Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

SZLOVÉNIAI FELTÖLTŐDÉS AZ ALPOKTÓL A TENGERIG

​Bled - Škofja Loka - Škocjan - Piran - Portorož - Ljubljana - Maribor

Háromnapos szlovéniai utazásunk során, izgalmas természeti és kulturális látnivalók várnak ránk. A Bledi-tó környéki pihenés, kirándulások, a Škofja Loka-i és Maribor-i városnézések mellett remek lehetőség adódik egy Skocjan barlangot, Pirant felfedező fakultatív kirándulásra, tengerparti fürdőzéssel.

1. nap: Kora reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Rövid pihenőket tartva a koradélutáni órákban érkezünk Škofja Lokába, amely Szlovénia egyik legrégebbi és leggondosabban megőrzött kisvárosa. Városnéző sétánk során megtekintjük a régi kőhidat, a várkastélyt, a kapucinus kolostort és a város egyik legértékesebb építészeti örökségét a magtárat is. A település középkori óvárosa valóságos ékszerdoboz, szűk utcáival, kis tereivel és szép, részben festett, freskókkal díszített nemesi házaival.

Ezt követően Bled-be indulunk, a tradicionális és világhírű klimatikus üdülőhelyre. Röviddel érkezésünket követően pletnával (evezős csónak) keressük fel a tó közepén fekvő szigetet. A szigetre érve a templomhoz felvezető 99 lépcsőfok kapcsán idegenvezetőnk újabb kedves történetet elevenít fel. Szabadidő keretében élvezhetjük a sziget természeti környezetét körbesétálva annak partján, megtekinthetjük a Mária mennybemenetele (Nagyboldogasszony) templomot. A szabadidő után visszacsónakázunk a tópartra. Elfoglaljuk szobáinkat, majd elfogyasztjuk vacsoránkat a tóparti étteremben.

2. nap: Közös reggeli után két program közül választhatunk. Szabadon barangolhatjuk be, fedezhetjük fel a Bledi-tó csodálatos környezetét, vérmérsékletünk szerint körbesétálva, vagy körbefutva a mintegy hat kilométer kerületű tavat, közben kívülről megtekintve az egykori Tito villát is. A rendelkezésre álló szabadidőnk lehetővé teszi, hogy rövidebb kirándulással bevehessük a bledi várat is. A várkastély manapság egy kiállítási terület. A gótikus várkápolna melletti helyiségek Bled ősi történelmét mutatják be, ugyanis a vár történelme a távoli 1004-es évbe nyúlik vissza. A kilátás a várból a Bledi-tóra, Bledre és Gorenjsko régióra kihagyhatatlan élmény.

Az aktív pihenés szerelmeseinek remek lehetőség adódik egy egésznapos fakultatív buszos kirándulásra, mely során idegenvezetőnk kalauzolásával a szlovén tengerpart felé vesszük az irányt. A szlovén karsztvidéken található Škocjan barlang mint az UNESCO Világörökség részét képező földalatti járatrendszer, különleges látnivalókat rejt. Kialakulásában a Reka folyó játszik fő szerepet, amely itt bukik a felszín alá, útban az Adriai-tengerhez. Kontinensünkön ekkora mélységi folyóvölgy nincsen több, ezért földalatti Grand Canyon néven is emlegetik a vízfolyás által létrehozott szurdokot. Kiépített gyalogúton járjuk be a hatalmas termekből, kanyonokból, hidakból, zuhatagokból, karsztos medencékből álló rendszert, közben változatos cseppkőképződményeket és más geológiai látványosságokat figyelhetünk meg. Feljőve a napvilágra, marad még némi szabadidő a felszínen is sétálni kicsit a szép természeti környezetben, vagy megpihenni, esetleg meglátogatni a kávézókat, ajándékboltokat.

Átvágva az Adriával párhuzamos hegyeken, rövidesen megpillantjuk az Adriai tenger kéklő víztükrét. Első megállónk Piran, amelyet a Szlovén Riviéra gyöngyszemének és Szlovénia Velencéjének is neveznek, mivel óvárosának szépségével a környék települései nem vetélkedhetnek. Köszönhetően a sok évszázados velencei uralomnak, a szűk, kanyargós középkori utcácskák és az épületek igazi olasz hangulatot árasztanak. A város magaslati pontjáról csodálatos kilátás nyílik a bájos városkára és a Trieszti-öbölre. Szabadidőnkben egyénileg is bolyonghatunk a hangulatos utcákon, boltokat, éttermeket, kávézókat, ajándéküzleteket felkeresve. Következő programhelyszínünk a közeli Portorož tengerparti települése, amely a térség legnépszerűbb üdülőhelyének számít. A kellemes, enyhe éghajlaton jól megélnek a szubtrópusi növények: olajfaligeteket, szőlőültetvényeket, ciprusfákat, pálmákat és persze rengeteg rózsát láthatunk a kertekben, parkokban, a hegyoldalban. A régi villák, a modern szállodasor és a part között pedig rendezett fás-parkos sétány húzódik, amelynek előterében a homokos és kavicsos strandok kínálnak napozási, fürdőzési lehetőséget. Kora estig kedvünkre megmártózhatunk a tenger habjaiban. A szabadidőt követően visszaindulunk a szállodánkba, ahol rövid pihenőt és felfrissülést követően ismét a panoráma étteremben költjük el közös vacsorát.

3. nap: Reggelinket követően felkeressük Európa legkisebb fővárosát, a Ljubljanica folyó mentén épült Ljubljanát. Óvárosa műemlék védelem alatt áll. A sétáló utcákat bejárva érintjük a Székesegyházat, a Városházát, a Hármas hidat, a Sárkány-hidat, mely a város legismertebb jelképe (a város tele van sárkány szimbólumokkal), a Preseren teret. A tér évszázadok óta központi szerepet tölt be a város életében. Kávéházaival, éttermeivel a város legkedveltebb találkozóhelye. Érdemes itt egy kicsit elidőzni, megpihenni valamelyik teraszon. A legnagyobb látványosság azonban a vár, melyet a szlovén Akropolisznak is neveznek. A 16. században nyerte el mai külsejét. Sokáig csak börtönnek használták. Itt raboskodott 1849-ben gróf Batthyány Lajos, az első felelős magyar miniszterelnök. Egy különleges, üvegkocka siklóval juthatunk fel a várdomb tetejére, ahonnan csodálatos a kilátás a városra, de tiszta idő esetén még az Alpok csúcsait is láthatjuk.

Következő állomásunk a magyar határhoz közel eső Maribor városa. A legfontosabb látnivalóit felkeresve megtekinthetjük a 15. századi kastélyt a belvárosban, a Keresztelő Szent János katedrálist, a Városházát, a Víztornyot, az Öreghidat és az Öreg szőlőt is. A városnézés mellet marad időnk a város egyéni felfedezésére is. Késő délután búcsút veszünk a Dráva partján fekvő településtől és hazafelé indulunk.

Hazaúton megállót tartunk a magyarlakta Dobronákon, ahol a pihenőidőnkben a vacsoránkat is elkölthetjük.

Hazaérkezés Budapestre az esti órákban várható.

A feltüntetett programok felkeresésének, megvalósulásának sorrendje változhat.


Az utazás időpontja:

2018. augusztus 18-20. (szombattól hétfőig)


Indulás:

 • 5:30 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 5:45 Batthyány tér 7. (a villamos megállónál)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.


Érkezés haza: a késő esti órákban, 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 48.990 Ft/fő         Részvételi díj: 51.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a szállást háromcsillagos szállodában,
 • a félpanziós ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás, amely a részvételi díj és az esetleges egyágyas felár után fizetendő,
 • egyágyas felár: 11.900 Ft


Külön fizetendő díj:

 • Pletna hajózás: 14 €,
 • Skocjan-Piran-Portorozs fakultatív buszos kirándulás: 40 €/fő, minimum 15 fő jelentkezése esetén.

A fakultatív kirándulás díja tartalmazza a buszos utazást, az idegenvezetést és a szervezést.

 • Skocjan barlang belépődíj: felnőtt: 21 €/fő, diák/nyugdíjas (65 éves kortól): 17 €/fő, gyermek (6-14 éves korig): 11 €/fő.

A barlanglátogatás időtartama hozzávetőlegesen két óra. Az útvonal 3 km hosszú, irányonként 500 lépcsőfokkal. Meleg ruházattal és megfelelő cipővel készüljenek, mivel a barlangban 12 °C körüli hőmérséklet várható, az út pedig néhol csúszóssá válhat.

 • Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital (bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 13 €/fő,
 • Wellness lehetőség: (többféle szolgáltatás érhető el. Fontos, hogy a hétvégi árak lesznek érvényesek. 3-13 év között és családoknak jelentős kedvezmény mellett vehetőek igénybe a szolgáltatások. A wellness egyénileg külön fizetendő.
 • Ljubljana sikló (oda és vissza): € 4,00/fő, 7-18 év között és 65 év felett: € 3,00/fő - 15 fő feletti csoportnál egységesen € 3,00/fő


Egyéb információk: A skocjani túra táv mintegy 3 kilométer hosszú, szintemelkedése 144 méter, a barlangban 10 °C körüli hőmérséklet várható, így meleg ruházat, zárt cipő egyaránt szükséges.


Utasbiztosítás (baleset-, betegség, poggyász) irodánkban kedvező díj mellett köthető.


Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

             „Kultúrában utazunk!”Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja