Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

Tengerparti feltöltődés Jesoloban, velencei és padovai programlehetőséggel

útközben: Miramare kastély és a Postojnai cseppkőbarlang

1. nap: Csütörtökön kora reggel indulunk Budapestről, majd rövid pihenőket tartva utazunk Szlovénián át Olaszországba. Útközben látogatást teszünk a tengerparton álló, hófehér márványból épített Miramare kastélyban, amely Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, Sarolta hercegnő részére épült a XIX. század romantikus építészetének remekeként. A főhercegi pár elegáns szobái eredeti pompájukban, a korabeli berendezési tárgyakkal ékesítve látogathatóak. Továbbutazásunkat követően este elfoglaljuk jesoloi szállásunkat, ahol elköltjük közös vacsoránkat.

2. nap: Reggeli után fakultatív programlehetőségként Velencébe, Burano és Murano szigetére hívogatjuk vendégeinket. Buszunkkal Punte Sabbioniba utazunk, majd annak kikötőjében hajóra szállunk. A lagúnavilágban hajózva idegenvezetőnk mesél a szigetek keletkezéséről és sajátosságairól, majd kikötünk az üvegművességéről híres Murano szigeten. Lehetőségünk lesz ellátogatni egy műhelybe, ahol bepillantást nyerhetünk abba, miként formálódik a mesterek keze által a forró üveg finom műalkotásokká, dísztárgyakká. Második megállónk a szomszédos Burano szigeten lesz, amely bájos, színesre festett házairól és kézzel varrott csipkéiről nevezetes. Rövid sétát teszünk a csoportkísérő idegenvezetővel, utána szabadidőnket tölthetjük el. A szabadidő után Velencébe hajózunk. Csodálatos látvány, ahogy a végtelennek tűnő lagúnavilágból kibontakozik a dózsék pompás városa. Érkezés után egész nap szabadprogram áll rendelkezésünkre, vagy igény szerint délután közös sétát tehetünk a csoportkísérő idegenvezetővel, melynek során megismerkedünk az UNESCO világörökség részét képező óváros leghíresebb nevezetességeivel - Szent Márk tér, Dózse Palota, Sóhajok hídja, Campanile, Szt. Márk Bazilika. A Napóleon által „Európa legszebb szalonjának” nevezett térről hangulatos utcákon tovább haladva közös sétánkat a Canal Grandén átívelő Rialto hídnál fejezzük be. A nap további részében ki-ki kedve szerint töltheti el idejét a lagunák városában.

A Punte Sabbioniba történő visszahajózást követően, az esti órákban térünk vissza hotelünkbe, ahol ismét vacsorával zárul a közös programunk. A vacsorát követően sétálhatunk a tengerparton vagy akár még megmártózhatunk az Adria habjaiban is.

3. nap: Reggelinket követően újabb remek fakultatív kirándulás keretében Padovát látogathatjuk meg, ahol városnéző séta keretében nézzük meg a látnivalókat a Prato della Valle parkban, majd a Szent Antal bazilikát tekintjük meg, természetesen Donatello Gattamelataról készült lovas szobra sem maradhat ki a látnivalókból. Délután visszatérünk a szállásunkra, így ismét megmártózhatunk a tengerben, amelyet követően a szállodánkban elfogyasztjuk közös vacsoránkat.

4. nap:  Reggeli után elhagyjuk szállásunkat. Elindulunk Szlovéniába, ahol megtekintjük a világ egyik legnagyobb cseppkőbarlangját, a Postojnai cseppkőbarlangot. A közel kétszáz éve felfedezett barlangba kisvonattal jutunk be, ahol ezt követően gyalogosan fedezzük fel a szebbnél szebb cseppkőképződményeket. A túra végén láthatjuk a barlang legvédettebb állatát, a barlangi vakgőtét is.

Életre szóló élményekkel gazdagodva tovább indulunk, hogy kívülről megtekintsük a közelben található Predjama-kastélyt. A 123 méter magasan a hegybe vájt reneszánsz várkastély lenyűgöző látványt nyújt. A több mint 800 éves mesebeli helyszín nem szűkölködik a legendákban sem, melyek között akad magyar vonatkozású is.

Délután rövid séta a csoportkísérő idegenvezetővel, illetve szabadprogram, a nap további részében ki-ki kedve szerint töltheti el idejét. Kora este érünk vissza a jesoloi szállásunkra, így vacsora előtt még lehetőségünk lesz egy rövidebb adriai csobbanásra is.

Szombaton újabb remek fakultatív kirándulás keretében Padovát látogathatjuk meg, ahol városnéző séta keretében nézzük meg a látnivalókat a Prato della Valle parkban, majd a Szent Antal bazilikát tekintjük meg, természetesen Donatello Gattamelataról készült lovas szobra sem maradhat ki a látnivalókból. Délután visszatérünk a szállásunkra, így ismét megmártózhatunk a tengerben, amelyet követően elfogyasztjuk vacsoránkat.

Vasárnap reggeli után elhagyjuk szállásunkat. Indulás Szlovéniába, ahol megtekintjük a világ egyik legnagyobb cseppkőbarlangját, a Postojnai cseppkőbarlangot. A közel kétszáz éve felfedezett barlangba kisvonattal jutunk be, ahol ezt követően gyalogosan fedezzük fel a szebbnél szebb cseppkőképződményeket. A túra végén láthatjuk a barlang legvédettebb állatát, a barlangi vakgőtét is.

Életre szóló élményekkel gazdagodva tovább indulunk, hogy kívülről megtekintsük a közelben található Predjama-kastélyt. A 123 méter magasan a hegybe vájt reneszánsz várkastély lenyűgöző látványt nyújt. A több mint 800 éves mesebeli helyszín nem szűkölködik a legendákban sem, melyek között akad magyar vonatkozású is.

Az élménydús kitérőket követően, tovább indulunk. Hazaúton megállót tartunk még a magyarlakta Dobronákon, ahol a pihenőidőnkben a vacsoránkat is elkölthetjük.

Tovább utazunk Magyarországra, és a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

A feltüntetett programok felkeresésének, megvalósulásának sorrendje változhat.


Időpont: 2020. augusztus 27-30. (csütörtök-vasárnap)

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)
 • 6:15 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt buszöböl)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.


Érkezés haza: 2020. augusztus 30. (vasárnap), a 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 66.990 Ft/fő   Részvételi díj: 69.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • autóbuszos utazást,
 • háromcsillagos szállást,
 • félpanziós ellátást,
 • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • 2 % útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 24.900 Ft.


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 2.080 Ft/fő, 70 év és a felett 3.120 Ft/fő
 • 2. napi Velence, Burano és Murano fakultatív program:

- az irodában előzetesen fizetendő: 6.000 Ft/fő, amely tartalmazza a szervezés díját,

- a helyszínen a csoportkísérőnek fizetendő: 50 €/fő, amely tartalmazza a busz, a behajtási és parkolási díjait a hajóbérlés, az idegenvezető, az audiós eszköz Velence városi belépési díját – minimum 20 fő esetén, kisebb létszám esetén a díj növekszik,

 • 3. napi padovai fakultatív kirándulás:

- az irodában előzetesen fizetendő: 6.000 Ft/fő, amely tartalmazza a szervezés díját,

- a helyszínen a csoportkísérőnek fizetendő: 30 €/fő, amely tartalmazza a busz és autópálya, idegenvezető, az audiós eszköz díját – minimum 20 fő esetén, kisebb létszám esetén a díj növekszik,

 • Miramare kastély: Felnőtt: 14 €/fő, Diák (18-25 év között, igazolványt be kell mutatni): 8 €/fő, Gyermek (18 éves korig): ingyenes
 • Postojnai cseppkőbarlang​ + magyar audioguide: Felnőtt: 30 €, Diák (16-25 év): 24 €, Gyermek (6-15 év): 20 €,
 • Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital (bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 14 €/fő.

A megadott belépődíjak a foglalási, parkolási díjakat és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Vevőtájékoztatás és COVID19 intézkedések

COVID19 intézkedések az ügyintézés során:

 • a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel,
 • a szerződéskötés online úton történik, így kényelmesen otthonról intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket,
 • útjaink felől a info@pannoniatravel.hu e-mail címen és a +36 30 592 6107 telefonszámon is érdeklődhet keddtől csütörtökig 10:00-13:00 és 14:00-17:00 óra között.
 • Megértésüket és együttműködésüket köszönjük. 


A szerződéskötés folyamata:

 • a bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg: http://pannoniatravel.hu/jelentkezes ​,
 • az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye,
 • a bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat,
 • felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel,
 • az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.


Utazási iroda adatok:

 • Pannonia Program- és Utazási Iroda 
 • Engedélyszám: U001537
 • ​Irodánk a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.   
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12.    
 • A személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel. 
 • e-mail cím: info@pannoniatravel.hu
 • Telefonszám: +3630/592-6107    ​
 • Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu            ​


Cégadatok:

 • Cégnév: Pannonia Humana Kft.                                                                                  
 • Székhely és levelezési cím: 2097 Pilisborosjenő, Kavics utca 12. 
 • Adószám: 23006382-2-13                           
 • Közösségi adószám: HU23006382                                             
 • Cégjegyzékszám: 13-09-188374             


Bank adatok:

Bank: K&H                              

HUF számla: 10404065-50526968-72661005

IBAN számlaszám: HU64 10404065-50526968-72661005

SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB​
                                               

COVID19 intézkedések a buszos útjaink során:

 • minden buszos utazásunk esetén audiós eszközöket alkalmazunk, így idegenvezetőnket az egészségügyi védőtávolság betartása mellett is tisztán és érthetően hallják,
 • minden buszos utunk esetén kötelező a szájmaszk illetve a száj és az orr eltakarására alkalmas kendő alkalmazása,
 • a buszos  partnereink a buszokat minden utazás előtt teljes körűen fertőtlenítik és minden felszálláskor biztosítják a kézfertőtlenítő használatát,
 • az egészségügyi védőtávolság betartása érdekében, az alkalmazott bérelt busz méretétől és az egyháztartásból együtt utazók létszámától függően, korlátozott létszámban, 25-40 fővel lehet az utazáson részt venni, viszont 25 főtől már garantáltan indulnak az utak, a részvételi díj arányos díjnövekedése mellett,
 • amennyiben járványügyi korlátozás miatt nem indulhat el a program, úgy a befizetett díj teljes összegét, utalvány formájában, egy éven belül tetszés szerint felhasználhatja meghirdetett utazásainkra.


ÁSZF – utazási feltételek: http://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek