Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A MALMOK ÉS TAVAK VÁROSA: TATA, RÉVKOMÁROM ÉS KOMÁROM FÜRDŐZÉSSEL

Kényelmes, de tartalmas kirándulásra hívogatjuk Utasainkat. A nap folyamán először a tavak és a vizek városába, Tatára látogatunk el. Ezt követően Komárom megye egykori székhelyét keressük fel, majd a határt átlépve ellátogatunk Révkomáromba is. A nap végén pedig felfrissülhetünk a komáromi fürdő medencéiben.

Kirándulásunk első megállója a Gerecse nyugati kapujában fekvő barokk kis település Tata. A tavak és a malmok városának is szokták nevezni, mivel területén öt tó és tizenöt malom található. A városban több épület is őrzi a XVIII. század neves építészének, Fellner Jakabnak és tanítványainak keze nyomát. A központban áll város jelképe, a Harangláb, amit Óratoronynak is neveznek. Faácsolata vasszegek nélkül készült. Ezután megtekintjük az egykori Kapucinus Templomot. Az 1740-es években épült egyszerű huszártornyos épület pompás barokk belsőt takar. Az Öreg-tó melletti sétánk során érintünk több malmot: Nepomucénus-, Pötörke-, József-, Cifra-malom. A tó partján áll a XIV-XV. század fordulóján épült Vár, melyet Zsigmond király építtetett, később Mátyás király reneszánsz palotává alakította át. A török időkben készült el a rondella és a négy bástya. A várban jelenleg a Kuny Domokos Múzeum található. Idegenvezetőnk segítségével megismerhetjük a vár és a város történetét (római kor, középkor, céhek története, főúri élet).

Következő megállónk Komáromban lesz, a Duna és a Vág folyók összefolyásánál. Áthaladunk a Duna felett átívelő Erzsébet-hídon, és Szlovákia területére lépünk. Révkomárom az ország legrégebbi történelmi városai közé tartozik. A XVI. században a komáromi erődrendszer a török elleni védelem egyik legfontosabb pontja volt. A város két neves szülötte: Jókai Mór és Lehár Ferenc. Emléküket emléktábla és szobor is őrzi. Városnéző sétánk során érintjük a XVII. században épült volt Zichy palotát, a neoreneszánsz Városházát, majd bemegyünk az Európa-udvarba. A különleges építészeti együttes Európa egyes részeinek építészeti stílusait mutatja be. A történelmi városközpontot magyar királyok nevét viselő kapuk kötik össze az udvarral. Végül a Szent András Plébániatemplomba térünk be, melyet ez év áprilisában bazilika rangra emeltek. A templom a felvidéki magyarság lelki életének központja, mai barokk formáját a XVIII. század második felében nyerte el. Sétánk során lehetőségünk lesz ebédelni vagy akár csak egy kávét és süteményt elfogyasztani a városban.

A nap további részében fürdési és strandolási lehetőség lesz a komáromi Brigetio Gyógy- és Strandfürdőben. A 62 Celsius fokon feltörő víz 1967 óta gyógyvíz, de már 1700 évvel ezelőtt a rómaiak idejében, az akkor Brigetio településen is hatalmas fürdőkomplexum állt itt. Fedett- és nyitott gyógymedencék, fedett- és nyitott úszómedencék, gyermekmedence, jacuzzi, kisebb méretű családi csúszdával rendelkező nyári élménymedence várja a gyógyulni, pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. Megfelelő időjárás esetén programunkat úgy alakítjuk, hogy hosszabb időt is el lehessen tölteni majd a fürdőben, strandon.
Akik nem fürdenek, azokkal idegenvezetőnk sétát tesz a városközpontban.

A tartalmas nap végén, de a fürdőzést követően kipihenve az esti órákban érkezünk vissza kiindulási pontunkra.


Az utazás időpontja: 2018. július 28. (szombat)

Indulás:

  • 7:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
  • 7:15 Batthyány tér (a vásárcsarnok előtti buszmegállónál)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt

Vidéki felszállási lehetőségek:

  • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km

Csak odafelé lehet felszállni, mert visszafelé a 10-es úton jön majd az autóbusz!

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


A felszállási lehetőség időpontjáról érdeklődjön irodánktól.


Érkezés: az esti órákban, 21 óra körül.


Törzsutas részvételi díj: 5.690 Ft/fő        Részvételi díj: 5.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
  • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodának fizetendő.


Külön fizetendő belépődíjak:

  • Kuny Domokos Múzeum idegenvezetéssel 20 fő felett: F 1.100 Ft/fő, 26 év alatt és 62 év felett: 800 Ft/fő, 10 fő felett és 20 fő alatt: F 1.300 Ft/fő, 26 év alatt és 62 év felett: 1.000 Ft/fő,
  • Brigetio Strand- és Gyógyfürdő (kb. 16-19.30 között): 20 fő felett csoportos jegy: 1.300 Ft/fő, egyéni két órás jegy: 1.200 Ft/fő (17 óra után).

A megadott belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek Forintban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Kedvezményes utasbiztosítás (Baleset-, betegség, poggyász) irodánkban köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja