Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

SLUNJ ÉS A PLITVICEI-TAVAK NEMZETI PARK VÍZESÉSEI – KÁROLYVÁROS

Ezúttal a horvátországi vízesésekhez csalogatjuk a természet és a mozgás szerelmeseit, ahol a közkedvelt Winnetou filmek forgatási helyszíneit is megtaláljuk. Utunk során igyekszünk a vízesések és környezetének minden szépséget, érdekességét, értékét bemutatni. A természetjárás mellett egy rövid időre megállunk a vizek városaként is nevezett Károlyvárosban, melyet talán méltatlanul kikerülnek a tenger felé igyekvő turisták.

1.nap:
A kora reggeli indulásunkat követően egyenesen a horvátországi Károlyvárosba (horvátul Karlovac) utazunk, ahol a Kupa, a Korana és a Mrenica folyók összefolyása van, és a Dinári-hegység a Pannon-síksággal találkozik. Nevét II. Károly főhercegről, Steimark, Karintia és Krajna uráról kapta, aki 1579-ben alapította a vizek városaként is nevezett települést. A vízparti város festői utcáival és épületeivel sok szép látnivalót tartogat az ide látogató vendégek számára. A város alaprajza egy hatágú csillagot formáz. Rövid sétánk során érintjük a barokk Jellasics teret, melyet egykori nemesi paloták, kézművesek és kereskedők házai vesznek körbe. Itt áll a 16. században épült korabarokk Szentháromság plébániatemplom, és a városi folyók allegorikus ábrázolásával díszített szökőkút. A város egyik jellegzetes kis épülete a Katzler Pavilon, amit az 1891-es zágrábi kiállításra építettek. A Kupa folyó mellett megasodik Dobóc középkori vára, mely a 13. században épült. Ez a gótikus elemekkel díszített reneszánsz vár a középkori horvát építészet egyik legszebb példája, a Frangepán és a Zrínyi család tulajdonában is volt egykoron. Itt érdemes beülni egy sörözőbe, és megkóstolni a helyben készült Karlovacko sört. Zökkenőmentes határátkelés esetén az ebédünk egyéni elfogyasztására is juthat idő.

Következő megálló a Károlyvárostól 50 kilométerre lévő Szluin (horvátul: Slunj) település lesz, amely a Slunjčica és a Korana folyók csatlakozásánál fekszik és egy vendégszerető, csodaszép település, magyar gyökerekkel. Az egykori Frangepán vár, a mai napig fellelhető a folyó feletti dombon. Gyönyörködhetünk a városka Rastoke részén található kisebb-nagyobb vízeséseiben. A mesebeli látványt 22 vízimalom színesíti, a vízesések fölé kinyúló erkélyeivel. A fából készült malmok akár több száz évesek is lehetnek. A malmok és házak körül gondosan ápolt kertek húzódnak. A mesekönyvbe illő táj kiváló fotótéma. Az egykori Winnetou filmekben szereplő indián falu és kocsma forgatási helyszíne is a slunj-i vízeséseknél volt. Minden évszakban érdemes ide ellátogatni. Tavasszal éled újra a természet, nyáron itt nincs olyan forróság, mint a tenger mellett, ősszel pedig az avarszőnyegen sétálva gyűjthetjük össze a természet nyújtotta kincseket, és akár mókusokkal vagy szarvasokkal is találkozhatunk. Késő délután továbbutazunk szálláshelyünkre, ahol közös vacsoránkat is elfogyasztjuk.

2.nap:
Reggelit követően a szálláshelyünktől a nem egészen 20 km-re lévő Plitvicei-tavakhoz utazunk, mely Európa egyik legszebb természeti látványossága, egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park 1979. óta UNESCO Világörökség. Itt kezdetét veszi kirándulásunk a tavak, vízesések, csobogók varázslatos világában. A Park tizenhat nagyobb és két kisebb lépcsőzetesen elhelyezkedő tavát kilencvenkét vízesés köti össze, területe közel 300 km². Páratlan a szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága. Területén több védett állatfaj él: medve, farkas, vidra, erdei fülesbagoly. Bármilyen évszakot is választunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk. Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk. Az útvonalak biztonságosan használhatók, idősebbeknek, és gyerekkel érkezőknek is. Ha elfáradnánk, bárhol megpihenhetünk. A Nagy réten található grill teraszon ebédelhetünk is. A több órás program alatt bejárjuk a park leglátványosabb részeit, és pallókon járva, elektromos hajóra szállva, vagy elektromos kisbusszal haladva felfedezzük az édesvízi mészkő által alkotott teraszokat. A Winnetou filmek jeleneteinek nagy részét itt forgatták.

A programot követően kora délután Budapest felé vesszük utunkat, ahova késő este érkezünk meg.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

 • 2019. október 5-6. (szombat – vasárnap)


Indulás:

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 6:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Székesfehérvár, Albapark pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, Sóstói pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 94 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Marché Bistro, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.


Érkezés:  a késő esti órákban, 22 óra körül.


Törzsutas részvételi díj: 29.900 Ft/fő     Részvételi díj: 31.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást felső kategóriás autóbusszal,
 • a háromcsillagos szállást,
 • félpanziós ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő, – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 6.900 Ft,
 • idegenforgalmi adó, illeték, autópályadíj, útadó: 50 HRK/fő, amely a buszon az idegenvezetőnek fizetendő.


Külön fizetendő belépődíj:

 • Plitvice Nemzeti Park:
  • Júniusi időpontban: 250 HRK/fő, Tanuló 18-26 év között: 160 HRK/fő (diák igazolvány bemutatását kérik!), 7-18 év között: 120 HRK/fő, 7 éves korig ingyenes.
  • Októberi időpontban: 100 HRK/fő, Tanuló 18-26 év között: 75 HRK/fő (diák igazolvány bemutatását kérik!), 7-18 év között: 50 HRK/fő, 7 éves korig ingyenes

A megadott belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Kunában fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Utasbiztosítás (Baleset-, betegség, poggyász) irodánkban kedvező díj mellett köthető: 18 éves kor alatt 500 Ft/fő áron, 18-79 év: 1.000 Ft/fő áron, 80 év és a felett 3.500 Ft/fő


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.