Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

SÉTAHAJÓZÁS BUDAPEST SZÍVÉBEN

Egyórás sétahajózásunk során fővárosunk épített és kulturális örökségeivel, lebilincselő Duna-parti látképével ismerkedünk meg a Margit hídtól egészen a Rákóczi hídig. Budapest egy egészen új oldaláról mutatkozik meg. Az idegenvezetéssel egybekötött kirándulásunk alkalmával bepillantást nyerünk a meghatározó épületek kulisszatitkaiba, de sok újdonságot hallhatunk a kevésbé ismert helyszínekről is.  Lerántjuk a leplet a Lánchidat övező legendáról, a Gellért-hegyi titkos boszorkánytalálkozókról, de megtudjuk azt is, hogy mivel is kereste kenyerét a Buchwald cég a Duna-Korzón.

A Batthyány téri kikötőből elindulva elhajózunk a Margit hídhoz. A híd, mely Arany Jánost is megihlette a Hídavatás című balladájának megírásakor, megannyi titkot rejt, ahogyan a szomszédos Margit-sziget is, idegenvezetőnk mindenre fényt derít. Ezt követően megcsodáljuk a budai oldal messziről jól kivehető nevezetességeit is. Sok érdekességet hallhatunk az UNESCO Világörökségi Duna szakaszról, a budai Várnegyedről, a Siklóról, a Halászbástyáról, a Sándor-palotáról, a Gellért-hegyről, a Sziklakápolnáról és a Gellért Fürdőről is. Megtekintjük a pesti oldalt is: a Steindl Imre tervezte gyönyörű Országházat, a Citadellát, a Vigadót, a Művészetek Palotáját. Programunk végeztével a Batthyány téren búcsúzunk, hogy az esti fényekben gyalogosan, önállóan is bejárhassák a kedvelt helyszíneket.

Vegyen részt sétahajózásunkon, hogy jobban megismerhesse fővárosunkat!

Időpontok:​​

  • 2019. május 26. vasárnap, Gyermeknap, 15.00 (gyülekező 14.40-től),
  • 2019. június 21. péntek 17.30 (gyülekező 17.10-től),
  • 2019. július 19. péntek 17.30 (gyülekező 17.10-től),
  • 2019. augusztus 16. péntek 17.30 (gyülekező 17.10-től),
  • 2019. szeptember 13. péntek 17.00 (gyülekező 16.40-től).


Indulási és érkezési hely: Batthyány téri hajóállomás

Törzsutas részvételi díj: Felnőtt: 1.690 Ft, Nyugdíjas, Diák (14-26), Gyermek (4-14 év): 1.390 Ft, 4 év alatt ingyenes

Részvételi díj: Felnőtt: 1.890 Ft, Nyugdíjas, Diák (14-26), Gyermek (4-18 év): 1.590 Ft, 4 év alatt ingyenes

Gyermek nap alkalmából május 26-án a gyermekek 990 Ft/fő részvételi díjon vehetnek részt a sétahajózáson!

A részvételi díj tartalmazza: a szervezést, a különhajó bérlést és az idegenvezetést.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Utasaink véleményeiből:

"Én dunai hajózáson vettem részt, a Pannonia utazási iroda szervezésében és csak jó tapasztalatom volt."

"Szüleimnek vettem sétahajó kirándulást a Dunán. Kiváló idegenvezetéssel jól szervezett programon vehettek részt. Köszönöm."

"Hajóúton voltunk az irodával, csak ajánlani tudom őket! A teljesen hétköznapi Dunahajózást is fel tudják dobni egy profi idegenvezetéssel."


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.