TERMÉSZETKÖZELI ÉLMÉNYEK A BÜKK KELETI KAPUJÁBAN

Gyuri bácsi (a bükki füvesember) gyógynövény kertje, Hámori-tó, Anna-barlang, Szinva-vízesés Lillafüreden, kisvonatozás a bükki erdőkben, séta Diósgyőrön

2022. szeptember 24. (szombat)

Ez alkalommal egy testi és lelki feltöltődést hozó egynapos kirándulásra invitáljuk utasainkat a Bükk-hegység kristálytiszta levegőjű erdeibe. A természet gyógyerejével ismerkedünk a bükki füvesembernél, Gyuri bácsinál. Sétálunk a festői Hámori-tó környékén, felkeressük az ottani Függőkertet és vízesést, ahol lesz lehetőségünk meglátogatni az Anna-barlangot is. Végül levezetésként sétát teszünk Diósgyőr hangulatos főutcáján.

Képek forrása: mtu.gov.hu, pixabay.com

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

Különleges látnivalók és magas színvonalú idegenvezetés: 

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri,
 • kis vagy közepes létszámú csoport,
 • az autóbuszos utazás újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • Gyógynövénytúra a bükki füvesember, Gyuri bácsi gyógynövénykertjében,
 • Erdei kisvasutazási lehetőség Magyarország egyik legszebb erdei vasút nyomvonalán,
 • Szabadidő és feltöltődés a lillafüredi Hámori-tó körül, sétálási lehetőség a Függőkertben, ahonnan a Szinva-vízesés is szépen látható,
 • Fakultatív látogatás az Anna-barlangban,
 • Szabadidő és kikapcsolódási lehetőség Diósgyőrön

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

15.500 Ft

RÉSZVÉTELI DÍJ: 

15.900 Ft

A részvételi díjak minimum 22 fő esetén értendők. Alacsonyabb létszám esetén a díj arányosan változhat.

SZÉP Kártyával is fizethető:

A SZÉP-kártya elfogadóhelyeken 2022. december 31-ig bármilyen alszámla (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) egyenlege felhasználható bármely másik alszámlához tartozó szolgáltatás kifizetésére.

Az alapesetben 2021.05.31-én lejáró SZÉP kártya egyenleg visszavonásig, de legalább a vészhelyzet megszűnését követő 60. napig nem jár le, jelenleg 2022. augusztus 30-án.

-Magyar Közlöny-

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás 36-48 személyes Setra autóbusszal – kiscsoport esetén 20-22 személyes újszerű Mercedes busszal.

KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK: 

 • ügyfél regisztrációs díj: 2.500 Ft/fő, – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)

VÁLASZTHATÓAN KÜLÖN FIZETENDŐ DÍJAK:  

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 400 Ft/fő, amely az irodának előre fizetendő,
 • Kertséta Gyuri bácsi gyógynövény kertjében: 1.700 Ft/fő
 • Erdei kisvonatozás egy irányú jegy (visszafele könnyed sétát teszünk): F: 1.800 Ft; GY (3-14 év), D, NY (65 év felett): 1.300 Ft
 • Anna barlang belépőjegy: F: 1.700 Ft; NY, D, GY: 1.200 Ft

A belépődíjak az esetleges foglalási és parkolási díjakat és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák. A díjak az utazás során az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Kora reggeli indulásunkat követően a sűrű erdőkkel borított bükki hegyek által ölelt völgykatlanban fekvő Bükkszentkeresztre utazunk. A hegyek által szelektől óvott, kristálytiszta hegyi levegővel, gyönyörű természeti környezettel rendelkező falu a gyógynövénytermesztők igazi paradicsoma. Elsőként a falu legismertebb gyógynövényszakértőjének, a bükki füvesembernek, Gyuri bácsinak kertjét keressük fel, ahol szakvezetés keretében ismerjük meg ezt a különleges gyógynövénybirodalmat. A kertséta végén lesz lehetőségünk egészségünket segítve lesz lehetőségünk vásárolni az itteni magas minőségű teakeverékekből, tinktúrákból, gyógyfüves alvópárnákból.

Innen továbbindulva a Bükk keleti kapujához, a Garadna patak völgyében fekvő Lillafüredre utazunk. Lesétálunk a Hámori tó partján magasló Palota Szálló függőkertjén keresztül a híres Szinva-vízeséshez, mely József Attilát is megihlette. A vízesés alján található az Anna-barlang. A világon hat ehhez hasonló barlang létezik, de összesen csak három látogatható. A Szinva patak forrás vizéből kivált mésztufából 150-200 ezer évvel ezelőtt kezdett kialakulni, de ez a folyamat még napjainkban is tart. A barlang területén fakad az Anna-forrás, amely Miskolc vízkészletének jelentős részét adja. Helyi vezetővel fél óra alatt járjuk be a látogatható szakaszt. A plusz 10 fokos állandó hőmérséklet miatt megfelelő ruházat ajánlott. Itt tartózkodásunk alatt lehetőség lesz szabad idő keretében egyénileg elfogyasztani ebédünket, sétálni egyet a Hámori-tó partján.

A Lillafüreden töltött szabadidő alatt, akinek van kedve erdei kisvonttal és gyalogosan tett könnyű, mini túrán vehet részt idegenvezetőnk kíséretében. Ennek keretében a Hámori-tó partjától erdei kisvonattal utazunk egészen Diósgyőrig vagy Majláthig*, ahol buszunk vár bennünket.

Mivel a Tündérkert szolgáltatásai jelenleg nem üzemelnek, ezért itt csak rövid sétát teszünk. Majd a felújítás alatt álló Diósgyőri vár előtt elnyúló Vár utcában teszünk közös sétát. A történelmi környezet és a több szász éves fák együttes képe különleges atmoszférát kölcsönöz a helyszínnek.

A napunk záróakkordjaként pedig a helybéliek körében közkedvelt Kisgergely cukrászda kézműves süteményei és fagylaltjai tehetik teljessé a napunkat.

Szabadidőnket követően élményeinkkel lélekben feltöltekezve indulunk hazafele.  Budapestre a kora esti órákban érkezünk vissza.

* Erdei kisvonat felújítási információ: A lillafüredi kisvonat Hámori-tó-Újmassa szakasza jelenleg felújítás alatt áll, a szakasz várható átadási ideje 2021 május vége. Amennyiben az utazás idejére mégsem kerülne átadásra ez a pályaszakasz, úgy a Hámori-tó-Diósgyőr szakaszt lesz lehetőségünk kisvonattal megtenni a tervezett Hámori-tó-Újmassa szakasz helyett. Mind a két szakasza a kisvonat pályájának bámulatosan szép.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

AZ UTAZÁS IDŐPONTJA

 • 2022. szeptember 24. (szombat)

Felszállási lehetőségek induláskor Budapesten: 

 • 6:15 Batthyány tér(Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl) – minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni
 • 6:30 Nyugati tér(Nyugati pályaudvar melletti parkoló)

 Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Szilas Pihenőhely, M3 autópálya, Shell benzinkút, 12 km,
 • Kerekharaszti Pihenőhely, M3 autópálya, MOL benzinkút, 51 km,
 • Rekettyés Pihenőhely, M3 autópálya, MOL benzinkút, 106. km.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

 

Érkezés: az esti órákban, 20:30-21 óra körül.

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy 2022. március 7-től a belföldi utazásokon való részvétel érdekében nem kötelező a védettségi vagy oltási igazolványok megléte, és az utazás során nem kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. Elővigyázatosságból, a saját egészségünk védelme érdekében, továbbra is ajánlott a maszk viselése, ugyanakkor amennyiben valaki fertőző betegnek érzi magát, úgy kérjük, hogy a mások egészségének védelme érdekében ne vegyen részt az utazáson.