éves épületek között sétálhatunk órák hosszat, miközben a paloták díszes falai szinte megszólítanak minket. A középkori miliő egyáltalán nem jelent ódon hangulatot, a város fiatalos, egész évben élettel teli. Posztócsarnok, Mária-templom, Wawel, hogy csak néhányat említsünk a rengeteg látnivaló közül, amelynek soraiban számos magyar emlékkel is találkozhatunk. Ebbe a számtalan magyar vonatkozással rendelkező történelemitta miliőbe kísér minket képzeletben Lengyelországot jól ismerő idegenvezetőnk ezen az estén.


UTAZÁS A VILÁG LEGHOSSZABB VASÚTVONALÁN A VILÁG LEGHIDEGEBB LAKOTT TÁJÁRA

2021. február 9. (kedd) 19:30

Az orosz hideget csak akkor érti meg az ember, ha megtapasztalta. Azt nem lehet elképzelni, hogy milyen a mínusz harminchat fokban fáj levegőt venni. Senkit nem kell győzködni, hogy takarja el az arcát. A sál azonban csak félmegoldás. Az ember lélegzik. A lélegzet párája megfagy. Percek alatt vékony jégréteget képez a sálon, amely hamarosan ráfagy az ember arcára… Ebbe az embert próbáló térbe repülünk gondolatban idegenvezetőnkkel ezen az estén. Készítsük a sapkákat, sálakat, nehogy átfázzunk már a gondolatbeli megtapasztalástól is!


VONATTAL BELSŐ-ÁZSIÁBAN

2021. február 18. (csütörtök) 19:30

A szibériai utazás folytatásaként keresztülvonatozunk Mongólián, Kínán, Kazahsztánon és Üzbegisztánon. Rövid látogatásokat téve közben a térség nagyobb városaiban, Ulánbátorban, Pekingben, Almatyban, Taskentben és Szamarkandban, valamint ellátogatunk Kirgizisztán hófödte hegycsúcsai közé is.


A KRAKKÓN TÚLI LENGYELORSZÁG

2021. március 4. (csütörtök) 19:30

Kép forrása: Małgorzata Duszyńska Pixabay
Kép forrása: Małgorzata Duszyńska Pixabay

A magyar utazó, ha Lengyelországba visz az útja, általában Krakkót és a határmenti területeket látogatja meg. Nincs ebben semmi hiba, hisz rengeteg csodás látnivaló van dél-Lengyelországban. Érdemes azonban egy kicsit messzebre is utazni az országban, ugyanis Krakkón túl is rengeteg a gyönyörű hely. Utunk során meglátogatjuk többek között a "lengyel Szentendrét", Kazimierz Dolnyt; a magyar pálosok által alapított częstochowai kolostort; Kopernikusz városát, Toruńt; Európa egyik legnagyobb középkori lovagvárát, a malborki várat; Gdańskot, ahol rövid ideig Rákóczi Ferenc is élt; valamint Wrocławot, ahol a Városháza épületében, még a mai napig is hirdeti egy dombormű, hogy Mátyás király egykor elfoglalta a várost.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.