Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

TÉL VÉGI FELTÖLTŐDÉS A MAGAS-TÁTRÁBAN

ZAKOPANE, KÉSMÁRK, CSORBA-TÓ, FÜRDÉSI LEHETŐSÉGGEL A ZAKOPANEI AQUA PARKBAN

A Magas-Tátra lengyel és szlovák oldalára hívogatjuk utasainkat. Sétálunk Lengyelország legmagasabban fekvő városában, Zakopánéban, megkóstoljuk a helyi ízeket, élményfürdőzhetünk, felkereshetjük a Magas-Tátrában egyedülálló téli szabadidőközpontot és töltődünk a Csorba-tó téli látképében. 

Kép forrása: katkaZV / Pixabay
Kép forrása: katkaZV / Pixabay
Kép forrása: Arek Socha / Pixabay
Kép forrása: Arek Socha / Pixabay
Kép forrása: Bronisław Dróżka / Pixabay
Kép forrása: Bronisław Dróżka / Pixabay

1.nap:

Reggel indulunk buszunkkal a megadott helyszínekről. Útközben áthaladunk Zólyom városán, így ezúttal a buszból lesz alkalmunk megtekinteni Balassi Bálint szülőhelyét, a csodaszép pártázattal rendelkező zólyomi várat. A lengyel határ felé haladva rövid fotószünetet tartunk a Thurzók reneszánsz családi fészkénél, Árva váránál. A Tátra és Fátra vonulatai között haladva kora délután érünk Zakopaneba. Első helyszínként a Magas-Tátra iránti szeretetéről híres II. János Pál pápa elleni merényletet követően hálából épült Fatimai Szűzanya templomát tekintjük meg. A templomban őrzik azt a rózsafüzért, amit a pápa a merénylet ideje alatt hordott magánál. A templomban továbbá megtekintjük azt a híres Mária üvegből készült ablakot, amelyen a merénylet jelenete szerepel. A templom kertjében egy kis lépcsőn lejutva lehetőségünk lesz megtekinteni a varázslatos festett üvegekkel és fafaragásokkal díszített pápai faoltárt. Ezt követően folytatjuk utunkat Zakopane belvárosa irányába. Idegenvezetőnkkel sétát teszünk a Magas-Tátra lengyel részének legfontosabb városában, amely Lengyelország téli központja. A sétálóutcán végighaladva, jellegzetes gorál stílusban épült házak között, megnézzük a híres piacot, ahol megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élő vendégszerető gorálok helyben készült sajtjait, ezen felül helyi kézműves bőrárukkal, fából készített dísztárgyakkal is találkozhatunk. Lehetőségünk lesz közösen felmenni siklóvasúttal az 1123 méter magas Gubalówka csúcsra, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Tátra havas vonulataira és a városra. Sétánk során továbbá megtekintjük Zakopane első templomát, a jellegzetes paraszt barokk stílusú Szent Kelemen templomot (Ótemplom), valamint a Zakopane és a környék életében fontos szerepet játszó személyek (hegyi vezetők, építészek, orvosok, művészek, hegyimentők, zöld futárok stb.) sírhelyéül szolgáló Érdemesek temetőjét (Ótemető). Az itteni különleges fejfák fafaragásai az itt élő gorálok szépérzékéről és meleg szívéről tanúskodnak.

Este fakultatív vacsorázási lehetőséget ajánlunk a Krupówki sétáló utca egyik jellegzetes regionális stílusban, csupa fából épült, górál használati tárgyakkal berendezett éttermében, ahol igazi górál vendéglátás várja az idelátogató vendégeket. A séf a hangulat emeléséhez helyi konyhai remekeket ajánl, így mi is természetesen olyan helyi specialitást fogyaszthatunk, mint a grillezett pisztráng.

A vacsorát követő szabadidőnket késő estig (22 óráig) a szállodánk melletti AQUA PARK-ban tölthetjük. Vendégeink térítésmentesen használhatják az úszómedencéket, vízi csúszdákat, pezsgőfürdőket, kültéri termálfürdőt és a szaunát, így mindenképpen javasolt fürdőruhát magunkkal hozni!

2. nap:

Reggelink elfogyasztását követően még mielőtt elhagynánk a várost, betérhetnek az ún. Snowlandia szabadidő központba. A téli vidámpark nem csak a gyermekek számára jelenthet önfeledt kikapcsolódási lehetőséget. A hólabirintus 3000 négyzetméternyi területen fekszik, a 16 méteres tornyokkal bíró hókastély alagutakat, titkos átjárókat rejt és a 200 méter hosszú szánkópálya nagy élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt. További remek lehetőségként a Mini ZOO-t ajánljuk vendégeink figyelmébe, ahol számos őshonos ragadozó madárfajjal, szarvassal, hegyikecskével, dámvaddal, juhokkal és muflonokkal is találkozhatnak.

A pihenni vágyók akár reggeli után is igénybe vehetik az AQUA PARK szolgáltatásait.

A Snowlandia-t bemutató Youtube videót az alábbi linken tekinthetik meg:

Szabadidő után hazafelé vesszük az irányt, és útközben a Csorba-tó mellett állunk meg. Az 1346 méter magasan fekvő tengerszem a Tátra második legnagyobb tava. Sétálunk a tó partján, megpihenünk a hegyek ölelésében, élvezzük a kristálytiszta hegyi levegőt. Kései ebéd gyanánt, jó ár-érték arány mellett kóstolhatjuk meg a juhtúrós sztrapacskát.

Kora este elbúcsúzunk a Magas-Tátrától, és a már ismert útvonalon utazunk hazafelé is. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2020. február 29. – március 1. (szombat – vasárnap)


Indulás:

 • 6:00 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl)
 • 6:15 Nyugati tér (Nyugati pu. melletti parkoló)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Érkezés: a késő esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 27.990 Ft/fő      Részvételi díj: 29.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a középkategóriás szállást a belváros közeli szállodában, igény szerint két-, háromágyas szobákban,
 • büféreggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő, – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 7.900 Ft,
 •  A városi sétákon alkalmazott audiós eszköz, az idegenforgalmi adó és parkolási díj: 40 PLN

A díj a buszon az idegenvezetőnek lengyel Zlotyiban fizetendő, amelynek összege időközben változhat.


Választhatóan külön fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely előzetesen az irodában fizetendő,
 • Gubalowka felvonó: 25 zł/fő, Diák/Nyugdíjas: 20 zł/fő,
 • Érdemesek temetője (Ótemető): 3 zl,
 • Snowlandia: Palota+Mini ZOO+Labirintus – F: 20 PLN, GY(3-16 év)/NY: 16 PLN
 • Vacsora Zakopane központjában egy tipikus goral berendezésű étteremben (Tradicionális ürühúsos káposztaleves gombával, Sült pisztráng párolt zöldséggel + grillezett burgonya vajjal, Kancsós víz): 60 zł/fő

Aki nem szereti a halat, annak grillezett baromfi filét biztosítunk almával, áfonyával, párolt zöldségekkel és grillezett burgonyával, amit előre jelezni kell, mivel a helyszínen módosításra már nincs lehetőség.

A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.