Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENT SOPRONBAN

SOPRONBÁNFALVI KOLOSTORÉPÜLET ÉS HARRER CSOKOLÁDÉMANUFAKTÚRA LÁTOGATÁS

Kép forrása: mtu.gov.hu
Kép forrása: mtu.gov.hu
Kép forrása: mtu.gov.hu
Kép forrása: mtu.gov.hu
Kép forrása: mtu.gov.hu
Kép forrása: mtu.gov.hu

Egyedi adventi kirándulásunk keretében felkeressük a gyönyörűen felújított egykori pálos kolostort Sopronbánfalván, sétálunk „a leghűségesebb város” ékszerdobozhoz hasonló belvárosában és felkeressük az ízletes finomságokat kínáló Harrer csokoládémanufaktúrát, útközben megállunk Balfon, a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában készült ivókútnál. Tartson velünk erre a különleges útra, és fedezzük fel együtt a különleges helyszíneket, azok szépségeit, ismerjük meg az ott élők történetét és éljük át az advent hangulatát, kóstoljuk meg ízeit.

Ko­ra reg­gel in­du­lunk au­tó­bus­­szal Bu­da­pest­ről, a megadott helyszínekről. Első állomásunk a Balf lesz, a kénes gyógyvízéről híres település, ahol felkeressük az itteni gyógyvíz kóstolására alkalmas, Zsolnay Porcelánmanufaktúrában készült, kerámia-eozin mázas ivókutat. A kút szabadon csordogáló vize igen gazdag, többek között magas kénhidrogén tartalommal bír.  A kút Zsolnay díszítése a Fertő kultúrtáj élővilágának neves képviselőit is megjeleníti.

Ezt követően továbbutazunk Sopron kertvárosához tartozó Sopronbánfalvára, ahol az egyik legfestőibb fekvésű pálos (később karmelita) templom és kolostor fekszik. A Bánfalva látképét uraló magaslaton található templomhoz különleges hangulatú szobrokkal szegélyezett, 88 fellépős barokk lépcsősoron át vezet az út. A Mennyek királynője templomban és a hozzá tartozó kolostorban a tiszteletre méltó pálos és a visszahúzódó karmelita rend nyomába szegődünk. Az épületegyüttest gyönyörűen felújították, számos, eredeti részét gondosan restaurálva keltettek új életre. Megnézzük az egykori szerzetesi iskola oktatótermét, amelynek ácscsillagokkal díszített, 1650-es években készült 14 méteres faragott mestergerendája a mai napig tartja a mennyezetet és különlegességnek számít szerte Közép-Európában. A látogatásunk során láthatunk még igazi átadó szekrényt a karmelita időszakból, amelyet zsilipelésre (érintkezés nélküli átadásra) használtak az elszigetelődött apácák. 

Programunk után röviddel a különleges és romantikus szépségű Sopronba, Civitas fidelissima, azaz a Leghűségesebb városba érkezünk. Sopron területén már a rómaiak idején a Borostyán-kő útvonal menti várost találunk Scrabantia néven. A honfoglalás kora óta pedig fontos határmenti város szerepét játszotta a magyar történelemben. A séta során végigjárjuk a páratlan szépségű utcákat és tereket, bebarangoljuk a város zárt, ősi városmagját.  Sétánkat a város Fő terén kezdjük, melynek alaprajza a XII. század óta semmit sem változott. A teret szinte uralja a magyarországi barokk szobrászat egyik legértékesebb alkotása, az a Szentháromság-szobor, amelynél először készült kültéri csavart oszlop Közép-Európában. Továbbhaladva megismerkedünk a város alapító legendájával és megtudjuk melyik volt Sopron első épülete. A Sopron jelképét jelentő Tűztorony Hűség kapujában emlékszük vissza az 1921-es népszavazásra, amikor az itteniek hazaszeretete és Magyarország mellett voksolása a települést a hűség városává tette, ha időnk engedi közösen felmegyünk a Tűztoronyba is, hogy Sopron varázslatos belvárosát madárnézetből is szemügyre vehessük, de a sétánkat követő szabadidőben egyénileg biztosan meglátogathatjuk.

Városi sétánk során felkeressük a Fő téren található, csodaszép Storno-házat és azt a Kecske-templomot, amelyben két királyné és egy királykoronázást, valamint öt országgyűlést tartottak. A belváros több díszes főúri palotája mellett sétálva, a nemesek életéről szóló történetekkel repülünk vissza az időbe. 

A sétánkat után, a szabadidőben lehetőségünk lesz közösen fakultatív jelleggel elkölteni az ebédünket, vagy egyénileg is elfogyaszthatjuk a belváros egyik hangulatos éttermében. A felfrissülést követően folytathatjuk szabadidőnket, vagy idegenvezetőnk kíséretében kereshetjük fel a Harrer cukrászda és Csokoládéműhelyt, amelynek kóstolóval egybekötött programján helyi vezetéssel vehetünk részt. A fakultatív programon résztvevőkkel visszatérve a Sopronba lehetőségünk lesz megtekinteni tárlatvezető segítségével a Storno-gyűjteményt, amely során bepillanthatunk a kéményseprőből restaurátorrá vált, művészlélekkel megáldott tulajdonosa életébe is.

Ezt követően szabad időnkben fedezhetjük fel az advent fényeiben pompázó belvárost.

Számos szép élménnyel gazdagodva az esti órákban indulunk haza, és a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat, egyes programok esetleg el is maradhatnak.

Szellemi termék védelme: A fenti programleírás a Pannonia Travel (Pannonia Humana Kft.) szellemi terméke és tulajdona. Annak engedély nélküli részleges vagy teljes másolása, terjesztése, kereskedelmi célra történő felhasználása jogszabályba ütközik és jogi intézkedéseket von maga után. 


Utasaink visszajelzéseiből:

"Nagyon kellemes családi élmény volt az egy napos adventi kirándulásunk! Sopronban egy csokigyárban, legalább 30 féle csokit kóstolgattunk, majd a vásárban, (természetesen forralt bort szürcsölgetve) csodáltuk a szép kézműves termékeket, és vásárolgattunk 1-1 karácsonyi ajándékot."

Az utazás időpontja: 2020. december 5. (szombat)

Indulás:

 • 6:00 Nyugati tér (a pályaudvar melletti parkolóból)
 • 6:10 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóból)


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, 119 km.

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Érkezés: a késő esti órákban, 22.00 körül.


Törzsutas részvételi díj: 8.990 Ft/fő                  Részvételi díj: 9.490 Ft/fő

A kirándulás programhelyszíneivel kapcsolatos érdekességekért kövesse irodánkat a Facebook   -on.

Amennyiben elégedett szolgáltatásainkkal kérjük lájkolja irodánk Facebook  ​ ​oldalát, ezzel is segítve a további munkánkat.


A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • Audiós eszköz fülhallgatóval: 700 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának fizetendő,


Külön fizetendő díjak:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 400 Ft/fő,
 • Tűztorony belépő: F: 1.400 Ft/Fő, NY,D: 700Ft/fő,
 • Harrer Csokoládéműhely helyi vezetéssel: F, NY, D 3.000 Ft/fő, 4-12 éves korig: 2.400 Ft/fő, legalább 20 fő alatt arányosan emelkedik. A díjak tartalmazzák az esetleges foglalás és a busz díjait,20 fős létszám esetén,
 • Sopronbánfalvai kolostor helyi vezetéssel: F, NY, D, GY 900 Ft/fő, legalább 20 fős létszám esetén, 20 fő alatt arányosan emelkedik,
 • Storno-ház belépő tárlatvezetéssel: F: 1.400 Ft; Ny,D: 900 Ft, legalább 20 fős létszám esetén, 20 fő alatt arányosan emelkedik.

A díjak tartalmazzák az esetleges foglalási és parkolás díjakat valamint az idegenvezető belépődíjának arányos részét is. A díjak az út során az idegenvezetőnek Ft-ban fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztatás és COVID19 intézkedések

COVID19 intézkedések az ügyintézés során:

 • a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
 • a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket,
 • útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 10:00-13:00 és 14:00-17:00 óra között.
 • Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 


A szerződéskötés folyamata:

 • a bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: https://pannoniatravel.hu/jelentkezes,
 • az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye,
 • a bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat,
 • felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel,
 • az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.


Utazási iroda adatok:

 • Pannonia Program- és Utazási Iroda 
 • Engedélyszám: U001537
 • ​Irodánk a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.   
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.    
 • A személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel. 
 • e-mail cím: info@pannoniatravel.hu
 • Telefonszám: +3630/592-6107    ​
 • Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu            ​


Cégadatok:

 • Cégnév: Pannonia Humana Kft.                                                                                  
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12. 
 • Adószám: 23006382-2-13                           
 • Közösségi adószám: HU23006382                                             
 • Cégjegyzékszám: 13-09-188374             


Bank adatok:

 • Bank: K&H                              
 • HUF számla: 10404065-50526968-72661005
 • IBAN számlaszám: HU64 10404065-50526968-72661005
 • SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB​

                                               

COVID19 intézkedések a buszos útjaink során:

 • minden buszos utazásunk esetén audiós eszközöket alkalmazunk, így idegenvezetőnket a megfelelő védőtávolság betartása mellett is tisztán és érthetően hallják,
 • a buszos utazás során erősen ajánljuk a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazását, kérjük, hogy mások biztonságérzete érdekében viselje Ön is,
 • a buszos partnereink a buszokat minden utazás előtt teljes körűen fertőtlenítik és minden felszálláskor biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • a zárt programhelyszínek a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazása kötelező,
 • minden útitársunkat megkérünk, hogy amennyiben az indulás napján nem érzi jól magát, illetve a COVID19 tüneteit mutatja, úgy maradjon otthon,
 • amennyiben járványügyi korlátozás miatt nem indulhat el a program, úgy a befizetett díj teljes összegét, utalvány formájában, egy éven belül tetszés szerint felhasználhatja meghirdetett utazásainkra.


ÁSZF – utazási feltételek: https://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek