Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

WACHAU SZÉPSÉGEI HAJÓRÓL, DÜRNSTEINI APÁTSÁG ÉS MÖDLING

Egy különleges nyári kirándulás keretében, az osztrák Dunakanyart, Wachaut először hajóról majd autóbuszról ismerhetjük meg. Bejárjuk a bájos Dürnstein városkát, megkóstolhatjuk a legendás wachaui zsömlét, hazafelé pedig még betérünk egy hangulatos kis mesevároskába, ahol Beethoven emlékeit is felfedezhetjük. Tartson velünk erre a különleges útra, élvezze a táj lenyűgöző szépségét és a természet csodáit!

Kép forrása: falco / Pixabay
Kép forrása: falco / Pixabay
Kép forrása: Alfred Stier / Pixabay
Kép forrása: Alfred Stier / Pixabay
Kép forrása: Kit / Pixabay
Kép forrása: Kit / Pixabay

Ko­ra reg­gel elin­du­lunk au­tó­bus­­zunkkal Bu­da­pest­ről. Úti célunk az osztrák Dunakanyar, a Wachau vidéke, mely az UNESCO világörökségi listán szerepel. A Duna egyik legszebb szakasza, 30 kilométer hosszú völgyszoros a Duna mentén, Krems an der Donau és Melk városok között. A táj természeti környezete, települései, építészete (várak, kolostorok, templomok, lakóházak együttese) egyrészt a vidék középkori arculatát őrzi, másrészt az osztrák barokk építészet legszebb emlékeit vonultatja fel. A Wachau völgye szolgál az 1200 körül született felnémet hőseposz, a Nibelung-ének helyszínéül is.

Krems an der Dunau városka kikötőjében sétahajóra szállunk. Dunai sétahajóval elhajózunk a wachaui kultúrtáj nyugati kapujáig, Melk városig. Útközben Dürnstein, Weißenkirchen, Spitz, és Schönbühel mellett haladunk el és a három órás hajózás alatt a hajó étteremében még meg is ebédelhetünk.

A kikötőtől autóbuszunkkal a Duna bal partján fekvő közeli Dürnstein városkába utazunk, melynek barokk temploma Wachau egyik jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét élvezi. A fallal körülvett, pici város bájos fekvésével, gyönyörű, kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával Wachau jelképe. Hírnevét, műemlékei és páratlan fekvése mellett elsősorban Oroszlánszívű Richárd angol királynak köszönheti, aki hónapokon át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét. Látogatást teszünk az 1410-ben alapított Ágoston-rendi kolostorban, mely Ausztria egyik legszebb barokk apátsági épületegyüttese plébániatemplomával, díszes épületeivel, gazdag stukkóival és a vidéket uraló barokk tornyával. Közel másfél órás vezetett sétánk alkalmával helyi vezető mutatja be számunkra az Apátságot: barokk kolostor, kerengő, templom, kripta, udvar, Duna terasz, ahonnan pompás a kilátás a szőlőkkel borított hegyoldalakra, és a kék Duna szalagjára. Az apátsági látogatást követően érdemes még egy sétát tenni a városkában. A nyugati városkapu közelében egy későreneszánsz stílusban épült kastély áll, mely az ország egyik legnépszerűbb kastélyszállója, és a „Duna hercegnője” című német romantikus tv sorozat is megörökített. Beülhetünk a híres Schmidl pékség és kávézóba, mely a legendás wachau-i zsemle szülőhelye. Több mint 100 éve készült itt az első, búza- és rozslisztből sütött zsemleszerű péksütemény titkos receptúra alapján, és a csak itt gyártott zsemléket az egész Wachauban megtaláljuk.

A nap utolsó programhelye, a Bécs közelében található hangulatos kis mesevároska, Mödling lesz, mely Alsó-Ausztria egyik gyöngyszeme, a Bécsi-erdő egyik ékköve. A fenyőerdővel körül ölelt városka lakói ma is nagy gonddal őrzik a település emlékeit. A város melletti magaslaton állnak egy 11. században épült vár maradványai. A sétálóutcában középkori házak mellett megyünk el, amelyek között reneszánsz és szecessziós stílusú épületek is felfedezhetők. Érintjük az egytornyú patinás városháza épületét, a 16. században épült Beethoven-házat, ahol a zeneszerző 1818 és 1819 nyári hónapjait töltötte. Több szonátát, ünnepi misét és a mödlingeni táncokat komponált itt a zeneszerző. Az óváros tele van ínyenc falatokat és borokat kínáló hangulatos éttermekkel, kávézókkal, melyek egyikében szabad időnk alatt lehetőségünk lesz egy rövid időre leülni és megkóstolni a helyi specialitásokat, ízletes osztrák sülteket, süteményeket.

A program végeztével hazautazunk Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk meg.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2020. június 27. (szombat)


Indulás:

 • 5:00 Blaha Lujza tér (Europeum Hotel melletti buszöböl)
 • 5:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban, minimum 10 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,


Érkezés: a késő esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 9.990 Ft/fő           Részvételi díj: 10.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő - törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 600 Ft/fő
 • Hajójegy (kb. 2 óra 55 perc): felnőtt és nyugdíjas: 26 €/fő, 10-15 éves korig: 13 €/fő, 9 éves korig ingyenes
 • Dürnstein, Apátság (vezetéssel): 10 €/fő, 6-15 év között: 8 €/fő (maximum 40 fő lehet)
 • Ebéd a hajón (palacsintatészta leves, Bécsi szelet sertéshúsból petrezselymes burgonyával és vörös áfonyával): 15 €/fő (minimum 20 fő jelentkezése esetén)

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás, a parkolás díjait és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is. A díjak Euroban az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.


Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 10404065-50526968-72661005 (K&H)

Engedélyszám: U001537

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja

ÁSZF – utazási feltételek: http://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek