Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A Pannonia Program- és Utazási Iroda ezúttal Székelyföldre kalauzolja Önöket. Tartson velünk áprilisban a gazdag programjairól és hangulatáról híres Szent György-napokra, Székelyföld kulturális fővárosába, Sepsiszentgyörgyre. Az öt nap alatt betekintést nyerhetünk Háromszék történelmi helyszíneire, ellátogatunk Brassóba, legendázunk a Szent Anna-tónál, megemlékezünk a Nyergestetőn.

SZÉKELYFÖLD GAZDAGON A SZENT GYÖRGY-NAPOK ÜNNEPE IDEJÉN 

1. nap: Nagyváradon keresztül utazunk Marosvásárhelyre, útközben rövid pihenőt tartva Királyhágón. Belépve Marosszék területére Székelyföld történetével kezdünk ismerkedni. Marosvásárhelyi városnézésünk során továbbbővítjük történelmi, építészeti, kulturális ismereteinket.  Megtekintjük a Kultúrpalotát, Teleki-Tékát, Bolyai-szobrot, a város főterét. A nap végén elfoglaljuk szállásunkat, ahol elköltjük közös vacsoránkat. A szálloda közelsége lehetővé teszi az esti egyéni városi sétát és szabadprogramot.

2. nap: Marosvásárhelyről elindulva, megérkezünk Segesvárra, ahol megnézzük az UNESCO világörökség részét képező középkori várat és vártornyot. Ezt követően felkeressük Fehéregyházán a csata színhelyét és az emlékmúzeumot, majd gyönyörű tájon keresztül érkezünk meg Sepsiszentgyörgyre a kora esti órákban. Szálláshelyünkre érve vendéglátóink a szívélyes székely vendéglátás jegyében kürtőskaláccsal, pogácsával, üdítővel várnak bennünket. A belvárosi szállásunk elfoglalását és a rövid felfrissülést követően közös városnézésre indulunk, amely után ki-ki kedve szerint töltheti el szabadidejét a hotelünktől rövid sétával megközelíthető Szent György-napi forgatagban.

3. nap: Kirándulást teszünk a közeli Brassóba, ahol megnézzük a híres Fekete Templomot és a város főterét. Szabadidőben felsétálhatunk a Cenk-tetőre, amelyet akár felvonó segítségével is megközelíthetünk. Továbbutazunk a híres, és festői üdülőhelyre, Brassó-Pojanára, amelyet követően igazi havasi tájakon át érkezünk meg Barcarozsnyóra és Törcsvárra. Megtekintjük a romantikus középkori várat, amelynek neve a Drakula-legendáról vált ismerté.  A kora esti órákban érkezünk vissza Sepsiszentgyörgyre, hogy ismét a Szent György Napok rendezvényein tölthessük el szabadidőnket.

4. nap: A reggeli elfogyasztását követően elindulunk Zágonba, ahol Mikes Kelemen kúriájában felidézzük a Rodostói Leveleket, és megtekintjük Kiss Manyi emlékszobáját. Csomakőrösön Kőrösi Csoma Sándor szülőfalujában elmerengünk, hogy egy ilyen „Isten háta mögötti” kis székely faluból, hogyan lehet eljutni a tibeti nagy hegyekig. Folytatjuk utunkat Kovásznára, ahol megismerhetjük a „kovászos víz” történetét és megkóstoljuk a mesebeli hegyek tövéből fakadó borvízforrások vizét. Ellátogatunk Gelencre, ahol megtekintjük az UNESCO világörökség részét képező Árpád-kori templomot és a híres Szent László-legenda freskóit. Kézdivásárhelyen Gábor Áron ágyújának a másolatában, a babamúzeumban és a város főterében gyönyörködhetünk, Alsócsernátonban meglátogatjuk Haszmann Pali bácsi több mint skanzenjét, az egész Háromszék és Székelyföld értékeinek őrzőjét. Kirándulást teszünk a legendás hírű Szent Anna-tóhoz és a Mohos láphoz.  Az Apor család birtokain Torján keresztül, valamint Bálványos vára csonkatornyának látványa után Dálnokon, a kaszákkal körbevett templomkertben Dózsa György vezette felkelésekre emlékezünk. A kora esti órákban visszaérkezünk Sepsiszentgyörgyre, hogy újabb élményekben részesüljünk a Szent György Napok gazdag programjaiból.

5. nap: A korai reggelink után elindulunk hazafelé. Rövid utazást követően érünk Kisbaconba, Benedek Elek szülőfalujába, ahol a meseíró dolgozószobájában és nappalijában Elek apó dédunokája kalauzol bennünket. Székelyudvarhelyen keresztül érkezünk Farkaslakára, ahol Tamási Áron síremléke előtt búcsúzunk Székelyföldtől. Rövid pihenőkkel tűzdelve utazunk Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2018. április 27-május 1. (péntektől keddig)

Indulás:

 • 5:15 Batthyány tér 7. (a villamosmegállónál)
 • 5:45 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • A4 főút, Cegléd, Mol benzinkút
 • A4 főút, Szolnok, benzinkút
 • A4 főút, Püspökladány, benzinkút
 • A4 főút, Berettyóújfalu, benzinkút

A felszállási lehetőség helyszínéről és időpontjairól irodánktól érdeklődjön.


Érkezés: 2018. május 1., a késő esti órákban, 22.30 körül.


Törzsutas részvételi díj: 68.990 Ft/fő     Részvételi díj: 71.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a belvárosi szállásokat marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi háromcsillagos szállodákban,
 • a marosvásárhelyi félpanziós és sepsiszentgyörgyi svédasztalos reggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő.
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás, amely az utazási irodában fizetendő
 • egyágyas felár: 17.900 Ft, az utazási irodában fizetendő,


Külön fizetendő:

 • ​A fakultatív háromfogásos vacsora (leves, főétel, desszert) díja 3 napra a sepsiszentgyörgyi hotelben: 100 RON, amely a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő. Előzetesen jelentkezés alapján történik a vacsora megrendelése.


Külön fizetendő belépődíjak:

 • Kultúrpalota Marosvásárhely: 20 Ron,
 • Fehéregyházi Petőfi Sándor Múzeum: 8 Ron,
 • Kisbacon, Benedek Elek háza: 8 Ron,
 • Sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum (Kós Károly): 10 Ron,
 • Zágon Mikes Kelemen és Kiss Manyi emlékszobák: 8 Ron,
 • Csomakőrös Kőrösi Csoma Sándor emlékszoba és templom: 5 Ron,
 • Gelencei Árpád-kori templom: 5 Ron adomány
 • Kézdiváráshelyi Babamúzeum: 8 Ron,
 • Alsócsernát Haszmann Pál Múzeum: 10 Ron,
 • Szent Anna-tó, Mohos láp: 10 Ron,
 • Törcsvári kastély: 45 Ron,
 • Brassói Fekete templom: 12 Ron.

A belépődíjak várható összege 150 Ron, amely a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak időközben változhatnak, amelyek összegét az idegenvezető szedi össze a buszon.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”

Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja