TATAI ÖREG-TAVI VADLÚD SOKADALOM

KÁROLYI KASTÉLY – KAMALDULI REMETESÉG

2022. november 26. (szombat) – GARANTÁLT INDULÁSSAL

Kirándulásunk programja kiválóan alkalmas arra, hogy kissé elcsendesülve lélekben is felkészüljünk a közelgő adventi időszakra. Szenteljünk egy egész napot a csendnek és a befelé fordulásnak. Utunk során egy csodás kastélyt keresünk fel a Vértes hegység mentén, Majkpusztán betekintést nyerünk a Kamalduli Remeteség „néma barátainak” életébe, Tatán a „Vizek városában” részt veszünk az Európa-szerte egyedülálló csendes fesztiválon, a Tatai Vadlúd Sokadalmon.

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI, AMIÉRT ÉRDEMES RAJTA RÉSZT VENNI: 

AZ UTAZÁS LEGÉRTÉKESEBB ELEMEI:

 • A csoportot nagy helyismerettel rendelkező, művelt, segítőkész idegenvezetőnk kíséri
 • Újszerű autóbusz
 • megismerhetjük a kalandos történetű Károlyi Kastélyt Fehérvárcsurgón
 • Majkpusztán beleshetünk a némaságot fogadó szerzetesek életébe a Kamalduli Remeteségben
 • felfedezzük a tavak városát, Tatát
 • részt veszünk a XXI. Tatai Vadlúd Sokadalom rendezvényen
 • szemtanúi lehetünk, ahogyan az Öreg-tó víztükrére sok ezernyi vadlúd érkezik vissza a behúzás idején

TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

13.580 Ft/fő

ÚJUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 

13.980 Ft/fő

SZÉP Kártyával is fizethető:

A SZÉP-kártya elfogadóhelyeken 2021. december 31-ig bármilyen alszámla (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) egyenlege felhasználható bármely másik alszámlához tartozó szolgáltatás kifizetésére.

Az alapesetben 2022.12.31-én lejáró SZÉP kártya egyenleg visszavonásig, de legalább a vészhelyzet megszűnését követő 60. napig nem jár le.

-Magyar Közlöny-

A részvételi díjak minimum 22 fő esetén értendőkAlacsonyabb létszám esetén a díj arányosan változhat.

ÚJ UTASOK SZÁMÁRA KÖTELEZŐEN KÜLÖN FIZETENDŐ

Ügyfél adminisztrációs díj: 3.000 Ft/fő törzsutasaink által nem fizetendő, közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén, az irodában előzetesen fizetendő

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: 

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,

KÜLÖN FIZETENDŐ BELÉPŐK ÉS DÍJAK

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: Felnőtt: 450 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • Károlyi kastély helyi idegenvezetéssel: Felnőtt: 2.000 Ft/fő, Diák/Nyugdíjas: 1.500 Ft/fő (Minimum 20 fő jelentkezése esetén)
 • Kamalduli Remeteség helyi idegenvezetéssel:
  • Felnőtt: 3.500 Ft/fő, Diák/Nyugdíjas: 2.200 Ft/fő, 70 év felett: 700 Ft/fő (Minimum 20 fő jelentkezése esetén)
  • Fotó – videojegy: 1.500 Ft/Fő (a kiállításokban való fotózásra)
 • Kuny Domokos Múzeum csoportosan tárlatvezetéssel (15 fő alatt nincs szakvezetés): Felnőtt: 2.400 Ft/fő, Diák/Nyugdíjas: 1.600 Ft/fő, 70 év felett: 800 Ft/fő

vagy

 • Tatai Esterházy-kastély egyénileg: F 3.000 Ft/fő, Ny: 1.500 Ft/fő + 1.000 Ft/fő audioguide

A díjak a foglalási és parkolásdíjakat, valamint az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák. A díjak az idegenvezetőnek Forintban fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

AZ ÚT RÉSZLETES PROGRAMJA

Reggeli indulásunkat követően első megállónk Fehérvárcsurgón lesz, ahol távol a városok nyüzsgő zajától, de mégis elérhető távolságban található impozáns Károlyi kastélyt tekintjük meg. A kastély építése annak a Heinrich Kochnak a tervei alapján történt, aki a pesti Károlyi palota átépítését is végezte, de a bécsi építészt az itteni építkezésben Ybl Miklós képviselte. A háborút követően 1980-ban kezdődtek a felújítási munkálatok, melyek 2011-ben fejeződtek be. Azóta a kastély újra a régi pompájában fogadja az ide látogatókat. Vezetett sétánk alkalmával bejárjuk az épület néhány helyiségét, megismerkedünk a ház kalandos történetével, a Károlyi család életútjával. Távol a város zajától egy rövid sétát tehetünk a több mint száz éves ősfák között a park egy részében, mely természetvédelmi terület.

Rövid utazást követően érkezünk meg Majkpusztára, a Kamalduli Remeteségbe, ahol a csend lakik. A barokk épületcsoport idilli környezetben, egy gyönyörű park közepén épült tizenhét remetelakkal, templommal és a hozzá tartozó rendházzal. A látogatóközpontban egy múzeumot hoztak létre, ahol megismerhetjük a remeteség történetét és az itt élők életmódját. Szakavatott helyi vezetővel bejárjuk a területet, betekintést nyerünk a némaságot fogadó szerzetesek cellaházaiba, mindennapjaiba. A fehércsuhás szerzetesek életmódja sokaknak meglepő lehet, hiszen a lelki tökéletességre törekedve, magányosan, némaságban éltek a kis remetelakokban, a külvilágtól elzártan.

A lelki feltöltődés után elindulunk Tatára, amelyet a tavak és a malmok városának is szoktak nevezni, mivel területén öt tó és tizenöt malom található. Érkezésünket követően elvegyülünk a XXI. Tatai Vadlúd Sokadalom rendezvényen. A vadludak vonulása az őszi-téli időszak nemzetközi hírű és különleges eseménye, természetkedvelők, madárbarátok, madarászok százait vonzza. Szemtanúi lehetünk, ahogyan az Öreg-tó víztükrére sok ezernyi vadlúd érkezik vissza a behúzás idején. Madárgyűrűzési bemutatón is részt vehetünk, de lehetőség van teleszkópos madármegfigyelésre is, amellyel szinte testközelből láthatjuk az egyébként félénk madarakat. Végig nézhetjük a helyi és hazai termékeket kínáló kézművesek vásárát, ahonnan némi vásárfiával térhetünk haza. Alternatív programként ajánljuk az útitársak figyelmébe a Kuny Domokos Múzeum értékes kiállítását is.

Most azoknak a vendégeinknek is érdemes ezen az utazáson részt venni, akik az elmúlt 7 évben velünk tartottak ezen az úton, hiszen időközben eredeti fényében tündököl a barokk stílusban épített tatai Esterházy-Kastély. A Béke-szigete elnevezésű, élményalapú tárlat a grófi család hétköznapjait és nemzetközi jelentőségét mutatja be. A kastély 27 termében, korhűen berendezett enteriőrökben izgalmas műtárgyak mesélnek az Esterházyak fraknói ágának múltjáról. Mivel a tatai látogatásunk csak az egyik programhelyszín meglátogatását teszi lehetővé tárlatvezetéssel ezért az Eszerházy-kastélyt ezúttal egyénileg tekinthetik meg a rendelkezésre álló szabadidőben.

A programot követően visszaindulunk Budapestre, ahová az esti órákban érkezünk vissza.

Megjegyzés: Gondos szervezésünk ellenére a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 

Az utazás időpontja:

 1. november 26. (szombat)

Indulás:

7:00 Nyugati tér (Nyugati pu. parkoló)

7:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállónál)  

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL benzinkút, 10 km

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés haza: az esti órákban, 19:30 körül

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után.