Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

Tengerparti feltöltődés Jesoloban a velencei Regatta idején, velencei és veronai programlehetőséggel

Útközben: Skocjan barlang

1. nap: Kora reggel indulunk autóbusszal Budapestről, melyet folyamatos utazás követ Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben megállunk a Skocjan barlangrendszernél, a „pokol kapujánál”, mely az Isteni színjáték megírásakor Dantét is megihlette. A mészkő barlangrendszer a Szlovén Karszt legfantasztikusabb képződménye, Szlovénia második leghíresebb barlangja, 1986. óta az UNESCO Világörökség része. Az ember azt hinné, hogy valami filmbéli díszletbe csöppent, pedig ez egy létező hely: egy hatalmas barlang, óriási (akár 25 méteres) cseppkövekkel, vízesésekkel, amit a “földalatti Grand Canyon”-nak is neveznek. A világon az egyik legmonumentálisabb földalatti látványosság. Mintegy három kilométert járhatunk be gyalogosan kétszáz méter mélyen másfél óra alatt. Felejthetetlen élményekkel gazdagodva utazunk tovább szálláshelyünkre, Jesoloba. A szobák elfoglalását követően elfogyasztjuk vacsoránkat a szállodában.

2. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás keretében a „szerelmesek városá”-ba, Veronába kirándulhatunk. A város nem csak a Rómeó és Júlia, hanem a Veronai szerelmesek című Shakespeare darab színhelye is. Elsétálunk a híres Arénához (1913. óta tartanak itt előadásokat), ellátogatunk Júlia házához, ahol láthatjuk a nevezetes erkélyt. Érintjük a Dómot, a város híres tereit (Piazza delle Erbe, Piazza Signori, Piazza Brá). Sétálunk az Adige-folyó partján. Kora délután utazunk vissza Jesoloba, így újabb lehetőségünk adódik, hogy megmártózzunk az Adria habjaiban. Este a szállodában elfogyasztjuk közös vacsoránkat.

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás keretében részt vehetünk egy hajós szigettúrán Murano és Burano szigetére, majd meglátogathatjuk az „Adria királynő”-jét, Velencét. A hotelből autóbusszal indulunk Punte Sabbioni kikötőjébe. A lagúnavilágban hajózva idegenvezetőnk mesél a szigetek keletkezéséről és sajátosságairól. Elsőként az üvegművességéről híres Murano szigeten kötünk ki. Lehetőségünk lesz ellátogatni egy műhelybe, ahol bepillantást nyerhetünk, hogy miként formálódik a mesterek keze által a forró üveg finom műalkotásokká, dísztárgyakká. Második megállónk a szomszédos Burano szigeten lesz, amely bájos, színesre festett házairól és kézzel varrott csipkéiről nevezetes.   Ezt követően áthajózunk Velencébe, a Szent Márk térre. Csodálatos látvány, ahogy a végtelennek tűnő lagúnavilágból kibontakozik a dózsék pompás városa. Érkezés után elvegyülhetünk a színes forgatagban, és szemlélői lehetünk a híres Velencei Regatta felvonulásnak. Elsőként felsorakoznak a gyönyörűen feldíszített hajók, a hajósok középkori kosztümben feszítenek, majd méltóságteljesen leeveznek a Canal Grandén. A gondolás felvonulást követi az izgalmas, de főleg hangos verseny, mely során a versenyzőknek eleget kell tenniük néhány feladatnak is a cél előtt. A program végén a hangulatos, de egyébként csöndes kis utcák megtelnek élettel, az ünneplő tömeg fiesta hangulatban énekel és táncol. Igény szerint napközben rövid közös sétát teszünk a csoportkísérő idegenvezetőnkkel: megismerkedünk az UNESCO világörökség részét képező óváros leghíresebb nevezetességeivel - a Dózse Palotával, a Sóhajok hídjával, a Campanile-vel, a Szt. Márk Bazilikával. A Napóleon által „Európa legszebb szalonjának” nevezett térről hangulatos utcákon tovább haladva közös sétánkat a Canal Grandén átívelő Rialto hídnál fejezzük be. A nap további részében ki-ki kedve szerint töltheti el idejét. Kora este érünk vissza a jesoloi szállásunkra, ahol meleg vacsorával várnak.
Akik nem szeretnének a hajós szigettúrán részt venni, azok Punta Sabbionéból egyénileg utazhatnak be Velencébe, majd egy megbeszélt helyen és időpontban csatlakozhatnak a csoporthoz a városban. Visszatérve jesoloi szállásunkra elköltjük közös vacsoránkat, melyet követően kedvünkre sétálhatunk a tengerparton, vagy a jesoloi főutca butik során nézelődhetünk.

4. nap: Reggeli után lehetőségünk lesz még néhány órát eltölteni a tengerparton, megmártózni az Adria hűs habjaiban. Ezt követően visszaindulunk Szlovénián keresztül Magyarországra. Hazaúton megállót tartunk a magyarlakta Dobronákon, ahol a pihenőidőnkben a vacsoránkat is elkölthetjük. A késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.


Időpont: 2018. augusztus 31 - szeptember 3. (péntek-hétfő)


Indulás: 2018. augusztus 31. (péntek)

 • 6:15 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 6:30 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya,Agip benzinkút, 10 km
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút


Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Érkezés haza: 2018. szeptember 3. (hétfő), a 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 59.900 Ft/fő       Részvételi díj: 63.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a szállást háromcsillagos szállodában,
 • a félpanziós ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodának fizetendő.
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 15.900 Ft.


Külön fizetendő díjak:

 • Skocjan barlang belépődíj: felnőtt: 21 €/fő, diák/nyugdíjas (65 éves kortól): 17 €/fő, gyermek (6-14 éves korig): 11 €/fő.

A barlanglátogatás időtartama hozzávetőlegesen két óra. Az útvonal 3 km hosszú, irányonként 500 lépcsőfokkal. Meleg ruházattal és megfelelő cipővel készüljenek, mivel a barlangban 12 °C körüli hőmérséklet várható, az út pedig néhol csúszóssá válhat.

 • Velencei fakultatív kirándulás szigettúrával: 48 € (önálló visszahajózással 33 €).

A megadott díjak a buszos utazást, az idegenvezetést, az audióseszközt, a hajóbérlést, a városi behajtás díjat, a parkolási díjakat is tartalmazzák, amelyek összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendőek.

 • Veronai fakultatív kirándulás: 36 €, minimum 15 fő jelentkezése esetén indul.

A megadott fakultatív díj a buszos utazást, az idegenvezetést, az audióseszközt, a városi behajtás díjat, a parkolási díjakat is tartalmazzák, amelyek összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendőek.

 • Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital (bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 13 €/fő.


Egyéb információk: A skocjani túra táv mintegy 3 kilométer hosszú, szintemelkedése 144 méter, a barlangban 10 °C körüli hőmérséklet várható, így meleg ruházat, zárt cipő egyaránt szükséges.


Utasbiztosítás (baleset-, betegség, poggyász) irodánkban kedvező díj mellett köthető.


Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

             „Kultúrában utazunk!”Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja