Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

Operafesztivál a Veronai Arénában a Nabucco előadással, Vicenza
Mantova – Cremona – Sirmione körút lehetőséggel

Verona minden nyáron közel három hónapon keresztül várja az opera szerelmeseit. Idén már 96. alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál. Utasainkat ezúttal Verdi egyik közkedvelt korai, bibliai ihletésű operájára, a Nabucco-ra invitáljuk, melynek cselekményét a rendező a 19. század második felébe helyezte át, Itália egyesítésének idejére. A három napos kirándulás egy lombardiai kiskörúttal és Vicenza meglátogatásával egészül ki.

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről, majd folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Késő délután érkezünk meg a „szerelmesek városá”-ba, Veronába. Először megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audióseszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott történeteket és információkat. Egy rövid informatív autóbuszos városnézést követően gyalogosan elsétálunk a híres Arénához, ahol 1913 óta tartanak nyaranta előadásokat, majd ellátogatunk Júlia házához, megnézhetjük a nevezetes erkélyt. Érintjük a Dómot, a város híres tereit (Piazza delle Erbe, Piazza Signori, Piazza Brá). Sétálunk az Adige-folyó partján. Sétánk végén lehetőségünk lesz egy olasz vacsora elfogyasztására a városka egyik hangulatos teraszán. Késő este térünk meg veronai szálláshelyünkre.

2. nap: A reggeli elfogyasztása után lombardiai kiskörútra hívjuk utasainkat. Elsőként a szép fekvésű Mantovaba, a „Gonzagák” ősi fészkébe kirándulunk. Ellátogatunk a Rigoletto házhoz, mely kezdetben csupán fikció volt, de később a helyi hagyomány része lett. A ház több helyszíne illeszkedik az operában leírt jelenethez. A legszebb része talán az a kis loggia, melyet a helybéliek Gilda erkélyének is neveznek. A ház udvarán Rigoletto szobra áll. Ezt követően a Gonzaga család fő lakóhelyét, a középkori hercegi palotát, a Palazzo Ducale-t tekinthetjük meg, mely a legnagyobb kastély együttes egész Olaszországban. A 34 ezer négyzetméternyi területen fekvő palota a XVI. század második felében nyerte el mai alakját. A palota több mint 950 teremmel, szépen gondozott parkokkal rendelkezik.  A pompás dísztermek bejárása igazi csemegét jelent a művészetek kedvelőinek. Ezt követően utunk a „hegedűk városá”-ba,  Cremonaba, az Amatik, a Guanerik és a Stradivarik szülővárosába vezet. A város híres szülötte a neves opera zeneszerző Claudio Monteverdi is.  Elsétálunk a Piazza Grandéra, mely Olaszország egyik legegységesebb és legszebb városképét nyújtja. A főtér csúcsa az 1100 körül épült Dóm. Mellette van a 110 méter magas Torazzo, mely az egyik legmagasabb harangtorony Európában. A torony nevéből származik a közismert karácsonyi cremonai édesség neve, a mézből, mandulából és tojásfehérjéből készült torrone. Érintjük a Keresztelő Kápolnát, az 1245-ben épült Palazzo Communet és az alig 50 évvel későbbi Loggia dei Militit (Katonák erkélye). Sétánk végén arra is lesz idő, hogy egy helyi trattoriában elfogyasszunk egy igazi olasz pizzat vagy pastát, hozzá pedig egy pohár chiantit elkortyolgassunk. Végezetül a Garda tó déli partján fekvő közkedvelt üdülőhelyen állunk meg, Sirmioneban, melyet a Garda tó gyöngyszemének is szoktak nevezni. A víztükörbe nyúló félszigeten fekvő erődítménnyel körülvett város bejáratánál van a Rocca Scaligeri vár, mely a település leghíresebb látványossága. Bepillanthatunk a középkori szűk utcácskákba. Hangulatos teraszok csalogatják a turistákat, ahol érdemes kicsit megpihenni és meginni egy igazi olasz kávét vagy elnyalogatni egy hamisítatlan olasz fagylaltot. Visszatérünk szálláshelyünkre, majd rövid felfrissülés után ismét Veronába utazunk, ahol az érdeklődők megtekinthetik a Veronai Játékok keretében Verdi: Nabucco című operáját. Az előadás este 20:45 órakor kezdődik, három és negyed óra hosszúságú. Éjfél után térünk vissza autóbuszunkkal veronai szálláshelyünkre.

3. nap: A reggeli elfogyasztása után hazafelé indulunk. Útközben megállunk Vicenza-ban, ahol rövid sétát teszünk a belvárosban, melyet 1994 óta az UNESCO Világörökségeként tartják nyilván. Köszönhető ez Andrea Palladio neves építésznek, aki számos reneszánsz épületet tervezett itt. Ilyen például a Bazilika Palladiana – a város egyik híres reneszánsz épülete boltíves folyosóval és loggiával, vagy a Teatro Olimpico – a város színháza, mely Palladio utolsó és egyik legnevezetesebb mesterműve. A vicenzaiakat az olaszok gúnyból mangiagattinak (macskaevőknek) is nevezik. A történészek szerint főleg a háborúk alatt az általános élelmiszerhiány miatt fanyalodtak rá a lakosok erre az étekre. Tény, hogy az utcákon nem nagyon látni macskákat. A városnézést követően hazaindulunk és rövid megállásokkal, Szlovénián keresztül a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.


Az utazás időpontja: 2018. augusztus 17-19., (péntek-vasárnap)

Indulás:

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 6:20 Batthyány tér 7. (a villamosmegállónál)


Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.


Érkezés: 2018. augusztus 19. (vasárnap), késő esti órákban, 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 44.990 Ft/fő   Részvételi díj: 47.990 Ft/fő      

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a szállást veronai szép, középkategóriás hotelben,
 • büfé reggelis ellátással,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az csak az új utasok által az utazási irodának fizetendő.
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 14.900 Ft.

A fenti összegek az utazási irodában fizetendők.

 • városi behajtási és parkolási díjak, és audiós eszköz: 10 €/fő.

A fenti díj összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő. Az audiós eszközök átvételekor vállalom az 50 € kötbér megfizetését, a városnézések során az általam használt audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén.


Külön fizetendő fakultatív programdíjak és belépőjegyek:

 • Veronai helyi idegenvezetés (2 órás, audióseszközzel): 10 €/fő,
 • Mantova–Cremona–Sirmione körút fakultatív program (audióseszközzel): 35 €/fő, minimum 15 fő jelentkezése esetén,

A fakultatív díj tartalmazza az utazást felsőkategóriás autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel, a szervezés és a parkolás díját. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

 • Verona: Dóm: 2 €/fő (20 fő felett), 3 €/fő (20 fő alatt)
 • Verona: Júlia háza: 5 €/fő (15 fő felett), 6 €/fő (15 fő alatt)
 • Mantova: Palazzo Ducale:

        - Corte Vecchia + Isabella d`Este apartmanjai: 7€/fő,
        - Corte Vecchia +Isabella d`Este apartmanjai + Castello di S. Giorgio: 13 €/fő,

A belépődíjak a foglalási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

 • NABUCCO operajegyek:

        - nem számozott ülőhely, csak szektorba szól: 9.800 Ft/fő,
        - számozott ülőhely (oldal szektor): 24.000 Ft/fő,
        - számozott ülőhely (középső szektor): 38.000 Ft/fő.

Az operajegyek a foglalási díjakat is tartalmazzák. A díjak az irodában előre fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Utasbiztosítás (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás) irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja