Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

BLED ÉS BOHINJ

Kikapcsolódás Európa „Zöld szívében”

Forrás: Francisco Ghisletti / Unsplash
Forrás: Francisco Ghisletti / Unsplash
Forrás: Arnaud Steckle / Unsplash
Forrás: Arnaud Steckle / Unsplash
Forrás: jiriposival0 / Pixabay
Forrás: jiriposival0 / Pixabay

Szlovénia festői szépsége magával ragadó, elbűvöli az ide látogatókat. A páratlan természeti környezetből felsejlik Bled és Bohinj képe, mintha csak egy piktor álmodta volna vásznára. Bled idillikus szigete a türkizkék tó közepén, a Júlia Alpok által körülölelve vagy a Bohinj völgyében futó Radovna-folyó emlékképe sokáig elkísér bennünket.

1. nap: Ko­ra reg­gel in­du­lunk el au­tó­bus­­zunkkal Bu­da­pest­ről és a megadott felszállási helyszínekről. A dél­előtt fo­lya­mán megállunk Ptujska Gorában, ahol felkeressük a gótikus Zarándoktemplomot és megtekintjük a Köpenyes Madonna oltárát. Tovább folytatva utunkat néhány óra múlva megérkezünk a Vintgar-kanyonhoz, ahol kiépített járófelületen, pallókon, ösvényeken, haladva fedezzük fel a szurdokot a patak mentén. Utunk során elhaladunk a 33,5 m magasan átívelő bohinji vasútvonal kőhídja alatt is, mely 1906 óta szervesen beépült a látképbe. Ezt követően Bled-be indulunk, a tradicionális és világhírű klimatikus üdülőhelyre. Ismerkedünk a várossal, a tóval majd pletnával (evezős csónak) felfedezzük a tó közepén fekvő szigetet. A szabadidőnk végeztével ismét pletnára szállunk, hogy visszatérjünk a szállodához. Elfoglaljuk szobáinkat, és elfogyasztjuk vacsoránkat a tóparti étteremben. a tóparthoz közeli szállodánk lehetővé teszi, hogy szabadidőnkben a tó körül sétálhassunk.

2. nap: Reggeli után Bohinj-ba indulunk. Autóbu­szunk a Savica forrás aljához viszi csoportunkat, a forráshoz in­du­ló tú­rák ki­in­du­ló­pont­jához. Itt megkezdjük az ötszáz lépcsőfokos túránkat, amelynek végén páratlan látványban lesz részünk, megpillantva a sziklafalból előtörő forrást és a vízesést. A kirándulás végeztével ugyanazon az útvonalon visszasétálunk az autóbuszhoz. Útközben megállva egy katonai temetőben főhajtással tisztelegünk az I. világháborúban elesett hazánkfiai előtt. A rövid továbbutazást követően a festői Bohinji-tóhoz érünk, ahol a csodás kilátás mellett, a tóparti Keresztelő Szent János templomot tekinthetjük meg. Számos élménnyel gazdagodva indulunk haza. Hazaúton megállót tartunk a felerészt magyarlakta Dobronákon, hogy a vacsoránkat a helyi magyar  étteremben költhessük el. A késő esti órákban érkezünk haza.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás teljes mértékben a Pannonia Travel  (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 


Utasaink visszajelzéseiből:

„Egy kétnapos Bled-Bohinj kiránduláson vettünk részt április hónapban. Minden szempontból elégedettek voltunk és sok pozitív élménnyel gazdagodtunk. Tetszett a szállás, jó volt az ellátás, kényelmes a busz, kedves és felkészült az idegenvezető. Köszönjük az utazási irodának a szervezést. Csak ajánlani tudom!”

„Július utolsó hétvégéjén vettünk részt egy szlovéniai utazáson a Bledi és a Bohinji tóhoz veletek. A csodás helyszínen túl rengeteg érdekes történelmi és kulturális hátteret tudtunk meg kedves idegenvezetőnktől Gyuritól. Köszönjük a figyelmességet, felkészültséget és jókedvet, amivel megkoronázták utunkat.”

„Első utunk volt a Pannónia Program- és Utazási Irodával a Bledi út. Tesómmal utaztunk, és nagyon jól éreztük magunkat. Gyönyörű helyeket láttunk, nagyon kedves, felkészült idegenvezetőnk volt. Mindenképpen tervezunk még utazást a Csapattal.”


Az utazás időpontja: 2020. augusztus 1-2. (szombat-vasárnap)


Indulás:

 • 5:30 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 5:45 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl, minimum 10 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, M. Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.


Érkezés haza: a késő esti órákban, 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 39.900 Ft/fő                     Részvételi díj: 42.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást, megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
 • a Bledi-tóhoz közeli háromcsillagos szállást,
 • svédasztalos félpanziós ellátást, vacsora egy tóra néző, panorámás étteremben,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.

A szálláshely a bledi tónál a tóparti úton található, néhány perc sétára a tótól, így este és reggel is kiváló lehetőség nyílik a tengerszemben gyönyörködni, a parton sétát tenni. A reggeli és a vacsora is büfé jellegű, ezeket a szomszédos hotelben, vagy a panorámaétteremben fogyasztjuk el.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – az újutasok által fizetendő,
 • 2 % útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 21.800 Ft,
 • idegenforgalmi adó, illeték, audiós eszköz, autópályadíj, útadó: 23 €/fő, amely a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő.


Várható belépődíjak (külön fizetendő):

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 1.040 Ft/fő, 70 év és a felett 1.560 Ft/fő
 • Vintgar-kanyon, egy irány: F: 11 €/fő, D/NY: 8 €, Gy (6-15 éves korig): 3 €/fő, 6 év alatt: 2 €/fő,
 • Pletna hajózás: 15 €/fő,
 • Bohinj - Savica: 4 €/fő,
 • Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital (bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 14 €/fő.

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás, a parkolás díjait és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Utasaink véleményeiből:

"Szlovéniában voltunk velük, kiváló, tiszta szállodában volt az elhelyezésünk és a legjobb fej, rugalmas, felkészült idegenvezető vitt végig minket az úton, akivel valaha is találkoztunk!"

"Egy kétnapos Bled-Bohinj kiránduláson vettünk részt április hónapban. Minden szempontból elégedettek voltunk és sok pozitív élménnyel gazdagodtunk. Tetszett a szállás, jó volt az ellátás, kényelmes a busz, kedves és felkészült az idegenvezető. Köszönjük az utazási irodának a szervezést. Csak ajánlani tudom!"

"Július utolsó hétvégéjén vettünk részt egy szlovéniai utazáson a Bledi és a Bohinji tóhoz veletek. A csodás helyszínen túl rengeteg érdekes történelmi és kulturális hátteret tudtunk meg kedves idegenvezetőnktől. Köszönjük a figyelmességet, felkészültséget és jókedvet, amivel megkoronázták utunkat."

"Első utunk volt a Pannonia Program- és Utazási Irodával a Bledi út. Tesómmal utaztunk, és nagyon jól éreztük magunkat. Gyönyörű helyeket láttunk, nagyon kedves, felkészült idegenvezetőnk volt. Mindenképpen tervezunk még utazást a Csapattal."


Vevőtájékoztató

COVID19 intézkedések az ügyintézés során:

 • a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
 • a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket.
 • útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 11-13 és 13:30-18 óra között.
 • Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 


COVID19 intézkedések a buszos útjaink során:

 • minden buszos utazásunk esetén audiós eszközöket alkalmazunk, így idegenvezetőnket az egészségügyi védőtávolság betartása mellett is tisztán és érthetően hallják,
 • minden buszos utunk esetén ajánlott a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazása,
 • a buszos  partnereink a buszokat minden utazás előtt teljes körűen fertőtlenítik és minden felszálláskor biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • mennyiben járványügyi korlátozás miatt nem indulhat el a program, úgy a befizetett díj teljes összegét, utalvány formájában, egy éven belül tetszés szerint felhasználhatja meghirdetett utazásainkra.


A szerződéskötés folyamata:

 • a bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: https://pannoniatravel.hu/jelentkezes ​,
 • az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye,
 • a bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat,
 • bankszámla adatok: K&H Bank, HUF számla: 10404065-50526968-72661005
 • felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel,
 • az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.


Elérhetőségek:

 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12. - a személyes ügyintézés átmenetileg szünetel,
 • e-mail cím: info@pannoniatravel.hu -ügyintézési idő: hétfőtől péntekiig 10:00-18.00 óra,                              
 • Telefonszám: +3630/592-6107 - ügyintézési idő: hétfőtől csütörtökig 13:00-18:00 óra ​között,                            
 • Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu,
 • Irodánk a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.

Cégadatok:

 • utazási iroda: Pannonia Program- és Utazási Iroda,
 • engedélyszám: U001537,
 • cégnév: Pannonia Humana Kft.,
 • adószám: 23006382-2-13, közösségi adószám: HU23006382,                            
 • székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.,
 • cégjegyzékszám: 13-09-188374.
 • bank adatok: HUF számla: 10404065-50526968-72661005, IBAN számlaszám: HU64 10404065-50526968-72661005, SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB